Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες έχουν βαρέσει κανόνι τρεις εταιρίες διαχείρισης εκ των οποίων η μια αρκετά μεγάλη (Αλκυών). Το θέμα είναι πως μπορείς να προστατευτεί κάποιος εάν του συμβεί;

Άκουσα μάλιστα ότι η Αλκυών ενώ μάζευε τα χρήματα για τους κοινόχρηστους λογαριασμούς δεν τα πλήρωνε για κανένα εξάμηνο! Ενώ τώρα που έκλεισε κράτησε και τα αποθεματικά!

Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι πλέον γιατί μάλλον θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα.

Δημοσ.

Τα κοινοχρηστα των ενοικων-ιδιοκτητων.

Και σε μας ετσι μια. Την πληρωναν οι μισοι και οι μαλάκες αφησαν ενα εξαμηνο απληρωτο το ρευμα και ανεβοκατεβαιναμε με σκαλες. Η άλλη με δυο μωρα στο καροτσι ειχε απηυδησει. Η μανα μου, της τα τραταγε καμια φορα για να παει σ/μ

Δημοσ.

Η εταιρεία κοινοχρήστων κάνει διαχείριση των χρημάτων και πληρώνεται ένα συμφωνημένο ποσό, αυτό κερδίζει, δεν τα επενδύει, δεν είναι τράπεζα! Δε καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην επιστρέφει το ταμείο στη διαχείριση της πολυκατοικίας ύστερα από μια χρεωκοπία. Πού πήγαν τα χρήματα; Δε μου ακούγεται νόμιμο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν βαράει κανόνι το βαράει γιατί δεν βγαίνει νομίζεις? Προφανώς το βαράει για να φάει το τρέχον χρήμα που έχει μαζέψει + αποθεματικό.

Τα έξοδα πολυκατοικίας 10 διαμερισμάτων / μήνα είναι περίπου 350 ευρώ. Αν μαζέψει απο 30 πολυκατοικίες για 3 μήνες , 'ευκολα μαζευει 30.000€ + αποθεματικά άλλα τόσα

• Like 1
Δημοσ.

Μισό λεπτο γιατι κάπου κάτι μου διαφεύγει.

Ας φέρω για παράδειγμα την δικια μου πολυκατοικία.

Για να μην κάνω διαφήμιση, υπάρχει μια Χ εταιρία στην οποία έχουμε αναθέσει ότι υπάρχει σχετικό με τη συντήρηση κτηρίου, καθαριότητες, απεντομώσεις-μυοκτονίες κτλ

Κάθε μήνα, δίνουν αναλυτικο λογαριασμό στους διαχειριστές για όλες τις υπηρεσίες τι έχουν χρεώσει, και τις αντίστοιχες χρεώσεις για το τι αντιστοιχεί στο κάθε διαμέρισμα.

Ο κάθε ένας πληρώνει την απόδειξη στον διαχειριστή και εκείνος με τη σειρά του αποδίδει τα χρήματα στην εταιρία.

Τώρα σ'αυτην την περίπτωση για τι πράγμα μιλάμε; Δίνουν οι ιδιοκτήτες χρήματα σε μια εταιρία που υποτίθεται ότι θα αναλάβει να πληρώσει εκείνη τα κοινόχρηστα;

Δημοσ.

Δεν είναι η περίπτωσή σου.

Οι εταιρίες για τις οποίες μιλάνε είναι εταιρίες ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ κοινοχρήστων και όχι απλής έκδοσης.

Δηλαδή εκεί τον ρόλο του διαχειριστή τον έχει μία εταιρία και άρα μαζεύει τα χρήματα και (κανονικά πρέπει να) πληρώνει τους λογαριασμούς.

Σε σας μία εταιρία απλά βγάζει τα κοινόχρηστα με βάση τις δαπάνες που τους λέει ο διαχειριστής (ή με βάση τις συμφωνίες αφού αυτοί τα κάνουν όλα) και μετά δίνει αναλυτικά τι χρωστάει κάθε διαμέρισμα και τις σχετικές αποδείξεις.

Μόνος κίνδυνος στην περίπτωσή σου είναι να "βαρέσει κανόνι" (να την κοπανήσει) ο...διαχειριστής

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή γι αυτό που μεταφέρθηκε εδώ;

Διότι το «δηλώνω χρεωκοπία και πάω σπίτι μου ανενόχλητος με τα ταμεία που διαχειριζόμουν» δε στέκει.

Δημοσ.

Από ό,τι έχω μάθει, η συγκεκριμένη εταιρία είχε 1.400 περίπου κτήρια που διαχειριζόταν! Φανταστείτε αποθεματικά που βούτηξε! Συν τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος και νερού

Δημοσ.

Διότι το «δηλώνω χρεωκοπία και πάω σπίτι μου ανενόχλητος με τα ταμεία που διαχειριζόμουν» δε στέκει.

Σπίτι μου -> Hawaii

Δημοσ.

ΑΕ?

Δημοσ.

Στεκει και παραστεκει, για αυτο αλλωστε και οι περισσοτεροι προτιμανε να κανουν επενδυσεις και επιχειρησεις με δανεικα παρα με δικα τους κεφαλαια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω μάθει ότι οργανώνονται πολλές πολυκατοικίες για συλλογική αγωγή εναντίον της Αλκυών

Δημοσ.

Βασικά ένας φίλος έχει θέμα στη πολυκατοικία του. Δεν ηθελε να αναλάβει κανεις διαχείριση, κάλεσαν εταιρία, τους πήρε το αποθεματικό, αλλά αυτοί ηταν τυχεροι διότι ο παππούς που ηταν χρόνια διαχειριστής, απαίτησε το αποθεματικό να μπει σε τράπεζα και η εταιρία να ειναι συνδικαιούχος.

Όταν η εταιρία βάρεσε κανόνι και πήγε να κάνει ανάληψη του αποθεματικού, η γάτα ο παππούς είχε βάλει ως όρο πως σε περίπτωση ανάληψης του ποσού θα έπρεπε να ενημερώνεται ο ίδιος.

Το αποθεματικό έχει μείνει αλλά δεν έχουν πληρωθεί ρεύματα των τελευταίων μηνών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...