Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα παλιο PC και θελω να το κανω HTPC. Το ποσο που εχω σκοπο να διαθεσω ειναι ηυρω στο

80αρι (Μαζι με το κουτι)

Specs

CPU

Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz

Yorkfield 45nm Technology

RAM

2,00GB Dual­Channel DDR2 @ 334MHz (5­5­5­15)

Motherboard

ASUSTeK Computer INC. P5QL­CM (LGA775)

Graphics

Intel G45/G43 Express Chipset (ASUStek Computer Inc)

Intel G45/G43 Express Chipset (ASUStek Computer Inc)

Storage

74GB Seagate ST380011A ATA Device (ATA)

Optical Drives

TSSTcorp CDDVDW SH­222BB ATA Device

Audio

Συσκευή High Definition Audio

Εξτρα πληροφοριες για Ram

Memory slots

Total memory slots 2

Used memory slots 2

Free memory slots 0

Memory

Type DDR2

Size 2048 MBytes

Channels # Dual

DRAM Frequency 334,4 MHz

CAS# Latency (CL) 5 clocks

RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks

RAS# Precharge (tRP) 5 clocks

Cycle Time (tRAS) 15 clocks

Command Rate (CR) 2T

Ο σκληρος ειναι πολυ παλιος αλλα λογικα θα τον αλλαξω με ενα εσωτερικο που εχω στον υπολογιστη

μου (596 GB) που ειναι αδειος. Το κουτι λεω να το αλλαξω γιατι απο τον πρωτο υπολογιστη που ειχα

και τον ειχα αγορασει το 2002 μεχρι 2004 (δεν θυμαμαι). Εχω ενα ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι

(της Microsoft), εαν παρω αλλο δεν περιλαμβανεται στην τιμη του budget μου. Εαν το budget μου δεν

ειναι αρκετο μαλλον θα παω σε καποιο Android TV box.

Edit: Εαν θυμαμαι καλα πρεπει να εχω και μια παλια καρτα γραφικων Nvidia geforce 9600gt

Επεξ/σία από chourdis
Δημοσ.

ναι μπορεις να τον χρησιμοποιησεις,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης να μην μπορει να τρεξει HD βιντεο,οποτε και ολη την αποκωδικοποιηση θα την κανει ο επεξεργαστης.

Δημοσ.

Ανετα μπορεις.Εδω εκανα εγω athlon 3000+ μονοπυρηνο στα 1,8ghz,με 2gb μνημη και καρτα γραφικων μια gt210 να παιξει full hd ταινια.Το μονο που ηθελε ειναι να "ριξω" ολο το βαρος τις ταινιας στην καρτα γραφικων γιατι σκετος ο επεξεργαστης γονατιζε.Ασφαλως εσυ εχεις πολυ(παρα πολυ) δυνατοτερο επεξεργαστη οποτε δεν νομιζω καν να χρεαστει να τα ριξεις στην καρτα γραφικων.Εαν δεις οτι σου κολλαει ειναι απλα μια ρυθμιση στο vlc ξερω γω ή κατι αντιστοιχο σε οτι προγραμμα παζεις.Βεβαια δεν ξερω τι ρολο βαραει η ενσωματωμενη καρτα που εχεις.Καλα εαν βαλεις την 9600 δεν υπαρχει περιπτωση να μην παιξει.

Για εμενα δοκιμασε το ετσι οπως ειναι και εαν κολλαει ξαναποσταρε.Ο δισκος εαν και μικρος σε δουλεια "βλεπω ταινια,ακουω μουσικη" δεν θα σου δημιουργησει θεμα.Στην εσχατη εαν παρολλαυτα συνεχιζει να κολλαει αγοραζεις την πιο φθηνη καρτα γραφικων που υπαρχει.

Δημοσ.

Μπορεί να έχω μια παλιά nvidia geforce 9600 gt θα είναι καλύτερη από την ενσωματωμένη; Τι κουτί προτείνετε που να χωράει το ήδη υπάρχον hardware. Τα 2 GB ram είναι αρκετά η χρήση θα είναι ταινίες, σερφαρισμα και xbmc

Δημοσ.

Μπορεί να έχω μια παλιά nvidia geforce 9600 gt θα είναι καλύτερη από την ενσωματωμένη; Τι κουτί προτείνετε που να χωράει το ήδη υπάρχον hardware. Τα 2 GB ram είναι αρκετά η χρήση θα είναι ταινίες, σερφαρισμα και xbmc

Δημοσ.

Δημοσ.

ναι θα ειναι πολυ πιο δυνατη.

Αλλα και παλι,δεν θα εχεις θεμα ωστε να παρει ολο το βαρος ο επεξεργαστης.

Δοκιμασε ετσι και βλεπεις.

τα 2γιγα ραμ για αυτα που θες ειναι αρκετα,αρκει να μην εχεις 50καρτελες ανοιχτες :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκληρο δισκο εχω ενα αλλο με 596gb που δεν τον χρησιμοποιω και θα βαλω αυτον στο συστημα. Μπορειτε να μου πειτε πιο κουτι να παρω οπως και τι λειτουργικο προτεινετε για αυτην την χρηση. Εχω σκοπο να διαθεσω μεχρι 80 ευρω στο συνολο για να το κανω htpc σιγουρα θελω καποιο κουτι (εαν παρω μονο κουτι δεν θα ηθελα να δοθει ολο το budget εκει) πως να καταλαβω οτι χοραει την Mobo, cpu, gpu (εαν βρω την 9600gt), Psu

Για καποιο λογο το προηγουμενο μηνυμα μπηκε 3 φορες παρακαλω να διαγραφουν τα 2 απο καποιο mod

Βρηκα την καρτα γραφικων μεσα στον παλιο υπολογιστη αλλα για καποιο λογο δεν φαινεται να δουλευει γιατι δεν φαινεται στον υπολογιστη και επισης αν βαλω στην θυρα της VGA την οθονη δεν ανοιγει. Λετε να εχει καει ή να εχει βγει κανενα καλωδιο;

Edit: Λεω να παρω και ενα USB hub τι λετε για Link.png Site: αυτο

ή Link.png Site: αυτο

Επεξ/σία από chourdis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...