kostaks3 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα, εχω ενα προβλημα-απορια! Εχω ενα router (d-link dsl 2680) σε ενα δωματιο του σπιτιου (οπου υπαρχει και ενας σταθερος) και εχω και ενα λαπτοπ σε ενα αλλο δωματιο του σπιτιου που παιρνει ασυρματα ιντερνετ. Επειδη ομως στο δωματιο που εχω το λαπτοπ η συνδεση ειναι πολυ αργη σκεφτηκα να το συνδεσω το λαπτοπ με καλωδιο ethernet. Μπορει να γινει αυτο ενω ειναι συνδεδεμενα ταυτοχρονα και ο σταθερος και το λαπτοπ με ethernet; Θα χρειαστω μονο ενα καλωδιο ethernet για αυτο (rj-45 νομιζω ειναι!)?
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Φυσικά και μπορεις αν εχει αλλη ελεύθερη θύρα ethernet το router απο πισω απλα βάζεις ενα κλασικό καλώδιο δικτύου
kostaks3 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 το ρουτερ εχει 2 θυρες απο τις οποιες η μια ειναι πιασμενη απτον σταθερο πρεπει το καλωδιο ομως να ξεκιναει απτο ρουτερ και να καταληγει στην εισοδο του λαπτοπ;
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Ε ναι απο το router στο laptop ενα καλώδιο δικτύου
kostaks3 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 ναι,αυτο ξερω οτι γινεται,αλλα επειδη ειναι πολυ δυσκολο να γινει (πρεπει να παει απτην μια ακρη στην αλλη)! Ρωταω αν γινεται να βαλω καλωδιο ethernet στο πριζακι που εχω στο δωματιο μου (σε αυτο του τηλεφωνου,διπλα εχει ενα ακομα για ιντερνετ) και να το βαλω στο λαπτοπ.
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Άν εχει εσωτερικά ελεύθερα καλώδια μεσα στις μπρίζες που να επικοινωνούν μπορεις να το κάνεις , αλλα δεν θέλει καλώδιο τηλεφώνου τετοιο ειναι αλλα καλώδιο , λιγο δύσκολο να εχει βασικά εξαρτάται την καλωδίωση που εχει γίνει
kostaks3 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Άν εχει εσωτερικά ελεύθερα καλώδια μεσα στις μπρίζες που να επικοινωνούν μπορεις να το κάνεις , αλλα δεν θέλει καλώδιο τηλεφώνου τετοιο ειναι αλλα καλώδιο , λιγο δύσκολο να εχει βασικά εξαρτάται την καλωδίωση που εχει γίνει πρεπει να υπαρχει η καταλληλη καλωδιωση! σου βαζω μια φωτογραφια της πριζας με του τηλεφωνου και με καθε επιφυλαξη σου λεω πως κατα 90% υπαρχει!
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Αν καταλήγει το δίπλα μπριζάκι εσωτερικά στο router μπορεις να την κανεις την φάση χωρις να τραβάς καλώδια , άνοιξε την ομως να δεις τι γίνεται και απο την μια και απο την αλλη μεριά , καλώδια μπορει να υπάρχουν αλλα πρέπει να επικοινωνούν κιολας
kostaks3 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 δεν καταλαβα τι εννοεις! παντως δεν το εχω με τετοια ηλεκτρολογικα θεματα και το φοβαμαι λιγο Επισης,δοκιμασα το καλωδιο που συνδεει το ρουτερ με το σταθερο αλλα δεν δουλευε. Μπορει να ειναι και επειδη το καλωδιο πανω λεει cat5e ενω στην πριζα λεει cat6. Μπορει και παλι οχι Αν μπορεις,εξηγησε μου λιγο πως θα κανω αυτο που περιεγραψες και θα δω αν μπορω για να δοκιμασω να δανειστω απο καποιον φιλο καλωδιο ethernet cat6 για να συνεχισω τις δοκιμες.Αλλιως μπορει να παρω απο ebay και οτι γινει εγινε!
SPANK Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Πρέπει να ανοίξεις την μπρίζα απο την μεριά που ειναι το router και απο την μεριά που θέλεις να βάλεις το laptop και να δεις αν εκτος απο το μπριζάκι που ειναι για το τηλέφωνο έρχονται και αλλα καλώδια , αν εχεις και αλλα καλώδια ( χρειάζεσαι 4 ζευγάρια με διαφορετικό χρώμα) πρέπει να δεις αν έρχοντα τα ίδια και απο την αλλη μεριά και μετα να ελέγξεις αν επικοινωνούν μεταξύ τους , αν υπάρχει επικοινωνία απλα ενώνεις μετα τα μπριζάκια και βάζεις το ethernet. Αν ομως οπως λες δεν εχεις τετοιες γνώσεις ισως σου φανεί λίγο δύσκολο γιατι θέλεις ψάξιμο ειδικά αν υπάρχουν πολλες μπρίζες
kostaks3 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 δεν το χω αυτο που λες θα δω μηπως μπορω να βρω καποια αλλη λυση! Ειχε παρει το ματι μου κατι powerlines και κατι τετοια... Τι παιζει;
leventakas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 γιατι δεν συνδεεις το ακρο που βρισκετε κοντα στο ρουτερ με ενα καλώδιο ethernet και το αλλο ακρο που βρισκετε στο δωματιο με το laptop με ενα καλωδιο επισης ethernet και καρφωτα στο Laptop και ελεγξε αν εχεις Internet ή γενικά αν είσαι στο ίδιο δίκτυο. Πειραματισου λίγο..
kostaks3 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 επειδη ειναι λιγο δυσκολο να τραβηξω τοσα μετρα καλωδιο και επισης θα περναει απο ενα μικρο χωλ και τη σαλοκουζινα οποτε δεν θα φαινεται καλα αισθητικα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα