Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι οποίοι ειναι το λιγότερο 40+ και πιστευουν οτι δουλειες υπαρχουν αλλα εγώ με κάποιο περίεργο τροπο παραμενω ανεργη.

? Ή απλα ειναι οι ιδιοι αποκομμενοι από τη πραγματικοτητα?

Το πετυχες.Ειναι τα κλασσικα ζουδια που ειτε ειναι βολεμενα και πετανε τσιτατα του τυπου,πιασε την ζωη απο τα μαλλια , αναζητησε το οραμα και γινε ο νεος Τζομπς (ενω δεν εχεις λεφτα ουτε για το λεωφορειο , οχι για επιχειρηση) ειτε πρωην βολεμενοι που μεσα στην παραζαλη τους για οσα συμβαινουν θεωρουν οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι τεμπεληδες .Η απαισιοδοξια σιγουρα λυση δεν αποτελει,αλλα και η μπουρδολογια σιγουρα βλαπτει το νευρικο συστημα.

• Like 4
  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιός έιναι ο λόγος ύπαρξης του τόπικ? Καταρχήν εσύ έχεις καταλήξει στο τι δουλειά θες να κάνεις ή απλά ψάχνεις μια δουλειά απλά για να την κάνεις και να βγάλεις χρήματα? Δηλαδή πως φαντάζεσε τον εαυτό σου,να ξυπνάει και να λέει, άλλη μια μέρα σ' συτήν την κωλοδουλειά άντε να πάω και σήμερα ή έχεις κάτι το οποίο πραγματικά γουστάρεις και το οποίο έχεις σπουδάσει και ψάχνεσε καθημερινά πάνω σ' αυτό το αντικείμενο? Αν είσαι στη δεύτερη περίπτωση νομίζω ότι είτε κρίση είτε όχι το δρόμο θα τον βρεις (αν και δε νομίζω να 'σαι σ' αυτή γιατί τότε θα ξερες ακριβώς τι να κάνεις και δε θα άνοιγες το παρών τόπικ)

Προσωπικά ποτέ δε συμπάθησα αυτούς που 'κάναν μια δουλειά-αγγαρεία μόνο και μόνο για να την κάνουν,να πάρουν τα λεφτάκια τους και την άλλη μέρα πάλι η ίδια ιστορία. Και μη μου πείτε για κρίση και μ>>>ες, γιατί γενικά μιλάω ακόμη και προ κρίσης. Μάλιστα δούλεψα κάποτε σε μιά δουλειά 4ωρη για 600Ε/μήνα + ένσημα από την οποία έφυγα με το καλημέρα (μετά τη τρίτη κιόλας μέρα) γιατί απλά με χαλάγε και δε γούσταρα καθόλου κάθε φορά που ξεκίναγα να πάω. Πάνω από όλα για μένα είναι τι θες να κάνεις και όχι να κάνεις το οτιδήποτε και να βλαστημάς τη μέρα και τη στιγμή που την ξεκίνησες και απλά να συμβιβάζεσαι λόγω των χρημάτων και να εγκλωβίζεσε σε μία κατάσταση που δε νοιώθεις καλά, αν είσαι κάπου καλή παίξε μπάλα εκεί και σίγουρα θα ξεχωρίσεις, αν δεν είσαι πουθενά και είσαι μια ακόμη μετριοτητα απλά θα συμβιβαστείς και με τη μέτριότητα σε μισθούς και όλα τα υπόλοιπα)

Πολλά μπορεί να ακούγονται κυνικά, αλλά ας τα πούμε και μια φορά ωμά τα πράγματα, χωρίς ωραιοποιήσεις γιατί πολύ μιζέρια πέφτει για το ότι δεν υπάρχουν δουλειές κλπ. κλπ.

Και μην πεταχτεί κανείς Ελληναράς να πει μα και πτυχίο να 'χεις και πάλι δε βρίσκεις δουλειά, γιατί δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη πτυχίο (πλέον πτυχίο έχει κι η κουτσή Μαρία) άλλα πράγματα μετράνε κι όχι τόσο αυτό, το πτυχίο είναι πλέον προϋπόθεση κι όχι προσόν (όπως συνέβαινε σε άλλες εποχές)

περιμένω βρισίδια στα παρακάτω σχόλια, αλλά βαρέστε αντέχω B) 

Δημοσ.

Νομίζω το άρθρο που παρατίθεται στην πρώτη σελίδα είναι στα όρια της φαντασίας. Δεν είμαι στην Ελλάδα, ούτε έχω ψάξει να βρω δουλειά στην Ελλάδα, έχω προσπαθήσει να φτιάξω συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και πελατεία στη Μ. Ανατολή. Ο αναπτυξιακός νόμος, όπως τον αποκαλούν, είναι αποθαρρυντικός. Αν δεν είσαι ο γιος του νομοθέτη για να ξέρεις τι παραθυράκια είχε στο μυαλό του, καλύτερα να μην προσπαθήσεις να ανοίξεις δική σου εταιρεία. 

Πια, για εμενα (10 χρόνια εμπειρία), ο 2 τρόποι που θα μπορούσα να κάνω δουλειές στην Ελλάδα, εδρευοντας κάπου στο εξωτερικό, είναι:

1. να μπω ως εξωτερικός συνεργάτης σε κάποια εταιρεία του τομέα, μέσω της οποίας οι πελάτες που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μου, θα μπορούν να με προσλάβουν. 

2. Να απαρνηθώ τον τομέα μου και να ψάξω για δουλειά ως αναλυτής, σκεπτόμενος κυρίως πολυεθνικές με δραστηριότητες στην Ελλάδα, που ψάχνουν κόσμο να δουλέψουν σε στοχαστικές διαδικασίες.

Και στις 2 περιπτώσεις, "πουλάω" τη συσσωρευμένη εμπειρία μου και το γνωστικό μου υπόβαθρο. 

Αν ήμουν με ένα πτυχίο και 21 ετών (τόσο ήμουν όταν πήρα το πρώτο πτυχίο), πολύ πιθανόν να άνοιγα εταιρεία (με ότι χρήμα μπορούσα να μαζέψω, χωρίς να υποθήκευα οτιδήποτε) σε ένα αντικείμενο που θα το γούσταρα*, με τη σκέψη ότι δεν αλλάζει κάτι απο το τίποτα της ανεργίας στο τίποτα της φαλιρισμένης εταιρείας, στη χειρότερη περίπτωση. Αυτό προϋποθέτει ότι δεν έχω προσωπική περιουσία που θα μπορούσαν να δημευσουν σε περίπτωση χρεωκοπίας.

*Η εταιρεία είναι φανερό πως δε θα εμπορευόταν τυρόπιτες και καφέδες, και το κοινωνικό σχόλιο: Ρε πούστη μου, όλοι νέοι που ανοίγουν επιχείρηση μέχρι εκεί μπορούν να σκεφτούν;;;

Αυτά.

Δημοσ.

Razor δεν έχω τρελες απαιτήσεις μια νορμαλ δουλειά ψαχνω. Δεν εχω προϋπηρεσία. Αν με ρώταγες παλιότερα αν θα έκανα ποτε αίτηση πχ στο πλαίσιο θα γέλαγα αλλά τωρα οχι μόνο έχω κάνει αλλα περιμενω με αγωνια μπας και αξιωθουν να μου δώσουν συνεντευξη. οι καταστάσεις αλλάζουν τις απόψεις δυστυχως.γι αυτό μην είσαι απόλυτος.

Το αρθρο δεν το παραθεσα για να συζητήσουμε τις προτάσεις αλλα τη λογική του. Το πως γίνεται με το πρόβλημα της ανεργίας που παίζει να εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που στα όρια της τρελας υποστηρίζουν οτι δουλειες υπαρχουν.

Δημοσ.

Με ερωτούν πολλές φορές γιατί λχ δεν φροντίζω ή καθαρίζω τον κήπο μου;

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μία χώρα με απίστευτο δυναμικό ευκαιριών και κανονικό Eldorado για όσους έχουν την διάθεση να τολμήσουν…

Οι πρώτοι έποικοι ήταν αυτοί, οι οποίοι ανάπτυξαν την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και τις άλλες πολιτείες του Far West και δεν βρήκαν έτοιμο πουθενά τίποτα. Αντιθέτως τους περίμεναν κακουχίες, Ινδιάνοι, αρκούδες και ότι άλλο φανταστεί ο νους σας…

Απ' ό,τι κατάλαβα, στο ΠΙΚΠΑ δε πληρώνεις χαράτσι.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχουν κάποιες δουλειές. Απλά είναι σε θέση πλέον να ζητούν λαγούς με πετραχήλια, χωρίς ανάλογη αμοιβή φυσικά.

Από εκεί και πέρα, είναι στον καθένα, το κατά πόσο είναι σε θέση να κάνει το χαμάλη για ψίχουλα, aka να ξεχάσει αξιοπρέπειες κ.λπ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι, αυτό που αναφέρεται ως "ας βρούμε μια δουλειά σε μία εταιρεία (που ζητά πολλά και δίνει λίγα)", είναι ξεπερασμένος τρόπος σκέψης.

Όταν ακούμε και διαβάζουμε για επενδυτικές ευκαιρίες ή μείωση κόστους ή διαδικασιών για την έναρξη εργασιών μίας νέας εταιρείας, αυτό δε συνεπάγεται εταιρίες που θα έχουν 1000 εργαζόμενους που θα μας προσλάβουν, τουλάχιστον, στα δικά μου μάτια. Αν κατανοώ, τις πληροφορίες των εφημερίδων, ο σκοπός είναι η δημιουργία πολλών μικρών εταιρειών που κάποιες θα επιζήσουν του ανταγωνισμού, στις συγχρονες οικονομίες το ζητούμενο (αυτών που αποφασίζουν) είναι να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δημιουργήσουν, γνωρίζοντας ότι οι πολλοί θα αποτύχουν, κάποιοι θα πλουτίσουν και οι εταιρείες τους θα ανθίσουν και κάποιοι θα ζούν οκ. Είναι αυτό το μοντέλο που διαβάζουμε, η microsoft ξέκινησε σε ένα γκαράζ, δεν αναφέρουν πότε πόσες παρομοιες εταιρείες ξεκίνησαν παρόμοια και απέτυχαν ή εξαγοράστηκαν από τη ms ή εξειδικεύτηκαν σε ένα προϊόν για να επιζήσουν. 

Εκεί οδηγείται η οικονομία, στον αμερικάνικο/ιαπωνικό και τώρα κινέζικο τρόπο σκέψης και ανταγωνιστικής οικονομικής δραστηριότητας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο γρηγορότερα θα επιτύχουμε. Το μοντέλο, αχ ας πιάσω δουλίτσα έχει πεθάνει, ειδικά σε αδύναμες οικονομίες όπως της Ελλάδας, για αυτό άλλωστε βγαίνουν οι έλληνες και ευρωπαίοι πολιτικοί και λένε πως όντως η ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία της [όταν η έλλαδα είχε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις κάνεις δεν έβγαινε να πει κατάμουτρα που οδηγείται η οικονομία και πως πρέπει να επενδυθούν]. 

Επαναλαμβάνω, έτσι αντιλαμβάνομαι τις ειδήσεις που διαβάζω και την καθημερινότητα μου, δεν είμαι οικονομολόγος ούτε τίποτα παρόμοιο. Με λίγα, για να βρεις/ δημιουργήσεις δουλειά και να τη διατηρήσεις, πρέπει να αποκτηνωθείς και να γίνεις ο βασιλιάς της εργασιακής ζούγκλας.

Επεξ/σία από insomniaK
Δημοσ.

gatokoritso δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα... θα το κανω.

Χωρις προυπηρεσια και στελνοντας βιογραφικα απο το ιντερνετ, αν καταφερεις και βρεις δουλεια ειναι σαν να κερδισες ... το λαχειο.

Εχω αναφερθει σε παλιοτερο θεμα το τι πρεπει να κανει καποιος στη θεση σου. Δεν θα το αναλυσω παλι αλλα θα πω μονο αυτο.

Αν εχεις καποιο πτυχιο κλπ ή γενικα ξερεις με τι θελεις να ασχοληθεις πρεπει να επικεντρωθεις μονο σε ενα πραγμα. Να αποκτησεις προυπηρεσια πανω σε αυτο το αντικειμενο.

Μα πως θα μου πεις αφου δεν με προσλαμβανει κανενας? ΒΡΕΣ τροπο εστω και αν εκει που θα πας θα δουλευεις εθελοντικα.

Αυτη ειναι η πικρη αληθεια. Χωρις προυπηρεσια με ενα απλο πτυχιο εισαι ενα τιποτα στην αγορα εργασιας. Εκτος και αν ησουν η διανοια της σχολης οποτε θα ειχες πιθανοτητες.

Δημοσ.

Στη λύση "δούλεψε εθελοντικά" (σε αυτή τη χώρα ε, παραέξω δεν θα το απέρριπτα) έχω να αντιπροτείνω "γράψε ψέμματα" στο βιογραφικό.

• Like 5
Δημοσ.

Προϋπηρεσία χρειάζεται κι εδώ όμως, αν δεν έχεις και πεις ψέμματα δεν είναι και ότι πιο δύσκολο να διασταυρωθεί. Είμαι κατά της εθελοντικής εργασίας -πλην τύπου internship παράλληλα με σπουδές- αλλά desperate times, desperate measures... οπότε αυτό που λέει ο CROM δεν μου ακούγεται καθόλου τραβηγμένο.

Δημοσ.

Razor δεν έχω τρελες απαιτήσεις μια νορμαλ δουλειά ψαχνω. Δεν εχω προϋπηρεσία. Αν με ρώταγες παλιότερα αν θα έκανα ποτε αίτηση πχ στο πλαίσιο θα γέλαγα αλλά τωρα οχι μόνο έχω κάνει αλλα περιμενω με αγωνια μπας και αξιωθουν να μου δώσουν συνεντευξη. οι καταστάσεις αλλάζουν τις απόψεις δυστυχως.γι αυτό μην είσαι απόλυτος.

Το αρθρο δεν το παραθεσα για να συζητήσουμε τις προτάσεις αλλα τη λογική του. Το πως γίνεται με το πρόβλημα της ανεργίας που παίζει να εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που στα όρια της τρελας υποστηρίζουν οτι δουλειες υπαρχουν.

Γατοκοριτσο δεν εχεις αδικο εγω εχω στειλει απειρα βιογραφικα σε θεσεις που ποτε δεν θα εστελνα γιατι ειτε δεν μου αρεσουν ειτε δεν θα δωσω το 100% των δυνατοτητων μου πχ να πριζω τον κοσμο και να πουλαω συνδεσεις αλλα πηγα γιατι επρεπε ρε γαμωτο να κανω μια αρχη απο καπου.

Ε σε πληροφορω οτι ειμασταν 20 ατομα σε ενα μονο γκρουπ και θα πηγαιναν αλλα 10 την ιδια μερα και για σχεδον δυο εβδομαδες το ιδιο θα γινοταν.

Να φανταστεις ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ ειμαι και πηγα και για θεση πωλητη ηλεκτρολογικου εξοπλισμου σε γνωστη αλυσιδα και δεν με πηραν.

Οπως λενε και οι αλλοι μονο σε ντελιβερι βρισκεις και σε πωλησεις με ποσοστα ή με γνωστο οπως ο αδερφος μου που τον πηραν στην παλια του εταιρεια μετα απο 1.5 χρονο , φυσικα με τρελη μειωση απο 920 τωρα παιρνει 520.

• Moderators
Δημοσ.

Αν με ρώταγες παλιότερα αν θα έκανα ποτε αίτηση πχ στο πλαίσιο θα γέλαγα αλλά τωρα οχι μόνο έχω κάνει αλλα περιμενω με αγωνια μπας και αξιωθουν να μου δώσουν συνεντευξη. οι καταστάσεις αλλάζουν τις απόψεις δυστυχως.γι αυτό μην είσαι απόλυτος.

Σε ποιον τομεα ψαχνεις? Αν κοιτας τις πωλησεις εχει στη ΧΕ αρκετες αγγελιες που ζητουν πωλητριες. Εκει θα μπορουσες μεσω των τηλεφωνων να βρεις τα καταστηματα και να πηγαινες η ιδια το βιογραφικο σου. Ειναι ενας τομεας που σε "παιρνει" να κανεις κατι τετοιο γιατι ο υποψηφιος εργοδοτης θα θελει να δει την παρουσια σου και τον αερα σου περισσοτερο απο το βιογραφικο σου στο mail του. Απλα μια σκεψη ε :)

@CROM271 την εχω ακουσει ξανα τη λογικη της εθελοντικης εργασιας. Δεν μπορω να την αντιληφθω ομως. Δηλ. θα πας καπου, θα παραγεις εργο, θα εχεις καποια παγια εξοδα που θα σχετιζονται καθαρα με τη δουλεια και παρολα αυτα δε πληρωνεσαι. Η εργασια ειναι αμφιδρομη, δινεις καποιες υπηρεσιες και πληρωνεσαι για αυτες (εστω και χαμηλα πλεον, αλλα πληρωνεσαι), οτιδηποτε αλλο ειναι καθαρη εκμεταλλευση.

• Like 3
Δημοσ.

gatokoritso η καλύτερη δουλεια που έχεις να κάνεις ειναι να ρωτήσεις κάποιους που πραγματικά ειναι μεσα στα πράγματα και δουλευουν. Αλλιως θα ακουσεις το μακρυ και το κοντο του καθενός και δεν θα βγαζεις ακρη. Βρες άτομα που έχουν πετυχει και δες τι έκαναν. Το ψαξτο μονη σου που σου λενε εννοουν οτι δεν θα κάνουν εκεινοι την έρευνα για σένα. Παρολαυτα μπορουν να σου δώσουν κάποια καλα tips.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...