Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω (γιατί δεν ξέρω καθόλου) για το αν οι ΙΤ και σχετικοί την έχουν καλύτερα. Η ένστασή μου είναι στο "ψάχνω ένα χρόνο με ενοίκια/χαράτσια να με γ@μάνε για να βρω μια δουλειά κακοπληρωμένη" ως ορισμό του "παραπάνω από μία χαρά".

"ΟΚ για Ελλάδα" ξεκάθαρα, "παραπάνω από μια χαρά" όχι.

Δημοσ.

Λίγο μπερδεμένα τα λες...

Εάν μιλήσουμε για απόφοιτους από μία σχολή, τότε είναι απίθανο να έχει κανείς χαράτσια και ενοίκια. Άρα πάει το main argument σου. 

Εάν μιλήσουμε για όσους κάνουν κάποιο μεταπτυχιακό, τότε κάνανε κακό κουμάντο στα χρηματικά τους εάν δεν υπολογίσανε και αυτό το διάστημα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα έχουν χαράτσια... ή, εάν έχουν, τότε δεν είναι στον μέσο όρο. 

Επίσης, με 22.000 λίρες το χρόνο και ενοίκιο καμία 700 το μήνα (=8400 το χρόνο) που σημαίνει 13.500 (περίπου) το χρόνο καθαρά = 1000 (περίπου) το μήνα και με τις 3ς πιπεριές να κοστίζουν 5 λίρες... νομίζω ότι οι ελληνικοί μισθοί με τα ελληνικά ενοίκια και τις ελληνικές τιμές φαγητού είναι μία χαρά. 

Δημοσ.

Έτσι.. γιατί πάνω από όλα σημασία έχει το να γράψεις κάτι απλά για να γράψεις..

Τι επιχειρήματα και λαλακίες... !

What ever... τσάμπα που μπήκα στον κόπο και απάντησα σε ένα τέτοιο μήνυμα. Εάν ήταν κανείς να καταλάβει δεν θα έγραφε έτσι. 

Δημοσ.

Τι δεν είναι στο μέσο όρο ρε τιμόν; Δλδ υπό ποιες προϋποθέσεις ισχύει το "παραπάνω από μια χαρά";

Αν πληρώνει ο μπαμπάς, μαγειρεύει η μαμά και μοιράζεσαι τη βενζίνη με τον αδερφό σου;

Εγώ αναφέρομαι στην δυνατότητα αυτόνομης διαβίωσης, είτε είσαι απόφοιτος 22ρης, είτε είσαι 30 και άνεργος, νέος ή καιρό τώρα.

Όσο για τον "κακό προγραμματισμό" τι συζητάμε τώρα; Από το 2008-2009 είναι σαφές πως αυτή η λέξη δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Είχες αφήσει εσύ λεφτά στην άκρη το 2005 σε περίπτωση που σου πούνε "πλήρωνε φόρο γιατί έχεις κάπου να μείνεις";

Περίμενες το 2007 να ακουστεί ποτέ σοβαρά η σκέψη "φόρο στα τζάκια";

Περίμενες ποτέ ότι παίζει να μην είχες περίθαλψη; Να χάσεις εφάπαξ, ανταποδοτικά, ασφάλειες που πλήρωνες σα μαλάκας τόσα χρόνια;

Και τι σημασία έχει η συνάρτηση με το εξωτερικό; Άμα αρχίσουμε να βάζουμε στο παιχνίδι το κόστος πιπεριάς στην Αγγλία, να βάλουμε και το ποσοστό AIDS στην Ζάμπια και είμαστε παράδεισος.

• Like 7
Δημοσ.

Επίσης, με 22.000 λίρες το χρόνο και ενοίκιο καμία 700 το μήνα (=8400 το χρόνο) που σημαίνει 13.500 (περίπου) το χρόνο καθαρά = 1000 (περίπου) το μήνα και με τις 3ς πιπεριές να κοστίζουν 5 λίρες... νομίζω ότι οι ελληνικοί μισθοί με τα ελληνικά ενοίκια και τις ελληνικές τιμές φαγητού είναι μία χαρά.

Σ'αυτόν που μένει μόνος του, όχι, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά γίνεται όταν είναι ζευγάρι και είναι διπλός ο μισθός. Εκεί ο μισθός του ενός πάει στα νοίκια και στο φαί, ο μισθός του άλλου μένει στην τσέπη. Θα μου πεις ίσως και στην Ελλάδα το ίδιο, αλλά άλλο να μένουν στην τσέπη 22.000 λίρες τον χρόνο και άλλο 5, άντε 10 χιλιάρικα αν είναι δημόσιος υπάλληλος.

Δημοσ.

Η συνάρτηση με το εξωτερικό έχει σχέση για να δούμε ένα μέτρο σύγκρισης του τι είναι η "πραγματικότητα". 

Θα μπορούσε κανείς να βάλει στο παιχνίδι και το ποσοστό που λες μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω τον λογικό συνειρμό για την συσχέτιση με την εύρεση εργασίας και την πληρωμή. Επίσης, θαρρώ πως είναι και σε άλλη ήπειρο, άλλες (εντελώς διαφορετικές) συνθήκες κτλ. Νομίζω καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς λάθος να το συμπεριλάβει κανείς ως δεδομένο. Εάν έχεις αντίθετη άποψη, μπορούμε να το συζητήσουμε. 

Για τα άλλα, συγκατοίκηση στην Αθήνα σε ένα αξιοπρεπές σπίτι = 250€ έξοδα μαζί με όλα τα πάγια. από τα 500 (στην χειρότερη) μένουν άλλα τόσα για διαβίωση. 

Με 40€/εβδομάδα περνάς τρως μία χαρά. Άρα μένουν 90€ για ό,τι άλλο. Με μία κάρτα μετακινήσεων σου μένουν 45€ = 11.25€ για ό,τι άλλο κάθε εβδομάδα. 

Και όλα αυτά στην χειρότερη... εάν έχεις μισθό 650€ (να μην το ανεβάσω πολύ) έχεις 37€ extra κάθε εβδομάδα άρα περίπου 40€ κάθε εβδομάδα για ό,τι θέλεις πέρα μετακινήσεων, φαγητού, ενοικίου, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ. 

Σε μία μεγάλη πόλη - πρωτεύουσα του εξωτερικού θαρρείς πως οι νέο-εισερχόμενοι στην αγορά εργασίας πάνε με το αμάξι τους κάθε μέρα;

Υ.Γ. Χωρίς να υπολογίσει κανείς την όποια βοήθεια έχει ο Έλληνας από οικογένεια στις αρχές του "ανοίγματος των φτερών". 

Σ'αυτόν που μένει μόνος του, όχι, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά γίνεται όταν είναι ζευγάρι και είναι διπλός ο μισθός. Εκεί ο μισθός του ενός πάει στα νοίκια και στο φαί, ο μισθός του άλλου μένει στην τσέπη. Θα μου πεις ίσως και στην Ελλάδα το ίδιο, αλλά άλλο να μένουν στην τσέπη 22.000 λίρες τον χρόνο και άλλο 5, άντε 10 χιλιάρικα αν είναι δημόσιος υπάλληλος.

Δεκτό.

Δημοσ.

Για τα άλλα, συγκατοίκηση στην Αθήνα σε ένα αξιοπρεπές σπίτι = 250€ έξοδα μαζί με όλα τα πάγια.

Εννοείς πώς τα πάγια έξοδα ενός αξιοπρεπούς σπιτιού είναι 250 ευρώ το άτομο;

(Δεν ακυρώνω το υπόλοιπο ποστ σου, απλώς κόλλησα άσχημα σε αυτό.)

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς πώς τα πάγια έξοδα ενός αξιοπρεπούς σπιτιού είναι 250 ευρώ το άτομο;

(Δεν ακυρώνω το υπόλοιπο ποστ σου, απλώς κόλλησα άσχημα σε αυτό.)

Συγκατοίκιση μιλάει. Με 500 ευρώ όλα μέσα αξιοπρεπέστατο 2άρι βρίσκεις.

Δημοσ.

Μα... αυτό. Δηλαδή αν θέλω μια γκαρσονιέρα για την πάρτη μου ξερωγώ, τι φάση.

Επίσης άμα μένω Καλλιθέα και δουλεύω Βριλήσσια, τι έξοδα μετακίνησης έχω;

Εκτός αν φεύγω 2.5 ώρες νωρίτερα με τον μαγικό ΟΑΣΑ.

Δημοσ.

Μετά θέλει κι αντεπιχειρήματα.

Εγώ γιατί τα βγάζω τουλάχιστον 500€;

Ε βγάλτα μας κι εμάς να δούμε πως τα υπολογίζεις.

Γιατί ο άλλος στην Αγγλία, αν θέλει γκαρσονιέρα για την πάρτη του, έχεις την εντύπωση ότι θα την βγάλει με 700 τον μήνα;
  • Moderators
Δημοσ.

@ strormrain κοιταζω συχνα πυκνα στο xe και δεν εχω βρει κατι παραπανω απο τα γνωστα site ανεύρεσης δουλειας.θα κοιταζω ποιο εντατικα μηπως πετυχω εκει κατι.

Βασικα αναφερομαι ειδικα για τον τομεα των πωλησεων, γενικοτερα δεν ξερω τι παιζει στην ΧΕ για να ειμαι ειλικρινης. Αλλα επειδη το παρακολουθω καθημερινα το συγκεκριμενο για μια φιλη, βγαινουν καποιες αγγελιες οι οποιες ζητουν (γυναικες κυριως) ατομα. Προσοχη, σε καμια μα καμια περιπτωση δε σου λεω πως "Ε κοιτα υπαρχουν δουλειες ρε", απλως σου λεω αυτο που εχω εντοπισει. Σαφως και αρκετες ειναι μουφες (mlm και λοιπα ηλιθια), αλλα κατι μπορει να κατσει.

Απλα τι γινεται, στη ΧΕ βαζουν αγγελιες συνηθως μικρομεσαιες επιχειρησεις ενω στα γνωστα σαητ βαζουν μεγαλυτερες (κυριως επειδη στα δευτερα πληρωνεις για να βαλεις αγγελια) με ο,τι συνεπαγεται αυτο.

@ CROM271 ετσι οπως το θετεις το ψιλοκαταλαβαινω. Εξακολουθω να το βρισκω εξοργιστικο ισως (ως concept που υφισταται ε, οχι ως αποψη, μην παρεξηγηθω), αλλα το αντιλαμβανομαι.

Δημοσ.

Ακριβώς... 

Αυτό λέω (πολύ καλυμμένα είναι η αλήθεια) τόση ώρα. Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει σε μία βολή λες και έχουν πολλά παραπάνω από αυτά που πραγματικά έχουν. Συνδυαζόμενο με την ραστώνη στην ενασχόληση με το αντικείμενό τους, τους οδηγεί στο να μην βρίσκουν δουλειά. 

Εάν θέλεις γκαρσονιέρα για πάρτι σου, θα περιμένεις να βρεις λεφτά για να την έχεις. Τόσο απλά. 

Εάν βρεις δουλειά στα Βριλήσσια αλλά μένεις Καλλιθέα, ναι θα πηγαίνεις με τον ΟΑΣΑ. Όπως πάνε άλλοι τόσοι εργαζόμενοι με παιδιά και πολλές περισσότερες ανάγκες από "εσένα" και θα προσπαθήσεις να βρεις δουλειά κάπου πιο κοντά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...