Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δε σου λέω πως δε γίνεται, ούτε και πως δε θα το έκανα. Λέω πως δεν είναι "παραπάνω από μια χαρά" αυτή η κατάσταση που περιγράφεις. εντιτ, επίσης μόλις συνειδητοποίησα ότι το να θέλει κάποιος να δουλέψει και να συντηρεί τον εαυτό του χωρίς ανάγκες συγκατοίκων/συν-χορηγών και να μη διασχίζει έναν νομό για να πάει να παράγει έργο, θεωρείται "βόλεμα". 1
The_Judas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Αν πηγαίνεις για φαγητό σε συσσίτιο και ζεις με 3 συγκατοίκους μια χαρά σου φτάνουν τα 400 ευρώ. 1
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Θα μιλήσω για Θεσσαλονίκη. Με 300 ευρώ βρίσκεις μια χαρά 2άρι. Μπορείς να βρεις και δυτική Θεσσαλονίκη πολύ καλό με 250 ανετότατα. Από εκεί και έπειτα, 100 βάζω την ΔΕΗ τον μήνα, 35 το τηλέφωνο/ίντερνετ, 100 κοινόχρηστα/θέρμανση, σύνολο 550 διά 2, 275 το άτομο. Σαράντα ευρώ την εβδομάδα φαί, 435 τον μήνα πάγια έξοδα. Αυτήν την εποχή βρίσκεις και σπίτια με 200 ευρώ, που χάλια δεν τα λες, απλά παλιές πολυκατοικίες. Ό,τι βγάζεις παραπάνω στον μισθό είναι για τα υπόλοιπά σου έξοδα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 εντιτ, επίσης μόλις συνειδητοποίησα ότι το να θέλει κάποιος να δουλέψει και να συντηρεί τον εαυτό του χωρίς ανάγκες συγκατοίκων/συν-χορηγών και να μη διασχίζει έναν νομό για να πάει να παράγει έργο, θεωρείται "βόλεμα". Η συγκατοίκηση, η χρήση ΜΜΜ και το μίνι ταξίδι για την δουλειά θεωρείται πάγια κατάσταση για νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας χρόνια τώρα σε πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου. Νομίζω πως στην Ελλάδα ακόμα νομίζουμε ότι όλοι μας χρωστάνε και είμαστε ξεχωριστοί και για αυτό πρέπει να βρούμε δουλειά δίπλα στο σπίτι μας και να μας δίνουν αρκετά λεφτά για να έχουμε σπίτι μόνοι μας... ξεχνώντας από πού ήρθαμε οι περισσότεροι (π.χ., δες συνθήκες διαβίωσης το 1980) και πώς ζούνε οι νέοι σε άλλες χώρες. Άρα, έχοντας τέτοιες πιθανότητες, έχοντας αυτό το ωραίο κλίμα της Ελλάδας, μη έχοντας συνθήκες εργασίας όπως Βουλγαρία, μη έχοντας κοινωνικές συμβάσεις όπως Τουρκίας και μη έχοντας τιμές αγαθών όπως Αγγλίας νομίζω πως είμαστε παραπάνω από μία χαρά (πάντα μιλώντας για τους νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας). Αν πηγαίνεις για φαγητό σε συσσίτιο και ζεις με 3 συγκατοίκους μια χαρά σου φτάνουν τα 400 ευρώ. Βέβαια.. γιατί ο Έλληνας είναι πολύ ξεχωριστός για να φάει φακές, ρεβίθια, σπανακόρυζο, ψάρι από την λαϊκή (σιγά μην ξυπνήσει να πάει) με 5€ το κιλό και να πιει κρασί χύμα με 3€ το λίτρο... Από νουά και πάνω στο φαΐ και ουίσκι τουλάχιστον.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 μπαμπαριές λες σε αυτό το σημείο: "Η συγκατοίκηση, η χρήση ΜΜΜ και το μίνι ταξίδι για την δουλειά θεωρείται πάγια κατάσταση για νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας χρόνια τώρα σε πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου." 3
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 μπαμπαριές λες σε αυτό το σημείο: "Η συγκατοίκηση, η χρήση ΜΜΜ και το μίνι ταξίδι για την δουλειά θεωρείται πάγια κατάσταση για νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας χρόνια τώρα σε πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου." Συμφωνώ. Γιατί ως γνωστόν ο κάθε νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας πληρώνει το ολόδικό του σπίτι, έχει δικό του αμάξι και βρίσκει δουλειά δέκα λεπτά παραπέρα οδήγηση, με πάρκινγκ ακριβώς μπροστά στην είσοδο της εργασίας του. Εικόνες καθημερινότητας σε κάθε πρωτεύουσα κάθε δυτικής χώρας.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ως πτυχιούχος, σε ποιες χώρες έχεις πιάσει ή σου έχουν προσφέρει δουλειά; EDIT: Μην απαντήσεις, χαλάμε το θέμα.
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ως πτυχιούχος, σε ποιες χώρες έχεις πιάσει ή σου έχουν προσφέρει δουλειά; EDIT: Μην απαντήσεις, χαλάμε το θέμα. Βέλγιο. Και γνωρίζω πολλούς πτυχιούχους της χρονιάς μου επίσης. Όλοι τους με δουλειές δυο βήματα από τα σπίτια τους, δικά τους αμάξια και δικά τους σπίτια. Only NOT.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 μήπως απλά συνέχισαν τον τρόπο ζωής που είχαν ως φοιτητές, μήπως;!;
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 μήπως απλά συνέχισαν τον τρόπο ζωής που είχαν ως φοιτητές, μήπως;!; Ως φοιτητές σπούδαζαν, τώρα δουλεύουν. Όσοι δεν μένουν με γονείς, συγκατοικούν. Μετακίνηση με ΜΜΜ. Όταν ο μισθός είναι στα 1400-1500 και χρειάζεσαι 700 ευρώ για μια γκαρσονιέρα, χώρια charges διαμερίσματος, χώρια φαί, όταν θέλεις 1500 τον χρόνο στο αμάξι για ασφάλειες, χώρια βενζίνες, συντήρηση, σέρβις, πληρωμή πάρκινγκ, ίσα που θα τα βγάζεις πέρα τον μήνα για διαβίωση, πάγια έξοδα και φαί. Και το αμάξι στη δουλειά άχρηστο, γιατί πού θα το παρκάρεις; Γνωρίζω άτομα που μένουν σε προάστια ή γειτονικές πόλεις και έρχονται με το τρένο, όχι με αυτοκίνητο. Μια συγκατοίκηση θα σου βγει η πιο ακριβή στα 500 όλα πληρωμένα (τα του διαμερίσματος) μέσα, συνήθως στα 300-400.
phanispal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δεν το 'ξερα να υποχρεωθώ να συγκατοικήσω. Πλέον θ' αρχίσω να το σκέφτομαι. 4
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλά εδώ θα συμφωνήσω με τον Τιμον απόλυτα...στην ελλάδα είναι υπερβολικά καλομαθημένοι οι νέοι...και σαν φοιτητές και σαν νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θεωρούν την συγκατοίκηση ως κατάντια και την αποκλείουν...εγώ Ισπανία με αξιοπρεπή δουλειά και οι 2 συγκάτοικοι μου καθηγητές σε πανεπιστήμιο (λίγες ώρες διδασκαλίες και κυρίως έρευνα) και δεν έχει κανένας μας αμάξι...μένουμε σε ένα 5άρι ολοι μαζί και είμαστε 27,27,29 χρονών... ο έλληνας εδώ θα συμφωνήσω ότι είναι τραγικά καλομαθημένος για αυτό και ακόμα και πριν την κρίση μετά το πέρας των σπουδών για αρκετά χρόνια μένουν ακόμα με τους γονείς τους (αυτό είναι η πραγματική κατάντια στο εξωτερικό και όχι η συγκατοίκηση)
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Νομίζω πως στην Ελλάδα ακόμα νομίζουμε ότι όλοι μας χρωστάνε και είμαστε ξεχωριστοί και για αυτό πρέπει να βρούμε δουλειά δίπλα στο σπίτι μας και να μας δίνουν αρκετά λεφτά για να έχουμε σπίτι μόνοι μας... ξεχνώντας από πού ήρθαμε οι περισσότεροι (π.χ., δες συνθήκες διαβίωσης το 1980) και πώς ζούνε οι νέοι σε άλλες χώρες. Άρα, έχοντας τέτοιες πιθανότητες, έχοντας αυτό το ωραίο κλίμα της Ελλάδας, μη έχοντας συνθήκες εργασίας όπως Βουλγαρία, μη έχοντας κοινωνικές συμβάσεις όπως Τουρκίας και μη έχοντας τιμές αγαθών όπως Αγγλίας νομίζω πως είμαστε παραπάνω από μία χαρά (πάντα μιλώντας για τους νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας). Συνοψιζουμε. Ωραιο κλιμα Συνθηκες εργασιας καλες , τουλαχιστον οχι τοσο κακες οσο στην Βουλγαρια, και στην αναγκη Κινα. Προσιτες τιμες. Αρα ολα ειναι μια χαρα.Φινα.Στο κατω κατω τι ειμαστε ? Ξεχωριστοι. ? Θα μιλήσω για Θεσσαλονίκη. Με 300 ευρώ βρίσκεις μια χαρά 2άρι. Μπορείς να βρεις και δυτική Θεσσαλονίκη πολύ καλό με 250 ανετότατα. Από εκεί και έπειτα, 100 βάζω την ΔΕΗ τον μήνα, 35 το τηλέφωνο/ίντερνετ, 100 κοινόχρηστα/θέρμανση, σύνολο 550 διά 2, 275 το άτομο. Σαράντα ευρώ την εβδομάδα φαί, 435 τον μήνα πάγια έξοδα. Αυτήν την εποχή βρίσκεις και σπίτια με 200 ευρώ, που χάλια δεν τα λες, απλά παλιές πολυκατοικίες. Ό,τι βγάζεις παραπάνω στον μισθό είναι για τα υπόλοιπά σου έξοδα. Και γιατι πηγες Βρυξελλες ? Μια χαρα τα παρουσιαζεις τα πραγματα και στην Θεσσαλονικη 1
gigisoni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Και γιατι πηγες Βρυξελλες ? Μια χαρα τα παρουσιαζεις τα πραγματα και στην Θεσσαλονικη Γιατί όταν έφυγα Βρυξέλλες άφησα μισθό χιλιάρικου στην Ελλάδα για μισθό 2100 εδώ με προοπτικές ανόδου και άλλο, άσχετα που δεν μου έκατσε και άλλαξα προσανατολισμό. Τώρα έχω χρόνια εδώ και έχω αγοράσει και σπίτι. Λες να γυρίσω Ελλάδα;
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί όταν έφυγα Βρυξέλλες άφησα μισθό χιλιάρικου στην Ελλάδα για μισθό 2100 εδώ με προοπτικές ανόδου και άλλο, άσχετα που δεν μου έκατσε και άλλαξα προσανατολισμό. Τώρα έχω χρόνια εδώ και έχω αγοράσει και σπίτι. Λες να γυρίσω Ελλάδα; Γιατι οχι ? Ετσι και αλλιως οπως τα παρουσιαζετε τα πραγματα μοιαζει με πραγματικο ελντοραντο η αγορα εργασιας.Ε πες οτι παιρνεις ενα διχιλιαρουμπι τουλαχιστον στας Βρυξελλας.Τι τις θες τις οικονομικες αναλυσεις ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα