gigisoni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι οχι ? Ετσι και αλλιως οπως τα παρουσιαζετε τα πραγματα μοιαζει με πραγματικο ελντοραντο η αγορα εργασιας.Ε πες οτι παιρνεις ενα διχιλιαρουμπι τουλαχιστον στας Βρυξελλας.Τι τις θες τις οικονομικες αναλυσεις ? Αν δεν έχεις ιδέα, μην μιλάς. Όταν ήρθα εδώ, η θέση που πήρα, μου έδινε 2100 τον μήνα. Πληρωνόμουν σαν expat όμως, όχι όπως ο βέλγος στην ίδια θέση που έπαιρνε 1700 λόγω μεγαλύτερης φορολογίας. Επίσης, μισθός πακέτο, είτε δούλευες μέρα, είτε βράδυ. Στην Ελλάδα, στην ίδια θέση τότε έπαιρναν 1500 ευρώ μισθό. Με βραδυνά και αργίες έξτρα. Αλλά όπως είπα, τις προαγωγές τις είχαν φυλαγμένες για τα πολιτικά βύσματα και δεν μπορούσα να συνεχίσω σε δουλειά υφιστάμενου, λόγω προβλήματος υγείας. Αυτήν την στιγμή, τα άτομα που δουλεύουν στην ίδια θέση, τον ίδιο μισθό έχουν ακόμα. Η επιχείριση τα πάει σχετικά καλά, και αποφάσισε αντί για μείωση μισθών να κάνει μείωση ωρών εργασίας. Δηλαδή παίρνουν λιγότερα αλλά δουλεύουν τρεις μέρες την βδομάδα. Το χιλιάρικο το φτάνουν άνετα, μια χαρά μισθός στη σημερινή Ελλάδα.
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Τι ακριβώς καταλάβατε; Για να ξέρω σε τι απαντώ! Ότι πουλάω το χρόνο μου στην τιμή που μου δίνει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και το ίδιο λέω και σε όσους ξεκινούν τη ζωή τους τώρα; Ναι αν καταλάβατε αυτό, ναι αυτό λέω. Από εκεί και πέρα, αυτοκίνητο 15ετίας είχα και σε κακόφημες περιοχές έχω ζήσει, αλλά δεν υπολόγιζα σουπερμάρκετ 40 ευρά, στη λίστα μου είχα φρέσκα λαχανικά, μπριζόλες, ψάρι και όχι 40 ευρά και μακαρόνια κάθε μέρα. Και αυτό είναι το ζητούμενο, όταν δουλεύεις, να μπορείς να ξοδέψεις για τις ανάγκες σου. Χάνετε το νόημα με αυτές τις ευρωπαϊκές συγκρίσεις. Προτείνετε να ξεκινήσουν με λίγοτερα από τα ανελαστικά τους έξοδα και χρηματοδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ, αλλά το επόμενο βήμα για τους νέους πτυχιούχους είναι ανεργία μόλις τελειώσει ο ΟΑΕΔ. Στην ευρώπη, αφού τη θέλετε στη συζήτηση, όταν τελειώσει το intership με τον ελάχιστο μισθό έχεις αρκετές πιθανότητες να έχεις και δουλειά. Μα κελ σουπρίζ, που λεν και οι γάλλοι. Μα δεν είπαμε εμείς κάτι τέτοιο...εννοείτε ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι απλές αρπακτές για τους εργοδότες και μαθηματικά κόλπα του κράτους για να φαίνεται μεγαλύτερος ο αριθμός προσλήψεων κάθε έτος... Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι 2 παιδιά στην ελλάδα (και έξω απτην αθήνα που εχει μεγαλύτερο κόστος ζωής) που παίρνουν από 700 ευρώ ο καθένας καθαρά σε 2 σχετικά σταθερές δουλειές(όσο σταθερή μπορεί να είναι μια δουλειά...θα προτιμήσουν να μένουν με τους γονείς τους παρά να συγκατοικήσουν...
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Κάρβουνο καις η σχολάει το ρετιρέ μετά τις 12??Την άποψη μου για το άρθρο την έχω γράψει στην πρώτη σελίδα και κράζω τον καραγκιόζη που το έγραψε...εδώ και 2 σελίδες μιλάμε για άλλο θέμα μπορείς να νιώσεις ή δεν πάει παραπέρα το μυαλό σου? Χαλαρωσε.Σαν κατι λαζογερμανους κανεις. Ενταξει εσυ εφυγες εξω.Εκανες και την θυσια να μενετε 3 ατομα σε 5αρι , οι υπολοιποι που ζουν σαν οικογενεια σε τριαρια και δυαρια ειναι καλομαθημενοι.
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Παρεμπιπτόντως, στις ΗΠΑ ζω. Ζεις στις ΗΠΑ και λες για την συγκατοίκηση νέων κάτω τω 30 ότι είναι επιβίωση και δεν είναι ζωη?
insomniaK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, και κάνεις λάθος που προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικές χώρες για να αποδείξεις το επιχείρημα σου. 1
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι 2 παιδιά στην ελλάδα (και έξω απτην αθήνα που εχει μεγαλύτερο κόστος ζωής) που παίρνουν από 700 ευρώ ο καθένας καθαρά σε 2 σχετικά σταθερές δουλειές(όσο σταθερή μπορεί να είναι μια δουλειά...θα προτιμήσουν να μένουν με τους γονείς τους παρά να συγκατοικήσουν... Και αυτο ειναι κακο επειδη ? Oχι τιποτα αλλο δηλαδη αλλα επειδη εχετε φαγωθει με την συγκατοικηση.Η οποια προφανως σε μια ξενη χωρα ειναι δημοφιλης , ετσι και αλλιως δεν εχει και οικογενεια καποιος εκει.
Anorymous Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 400€ ενοίκιο, 30 ΟΤΕ και 70 ΔΕΗ + ΕΥΔΑΠ + κοινόχρηστα ανά μήνα, είναι λίγα; Ξέρω γω; Τι ορίζεις αξιοπρεπές; Τζάκι, κήπους στην πυλωτή κτλ; Εγω που μενω με τον αδερφο μου για παγια εξοδα δινουμε ΔΕΗ 320 το 4μηνο χωρις πετιτα εξοδα και δεν εχω καθολου θερμανση. Με 500 ευρω επιβιωνεις δεν ζεις εγω περναω βεβαια με λιγοτερα οποτε αν εβρισκα δουλεια θα ενιωθα σαν βασιλιας αλλα για να ζησεις σαν ανθρωπος θες 700 με 800 ευρω τον μηνα.
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Και αυτο ειναι κακο επειδη ? Oχι τιποτα αλλο δηλαδη αλλα επειδη εχετε φαγωθει με την συγκατοικηση.Η οποια προφανως σε μια ξενη χωρα ειναι δημοφιλης , ετσι και αλλιως δεν εχει και οικογενεια καποιος εκει. Για τους ντόπιους λέμε τσακμάκι μου... Ναι, και κάνεις λάθος που προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικές χώρες για να αποδείξεις το επιχείρημα σου. Οταν πράγματα αυτονόητα σε όλο τον δυτικό κόσμο (στον οποίο η ελλάδα θέλει να ανήκει) μοιάζουν για τον έλληνα νέο σαν πτώση βιοτικού επιπέδου τότε είναι σχετικότατο το επιχείρημα μου...τεσπα την κάνω γιατί έχει ξεκινήσει και το super bowl...καλη συνέχεια...
FilipposMD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Να κάνω μια παρατήρηση. Νομίζω ότι μια πηγή διαφωνίας είναι ότι αναφέρεστε στους εργαζόμενους πτυχιούχους σαν να είναι όλοι το ίδιο. Αν κάποιος έχει 10 χρόνια σπουδών με πτυχία που μετράνε, δεν έχει τις ίδιες προσδοκίες με κάποιον που τέλειωσε μια μικρομεσαία 4ετή σχολή. Και δικαίως κατά τη γνώμη μου. Κάποιος που θέλει ένα 2άρι για την παρτη του και το αυτοκίνητό του μπορεί να είναι υπερφίαλος, αν μιλάμε για 22άρη με πτυχίο από ΤΕΙ Κάτω Παναγιάς ή απολύτως λογικός αν έχει PhD από το Yale. Επίσης, δεν είναι όλες οι χώρες ίδιες. Εργάζομαι στο Λονδίνο και σχεδόν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου έρχονται με μετρό ή ποδήλατο στη δουλειά. Στις ΗΠΑ και να θες, μόνο σε λίγες πόλεις μπορείς να το κάνεις αυτό και το αυτοκίνητο θεωρείται αυτονόητο. 3
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Για τους ντόπιους λέμε τσακμάκι μου... Αστερι μου , η συγκατοικηση σχετιζεται και με ενα σωρο αλλα πραγματα περα απο την επιθυμια του ατομου για ανεξαρτητοποιηση.Με την ευκολη,μετα τις σπουδες , ευρεση εργασιας.Το κοινωνικο κρατος .Δηλαδη και με τα επιδοματα ανεργιας κλπ κλπ.Δηλαδη και με το μοντελο αναπτυξης της χωρας αλλα και την οικονομικη κατασταση.Αλλα οκ ας πουμε οτι στις χωρες του νοτου,υπαρχει ισχυροτερος δεσμος της οικογενειας για διαφορους λογους και παρατηρειται αυτο που λες. Ε και ? Και για να το χοντρυνω, ε και που το κακο ?
insomniaK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Να κάνω μια παρατήρηση. Νομίζω ότι μια πηγή διαφωνίας είναι ότι αναφέρεστε στους εργαζόμενους πτυχιούχους σαν να είναι όλοι το ίδιο. Αν κάποιος έχει 10 χρόνια σπουδών με πτυχία που μετράνε, δεν έχει τις ίδιες προσδοκίες με κάποιον που τέλειωσε μια μικρομεσαία 4ετή σχολή. Και δικαίως κατά τη γνώμη μου. Κάποιος που θέλει ένα 2άρι για την παρτη του και το αυτοκίνητό του μπορεί να είναι υπερφίαλος, αν μιλάμε για 22άρη με πτυχίο από ΤΕΙ Κάτω Παναγιάς ή απολύτως λογικός αν έχει PhD από το Yale. Επίσης, δεν είναι όλες οι χώρες ίδιες. Εργάζομαι στο Λονδίνο και σχεδόν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου έρχονται με μετρό ή ποδήλατο στη δουλειά. Στις ΗΠΑ και να θες, μόνο σε λίγες πόλεις μπορείς να το κάνεις αυτό και το αυτοκίνητο θεωρείται αυτονόητο. Φίλιππε, τα δικά μου σχόλια αναφέρονται σε μηχανικούς με 0-3 χρόνια μετά το bachelor χωρίς κάποιο επιπλέον προσόν. Η βασική διαφορά στην αγορά εργασίας εφόσον έχεις προσληφθεί, ως προς το ίδρυμα αποφοίτησης, είναι ο ρυθμός μισθολογικής και επαγγελματικής ανέλιξης.
FilipposMD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Φίλιππε, τα δικά μου σχόλια αναφέρονται σε μηχανικούς με 0-3 χρόνια μετά το bachelor χωρίς κάποιο επιπλέον προσόν. Η βασική διαφορά στην αγορά εργασίας εφόσον έχεις προσληφθεί, ως προς το ίδρυμα αποφοίτησης, είναι ο ρυθμός μισθολογικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Εντάξει, χρησιμοποίησα ακραία παραδείγματα, αλλά υπάρχουν και τα ενδιάμεσα. O μηχανικός δεν είναι το ίδιο με το ΤΕΙ λογιστικής πχ. Επίσης, η εργασιακή ασφάλεια και η προοπτική παίζουν βασικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνεις. Αν ξέρεις ότι πιθανότατα θα πάρεις αύξηση σε 1-2 χρόνια, νιώθεις ΟΚ κρατώντας λίγα λεφτά στην άκρη. Αν φοβάσαι για το μέλλον, μειώνεις τα έξοδα γιατί φοβάσαι τη στραβή. Πάντως επιμένω ότι η κουλτούρα διαφέρει από χώρα σε χώρα πολύ. Δεν είναι όλος ο δυτικός κόσμος ίδιος. Στο Λονδίνο η συγκατοίκηση είναι περίπου αυτονόητη για τους περισσότερους, ενώ στη Γερμανία όχι και τόσο. Ή πχ έχω γνωρίσει Σουηδή φοιτήτρια ιατρικής που το καλοκαίρι πήγαινε και δούλευε στην ψαραγορά της Νορβηγίας για να βγάλει λεφτά και να πάει ταξίδι στην Αυστραλία, ενώ τα Αγγλάκια δεν το βλέπουν και τόσο λογικό αυτό.
Cryptic Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μετα τους λες πως εισαι διατεθειμενος να δουλεψεις αμισθι προκειμενου να αποκτησεις εμπειρια. Αν σου κανουν την χαρη και σε εξυπηρετησουν (ειχα φαει παρα πολλα ακυρα ακομα και για εθελοντικη εργασια) τοτε ολα καλα. Αυτο δεν το θεωρω εκμεταλλευση. Εσυ εισαι που ζητας εξυπηρετηση προκειμενου να αποκτησεις εφοδια για την μετεπειτα πορεια σου. Εαν λες "ακόμα" με την έννοια πως ο άλλος θα έπρεπε να χαίρεται που θα του έκανες δουλειά αμισθί, τότε πρέπει να λάβεις υπ'όψη ότι η προσφορά σου μπορεί να μην τον συμφέρει και τόσο πολύ. Πέρα από το πιθανό νομικό ζήτημα της πρόσληψης, μην φαντάζεστε ότι ο εθελοντής απαραίτητα μειώνει τον φόρτο εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αντίθετα μπορεί πολύ εύκολα να τον αυξήσει, εφόσον απαιτεί εκπαίδευση και επιτήρηση. Αλλιώς μιλάμε για ανειδίκευτη εργασία.
CROM271 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Οχι το ''ακομα'' δεν το λεω με αυτη την εννοια. Για αυτο εξαλλου λεω παρακατω πως αν δεχτει να σε παρει ο εργοδοτης σου κανει χαρη και εξυπηρετηση.
viper2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Οχι το ''ακομα'' δεν το λεω με αυτη την εννοια. Για αυτο εξαλλου λεω παρακατω πως αν δεχτει να σε παρει ο εργοδοτης σου κανει χαρη και εξυπηρετηση. Έχεις δει έλληνα εργοδότη άνω των 40; Έχεις συνομιλήσει μαζί του για να καταλάβεις το επίπεδο γνώσεων του; Μάλλον εσυ του κανεις χάρη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα