Προς το περιεχόμενο

DIY Nvidia Shield


Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Αλό.

 

Δημιουργώ αυτό το νήμα για κάποιον που πιθανόν ενδιαφέρεται για το ίδιο πράγμα με εμένα ή -αν δεν ενδιαφέρεται κάποιος επί του παρόντος- για κάποιον που θα ψάξει μελλοντικά

 

Εδώ και αρκετό καιρό έψαχνα διακαώς τρόπο να εισάγω ένα Nvidia Shield από τις Αμερικές. Δυστυχώς, το κόστος, το πιθανό τελωνείο και η απουσία εγγύησης (καθώς καλύπτεται μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά) με απέτρεψαν από το να κάνω την εισαγωγή.

 

Ωστόσο το πρόβλημά μου παρέμενε. Έπρεπε να βρω τρόπο να παίζω τα παιχνίδια μου στο σαλόνι, ενώ το έτερον ήμισυ έκανε κατάληψη στην τηλεόραση. :P

 

Το σκεπτικό απλό: να βρω τρόπο να steamάρω content από το PC μου (i5 4670, 770GTX, 8GB RAM) στο android κινητό μου (Nexus 5). Μετά από αρκετές αποτυχήμενες προσπάθειες με όλα σχεδόν τα σχετικά προγράμματα streaming (Splashtop HD, LogMeIn, Teamviewer, Kainy κλπ) κόντεψα να παρατήσω και αυτή την ιδέα. Μέχρι που ανακάλυψα το Limelight πριν λίγες μέρες.

 

Το Limelight είναι μια app για android της οποίας ο δημιουργός πρέπει να έχει κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα. Χωρίς να μπαίνω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, πρακτικά αυτό που έχει καταφέρει είναι πως ξεκλειδώσε το streaming feature των Nvidia 6xx και 7xx καρτών έτσι ώστε να μην λειτουργεί μόνο με τον Tegra 4 του Nvidia Shield, αλλά με οποιαδήποτε android συσκευή της οποίας το SoC την ικανότητα να κάνει decode H.264 (είτε με H/W είτε με S/W). Με άλλα λόγια με οποιοδήποτε high-end android κινητό/tablet της τελευταίας διετίας, με μία 6xx ή 7xx Nvidia κάρτα και με το Nvidia Experience εγκατεστημένο μπορεί κάποιος να streamάρει παιχνίδια του Steam στο κινητό/tablet.

 

Προς το παρόν το app είναι σε alpha στάδιο, αλλά απ' όσο το έχω δοκιμάσει ως τώρα, το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Έχω δοκιμάσει με όσα παιχνίδια έχω installed αυτή τη στιγμή στο Steam και υποστηρίζουν το Big Picture Mode (ενδεικτικά δοκιμάσα Skyrim, Borderlands, Batman: Arkham Origins, Witcher 2 και Mark of the Ninja). Το lag είναι ελάχιστο, ενώ το μόνο αρνητικό είναι ότι μερικές φόρες κάνει ένα ανεπαίσθητο «σπάσιμο» η οθόνη. Γενικά, ισχύει ότι και στο Shield, παίζουν μόνο παιχνίδια μέσω Steam, αλλά αυτό παρακάμπτεται προσθέτοντας non-Steam app συντομεύσεις μέσα στο Steam. Για παράδειγμα πέρασα τον Dolphin στο Steam και κατάφερα με αυτό τον τρόπο παίξω Wind Waker στο κινητό μου. :P

 

Τέλος να αναφερθώ στα controls. Προφανώς με touch controls είναι από δύσκολο έως αδύνατο να παίξει κάποιος PC game. Από την άλλη, είναι λίγο τραγικό να συνδέσει κανείς mouse+keyboard στο κινητό/tablet. Αυτό που έκανα είναι να συνδέσω το PS3 controller μου με το κινητό, χρησιμοποιώντας το Sixaxis Controller app (θέλει root). Επίσης, είχα παραγγείλει και το Gameklip, με αποτέλεσμα να έχω ένα αποτέλεσμα πανομοιότυπο με το Nvidia Shield.

 

Αυτά τα λίγα. Αν ενδιαφέρεται κανείς να κάνει το ίδιο και θέλει συμβουλές, ας ποστάρει.

 

-Αν το νήμα δεν είναι στο σωστό sub-forum ας μεταφερθεί. Αν και νομίζω ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα, αφού αφορά PC game streaming.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα βρει ένα προγραμματάκι που έκανε το ίδιο και στρίμαρε στο ouya που έχω. Αν και είχε αρκετά frame drop σε γενικές γραμμές κάτι έκανε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω χρησιμοποιω το Kainy, εχει 2€ στο Gplay και streamαρει ολο το pc, desktop κτλ με ελαχιστο lag αλλα με καποια μικρα freezαρισματα πουυ και πουυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...