Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα, αν θεωρεις οτι οι καιρικές συνθήκες επιρρεάζουν μια τράπεζα η ένα ψιλικατζίδικο ξέρω γω, πάω πάσο.
epp Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Αν και αρχικα ειπα οτι δεν θα γραψω την δικια μου ιστορια τελικα δεν αντεξα : 23 Δεκεμβριου 2008 ή 2009 δεν θυμαμαι , Τα συνορα στο Προμαχωνα κλειστα απο " αγωνιστες" αγροτες . Μπλοκαρισμενα ολα, με χιονι εξω και με τους καημενους τους ανθρωπους να ναι μεσα στα λεωφορεία περιμένοντας ποτε οι θεοι αγροτες θα τους επιτρεψουν να μπουν στη χωρα τους . Κατεβαινουμε εγω με αλλα 2 παιδια με αμαξι μαζι με κοπελα που ειχε σπασει το ποδι της στη Σοφια(Βουλγαρια) και γυρνουσαμε ελλαδα για να της αλλαξουν το γυψο γιατι ο φοβερος γιατρος που της το εβαλε το ειχε βαλει στραβα(!....) Φτανουμε στα συνορα εξηγουμε στους αστυνομικους γιατι βιαζομαστε μας λενε κανενα προβλημα απο μας μιληστε ομως με τους αγροτες να ανοιξουν 2 μετρα τον δρομο να περασετε. Οι "αγωνιστες" αγροτες αγωνιζονται μεσα στο κτηριο (πρώην κυλικειο- οσοι εχουν περασει απο προμαχωνα ειναι το κτηριο ακριβως πριν τον ελεγχο) πινοντας τσιπουρα και ο κοσμακης απεξω μπλοκαρισμενος στα αμαξια του. Εισαγγελέας παρων και δεν βγαζει τσιμουδια να τους βαλει στη θεση τους . Τους εξηγουμε την κατασταση και οτι (εκτος απτο προφανες οτι ειναι 23 Δεκεμβρη 3 η ωρα το πρωι) πρεπει η κοπελα να παει σε γιατρο να βγαλει τον γυψο κ να της βαλει σωστο γυψο αμεσα. Οι απαντησεις τους ειναι οι : - Και τι με νοιαζει εμενα? να προσεχε να μην το σπαζε - Δεν περναει κανεις να καλεσει ασθενοφορο να την παρει αμαξι δεν περναει - Να μην πηγαινε στο εξωτερικο προβλημα της - Καλα να παθει κοπελα που γυρναει στα ξενα και δεν προσεχει Ολα αυτα απο δηθεν αγωνιζομενους που παρκαραν τα τρακτερ τους στο δρομο κ πινανε τα τσιπουρα τους μεσα στη ζεστη . Για να μην παρεξηγηθω προφανως δεν πηγαμε ψαχνοντας για φασαρια ισα ισα τους εξηγησαμε πολυ ευγενικα γιατι ειναι επειγον και τους ειπαμε οτι κ εσεις πατεραδες ειστε η κοπελα πρεπει να περασει .(Απαντηση σε αυτο : αν ηταν κορη μου δεν θα την αφηνα να γυρναει απο δω κ απο κει) Ε λοιπον συγγνώμη και εμενα το μισο μου σοι αγροτες ειναι αλλα τετοιου ειδους ατομα θελουν μοναχα εκτελεση. Πολυ απλα ΔΕΝ ειναι ανθρωποι . Ειναι ΖΩΑ και αυτοι που τα λενε αλλα και οι γυρω τους που αν δεν συμφωνουν δεν βγαινουν μπροστα να τους βαλουν στη θεση τους. Τέτοιου ειδους "ατομα" μακαρι να τους συλλαβουν και για χρεη , τοσο μεσα να μπουν γιατι πολυ απλα δεν αξιζουν να ναι μελη μιας κοινωνιας . Για την ιστορια μετα απο 25 λεπτα παρακαλια ΕΝΑΣ(1) ναι μονο ενας δεχθηκε να μετακινησει για 20 δευτερολεπτα το τρακτερ του για να περασουμε 2
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Για την ιστορία, ειμαι κατα των μπλόκων και την έχω πάθει και εγω. Κόντεψα να σκοτωθώ με τσιφλικάδες "αγρότες" κάποτε σε ένα ταξίδι μου και γενικά έχω τη χειρότερη γνώμη, ειδικά για αυτους του Θεσσαλικού κάμπου. Αυτό ομως δεν αναιρεί το γεγονός πως «Η ζωή του αγρότη φαίνεται πολύ εύκολη όταν το αλέτρι σου είναι ένα πληκτρολόγιο, και εσύ βρίσκεσαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το χωράφι» 1
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Kαλα και από ότι ακουστηκε οι επιδοτήσεις για ξενωνες δεν δοθηκαν ποτε σε ανθρώπους που πραγματι ειχαν ξενωνες αλλα σε καποιους που ειχαν μεσον και ανακαινισαν κατι πανάκριβα αρχοντικα; Μηπως να κλεισουμε ολον τον κλαδο των ξενοδόχων γιατι φταινε αυτοι; Δεν φτανει που δεν πηραν ποτε οσα δικαιούνταν να τους κατηγορήσουμε κιολα; Μηπως καποιοι αλλοι θα επρεπε να ελεγχουν που δινουν τις επιδοτήσεις; Και αυτοι μπορει να μην το ελεγχουν γιατι μπορει αυτος που πηρε την επιδοτηση να είναι και οι ιδιοι. Εμεις που τα ξεραμε γιατι οι ψηφοι δινονται τοπικα και τους εκλεγαμε;
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Kαλα και από ότι ακουστηκε οι επιδοτήσεις για ξενωνες δεν δοθηκαν ποτε σε ανθρώπους που πραγματι ειχαν ξενωνες αλλα σε καποιους που ειχαν μεσον και ανακαινισαν κατι πανάκριβα αρχοντικα; Μηπως να κλεισουμε ολον τον κλαδο των ξενοδόχων γιατι φταινε αυτοι; Δεν φτανει που δεν πηραν ποτε οσα δικαιούνταν να τους κατηγορήσουμε κιολα; Μηπως καποιοι αλλοι θα επρεπε να ελεγχουν που δινουν τις επιδοτήσεις; Και αυτοι μπορει να μην το ελεγχουν γιατι μπορει αυτος που πηρε την επιδοτηση να είναι και οι ιδιοι. Εμεις που τα ξεραμε γιατι οι ψηφοι δινονται τοπικα και τους εκλεγαμε; Έχεις δει πολλούς ξενοδόχους να βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο στους δρόμους και να κόβουν την Ελλάδα όχι στα δύο, στα 22; Και να ζητάν να μην φορολογηθούν καθόλου; Εγώ όχι. 1
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τους είδαμε να ζητάνε παύση των σχολείων για να δυναμώσει ο κλάδος τους, μια χρονιά η οποία ήταν η καλύτερη τους τα τελευταία χρόνια.
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μπλοκα δεν κανουν οι ξενοδοχοι συμφωνω . Ασκουν όμως αλλα ειδη πιεσης σιγουρα. Δεν θες να αναφερθώ και να βγουμε οφ τοπικ. Ηταν ένα απλο παράδειγμα για να δειξω ότι τις επιδοτήσεις μαλλον τις επαιρναν καποιοι επιτηδειοι.. 2
chaosmaster Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Στέκομαι στο δικό σου σχόλιο επειδή είναι πρόσφατο: Όποτε συζητάμε για τα προβλήματα ενός επαγγελματικού κλάδου, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για Δ.Υ., είτε για υπαλλήλους ξέρω 'γω σε καφετέρια, πάντα πετάγονται δύο τρεις και παραθέτουν τέτοια παραδείγματα σαν τα παραπάνω. Εσύ ξέρεις δηλαδή αν όλοι οι αγρότες είναι μεγαλοτσιφλικάδες, παίρνουν επιδοτήσεις, ή χρησιμοποιούν αποκλειστικά αλλοδαπούς εργάτες; Ξέρεις μήπως αν όλοι οι αγρότες κονομάνε πουλώντας πετρέλαιο στα μαύρα; Αν πρέπει να κατηγορηθούν για κάτι οι Έλληνες αγρότες, όπως σωστά επεσήμανε ο lupo νωρίτερα, είναι γιατί δεν άλλαξαν νοοτροπία, γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν π.χ. χρήματα από επιδοτήσεις για να βελτιώσουν την παραγωγή τους. Δε τα έφαγαν όλοι σε βίλες και Καγιέν. Ανήκουν σε συγκεκριμένη φάρα όσοι έπραξαν κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, βάλτε το να δουλέψει μερικοί. Εκτός αν πιστεύετε ότι στην Ελλάδα εργάζονται αποκλειστικά οι "εντερπρενούρς" και οι "μπίζνεσμεν" (την τρέλα μου γ@μώ μέσα). Σύμφωνα με τη λογική μερικών, μόνο οι "φόρεξ τρέιντερς" και οι "επιχειρηματίες" αξίζουν, οι υπόλοιποι ας ψοφήσουν. Έτσι για την ιστορία πάντως, θεωρώ τα μπλόκα κλασσικότατο συνδικαλιστικό τραμπουκισμό και διαφωνώ με τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο, προκαλώ όποιον κράζει αδιακρίτως, ν' αφήσει το λογιστικό/διαφημιστικό/φωτογραφικό κ.λ.π γραφείο του και να πάει να βγάλει ένα μεροκάματο σε light αγροτική εργασία, μάζεμα ελιών ας πούμε. Ας έρθει μετά να κάνουμε κουβέντα. Με τη λογική αυτή κάθε κλάδος όταν δεν έχει δουλειά να κατεβαίνει να κλείνει το δρόμο ζητώντας από το κράτος αποζημίωση για τις μέρες που δε δούλεψαν. Κάθε χρόνο έχουμε μπλόκα στα ίδια σημεία. Αιτωλοακαρνανία που είναι οι γονείς μου , πάνε χρόνια που έχουν να κλείσουν δρόμους. Η μεγαλύτερη παραγωγή καπνού στην Ελλάδα. Και ο καπνός έχει πεθάνει πολλά χρόνια. Αυτοί τι πρέπει να κάνουν δλδ; Να βγουν και να σφάζουν κόσμο; Ο ξάδερφος μου συγκεκριμένα κάνει όλες τις αγροτικές δουλειές για να ζήσει. Έχει αγελάδες πρόβατα, βάζει ελιές, ρόδια. Ότι τρέχει το κυνηγάει. Δεν είχε ποτέ βίλες και άλλους να δουλεύουν γι αυτόν. Δεν πήρε πότε τα πριμ να πάει να αγοράσει navara 3000cc.Οταν δεν έχει δουλειά το χωράφι πάει περνάει υδραυλικά. Έτσι είναι πολλά παιδιά στην ηλικία του που κάνουν αυτό. Τώρα άμα ο κωλος του Λαρισαίου βαριέται να σηκωθεί ή πλέον δε βγαίνουν τα χρήματα όσο εύκολα θέλει ας πρόσεχε. Ας πρόσεχε τότε που έστελνε το βαμβάκι εξωτερικό για ζύγισμα και το έστελνε βρεγμένο ή με γύψο. Λες και είναι μαλάκες στο εξωτερικό. Όταν είναι να μαζέψει τη σοδειά να πάω και εγώ να του κλείσω το δρόμο και να δω αν θα του αρέσει να βλέπει τη σοδειά του να σαπίζει και αν θα δείξει κατανόηση στις δικές μου ανάγκες. Και ναι φίλε μου βαρέθηκα μια ζωή να πληρώνω φόρους που δε πληρώνουν άλλοι. Από γιατρούς από ελεύθερους επαγγελματίες από αγρότες από όλους. Ένας ιδιωτικός υπάλληλος ήμουν από τα 18 και πλήρωνα και το παραμικρό ευρώ που έπαιρναν όταν τότε μου έπιναν το αίμα για τα 600 και ο ταξιτζής μου έλεγε "εγώ φίλε πάω όποτε θέλω για δουλειά και βγάζω περισσότερα από έναν γιατρό." Είναι πολλά αυτά που μπορείς να πεις. Αλλά σκέψου κάθε φορά που είναι τα μπλόκα. 3
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Με τη λογική αυτή κάθε κλάδος όταν δεν έχει δουλειά να κατεβαίνει να κλείνει το δρόμο ζητώντας από το κράτος αποζημίωση για τις μέρες που δε δούλεψαν. Να σου πω. Λιγότερο με ενοχλούν οι διαδηλώσεις και τα μπλόκα από την απειλή "αν δε με στηρίξεις θα καταρρεύσει η οικονομία, οπότε πάρτε όλοι οι Ελληνες εξωτερικο δάνειο, διότι εγω έδινα πιστωτικές κάρτες ακόμα και σε νεκρούς".
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τους είδαμε να ζητάνε παύση των σχολείων για να δυναμώσει ο κλάδος τους, μια χρονιά η οποία ήταν η καλύτερη τους τα τελευταία χρόνια. Ζήτησαν, δεν απαίτησαν με το έτσι θέλω και να βγουν να κόψουν την Ελλάδα σε κομμάτια. Μπλοκα δεν κανουν οι ξενοδοχοι συμφωνω . Ασκουν όμως αλλα ειδη πιεσης σιγουρα. Δεν θες να αναφερθώ και να βγουμε οφ τοπικ. Ηταν ένα απλο παράδειγμα για να δειξω ότι τις επιδοτήσεις μαλλον τις επαιρναν καποιοι επιτηδειοι.. Τι είδους πίεση ασκούν οι ξενοδόχοι που να επηρεάζει την ζωή όλης της χώρας;
g_alkis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γράφτηκαν τα δακρύβρεχτα "η σκληρή ζωή της αγροτιάς", "δεν πήραν όλοι καγιέν", "δεν έτρωγα εγώ τις επιδοτήσεις στα κωλόμπαρα του τυρνάβου με τις ρωσίδες", "φταίνε οι συνεταιρισμοί", για να δικαιολογηθούν τα μπλόκα ή ακόμα; 6
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γράφτηκε πως οι δ.υ. ειναι τεμπεληδες και πρέπει να απολυθούν για να έχουμε ανάπτυξη. Νομίζω σου αρκεί
N3k21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μια χαρά είναι το μάζεμα ελιών. Οι πράσινες πάνω στη σκάλα με καλύτερο καιρό, οι μαύρες κρυώνεις λιγάκι περισσότερο αλλά πιο εύκολες. Αν έχεις καλή παρέα να κουτσομπολεύεις, μια χαρά περνάει η ώρα. Και το τσιγάρο και ο καφές παραδίπλα, και διάλειμμα για φαγητό. Τέσσερα χρόνια το είχα κάνει στη θεια μου. Ναι ρε συ, πάσο. Γι' αυτό άλλωστε έγραψα και "light αγροτική εργασία" όσον αφορά το παράδειγμα με τις ελιές. Αλλά το point μου είναι (πάλι το δικηγόρο του διαβόλου κάνω ) ότι δε μπορεί να κρίνεται τόσο αυστηρά μια κοινωνική ομάδα/επαγγελματικός κλάδος, μόνο και μόνο επειδή μέρος αυτών -το οποίο κατά κοινή παραδοχή σχετίζεται και με πολιτικά συμφέροντα- λειτουργούν ως τραμπούκοι. Πόσο μάλλον όταν τέτοιου τύπου γενικεύσεις προέρχονται συνήθως από ανθρώπους, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς τη λατρεία τους για τον -κατά τη γνώμη μου- ακραίο καπιταλισμό, ή απασχολούνται σε "μανατζαραίικους" και "εντερπρενούρικους" τομείς. Πως να το κάνουμε δηλαδή, όσο χαλαρό και να θεωρείται το μάζεμα ελιών σε σχέση με άλλες εργασίες, το golden boy ασφαλιστάκος δεν έχει δικαίωμα να τσουβαλιάζει. Με τη λογική αυτή κάθε κλάδος όταν δεν έχει δουλειά να κατεβαίνει να κλείνει το δρόμο ζητώντας από το κράτος αποζημίωση για τις μέρες που δε δούλεψαν. Κάθε χρόνο έχουμε μπλόκα στα ίδια σημεία. Αιτωλοακαρνανία που είναι οι γονείς μου , πάνε χρόνια που έχουν να κλείσουν δρόμους. Η μεγαλύτερη παραγωγή καπνού στην Ελλάδα. Και ο καπνός έχει πεθάνει πολλά χρόνια. Αυτοί τι πρέπει να κάνουν δλδ; Να βγουν και να σφάζουν κόσμο; Ο ξάδερφος μου συγκεκριμένα κάνει όλες τις αγροτικές δουλειές για να ζήσει. Έχει αγελάδες πρόβατα, βάζει ελιές, ρόδια. Ότι τρέχει το κυνηγάει. Δεν είχε ποτέ βίλες και άλλους να δουλεύουν γι αυτόν. Δεν πήρε πότε τα πριμ να πάει να αγοράσει navara 3000cc.Οταν δεν έχει δουλειά το χωράφι πάει περνάει υδραυλικά. Έτσι είναι πολλά παιδιά στην ηλικία του που κάνουν αυτό. Τώρα άμα ο κωλος του Λαρισαίου βαριέται να σηκωθεί ή πλέον δε βγαίνουν τα χρήματα όσο εύκολα θέλει ας πρόσεχε. Ας πρόσεχε τότε που έστελνε το βαμβάκι εξωτερικό για ζύγισμα και το έστελνε βρεγμένο ή με γύψο. Λες και είναι μαλάκες στο εξωτερικό. Όταν είναι να μαζέψει τη σοδειά να πάω και εγώ να του κλείσω το δρόμο και να δω αν θα του αρέσει να βλέπει τη σοδειά του να σαπίζει και αν θα δείξει κατανόηση στις δικές μου ανάγκες. Και ναι φίλε μου βαρέθηκα μια ζωή να πληρώνω φόρους που δε πληρώνουν άλλοι. Από γιατρούς από ελεύθερους επαγγελματίες από αγρότες από όλους. Ένας ιδιωτικός υπάλληλος ήμουν από τα 18 και πλήρωνα και το παραμικρό ευρώ που έπαιρναν όταν τότε μου έπιναν το αίμα για τα 600 και ο ταξιτζής μου έλεγε "εγώ φίλε πάω όποτε θέλω για δουλειά και βγάζω περισσότερα από έναν γιατρό." Είναι πολλά αυτά που μπορείς να πεις. Αλλά σκέψου κάθε φορά που είναι τα μπλόκα. Φίλε μου δε διαφωνούμε στα περί μπλόκων. Ήμουν από την αρχή σαφής. Τραμπούκοι είναι οι τύποι που κλείνουν τους δρόμους. Παράνομο, άκρως εγωιστικό και -αν θες- απάνθρωπο είναι αυτό που κάνουν. Από εκεί και πέρα, δες το παράδειγμα του ξαδέρφου σου: ο άνθρωπος μια χαρά δουλεύει και τίμιος είναι. Τι σχέση έχει αυτός με τους τσιφλικάδες κομματόσκυλα π.χ. της Λάρισας; Γράφτηκαν τα δακρύβρεχτα "η σκληρή ζωή της αγροτιάς", "δεν πήραν όλοι καγιέν", "δεν έτρωγα εγώ τις επιδοτήσεις στα κωλόμπαρα του τυρνάβου με τις ρωσίδες", "φταίνε οι συνεταιρισμοί", για να δικαιολογηθούν τα μπλόκα ή ακόμα; Γράφτηκαν, όχι όμως για να δικαιολογηθούν τα μπλόκα. Το ότι π.χ. οι κομματικές νεολαίες έχουν ως πάγια τακτική τις καταλήψεις σε Πανεπιστήμια προκειμένου να ασκήσουν πολιτική, δε σημαίνει αυτομάτως ούτε πως όλοι οι φοιτητές είναι λαμόγια χαραμοφάηδες, ούτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα Παιδείας. Τα ίδια ισχύουν για τους αγρότες και για κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο.
SilkyN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πόσες πρότυπες αγροτικές εγκαταστάσεις έχετε δει στην Ελλάδα; Μια χώρα που έχει τόσους αγρότες και έχει πάρει τόσα λεφτά τόσα χρόνια γι' αυτό το λόγο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα