madx2 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δηλαδή για να καταλάβω οι αγροτές είναι πιο πάνω από τους υπόλοιπους κλάδους? Δεν φτάνει που πληρώνουν ψίχουλα στον ΟΓΑ ,απασχολούν ένα σωρό κόσμο ανασφάλιστο, δεν θέλουν και να φορολογούνται κιόλας. Όποιος νομίζει ότι με το να είναι αγρότης δεν βγάζει λεφτά απλά αλλάζει εργασία . Δεν τον υποχρέωσε κανείς να κάνει την συγκεκριμένη εργασία.Αν όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσαν να οργανώσουν εναν συνεταιρισμό που θα δεν ήταν απλά για να εισπράτει επιδοτήσεις με πλαστά στοιχεία παραγωγής αλλά θα είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα ποιοτικό προιόν και να το προωθήσει στο εξωτερικό για καλύτερες τιμές δεν τους φταιει το κράτος και οι υπόλοιποι πολίτες.
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που ολοι φερνετε σαν παράδειγμα τον ιδιωτικο τομεα που ολοι δουλευουν μαυρα γιατι τα προστιμα μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν αστεια και συνεφερε τον εργοδοτη και μου θελετε και απεργια. Ποια απεργια ρε.. πλακα μου κανετε. Δεν είναι ότι είναι ηλιθιοι του ιδιωτικου. Απλα δεν μπορουσαν όχι να απεργησουν ουτε να καταγγειλουν εκμεταλλευση. Μην πηγαίνουμε στο άλλο ακρο.
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μια και το έφερε η κουβέντα. Τα 20.000 ο γαμπρός σου απο ποιον τα διεκδικεί? Τα νόμιμα και οι υπερωρίες του γιατι δεν φαίνονται πουθενά? Αναφέρεσαι σε επαναπρόσληψη. Δηλαδή τον ξαναπήρε ο ίδιος εργοδότης με λιγότερα χρήματα 1 χρόνο μετά? Μπα; Δεν με μπλόκαρες;Από κανέναν, βάρεσε χρεοκοπία το αφεντικό. Όσοι τον πήγαν δικαστικά δεν πήραν τίποτα. Ο γαμπρός μου δεν τον πήγε, έτυχε, μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Το μόνο του κέρδος όταν το εργοστάσιο ξανάνοιξε στο όνομα του γιου του, να τον ξαναπάρει. Ο μισθός του από τα 1200 στα 400 παρακαλώ. Τα 12ωρα που δούλευε και τα σαββατοκύριακα, δεν τα δήλωνε το αφεντικό του τα τελευταία χρόνια. Γι'αυτό δεν φαίνονται και δεν μπορούν να διεκδικηθούν. Αν τα υπολογίσεις και αυτά, τα χρωστούμενα υπερδιπλασιάζονται. Αυτό που λες σαφώς και ισχύει. Η απάντησή μου ωστόσο αφορούσε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση. Θέλω να πω δηλαδή, ότι εδώ εξετάζουμε την αγροτιά κυρίως ως επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν απάντησα με βάσει το που επιβιώνει κάποιος ευκολότερα. Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν σε άλλο thread, σε ένα χωριό είναι εύκολο να ζήσεις καλλιεργώντας την τροφή σου. Από την άλλη όμως χρειάζεσαι και χρήματα για άλλα πάγια έξοδα: ΔΕΗ, νερό, βενζίνα. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αλλά στην τελική αυτό που λες, κατά κάποιο τρόπο υποστηρίζει και το δικό μου συλλογισμό: αν κάποιος μπορεί έστω να επιβιώσει π.χ. με τα όσα καλλιεργεί στον κήπο του, γιατί να φύγει απ' το χωριό ρισκάροντας να χάσει έστω κι αυτά τα βασικά; Για να δουλέψει ως τι στην πόλη, όντας ανειδίκευτος και χωρίς έστω κάποια προϋπηρεσία; Δεν είναι περισσότερο λογικό να μείνει εκεί που είναι, προσπαθώντας μπας και βγάλει κάτι -έστω ψίχουλα- παραπάνω από τα χωράφια του; Μα την ΔΕΗ, νερό, βενζίνη την πληρώνεις και στην πόλη, δεν είναι προνόμιο της επαρχίας μόνο. Και πληρώνεις και περισσότερα από τον κάτοικο της επαρχίας κιόλας.Και φυσικά λογικό είναι να μείνει εκεί που μπορεί να φάει. Αν μπορεί να φάει. Αν δεν μπορεί, το ψάχνει διαφορετικά. Τα μαστόρια του χωριού μου που ξέμειναν από δουλειές, είτε με υδραυλικά, βαψίματα κτλ ασχολιούνται, είτε αγόρασαν μουλάρια και γαιδούρια και ασχολούνται με την ξυλεία πια. Το θέμα είναι όμως ότι ο γεωργός βγαίνει στους δρόμους όταν δεν έχει τι να κάνει και σκυλοβαριέται σπίτι, και όχι όταν καλλιεργεί. Όταν έκαναν απεργία οι βυτιοφόροι, φώναζαν οι αγρότες πως θα δουλέψουν. Γιατί κάνουν το ίδιο τώρα; Πως θα δουλέψει ο φορτηγατζής με το εμπόρευμα να σαπίζει; Με ρωτάς εμένα αν έχω 100 ευρώ να πληρώσω αεροπορικό εισιτήριο να κατέβω πχ Αθήνα; Την μαγκιά του την έχω να βγει στους δρόμους κατακαλόκαιρο. Όχι να το παίζει μάγκας και τραμπούκος πάνω σε ξένες πλάτες. Το ίδιο ισχύει και για όσους ψήφισαν τα μνημόνια χωρις να τα διαβάσουν, που δινουν διαταγές να βαράνε τον κόσμο που κάνει ειρηνικές διαδηλώσεις, που βάζουν τον κόσμο να πληρώνει για δρόμους σκοτώστρες ενω η οδηγία της Ε.Ε. ειναι διαφορετική, που "χρεοκοπούν", αφήνοντας χιλιάδες απλήρωτους και την επομενη μέρα κάνουν εκπομπές, που έφεραν τη χωρα σε αυτο το σημείο και βγαίνουν ελευθεροι να διασκεδάσουν. Ποιος εισαγγελέας ασχολήθηκε με όλα αυτά? Κανείς. Το ψάρι βρωμάει πάντα απ το κεφάλι. Και; Your point is?
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γκιγκι εχεις καταλαβει ότι μιλας σε μια χωρα που κατά την διαρκεια της κρισης με όλα αυτά τα τερτίπια οι πλούσιοι εγιναν πλουσιότεροι; Φταιει ο άλλος που θελει αξιοπρεπή μισθο;
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Από κανέναν, βάρεσε χρεοκοπία το αφεντικό. Το μόνο του κέρδος όταν το εργοστάσιο ξανάνοιξε στο οπνομα του γιου του, να τον ξαναπάρει Οκ εντάξει κατάλαβα. Ήθελα απλά να επισυμανθεί πως για μια ακόμα φορά ο καλός ιδιωτικος τομέας έφερε την ανάπτυξη που όλοι περιμέναμε χωρις να ζημιωθεί καθόλου το κράτος Και; Your point is? To ιδιο με αυτο που λες και εσυ. Αν δεν το κατάλαβες συμφωνω μαζί σου. Βεβαίως να έρθει εισαγγελέας, αφου πρωτα ξεκινησει απο τα υψηλά κλιμάκια. Γκιγκι εχεις καταλαβει ότι μιλας σε μια χωρα που κατά την διαρκεια της κρισης με όλα αυτά τα τερτίπια οι πλούσιοι εγιναν πλουσιότεροι; Απαπαπαπα...μη τα λες αυτά. Δεν ισχύουν. Οι καημένοι αυτοί ξέρεις τι τραβάνε?Προσπαθουν να σωσουν τη χωρα με τα κεφάλαιά τους και βρισκουν τοιχος σε αγρότες με τρακτέρ, σε διαδηλώσεις κτλ κτλ. Άσε...ειναι μεγάλο μανίκι να έχεις γεννηθεί με λεφτά και να εισαι καταδικασμένος να "σωσεις" μια χώρα
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γκιγκι εχεις καταλαβει ότι μιλας σε μια χωρα που κατά την διαρκεια της κρισης με όλα αυτά τα τερτίπια οι πλούσιοι εγιναν πλουσιότεροι; Φταιει ο άλλος που θελει αξιοπρεπή μισθο; Φταίει όταν εμποδίζει τον άλλον να δουλέψει. Κάνε απεργία όπως γουστάρεις, όσο δεν εμποδίζεις τον άλλον να πάει στη δουλειά. Το αστειάκι του μπλοκαρίσματος των εθνικών οδών γίνετςι δύο δεκαετίες τώρα. Έχω χάσει και μεροκάματο, όταν είχαν κλείσει κάποια χρόνια πριν τον δρόμο για αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη. Δύο για την ακρίβεια, μετά αφήναμε τα αυτοκίνητα Καλαμαριά και πηγαίναμε με λεωφορειάκι της εταιρίας μέχρι το μπλόκο, καλά μου ποδαράκια, ξανά λεωφορειάκι μετά το μπλόκο μέσα στη βροχή. Για τους μαλάκες που πίναν τα τσιπουράκια τους δίπλα στις φωτιές που είχαν ανάψει.
N3k21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μα την ΔΕΗ, νερό, βενζίνη την πληρώνεις και στην πόλη, δεν είναι προνόμιο της επαρχίας μόνο. Και φυσικά λογικό είναι να μείνει εκεί που μπορεί να φάει. Ναι ρε συ, αυτό λέω κι εγώ! Έγραψα ότι έγραψα ως απάντηση σε κάποια σχόλια της φάσης, "ας αλλάξουν δουλειά αφού δε τα βγάζουν πέρα". Η θέση μου είναι σαφής: θεωρώ δύσκολο να αλλάξουν δουλειά, για τους λόγους που προανέφερα. Το θέμα είναι όμως ότι βγαίνει στους δρόμους όταν δεν έχει τι να κάνει και σκυλοβαριέται σπίτι, και όχι όταν καλλιεργεί. Όταν έκαναν απεργία οι βυτιοφόροι, φώναζαν οι αγρότες πως θα δουλέψουν. Γιατί κάνουν το ίδιο τώρα; Πως θα δουλέψει ο φορτηγατζής με το εμπόρευμα να σαπίζει; Με ρωτάς εμένα αν έχω 100 ευρώ να πληρώσω αεροπορικό εισιτήριο να κατέβω πχ Αθήνα; Την μαγκιά του την έχω να βγει στους δρόμους κατακαλόκαιρο. Όχι να το παίζει μάγκας και τραμπούκος πάνω σε ξένες πλάτες. Gigisoni, κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση. Δε διαφωνούμε πουθενά. Από το πρώτο μου post στο παρόν θέμα διευκρίνισα, πως είμαι κατά τέτοιων καταχρηστικών πρακτικών όπως π.χ. τα μπλόκα των συγκεκριμένων "κυρίων". Αν προσέξεις μάλιστα, τη λέξη "τραμπούκος" χρησιμοποίησα κι εγώ για να τους χαρακτηρίσω. Εν ολίγοις ναι, τζάμπα μάγκες είναι. Είναι και τσογλάνια οι περισσότεροι θα προσθέσω, επειδή παίρνουν κι άλλους εργαζόμενους στο λαιμό τους. 1
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Οκ εντάξει κατάλαβα. Ήθελα απλά να επισυμανθεί πως για μια ακόμα φορά ο καλός ιδιωτικος τομέας έφερε την ανάπτυξη που όλοι περιμέναμε χωρις να ζημιωθεί καθόλου το κράτος Που ζημιώθηκε το κράτος; Χρωστούμενα στην εφορία ο τύπος δεν είχε, αλλιώς θα έμπαινε φυλακή. Στους προμηθευτές χρωστούσε, αυτός με την σειρά του σε αυτούς που προμήθευε, και απλήρωτοι οι εργάτες. To ιδιο με αυτο που λες και εσυ. Αν δεν το κατάλαβες συμφωνω μαζί σου. Βεβαίως να έρθει εισαγγελέας, αφου πρωτα ξεκινησει απο τα υψηλά κλιμάκια. Όλα τα παραδείγματα που δίνεις όμως δεν είναι απεργίες. Οι αγρότες βασίζονται δήθεν στο δικαίωμα της απεργίας, ενώ βασικά καμιά απεργία δεν κάνουν. Παρεμπόδιση της κυκλοφορίας γίνεται. Απαπαπαπα...μη τα λες αυτά. Δεν ισχύουν. Οι καημένοι αυτοί ξέρεις τι τραβάνε?Προσπαθουν να σωσουν τη χωρα με τα κεφάλαιά τους και βρισκουν τοιχος σε αγρότες με τρακτέρ, σε διαδηλώσεις κτλ κτλ. Άσε...ειναι μεγάλο μανίκι να έχεις γεννηθεί με λεφτά και να εισαι καταδικασμένος να "σωσεις" μια χώρα Εμένα εννοείς ότι έχω γεννηθεί με λεφτά; ΑχαχαχχαχαχαχαχαχααxΑχαχαχχαχα! 200 ευρώ σύνταξη του ΟΓΑ η μάνα μου και 525 ευρώ σύνταξη με 8500 ένσημα ο ανάπηρος πατέρας μου πριν πεθάνει. Δεν ξέρω πού να το βάλω, τόσο χρήμα πια!
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Aυτος δεν εχει χρωστουμενα στην εφορια. Οι εργατες του μαλλον θα εχουν συντομα. Και αν δεν εχουν , θα είναι επειδή είναι ανεργοι και απληρωτοι. Αρα ζημιωθηκε το κρατος. 1
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Που ζημιώθηκε το κράτος; Χρωστούμενα στην εφορία ο τύπος δεν είχε, αλλιώς θα έμπαινε φυλακή. Στους προμηθευτές χρωστούσε, αυτός με την σειρά του σε αυτούς που προμήθευε, και απλήρωτοι οι εργάτες. E δε γινεται να δηλωσεις χρεοκοπία χωρις να χρωστάς σε εφορία. Αλλά εντάξει και να χρωστάει σε προμηθευτές μόνο, αυτα τα πράγματα αλυσίδα ειναι. αυτο που έγραψε η saya. Και οπως ειδες το εργοστάσιο ξανανοιξε απ τον γιο του. Κωστοπουλοφάση μου κάνει Όλα τα παραδείγματα που δίνεις όμως δεν είναι απεργίες. Μαζί σου. Ούτε εγω ειμαι υπερ των μπλόκων. Εμένα εννοείς ότι έχω γεννηθεί με λεφτά; Τι σχέση έχεις εσυ?
Chris_85 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 1. Προερχομαι απο αγροτική οικογενεια. Οι αγροτες σαν επαγγελματική ομαδα, ήταν απ τις πιο ευνοημένες τα τελευταια 30 χρονια. 2. Ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι αντιδρουμε οταν πληρωνουμε τα χρεη του Δημοσιου και θελουμε να τα επιμεριστουν οι Δ.Υ. Επισης αντιδρουμε οταν ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα κατρακυλαει σε σχεση με του δημοσιου, οταν γινονται απολυσεις μονο σε μας και οθτο καθ εξης και κανουμε λογο για αδικια. Οταν ομως εμεις σαν Ιδιωτικοι Υπαλληλοι ειχαμε υπερδιπλασιο μισθο απο εναν Δ.Υ. αντιστοιχης μορφωσης, οταν "τρώγαμε" πολλά περισσότερα, απο την πιττα που παντα ηταν το Δημοσιο, δε μας ειδα να αντιδρουμε για αδικια. Και μιλαω για το πολυ προσφατο παρελθον.
madx2 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 1. Προερχομαι απο αγροτική οικογενεια. Οι αγροτες σαν επαγγελματική ομαδα, ήταν απ τις πιο ευνοημένες τα τελευταια 30 χρονια. 2. Ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι αντιδρουμε οταν πληρωνουμε τα χρεη του Δημοσιου και θελουμε να τα επιμεριστουν οι Δ.Υ. Επισης αντιδρουμε οταν ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα κατρακυλαει σε σχεση με του δημοσιου, οταν γινονται απολυσεις μονο σε μας και οθτο καθ εξης και κανουμε λογο για αδικια. Οταν ομως εμεις σαν Ιδιωτικοι Υπαλληλοι ειχαμε υπερδιπλασιο μισθο απο εναν Δ.Υ. αντιστοιχης μορφωσης, οταν "τρώγαμε" πολλά περισσότερα, απο την πιττα που παντα ηταν το Δημοσιο, δε μας ειδα να αντιδρουμε για αδικια. Και μιλαω για το πολυ προσφατο παρελθον. Τι είχαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι υπερδιπλάσιο μισθό από τον δημόσιο? Μάλλον τα έχεις μπερδέψει ή ήσουν golden boy..... 1
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 E δε γινεται να δηλωσεις χρεοκοπία χωρις να χρωστάς σε εφορία. Αλλά εντάξει και να χρωστάει σε προμηθευτές μόνο, αυτα τα πράγματα αλυσίδα ειναι. αυτο που έγραψε η saya. Και οπως ειδες το εργοστάσιο ξανανοιξε απ τον γιο του. Κωστοπουλοφάση μου κάνει Μαζί σου. Ούτε εγω ειμαι υπερ των μπλόκων. Πως δεν γίνεται, μια χαρά γίνεται, όταν έχεις δικαστήριο 60 απλήρωτων εργατών, πελάτες που έχουν κλείσει άρα δεν έχεις να πάρεις και προμηθευτές να θέλουν να πληρωθούν. Για να απολύσει τόσους εργάτες να κάνει καινούργιες προσλήψεις με μικρότερους μισθούς ήθελε κοντά εκατομμυριάκι. Από την στιγμή που ο ιδιωτικός κατάντησε να έχει μισθούς των 500 ευρώ, δεν μπορούσε το εργοστάσιο να συνεχίσει να υφίσταται με μισθούς άνω του χιλιάρικου. Άλλη λύση πέραν της χρεοκοπίας δεν υπήρχε. Τι σχέση έχεις εσυ? Γιατί η saya απαντούσε ευθέως σ'εμένα και της απαντάς εσύ μετά για πλούσιους. Έτσι πως έγινε ήταν σαν να αναφερόσουν και σ'εμένα. Τι είχαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι υπερδιπλάσιο μισθό από τον δημόσιο? Μάλλον τα έχεις μπερδέψει ή ήσουν golden boy..... Τι, δεν θυμάσαι τις εποχές που η πωλήτρια έβγαζε 2.000 τον μήνα ενώ ο δάσκαλος 900; Ή όταν ο λογιστής έπαιρνε 3000 και ο εφοριακός 1200; Ντροπή σου! 1
saya Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Παντως από εδώ η από εκει την στιγμη που εμεινε απληρωτος κοσμος η εφορια λεφτα , δεν θα παρει αρα εχασε λεφτα το κρατος. Ότι με τον νομο που ψηφιστηκε τον συνεφερε να τους αφησει ολους στον δρομο και να ανοιξει επιχειριση με άλλο ονομα. Είναι μαλλον σιγουρα. Βαρας μια πτωχευση και τελος.
Chris_85 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τι είχαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι υπερδιπλάσιο μισθό από τον δημόσιο? Μάλλον τα έχεις μπερδέψει ή ήσουν golden boy..... Ιατροι σε Δημοσιο Νοσοκομειο - Ιατροι με Ιδιωτικο Ιατρειο. Μηχανικοί του Δημοσιου - Μηχανικοι/Εργολαβοι Ιδιωτικου Τομεα Καθηγητες Δημοσιου σχολειου - Φροντιστηριουχοι, Καθηγητες με ιδιαιτερα μαθηματα, σε ιδιωτικα σχολεια . . . Υδραυλικοι/Ηλεκτρολογοι στο Δημοσιο - Υδραυλικοι/Ηλεκτρολογοι ελ. επαγγελματιες. Μην τρελαθουμε τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα