Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

gigi σαφως δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Σε οτι αφορά τους μισθους, ο μέσος τραπεζικος υπάλληλος με 5ετη προυπηρεσία, ανυπαντρος χωρις πτυχίο, παίρνει 900 ευρω.

Παντρεμένος και με πτυχίο παίρνει 1200. Ωράριο 8-4 αν ειναι σε υπηρεσία (στα καταστηματα ανάλογα με τον φορτο, ειναι χειρότερα τα πράγματα)

Δεν θεωρω οτι ειναι πολλά λεφτά (για να αποφυγω παρεξηγήσεις). Τα θεωρω φυσιολογικά και πιστεύω οτι όλος ο κόσμος έτσι θα επρεπε να αμείβεται για 8ωρη εργασία, με τις συνθήκες που επικρατουν αυτη τη στιγμη και τους φόρους που πληρωνουμε.

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ιατροι σε Δημοσιο Νοσοκομειο - Ιατροι με Ιδιωτικο Ιατρειο.

Μηχανικοί του Δημοσιου - Μηχανικοι/Εργολαβοι Ιδιωτικου Τομεα

Καθηγητες Δημοσιου σχολειου - Φροντιστηριουχοι, Καθηγητες με ιδιαιτερα μαθηματα, σε ιδιωτικα σχολεια

.

.

.

Υδραυλικοι/Ηλεκτρολογοι στο Δημοσιο - Υδραυλικοι/Ηλεκτρολογοι ελ. επαγγελματιες.

Μην τρελαθουμε τωρα.

Μήπως μπερδεύεις τον ιδιωτικό τομέα με τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Χώρια που ξεχνάς τα μαύρα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ πχ έβγαζαν οι καθηγητές δημοσίου σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, τα έξτρα και μαύρα που έβγαζαν οι υδραυλικοί του δημοσίου, πάλι παράνομα, οι γιατροί των νοσοκομείων που είχαν και δικά τους ιατρεία, κτλ.

gigi σαφως δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Σε οτι αφορά τους μισθους, ο μέσος τραπεζικος υπάλληλος με 5ετη προυπηρεσία, ανυπαντρος χωρις πτυχίο, παίρνει 900 ευρω.

Παντρεμένος και με πτυχίο παίρνει 1200. Ωράριο 8-4 αν ειναι σε υπηρεσία (στα καταστηματα ανάλογα με τον φορτο, ειναι χειρότερα τα πράγματα)

Δεν θεωρω οτι ειναι πολλά λεφτά (για να αποφυγω παρεξηγήσεις). Τα θεωρω φυσιολογικά και πιστεύω οτι όλος ο κόσμος έτσι θα επρεπε να αμείβεται για 8ωρη εργασία, με τις συνθήκες που επικρατουν αυτη τη στιγμη και τους φόρους που πληρωνουμε.

Γιατί μιλάς για τράπεζες που αυτήν την στιγμή έχουν τον πιο ισχυρό συνδικαλισμό;

Γιατί δεν μιλάς για υπαλλήλους γραφείων; Πωλητές; Εργάτες; Λογιστές σε γραφεία; Εκεί θα δεις πόσο έχουν πέσει οι μισθοί.

Η ανιψιά μου, λογίστρια σε εργοστάσιο, υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Από 1600 μισθό, στα 700 παρακαλώ με παιδί. Πριν υπογράψει, το εψαξε, καλύτερα δεν βρήκε, και προτίμησε παραίτηση και επαναπρόσληψη με μικρότερο μισθό στον ίδιο εργοδότη που τουλάχιστον δεν είχε προβλήματα την ώρα εργασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπερδευω τιποτα. Θεωρω ομως ολο αυτο που προανεφερα τεραστια υποκρισία. \

Εχουν φαγωθει λεφτα στην Ελλάδα, τα περισσοτερα μαλιστα, απο κοινωνικες ομαδες που εχουν μεινει στο απυροβλητο.

Δημοσ.

Καλα και στον ιδιωτικο τομεα παλιοτερα δεν ηταν τοσο χαλια τα πραγματα. Ναι μεν ξεκινούσες με 700 ευρω αλλα λιγο αργοτερα γινοταν 900 .. και χωρις πτυχια ,κτλ . Δεν ηταν τοσο χαοτικες οι διαφορες με το δημοσιο μισθολογικα. Η κυρια διαφορα ηταν ότι δεν υπηρχε ελεγχος. Προφανως ουτε οι δημόσιοι ουτε οι ιδιωτικοι των 1000 ευρω τα φαγανε. Την στιγμη που καποιοι γυριζουν μιζες εκατομμυριων εσυ βγαλε τα σπασμένα κόβοντας 100 και 200 και 500 ευρω από τον καθενα. Ε, δεν βγαινουν ολες αυτές οι μιζες..από ποσους υπαλληλους πρεπει να κοψεις 200 ευρω για να βγαλεις μια μιζα των 2 εκατομμυριων που εφαγε 1 ατομο για ένα εξοπλιστικο. Υπολογισε..

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπερδευω τιποτα. Θεωρω ομως ολο αυτο που προανεφερα τεραστια υποκρισία. \

Εχουν φαγωθει λεφτα στην Ελλάδα, τα περισσοτερα μαλιστα, απο κοινωνικες ομαδες που εχουν μεινει στο απυροβλητο.

Συγγνώμη, αλλά μπερδεύεις, μιλάς για ιδιωτικό τομέα με μισθούς μεγαλύτερους του ιδιωτικού τομέα, και για παραδείγματα δεν δίνεις τομείς του ιδιωτικού τομέα, αλλά ελεύθερους επαγγελματίες. Κάπου στην μετάφραση χάθηκες.

Και φυσικά έχουν φαγωθεί λεφτά. Θα συμφωνήσω εδώ. Αλλά μην ξεχνάς τα λεφτά που παράνομα έβγαζε ο δημόσιος τομέας τόσα χρόνια, και τις γερές μίζες που έπαιρνε. Ανέφερες τους γιατρούς των νοσοκομείων, ξεχνάς τα φακελάκια; Τις απογευματινές δουλειές σε ιδιαίτερα και φροντιστήρια των καθηγητών; Σχεδόν όλοι δούλευαν παράνομα.

Δημοσ.

Ενταξει , κανεις δεν αντιλεγει ότι υπηρχαν ατασθαλίες παντου , αλλα εχεις ένα κολλημα με τους δημοσιους. Δεν την εκαναν προφανως την ζημια αυτοι. Μπορεις να εχεις κολλημα με ο,τι θες. Απλως χανουμε το δασος και κοιταμε το κλαδι ενός δεντρου..

Δημοσ.

Δεν εχουν καμια σχεση τα οσα λες με την πραγματικοτητα. Ειδικα στους 2 τομεις που αναφερεις, τους οποιους μπορω και βλεπω καθημερινα.

Αντιθετως, αν θελω να σου απαντησω με την ιδια λογικη που χρησιμοποιεις εσυ (την οποια δεν ενστερνιζομαι καθολου) η ανηψια σου καλως παιρνει 900 και πολυ κακως επαιρνε 1600 σαν λογιστρια ενω ενας ειδικευομενος Ιατρικης π.χ. επαιρνε ανεκαθεν λιγοτερα σε ενα δημοσιο νοσοκομειο..

Δημοσ.

Ενταξει , κανεις δεν αντιλεγει ότι υπηρχαν ατασθαλίες παντου , αλλα εχεις ένα κολλημα με τους δημοσιους. Δεν την εκαναν προφανως την ζημια αυτοι. Μπορεις να εχεις κολλημα με ο,τι θες. Απλως χανουμε το δασος και κοιταμε το κλαδι ενός δεντρου..

Δεν φταίω εγώ όταν κάποιος δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ ενός ιδιωτικού υπαλλήλου και ενός ελεύθερου επαγγελματία και γράφει ότι ο ιδιωτικός έπαιρνε μεγαλύτερους μισθούς από τον δημόσιο.

Τιπ για όποιον δεν κατάλαβε ακόμα την διαφορά. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ.

Δεν εχουν καμια σχεση τα οσα λες με την πραγματικοτητα. Ειδικα στους 2 τομεις που αναφερεις, τους οποιους μπορω και βλεπω καθημερινα.

Αντιθετως, αν θελω να σου απαντησω με την ιδια λογικη που χρησιμοποιεις εσυ (την οποια δεν ενστερνιζομαι καθολου) η ανηψια σου καλως παιρνει 900 και πολυ κακως επαιρνε 1600 σαν λογιστρια ενω ενας ειδικευομενος Ιατρικης π.χ. επαιρνε ανεκαθεν λιγοτερα σε ενα δημοσιο νοσοκομειο..

Χαχαχαχα, τρολάρεις; Σε όποια φροντιστήρια πήγα στη ζωή μου όλοι οι καθηγητές του δημοσίου ήταν!

Δεν υπήρχαν μίζες στο δημόσιο; Φακελάκια στα νοσοκομεία; Πότε γεννήθηκες, το 2012;

Ένας ειδικευόμενος ιατρικής δεν δουλεύει, ειδικότητα κάνει, μεταπτυχιακό. Όταν η δική μου ανιψιά έκανε μεταπτυχιακό δεν πληρωνόταν, αντίθετα, πλήρωνε. Συγκρίνεις κάποιον με χρόνια σπουδές και προυπηρεσία, σε υπεύθυνη θέση, με κάποιον που ακόμα σπουδάζει. Δηλαδή, έλεος ώρες ώρες....

Δημοσ.

χαχαχααχα εντάξει, οταν πας και σε εξετάσει καποιος γιατρος στα ΤΕΠ (που σου ευχομαι να μη χρειαστεις ποτε νοσοκομειο), πες του αγορι μου εσυ δεν δουλευεις, σπουδαζεις, κανονικα θα πρεπε να πληρωνεις για να κανεις το "μεταπτυχιακο" σου.

Εγω δεν γεννηθηκα το '12, εσυ μαλλον λογω ηλικιας εχεις λιγη επαφη με το τι συμβαινει γυρω σου. Και μαλιστα εισαι πολυ προσβλητικος απεναντι σε επαγγελματικες ομαδες που δινουν μαχη καθημερινα.

Υ.Γ. Υπευθυνη θεση αυτη του λογιστη και ΟΧΙ αυτη του ειδικευομενου. Μαλιστα. Τα δικα σου δικα σου και τα δικα μας, δικα σου κ αυτα..

Ένας ειδικευόμενος ιατρικής δεν δουλεύει, ειδικότητα κάνει, μεταπτυχιακό. Όταν η δική μου ανιψιά έκανε μεταπτυχιακό δεν πληρωνόταν, αντίθετα, πλήρωνε. Συγκρίνεις κάποιον με χρόνια σπουδές και προυπηρεσία, σε υπεύθυνη θέση, με κάποιον που ακόμα σπουδάζει. Δηλαδή, έλεος ώρες ώρες....

Δημοσ.

Εχεις κολλησει με το δημοσιο όμως. Και στον ιδιωτικο υπηρχαν μιζες για να γινουν εργα και μαυρα λεφτα και φοροδιαφυγή και ο,τι θες . Και ολο λες το δημοσιο και το δημοσιο. Ξερεις τι μου την σπαει; Η πολωση ..ενταξει καποιοι εχετε καποιες ιδεολογικες πλατφόρμες στο μυαλο σας. Σας φταινε οι δημόσιοι υπαλληλοι , ο ταδε, ο δεινα , η γατα του γειτονα , θεμιτο. Μηπως λεω μηπως πρεπει σε αυτην την κατασταση που ειμαστε να σταματήσουμε να βγαζουμε απωθημένα και να τρωγόμαστε μεταξυ μας; Βλεπω πχ ακροδεξιούς κατά αριστερων. Προφανως δεν τα εφαγε η παπαρηγα , το απωθημενο του βγαζει ο άλλος . Μηπως είναι πολυτελεια και αυτό πλεον;Αυτα μας ςφτασαν εδώ. Καποιοι ετρωγαν ανενόχλητοι και εμεις τρωγόμασταν μεταξυ μας..γιατι ο δημοσιος βγαζει ως νεοδιόριστος 200 ευρω παραπανω. Παρακαλουσαν να τους κοψουντους μισθους. Μην μιλατε λεγμε θα ακουλουθησετε οι ιδιωτικοι με διπλο κοψιμο. Ποιος μας ακουγε τοτε;

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις κολλησει με το δημοσιο όμως. Και στον ιδιωτικο υπηρχαν μιζες για να γινουν εργα και μαυρα λεφτα και φοροδιαφυγή και ο,τι θες . Και ολο λες το δημοσιο και το δημοσιο. Ξερεις τι μου την σπαει; Η πολωση ..ενταξει καποιοι εχετε καποιες ιδεολογικες πλατφόρμες στο μυαλο σας. Σας φταινε οι δημόσιοι υπαλληλοι , ο ταδε, ο δεινα , η γατα του γειτονα , θεμιτο. Μηπως λεω μηπως πρεπει σε αυτην την κατασταση που ειμαστε να σταματήσουμε να βγαζουμε απωθημένα και να τρωγόμαστε μεταξυ μας; Βλεπω πχ ακροδεξιούς κατά αριστερων. Προφανως δεν τα εφαγε η παπαρηγα , το απωθημενο του βγαζει ο άλλος . Μηπως είναι πολυτελεια και αυτό πλεον;Αυτα μας ςφτασαν εδώ. Καποιοι ετρωγαν ανενόχλητοι και εμεις τρωγόμασταν μεταξυ μας..γιατι ο δημοσιος βγαζει ως νεοδιόριστος 200 ευρω παραπανω. Παρακαλουσαν να τους κοψουντους μισθους. Μην μιλατε λεγμε θα ακουλουθησετε οι ιδιωτικοι με διπλο κοψιμο. Ποιος μας ακουγε τοτε;

Το τρελο ειναι πως π.χ να μην παιρνει ο μηχανικός στο δημοσιο 1200 γιατι ο ιδιωτης στην ταδε κατασκευαστική που παει για κλεισιμο, παρακαλαει για 700.

Οταν ομως πριν 7-8 χρονια ο ενας επαιρνε 1800 και ο άλλος επαιρνε 3500, τοτε, "εμεις ειμαστε ιδιωτικος Τομεας".

Τελος παντων η πολωση δεν οδηγει πουθενα, αυτο λεω τοση ωρα και δε μπορει να με καταλαβει. Δεν οφελει να στρεφεται ο ενας κατά του άλλου.

Δημοσ.

χαχαχααχα εντάξει, οταν πας και σε εξετάσει καποιος γιατρος στα ΤΕΠ (που σου ευχομαι να μη χρειαστεις ποτε νοσοκομειο), πες του αγορι μου εσυ δεν δουλευεις, σπουδαζεις, κανονικα θα πρεπε να πληρωνεις για να κανεις το "μεταπτυχιακο" σου.

Εγω δεν γεννηθηκα το '12, εσυ μαλλον λογω ηλικιας εχεις λιγη επαφη με το τι συμβαινει γυρω σου. Και μαλιστα εισαι πολυ προσβλητικος απεναντι σε επαγγελματικες ομαδες που δινουν μαχη καθημερινα.

Υ.Γ. Υπευθυνη θεση αυτη του λογιστη και ΟΧΙ αυτη του ειδικευομενου. Μαλιστα.

Ρε φίλε, ο ειδικευόμενος στα νοσοκομεία αυτό κάνει ειδικότητα, μεταπτυχιακό. Μπορεί να το καταλάβει αυτό ο εγκέφαλός σου; Πάντα υπάρχει supervisor γιατρός και σε κάτι σοβαρό ποτέ δεν θα πάρει απόφαση μόνος του, βασικά ούτε που θα το αναλάβει. Φυσικά και είναι υπεύθυνη η θέση του γι'αυτό και πληρώνεται κιόλας, σε αντίθεση με όσους άλλους φοιτητές κάνουν μεταπτυχιακά και δεν παίρνουν δεκάρα. Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις όμως τον ειδικευόμενο γιατρό με κάποιον που έχει τελειώσει τις σπουδές του και έχει χρόνια προυπηρεσία. Σύγκριση μπορείς να κάνεις με έναν γιατρό του νοσοκομείου, όχι ειδικευόμενο, και έναν ιδιωτικό υπάλληλο. Ή έναν ειδικευόμενο γιατρό με έναν φοιτητή μεταπτυχιακού άλλου κλάδου.

Και ναι, η θέση της ανιψιάς μου είναι υπεύθυνη, γιατί όταν έμεινε έγκυος το αφεντικό θεώρησε οικονομότερο να πάρει κάποιον άπειρο στη θέση της, και πλήρωσε 23.000 πρόστιμο με τις μαλακίες που του έκανε στα λογιστικά. Γελούσε η ανιψιά μου, γιατί τσιγκουνεύτηκε να δώσει 300 τον μήνα παραπάνω.

Ο ειδικευόμενος στο νοσοκομείο πχ δεν θα σου κάνει εγχείριση. Ούτε θα αποφασίσει τι φάρμακα να πάρει ο νοσηλευόμενος και τι διαγωγή να ακολουθήσει. Σε περιπτώσεις που χρήζουν προσοχή, ποτέ δεν θα πάρει πρωτοβουλία.

Και την συζήτηση την ξεκίνησες εσύ λέγοντας ότι στο παρελθόν έπαιρνε περισσότερα ο ιδιωτικός τομέας. Τώρα ξαφνικά μας φέρνεις στο παρόν. Αποφάσισε τι συγκρίνουμε, να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε επιτέλους.

Καλά, πας καλά; Εγώ έχω πρόβλημα με το δημόσιο; Αναφέρει ο άλλος μια αρλούμπα ότι ο ιδιωτικός τομέας είχε μεγαλύτερο μισθό από το δημόσιο, την στιγμή που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει εργαζόμενος στον ΙΤ και τι ελεύθερος επαγγελματίας, και δεν θα απαντήσω; Που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχαν μίζες στο δημόσιο; Είπα εγώ ότι δεν υπήρχαν στον ιδιωτικό και μου την λες; Που μου συγκρίνει μισθό φοιτητή μεταπτυχιακού με μισθό ατόμου με χρόνια σπουδές και προυπηρεσία;

Και δεν θα απαντήσω; Πάμε καλά;

Δημοσ.

Γελαει ο κοσμος.. Προσωπικα παραιτουμαι δεν εχει νοημα.

Υ.Γ. Αυριο το πρωι θα αρνηθω να γραψω "διαγωγη".

Α, είσαι και ειδικευόμενος γιατρός δηλαδή; Και δεν έχεις ιδέα ότι κάνεις μεταπτυχιακό δηλαδή;

Ή ψέματα λες, ή τρολάρεις ασύστολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...