lak10 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι δεν πας να γιενςι αγροτης; Να παρεις και εσυ ενα τετοιο ζαλιζομαι ευκολα
L0rd Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 αυτό χρειάζεται σε όσουν έχουν υδρόβιες καλιέργειες όπως το ρύζι. Τι θέλεις να βουλιάζουν με το τρακτέρ κάθε λίγο και λιγάκι? Ήμαρτον θεέ μου. Δεν είναι όλοι οι αγρότες το ίδιο. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας πληρώνουμε μα****ες άλλων. Αφού αυτός ο τρόπος απεργίας που κάνουν δεν σας αρέσει, γιατί δεν προτείνετε άλλους?
pournaras Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 αυτό χρειάζεται σε όσουν έχουν υδρόβιες καλιέργειες όπως το ρύζι. Τι θέλεις να βουλιάζουν με το τρακτέρ κάθε λίγο και λιγάκι? Ήμαρτον θεέ μου. Δεν είναι όλοι οι αγρότες το ίδιο. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας πληρώνουμε μα****ες άλλων. Αφού αυτός ο τρόπος απεργίας που κάνουν δεν σας αρέσει, γιατί δεν προτείνετε άλλους? Εμεις να προτεινουμε; Τι ειμαστε συμβουλιο επεξεργασιας απεργιακων κινητοποιησεων; Ας κανουν οτι θελουν, αρκει να μην κλεινουν τους δρομους. 3
Crash_Batic Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 <p>αυτό χρειάζεται σε όσουν έχουν υδρόβιες καλιέργειες όπως το ρύζι.</p> <p> </p> <p>Τι θέλεις να βουλιάζουν με το τρακτέρ κάθε λίγο και λιγάκι?</p> <p> </p> <p>Ήμαρτον θεέ μου. Δεν είναι όλοι οι αγρότες το ίδιο.</p> <p> </p> <p>Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας πληρώνουμε μα****ες άλλων.</p> <p> </p> <p>Αφού αυτός ο τρόπος απεργίας που κάνουν δεν σας αρέσει, γιατί δεν προτείνετε άλλους?</p> Ρε φιλε να σε ρωτήσω κάτι? Για ποιο λογο να κλείσουν τον δρόμο ομως και εγω που ειμαι από ταξίδι και επιστρέφω απο τη δουλειά μου να μην μπορώ να παω σπίτι μου? Με ποιο δικαιωμα? Δηλαδη αν εγω εχω διαφορές με τον απέναντι γειτονα και θελω να του την σπασω βαζοντας μουσική στο τέρμα στις 3 τα ξημερώματα, εχω το δικαίωμα να μην αφησω εσενα που μενεις διπλα μου να κοιμηθείς ερχόμενος απο την δουλειά σου? Ακομα και δίκιο να έχουν οι αγρότες, εμενα για ποιο λόγο μου απαγορεύουν να παω ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ? Πως θα σου φαινόταν αν εγω ερχομουν εξω απο το δρόμο του σπιτιού σου και άφηνα το αμαξι μου ή το τρακτερ μου ωστε να μην μπορείς να βγαλεις το αμάξι σου?
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Τελικά έχει κλείσει κάποιος δρόμος;
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Για κάτι που γράφτηκε κάποιες σελίδες πριν... Γιατί είναι φυσιολογικό να δίνει ο αγρότης τα προϊόντα του στον έμπορο ή τον συνεταιρισμό και να συμφωνούν την τιμή αφού τα πουλήσει ο δεύτερος; Γιατί είναι φυσιολογικό να συμμετέχει και ο πάροχος των "πρωτογεννών" υλών στο ρίσκο του εμπορίου; Με την ίδια λογική θα έπρεπε οι εταιρείες που πουλάνε πυρίτιο να συμφωνούν με το εργοστάσιο παραγωγής ολοκληρωμένων την τιμή πώλησης του πυριτίου αφού αυτές πουλήσουν τα τσιπάκια τους... ή οι φαρμακευτικές να συμφωνούν την τιμή πώλησης των φαρμάκων με τους φαρμακοποιούς αφού αυτοί τα πουλήσουν. Σε τι διαφέρει η διαδικασία πώλησης αγροτικών προϊόντων στους "μεσάζοντες" και η εκμετάλλευση αυτών των προϊόντων από τους δεύτερους με την διαδικασία πώλησης φαρμάκων σε φαρμακαποθήκες και φαρμακοποιούς; Επίσης, για τον συν-φορουμίτη που είπε να δώσει τα χωράφια του για μία δουλειά... πως περιμένει κάποιος αγρότης (στην Ελλάδα του 2014) να κάνει ένα βήμα παραπάνω βάζοντας βαμβάκι; Πιο πολύ για κυνήγι επιδοτήσεων που δεν έπιασε μου κάνει παρά για decent προσπάθεια δημιουργίας αγροτικής παραγωγής. Και ναι, όλες οι δουλειές έχουν την δυσκολία τους. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η χρήση του παράλογου επιχειρήματος "ξέρεις τι δύσκολη που είναι η δουλειά μου" από κλασικούς κλάδους της Ελλάδας που έχουν μεγάλα θέματα, π.χ. αγρότες και εκπαιδευτικοί 1βάθμιας και 2βάθμιας.
sonyxp Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Υπάρχουν και μεγάλο επιχειρηματίες που απλά δηλώνουν αγρότες. Κόβω το κεφάλι μου αν κανένας πραγματικός αγρότης (και όχι αγρότης-βιτρίνα) στην Ελλάδα έχει τέτοιο σκάφος σαν αυτό πάνω...
Fotis13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Τα μοναδικα αιτηματα των αγροτων θα επρεπε να ειναι η αναδιανομη της γης και η κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. Το εκαναν αυτο σε αλλες χωρες και πηγαν ακλαφτες ,ξυπνα 2014 εχουμε οχι 1950 για να τα λες αυτα ...
DrLo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Όταν λέμε "αναδιανομή γης" τι εννοούμε ? Πως το φαντάζεται να λειτουργεί αυτός που το λέει ? Στη πράξη, στη λεπτομέρειά και τεχνικά ... όχι ιδεο-αμπελοφιλοσοφίες γενικών συνελεύεων ΑΕΙ. Για να υπάρχει αναδιανομή πρέπει να πάρεις κάτι και να το δώσεις αλλού ... πως το φαντάζεστε να γίνεται αυτό το 2014 ?
gigisoni Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Όταν λέμε "αναδιανομή γης" τι εννοούμε ? Πως το φαντάζεται να λειτουργεί αυτός που το λέει ? Στη πράξη, στη λεπτομέρειά και τεχνικά ... όχι ιδεο-αμπελοφιλοσοφίες γενικών συνελεύεων ΑΕΙ. Για να υπάρχει αναδιανομή πρέπει να πάρεις κάτι και να το δώσεις αλλού ... πως το φαντάζεστε να γίνεται αυτό το 2014 ? Το εννοούν όπως ακριβώς το ακούς. Να πάρουν με το ετσι θέλω από αυτούς που έχουν πολλά και να τα δώσουν σε αυτούς που έχουν λίγα ή καθόλου. Το έχω ακούσει και για τα σπίτια. "Αφού έχεις 2-3 και δεν τα χρησιμοποιείς/είναι εξοχικά/δεν τα νοικιάζεις κτλ να δοθούν σε όσους δεν έχουν και πεινούν και δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο.
DrLo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Το εννοούν όπως ακριβώς το ακούς. Να πάρουν με το ετσι θέλω από αυτούς που έχουν πολλά και να τα δώσουν σε αυτούς που έχουν λίγα ή καθόλου. Τι να κάνουν δηλαδή ? Να τα δημέυσουν ? Να τα απολλοτριώσουν? Να στείλουν την 1η στρατιά? Αντιλαμβάνεσαι τα προβλήματα , νομικά και όχι μόνο κάτι τέτοιου. Το έχω ακούσει και για τα σπίτια. "Αφού έχεις 2-3 και δεν τα χρησιμοποιείς/είναι εξοχικά/δεν τα νοικιάζεις κτλ να δοθούν σε όσους δεν έχουν και πεινούν και δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο. Τι να κάνουν δηλαδή ? Να τα δημέυσουν ? Να τα απολλοτριώσουν? Να στείλουν το 4ο ΣΣ? Προσωπικά έχω σπίτι που είναι άδειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για πρακτικούς λόγους αλλά θα μπορούσα να το έχω άδειο ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ... για να το βλέπω από το μπαλκόνι μου να και να μου κάνει σκιά. Γιατί δεν έχω αυτό το δικαίωμα ? Προτείνεις δηλαδή όποιος δε μπορεί να νοικιάσει το σπίτι του να του το παίρνει το κράτος ?
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Για κάτι που γράφτηκε κάποιες σελίδες πριν... Γιατί είναι φυσιολογικό να δίνει ο αγρότης τα προϊόντα του στον έμπορο ή τον συνεταιρισμό και να συμφωνούν την τιμή αφού τα πουλήσει ο δεύτερος; Γιατί είναι φυσιολογικό να συμμετέχει και ο πάροχος των "πρωτογεννών" υλών στο ρίσκο του εμπορίου; Σχετικά με τους συνεταιρισμούς που είναι και η πλειονότητα των περιπτώσεων, ο αγρότης είναι συνεταίρος στον συνεταιρισμό. Άρα, όποτε και αν πουληθούν τα προϊόντα, θα γίνει εκκαθάριση, δηλαδή θα αφαιρεθούν τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης κτλ, και το υπόλοιπο θα το πάρει ο παραγωγός. Γι' αυτό η τιμή προκύπτει πολύ αργότερα. Στο δεύτερο ερώτημά σου, η απάντηση είναι: για να μη φουσκώνουν τις τιμές οι μεσάζοντες, ιδρύθηκαν οι συνεταιρισμοί. Αυτό βέβαια στην πορεία δεν πήγε και πολύ καλά. Τέλος, μην υποτιμάτε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, διότι είναι ποιοτικά σε σχέση με άλλα. Κι όμως.
gigisoni Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Το εννοούν όπως ακριβώς το ακούς. Να πάρουν με το ετσι θέλω από αυτούς που έχουν πολλά και να τα δώσουν σε αυτούς που έχουν λίγα ή καθόλου. Τι να κάνουν δηλαδή ? Να τα δημέυσουν ? Να τα απολλοτριώσουν? Να στείλουν την 1η στρατιά? Αντιλαμβάνεσαι τα προβλήματα , νομικά και όχι μόνο κάτι τέτοιου. Το έχω ακούσει και για τα σπίτια. "Αφού έχεις 2-3 και δεν τα χρησιμοποιείς/είναι εξοχικά/δεν τα νοικιάζεις κτλ να δοθούν σε όσους δεν έχουν και πεινούν και δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο. Τι να κάνουν δηλαδή ? Να τα δημέυσουν ? Να τα απολλοτριώσουν? Να στείλουν το 4ο ΣΣ? Προσωπικά έχω σπίτι που είναι άδειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για πρακτικούς λόγους αλλά θα μπορούσα να το έχω άδειο ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ... για να το βλέπω από το μπαλκόνι μου να και να μου κάνει σκιά. Γιατί δεν έχω αυτό το δικαίωμα ? Προτείνεις δηλαδή όποιος δε μπορεί να νοικιάσει το σπίτι του να του το παίρνει το κράτος ? Εμένα τα λες;Είπα εγώ ότι τα υποστηρίζω; Απλά σου λέω τι έχω ακούσει και τι εννοούν. Από τους πρώτους που θα πιάσει αυτό το "μέτρο" θα είμαι, με άδειο σπίτι κάτω στη Θεσσαλονίκη και στο χωριό που κατεβαίνω 1-2 φορές τον χρόνο και με μαγαζί ανοίκιαστο. Και για τα εργοστάσια το έχω ακούσει, δίνοντάς μου το παράδειγμα της Αργεντινής που με το έτσι θέλω μπήκαν οι εργάτες σε εργοστάσια που είχαν πάψει να δουλεύουν, τα έβαλαν μπρος και άρχισαν εμπόριο αναμεταξύ τους.
Fotis13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Εξαιρετικο αρθρο περιεγραφει με ακριβεια την κατασταση σε σχεση με το θεμα : Site: Όχι στους δρόμους για πενταροδεκάρες Πηγή:www.capital.gr
Crash_Batic Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Αναδιανομή λέει εν έτη 2014. Τι άλλο θα ακούσουμε, και μπορεί να υπάρχει κόσμος που συμφωνεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα