Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Man of steel προσωπικά θα δώσω και δωροσυσκευή έκπληξη σε όποιον καταφέρει (ειτε υψηλής μόρφωσης είτε όχι), να αντέξει πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενος μόνο σε καλλιέργειες. Να πάρει ένα χωράφι απ το μηδέν να παράγει και να ζει απο εκεί. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Σαφως υπήρξε μέρος "αγροτων τσιφλικάδων" που πλούτισε με τις επιδοτήσεις. Υπήρχε όμως και ένα άλλο μέρος που πάντα έτρωγε πακέτο και εξακολουθεί να το τρωει. Και επειδή κακά τα ψέμματα, όλοι ξέρουμε κάποιον με χωράφι, καλό ειναι να μη γενικεύουμε, ειδικά αν έχουμε δει τον κόπο και τον ιδρώτα του. Δεν έχουν όλοι οι αγρότες πόρσε. 2
man of steel Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 βεβαιως και Θα υποστηριξω αν αντι να λενε εμεις οι αγροτες θελουμε χ φοροαπαλαγη ,να λενε θελουμε για ολους τους πολιτες να εχουν την χ φοροαπαλαγη γιατι ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ! @λορδ μου θυμιζεις τον γελοιο συνδικαλιστη που ειπε "αν δεν δουλεψουμε εμεις δεν θα χετε να φατε εκει κατω" . επιπλεον να σου θυμισω οτι το καλοκαιρι ειναι 3 μηνες και το ετος εχει 12 μηνες.και το καλοκαιρι δεν δουλευουν μεσημερι αλλα το πρωι . οι αγροτες πλεον ειναι επιχειρηματιες με οτι και να σημαινει αυτο... τα gr προιοντα ειναι ακριβα γιατι οι ευρωπαιοι κτλ.τους αναγκασαν να αγοραζουν ακριβα φυτοφαρμακα,ακριβο πετρελαιο,μεγαλη φορολογια,γιατι αντι να φτιαξουν συνεταιρισμους της προκοπης ωστε να αποφυγουν μεσαζωντα οι τυποι περιμενουν την επιδοτηση για το χαλαζι ή πως να παιξουν πρεφα και να πιουν τσιπουρο ή πως να επαιρναν δανεια για ενα οικοπεδο 20στρεμματα που κατεληγε στα χαρτια να δηλωνεται 100 κτλ... Δεν μπορουσαν να πουν στα (*&(** παιδια τους ασε το glx/στρογγυλοφαναρο και το fb και βρες μου 50τηλ εστω απο ινετ εστω απο χρυσο οδηγο για μαγαζια/μαναβικα/s.m.?! Ελεγα σε γνωστο μεσαζοντα-λαχαναγοριτη.ρε μλκ γιατι πας τουρκια να φορτωσεις και δεν πας στο κωλοχωρι εκει πανω που σαπιζουν στις αποθηκες οι πατατες?απαντηση.που να τους βρω εγω αυτους τους αγροτες,ποιος θα μου φορτωσει το φορτηγο και με τι....? το ιδιο δεν γινεται και στην μεσσηνια με τα πορτοκαλια?που πας να ψωνισεις εκει κατω και σου λενε ποσα θες και σου δεινουν εξτρα κιλα δωρο γιατι θα σαπισουν... εχετε ακουσει τις κανονιες που βαρανε οι διαφημιζομενες βιολογικες καλλιεργειες?μιας και ουτε αυτοι δεν ξερουν πως να τα διαθεσουν στο κοινο? Για να απαντήσω και σε αυτό θα μακρηγορήσω λίγο..Εγώ λοιπόν τις επιδοτήσεις δεν τις έφαγα πουθενά απλά βελτίωσα με αυτές την επιχείρηση μου γιατί ως επιχείρηση το έβλεπα.Το χωριό μου λοιπόν επειδή είναι σε ύψωμα τα υπόγεια νερά του βρίσκονται σε βάθος 400 μέτρων που κάνουν το κόστος άντλησης απαγορευτικό!Έτσι λοιπόν έφτιαξα έναν ταμιευτήρα νερού με ειδικό πλαστικό από Ιταλία διαστάσεων 100 μέτρα μάκρος επί 60 πλάτος 6 στρέμματα δηλαδή και 6 μέτρα βάθος με πληρότητα 22.000 κυβικά μέτρα νερού περίπου..Επένδυσα δηλαδή για να κάνω την ζωή μου καλύτερη τις επιδοτήσεις ακριβώς για τον σκοπό τον οποίο προοριζόταν +ένα δάνειο από την Αγροτική τράπεζα όπως παίρνει ο όποιος ελεύθερος επαγγελματίας για να ανοίξει ένα μαγαζί!Τι να το κάνεις όμως δεν αρκούν οι καλές και σωστές προθέσεις το χωράφι είναι ξεσκέπαστο μαγαζί.Τρεις φορές πριν την συγκομιδή χτύπησε χαλάζι και μου άφησε στο βαμβάκι μόνο τα κοτσάνια.Ποια προστασία είχα εγώ από το κράτος έναντι τέτοιων ζημιών ως σωστός επαγγελματίας και μην μου πείτε αποζημιώσεις είναι απλά αστείες.Στις Ή.Π.Α τέτοιες καταστροφές καλύπτονται από το κράτος εξ ολοκλήρου.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα εδώ.. Man of steel προσωπικά θα δώσω και δωροσυσκευή έκπληξη σε όποιον καταφέρει (ειτε υψηλής μόρφωσης είτε όχι), να αντέξει πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενος μόνο σε καλλιέργειες. Να πάρει ένα χωράφι απ το μηδέν να παράγει και να ζει απο εκεί. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Σαφως υπήρξε μέρος "αγροτων τσιφλικάδων" που πλούτισε με τις επιδοτήσεις. Υπήρχε όμως και ένα άλλο μέρος που πάντα έτρωγε πακέτο και εξακολουθεί να το τρωει. Και επειδή κακά τα ψέμματα, όλοι ξέρουμε κάποιον με χωράφι, καλό ειναι να μη γενικεύουμε, ειδικά αν έχουμε δει τον κόπο και τον ιδρώτα του. Δεν έχουν όλοι οι αγρότες πόρσε. cossutius εγώ θα βοηθήσω κιόλας όποιον θέλει τα χωράφια.Μαζί με αυτά θα του δώσω και όλον τον εξοπλισμό (τρακτέρ συστήματα άντλησης σωλήνες ποτίσματος λάστιχα σταγόνα σταγόνα τα πάντα)αρκεί να μου εξασφαλίσει δουλειά με 700 ευρώ και αυτός να ζήσει από τα χωράφια μόνο για μια δεκαετία και όλα ξεχρεωμένα!Όποιος έχει κότσια είπα δέχομαι pm 1
chaosmaster Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τι διαβάζω θεε μου... "αγρότες με σκάφη" κλπ... Όσο για αυτά πέρι επιδοτήσεων... είναι γεγονός ότι υπήρχαν τέτοια αλλά αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των αγροτών. Με αυτά που διαβάζω συμπεραίνω ότι νομίζετε ότι οι αγρότες έχουν λεφτά, απλά λολ! κόψτε τα ναρκωτικά λέω εγώ!!! ΥΓ: Όσο για αυτό που λέτε "όλο εισαγόμενα τρώμε"... αυτό οφείλετε στο ότι τα καταστήματα προτιμούν τα ξένα που λογικά θα είναι και πιο φθηνά, οπότε σε αυτό φταίμε εμείς που τα προτιμάμε αγαπητά μου. Το θέμα είναι ότι ούτε να διαβάσεις δε μπορείς. Δεν είπα αγρότες με σκάφη. Είπα ότι έπαιρναν το πετρέλαιο που τους έδινε το κράτος και πήγαιναν και το πουλούσαν μαύρα σε σχεδόν διπλή τιμή σε αυτούς που είχαν σκάφη. Νταξ τώρα ; Κατανοητό η να σου φτιάξω και ένα ΔΡΔ σε jude; Όσο για τα εισαγόμενα. Συγγνώμη φίλε μου που μερικοί δουλεύουν για 3 ευρώ την ώρα και δε πάνε να τα δώσουν στο Ελληνικό προϊόν που έχει τη διπλάσια τιμή από αυτή του εισαγόμενου. Εγώ λέω να σταματήσουμε να εισάγουμε και να γυρίσουμε στα καρτέλ. Εγώ δε Κοιτάζω αν είναι εισαγόμενο ή Ελληνικό. Κοιτάζω μόνο ποιο είναι vfm δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί θα συγχυστώ. Όλοι εσείς που δουλέυετε σε γραφεία σας, δημόσιες υπηρεσίες κτλπ το καλοκαιράκι με τους 40+ βαθμους ανάβετε το aircondition. Τρέχετε στην παραλία και παίζετε ρακέτες και όταν ζεσταθείτε βουτάτε στην θάλασσα. Για βγείτε έξω σε κανένα χωράφι να σκάψετε κάτω απο τον ήλιο που εκεί βαράει 60+ και δεν υπάρχει aircondition να τους δροσίσει ούτε νερό να βουτήξουν. Ντροπή σας. θα έπρεπε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Για ρωτήστε κάποιον αγρότη συγγενή σας και μετά μιλήστε. Δεν λέω, έχουν γίνει πολλά και με τους αγρότες. Δεν είναι μόνο αυτοί. Στο ΙΚΑ πόσοι έκλεψαν? Άσε μας ρε φίλε και εσύ. Το παρουσιάζεις λες και βγαίνουν να σκαψουν με τα νύχια. Εγώ στο χωριό μου θυμάμαι μια ζωή τον αγρότη να λέει "έχω αφήσει τους Αλβανούς στο χωράφι". Δεν είπα ότι είναι ξεκούραστη δουλειά ή ότι ρέει το χρήμα απλά έχουν ευνοηθεί πολύ σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που έχουν τέτοιες δυσκολίες. Άνθρωποι που δουλεύουν σε σκεπές κλπ κλπ.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Man of steel προσωπικά θα δώσω και δωροσυσκευή έκπληξη σε όποιον καταφέρει (ειτε υψηλής μόρφωσης είτε όχι), να αντέξει πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενος μόνο σε καλλιέργειες. Να πάρει ένα χωράφι απ το μηδέν να παράγει και να ζει απο εκεί. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Σαφως υπήρξε μέρος "αγροτων τσιφλικάδων" που πλούτισε με τις επιδοτήσεις. Υπήρχε όμως και ένα άλλο μέρος που πάντα έτρωγε πακέτο και εξακολουθεί να το τρωει. Και επειδή κακά τα ψέμματα, όλοι ξέρουμε κάποιον με χωράφι, καλό ειναι να μη γενικεύουμε, ειδικά αν έχουμε δει τον κόπο και τον ιδρώτα του. Δεν έχουν όλοι οι αγρότες πόρσε. Ναι οπως ολοι ξερουμε ποτε δεν πηρανε επιδοτησεις για καλλιεργιες που τις παρατουσαν, λεγανε πανε μαζεψετες εσυ και δωσε μου τα μισα, δηλωνανε βουνοπλαγιες για χωραφια... Εμενα ηρθε μια φορα στο χωριο μου ενας ελεγκτης να ελεγξει κατι χωραφια και ολοι χεστικαν πανω τους γιατι ταχα καλλιεργουσαν ντοματα σε μερος που ουτε τσουκνιδα δεν μπορουσε να φυτεψεις... Εγω δεν ξερω καμια επιχειρηση, ουτε κανεναν επιχειρηματια που οταν παθαινει ζημια να απαιτει απο το κρατος να του δωσει πισω τα χαμενα λεφτα, ενω αυτος δεν θελει να δωσει ουτε ευρω.... 1
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Εγω δεν ξερω καμια επιχειρηση, ουτε κανεναν επιχειρηματια που οταν παθαινει ζημια να απαιτει απο το κρατος να του δωσει πισω τα χαμενα λεφτα, ενω αυτος δεν θελει να δωσει ουτε ευρω.... Και οι τράπεζες τι κάνουν??? (ασε που δεν υπάρχει απαίτηση. Νόμος του κράτους ειναι οι αποζημιώσεις, διότι τα βασικά μας προιόντα ηταν τα αγροτικά. Φαντάσου να μην υπήρχαν αποζημιώσεις για την μαστίχα ας πουμε. ) 1
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 cossutius εγώ θα βοηθήσω κιόλας όποιον θέλει τα χωράφια.Μαζί με αυτά θα του δώσω και όλον τον εξοπλισμό (τρακτέρ συστήματα άντλησης σωλήνες ποτίσματος λάστιχα σταγόνα σταγόνα τα πάντα)αρκεί να μου εξασφαλίσει δουλειά με 700 ευρώ και αυτός να ζήσει από τα χωράφια μόνο για μια δεκαετία και όλα ξεχρεωμένα!Όποιος έχει κότσια είπα δέχομαι pm 1ον, σε ποια χώρα νομίζεις πως ζεις που θες και 700 μισθό; Το πρώην αφεντικό του γαμπρού μου του έκανε επαναπρόσληψη, ωρομίσθιο. Όταν δουλεύει όλες τις μέρες του μήνα, θα πάρει 400 μισθό. 2ον, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, γιατί ο μισθωτός δουλεύει 11 μήνες τον χρόνο, αν πάρει άδεια. Βγάλε τον μέσο όρο που βγάζεις εσύ τους μήνες που δουλεύεις μόνο. Θα μου πεις ότι δεν γίνεται να δουλέψεις χειμώνα, το καταλαβαίνω, αλλά όταν βγάζεις μέσο όρο του πόσα βγάζεις θα υπολογίσεις τους μήνες δουλειάς και όχι τους μήνες του χρόνου. Αν στην πορεία δεν σου φτάνουν για να ζήσεις τους υπόλοιπους μήνες, αλλάζεις δουλειά, όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. 3ον, και μια που βαριέσαι τώρα καταχείμωνο, είπες να πάρεις το τρακτέρ να το πας βόλτα να δει πως είναι η εθνική οδός;
N3k21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Το θέμα είναι ότι ούτε να διαβάσεις δε μπορείς. Δεν είπα αγρότες με σκάφη. Είπα ότι έπαιρναν το πετρέλαιο που τους έδινε το κράτος και πήγαιναν και το πουλούσαν μαύρα σε σχεδόν διπλή τιμή σε αυτούς που είχαν σκάφη. Νταξ τώρα ; Κατανοητό η να σου φτιάξω και ένα ΔΡΔ σε jude; Όσο για τα εισαγόμενα. Συγγνώμη φίλε μου που μερικοί δουλεύουν για 3 ευρώ την ώρα και δε πάνε να τα δώσουν στο Ελληνικό προϊόν που έχει τη διπλάσια τιμή από αυτή του εισαγόμενου. Εγώ λέω να σταματήσουμε να εισάγουμε και να γυρίσουμε στα καρτέλ. Εγώ δε Κοιτάζω αν είναι εισαγόμενο ή Ελληνικό. Κοιτάζω μόνο ποιο είναι vfm Άσε μας ρε φίλε και εσύ. Το παρουσιάζεις λες και βγαίνουν να σκαψουν με τα νύχια. Εγώ στο χωριό μου θυμάμαι μια ζωή τον αγρότη να λέει "έχω αφήσει τους Αλβανούς στο χωράφι". Δεν είπα ότι είναι ξεκούραστη δουλειά ή ότι ρέει το χρήμα απλά έχουν ευνοηθεί πολύ σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που έχουν τέτοιες δυσκολίες. Άνθρωποι που δουλεύουν σε σκεπές κλπ κλπ. Στέκομαι στο δικό σου σχόλιο επειδή είναι πρόσφατο: Όποτε συζητάμε για τα προβλήματα ενός επαγγελματικού κλάδου, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για Δ.Υ., είτε για υπαλλήλους ξέρω 'γω σε καφετέρια, πάντα πετάγονται δύο τρεις και παραθέτουν τέτοια παραδείγματα σαν τα παραπάνω. Εσύ ξέρεις δηλαδή αν όλοι οι αγρότες είναι μεγαλοτσιφλικάδες, παίρνουν επιδοτήσεις, ή χρησιμοποιούν αποκλειστικά αλλοδαπούς εργάτες; Ξέρεις μήπως αν όλοι οι αγρότες κονομάνε πουλώντας πετρέλαιο στα μαύρα; Αν πρέπει να κατηγορηθούν για κάτι οι Έλληνες αγρότες, όπως σωστά επεσήμανε ο lupo νωρίτερα, είναι γιατί δεν άλλαξαν νοοτροπία, γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν π.χ. χρήματα από επιδοτήσεις για να βελτιώσουν την παραγωγή τους. Δε τα έφαγαν όλοι σε βίλες και Καγιέν. Ανήκουν σε συγκεκριμένη φάρα όσοι έπραξαν κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, βάλτε το να δουλέψει μερικοί. Εκτός αν πιστεύετε ότι στην Ελλάδα εργάζονται αποκλειστικά οι "εντερπρενούρς" και οι "μπίζνεσμεν" (την τρέλα μου γ@μώ μέσα). Σύμφωνα με τη λογική μερικών, μόνο οι "φόρεξ τρέιντερς" και οι "επιχειρηματίες" αξίζουν, οι υπόλοιποι ας ψοφήσουν. Έτσι για την ιστορία πάντως, θεωρώ τα μπλόκα κλασσικότατο συνδικαλιστικό τραμπουκισμό και διαφωνώ με τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο, προκαλώ όποιον κράζει αδιακρίτως, ν' αφήσει το λογιστικό/διαφημιστικό/φωτογραφικό κ.λ.π γραφείο του και να πάει να βγάλει ένα μεροκάματο σε light αγροτική εργασία, μάζεμα ελιών ας πούμε. Ας έρθει μετά να κάνουμε κουβέντα. 3
Liverpool89 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Και οι τράπεζες τι κάνουν??? (ασε που δεν υπάρχει απαίτηση. Νόμος του κράτους ειναι οι αποζημιώσεις, διότι τα βασικά μας προιόντα ηταν τα αγροτικά. Φαντάσου να μην υπήρχαν αποζημιώσεις για την μαστίχα ας πουμε. ) Ναι οκ... Αλλα δεν μπορω να καταλαβω εφοσον ζεις απο αυτο το επαγγελμα και βγαζεις ενα σεβαστο ποσο πανω απο 20.000 το χρονο γιατι να μην σε φορολογησουν? Εμενα που θελω να ανοιξω μια αλφα επιχειρηση γιατι θα με φορολογισουν απο το πρωτο ευρω και θα με βαλουν απο το πρωτο μηνα ΤΕΒΕ, ενω αυτοι πληρωνουν ΟΓΑ 800 περιπου ευρω το χρονο και κλαιγονται απο πανω.... 1
gigisoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 και να πάει να βγάλει ένα μεροκάματο σε light αγροτική εργασία, μάζεμα ελιών ας πούμε. Ας έρθει μετά να κάνουμε κουβέντα. Μια χαρά είναι το μάζεμα ελιών. Οι πράσινες πάνω στη σκάλα με καλύτερο καιρό, οι μαύρες κρυώνεις λιγάκι περισσότερο αλλά πιο εύκολες. Αν έχεις καλή παρέα να κουτσομπολεύεις, μια χαρά περνάει η ώρα. Και το τσιγάρο και ο καφές παραδίπλα, και διάλειμμα για φαγητό. Τέσσερα χρόνια το είχα κάνει στη θεια μου.
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ναι οκ... Αλλα δεν μπορω να καταλαβω εφοσον ζεις απο αυτο το επαγγελμα και βγαζεις ενα σεβαστο ποσο πανω απο 20.000 το χρονο γιατι να μην σε φορολογησουν? Εμενα που θελω να ανοιξω μια αλφα επιχειρηση γιατι θα με φορολογισουν απο το πρωτο ευρω και θα με βαλουν απο το πρωτο μηνα ΤΕΒΕ, ενω αυτοι πληρωνουν ΟΓΑ 800 περιπου ευρω το χρονο και κλαιγονται απο πανω.... Tο θέμα ειναι αν όντως το βγάζεις αυτό το ποσό. Και κατα βάση πως το βγάζεις. Διότι αν το βγάζεις με τις επιδοτήσεις του κράτους, ειναι σα να σου λένε πως σε επιδοτώ και μετά στα παίρνω πίσω. Δηλαδή δε σε επιδοτώ. Δεν ειναι δώρον άδωρο?
Liverpool89 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι θα στο παρουν ολο το κερδος??/ 23% θα σου παρουν ......Αρα παλι κερδισμενος εισαι.....
lupo2109 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 <p>δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί θα συγχυστώ.</p> <p> </p> <p>Όλοι εσείς που δουλέυετε σε γραφεία σας, δημόσιες υπηρεσίες κτλπ το καλοκαιράκι με τους 40+ βαθμους ανάβετε το aircondition. Τρέχετε στην παραλία και παίζετε ρακέτες και όταν ζεσταθείτε βουτάτε στην θάλασσα.</p> <p> </p> <p>Για βγείτε έξω σε κανένα χωράφι να σκάψετε κάτω απο τον ήλιο που εκεί βαράει 60+ και δεν υπάρχει aircondition να τους δροσίσει ούτε νερό να βουτήξουν. </p> <p> </p> <p>Ντροπή σας. θα έπρεπε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Για ρωτήστε κάποιον αγρότη συγγενή σας και μετά μιλήστε.</p> <p> </p> <p>Δεν λέω, έχουν γίνει πολλά και με τους αγρότες. Δεν είναι μόνο αυτοί.</p> <p> </p> <p>Στο ΙΚΑ πόσοι έκλεψαν?</p> Για πες εναν αγροτη να δουλεψει ολο το χρονο.Δεν σας αρεσει ο ηλιος και η ζεστη;Βαλτε χειμωνιατικες ποικιλιες.Το καλοκαιρι φιλος τρεχει με καλαμποκια και παραλληλα οοοολο το χρονο εχει αλλες καλλιεργιες ΚΑΙ τον χειμωνα.Βγες πουλα και στη λαικη αγορα.Γυρνα σπιτι να σε δει η οικογενεια σου 3-4 ωρες και αντε απο την αρχη παλι.Και ναι εχει και λεφτα εχει και λουσα!!!Αλλα δεν εχει το σκεπτικο των περισσοτερων. Οσο για τους 40+ στο χωραφι,η ελληνικη πατεντα aircondition σε παλια τρακτερ ειναι διαδεδομενη.
Cossutius. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Εσυ θεωρείς λογικό να σου δίνουν χρήματα για να παράγεις και μετά να σου ξαναπαίρνουν πίσω, έστω και ένα μέρος των χρημάτων αυτών? Η λογική της επιδότησης ειδικά στους αγρότες, αυτή ηταν. Ασε που κανεις δεν λαμβάνει υπόψη του το χρήμα που ξοδεύει ένας αγρότης για τη συντήρηση της καλλιέργειας, τη συντήρηση των μηχανημάτων και εργαλείων του. Κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων δεν μπορουν να ελεγχθουν. Το κέρδος ειναι πάντα σχετικο στον απλό αγρότη. Εσυ μπορει να πεις οτι ο τάδε έβγαλε φέτος 20.000 ευρω. Πόσα ξόδεψε όμως? Επίσης τώρα θα αρχισουν να τους φορολογουν και το βασικό εργαλείο τους. Το ίδιο το χωράφι.
lupo2109 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 <p>Man of steel προσωπικά θα δώσω και δωροσυσκευή έκπληξη σε όποιον καταφέρει (ειτε υψηλής μόρφωσης είτε όχι), να αντέξει πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενος μόνο σε καλλιέργειες. Να πάρει ένα χωράφι απ το μηδέν να παράγει και να ζει απο εκεί.</p> <p>Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε.</p> <p>Σαφως υπήρξε μέρος "αγροτων τσιφλικάδων" που πλούτισε με τις επιδοτήσεις. Υπήρχε όμως και ένα άλλο μέρος που πάντα έτρωγε πακέτο και εξακολουθεί να το τρωει.</p> <p>Και επειδή κακά τα ψέμματα, όλοι ξέρουμε κάποιον με χωράφι, καλό ειναι να μη γενικεύουμε, ειδικά αν έχουμε δει τον κόπο και τον ιδρώτα του.</p> <p>Δεν έχουν όλοι οι αγρότες πόρσε.</p> Οταν βαζεις κατι επιδοτησιμο τρως παλουκι.Εχω εδω και 3 χρονια ανανεωσει το αμπελι μου και βοηθαω και φιλο.Μου εδωσε συμβουλη να μην ακολουθω επιδοτησεις γιατι θα με φαει η μαρμαγκα.Με τα 4 στρεμματα πατατας και ντοματας και πιπεριας μια χαρα τα βγαζω περα 2 χρονια τωρα.Και ολα τα "καμωνω" με φρεζακι χειρος!!!!Σιγα σιγα θα ανεβω
Liverpool89 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Εσυ θεωρείς λογικό να σου δίνουν χρήματα για να παράγεις και μετά να σου ξαναπαίρνουν πίσω, έστω και ένα μέρος των χρημάτων αυτών? Η λογική της επιδότησης ειδικά στους αγρότες, αυτή ηταν. Ασε που κανεις δεν λαμβάνει υπόψη του το χρήμα που ξοδεύει ένας αγρότης για τη συντήρηση της καλλιέργειας, τη συντήρηση των μηχανημάτων και εργαλείων του. Κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων δεν μπορουν να ελεγχθουν. Το κέρδος ειναι πάντα σχετικο στον απλό αγρότη. Εσυ μπορει να πεις οτι ο τάδε έβγαλε φέτος 20.000 ευρω. Πόσα ξόδεψε όμως? Επίσης τώρα θα αρχισουν να τους φορολογουν και το βασικό εργαλείο τους. Το ίδιο το χωράφι. Αν το παμε ετσι να μην φορολογουν ουτε τις επιχειρησεις που ειναι σε καποιο προγραμμα του ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ με το σκεπτικο σου, ειναι λεφτα που στα εδωσε το κρατος, θα στα ξαναπαρει? γιατι? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην τους φορολογησει? Σε ολες τις αλλες επιχειρησεις μπορουν να βρουν ευκολα τις φθορες,δαπανες, εσοδα, εξοδα και στους αγροτες δεν μπορει? Μηπως γιατι παραγουν 100 και δηλωνουν 20? Μηπως γιατι μερικοι δεν ξερουν καν σε ποιο χωραφι εχουν τι? Μηπως με τις επιδοτησεις αντι να αγοραζουν,διορθωνουν βλαβες τα τρωνε αλλου? Σε αυτους τα τιμολογια ή οι αποδειξεις δεν υπαρχουν? Αν παει στο συνεργειο δεν μπορει να παρει αποδειξη οτι εφτιαξε το τρακτερ και κοστισε τοσο? Μονο οι αγροτες εχουν εργαλεια που τους χαλανε...Ολες οι αλλες επιχειρησεις δεν εχουν μηχανηματα που κοστιζουν εκατομυρια.... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα