Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όταν θα ρθει η καμηλοπάρδαλη στον ύπνο σου να σε δαγκώσει στον πισινό όπως το κουνούπι με μεγάλη πιθανότητα να σου μεταδώσει καμία ασθένεια τότε είμαι ανοιχτός να συζητήσω μαζί σου μέτρα περιορισμού της.Καλά τι γράφεις;Ειλικρινά παραιτούμαι δεν υπάρχει ελπίς.....

Για τις ασθένειες έχουμε φάρμακα και νοσοκομεία. Δηλαδή είναι καλύτερο για σένα να σκοτώσεις ένα άμοιρο κουνούπι, απ'το να κολλήσεις μια μη-θανατηφόρα ασθένεια.

Αλλά η καμηλοπάρδαλη πρέπει να ζήσει!!!!11

• Απαντ. 376
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τις ασθένειες έχουμε φάρμακα και νοσοκομεία. Δηλαδή είναι καλύτερο για σένα να σκοτώσεις ένα άμοιρο κουνούπι, απ'το να κολλήσεις μια μη-θανατηφόρα ασθένεια.

Αλλά η καμηλοπάρδαλη πρέπει να ζήσει!!!!11

Μία από τις μη "θανατηφόρες" ασθένειες είναι ο πυρετός του νείλου η ελλονοσία   ο δαγγειος πυρετός  και ένα σωρό άλλα που αφήνουν μόνιμα κουσούρια στην υγεία.Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά νοιώθω ότι πας να δικαιολογήσεις τις απόψεις σου με εντελώς fail επιχειρήματα.Σιγά να μην πάω να κοιμηθώ και σε λάκο με φίδια επειδή πρέπει και αυτά να ζήσουν.Σαφώς να ζήσουν αλλά όχι μαζί μου όχι μες στο σπίτι μου.Τα κουνούπια έχουν ξεπαστρέψει άπειρο αριθμό ανθρώπων με θανατηφόρες ασθένειες..Πραγματικά όμως είναι η τελευταία φορά που σου απαντώ.....

Δημοσ.

Και αφου ειναι το ιδιο πως εξηγεις οτι υπαρχει νομοθεσια για την προστασια των ζωων αλλα οχι για το κουνουπι ? Νομικο κενο ? :-D

Α και τώρα επιτέλους φτάνουμε στις σωστές ερωτήσεις.

Λοιπόν κάθε ζωντανό ων έχει ένα ρόλο και χώρο στο περιβάλλον. Εμείς τα αντιμετωπίζουμε ανάλογα.

Τα μικρόβια αναπαράγονται γρήγορα, οπότε εμείς τα σκοτώνουμε με το κιλό, αφού αυτό δεν επηρεάζει την επιβίωσή τους και την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Τα κουνούπια αναπαράγονται επίσης γρήγορα (γιατί αποτελούν και αυτά τροφή για άλλα πλάσματα), αλλά αυτά τα σκοτώνουμε με μέτρο για να μη διαταράξουμε το περιβάλλον.

Η καμηλοπάρδαλη αναπαράγεται αργά, με πολλές δυσκολίες και ο πληθυσμός τους είναι πολύ μικρός. Οφείλουμε να τα προσέχουμε και να τα προστατεύουμε, όμως αυτή η προστασία περιλαμβάνει και θανάτωση όταν αυτή κρίνεται αναπόφευκτη.

Μία από τις μη "θανατηφόρες" ασθένειες είναι ο πυρετός του νείλου η ελλονοσία   ο δαγγειος πυρετός  και ένα σωρό άλλα που αφήνουν μόνιμα κουσούρια στην υγεία.Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά νοιώθω ότι πας να δικαιολογήσεις τις απόψεις σου με εντελώς fail επιχειρήματα.Σιγά να μην πάω να κοιμηθώ και σε λάκο με φίδια επειδή πρέπει και αυτά να ζήσουν.Σαφώς να ζήσουν αλλά όχι μαζί μου όχι μες στο σπίτι μου.Τα κουνούπια έχουν ξεπαστρέψει άπειρο αριθμό ανθρώπων με θανατηφόρες ασθένειες..Πραγματικά όμως είναι η τελευταία φορά που σου απαντώ.....

Δηλαδή όταν εσύ αντιλαμβάνεσαι την παραμικρή πιθανότητα κινδύνου για τον εαυτό σου, δεν σε πειράζει να σκοτώσεις τα ζώα.

Τότε είναι που αρχίζεις να υπολογίζεις την πραγματική αξία τους για σένα και το περιβάλλον. Οι επιστήμονες όμως πρέπει να το κάνουν κάθε μέρα, οπότε ασ'τους να το κάνουν χωρίς τις ψευδο-φιλόζωες ευαισθησίες.

Δημοσ.

Τα κουνούπια αναπαράγονται επίσης γρήγορα (γιατί αποτελούν και αυτά τροφή για άλλα πλάσματα), αλλά αυτά τα σκοτώνουμε με μέτρο για να μη διαταράξουμε το περιβάλλον.

Τι εννοεις με μετρο ? Υπαρχουν περιοδοι κυνηγιου και δεν το ξερω ? Μηπως εχει κριθει προστατευομενο ειδος σε καποια περιοχη ? :-D

Λιγα τα ψωμια τους φιλε. :-D

http://www.ted.com/talks/lang/el/nathan_myhrvold_could_this_laser_zap_malaria.html

Δημοσ.

Τι εννοεις με μετρο ? Υπαρχουν περιοδοι κυνηγιου και δεν το ξερω ? Μηπως εχει κριθει προστατευομενο ειδος σε καποια περιοχη ? :-D

Λιγα τα ψωμια τους φιλε. :-D

http://www.ted.com/talks/lang/el/nathan_myhrvold_could_this_laser_zap_malaria.html

Τα ελέγχεις στοχεύοντας τους λάκκους στους οποίους αναπαράγονται. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να τα εξαλείψουμε σχεδόν τελείως, αλλά δεν το κάνουμε.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Μαλλον ο διευθυντης του ζωολογικου κηπου της Κοπεγχαγης θα ειναι απογονος του Βλαντ Τσεπες .Αφου δεν τα παλουκωνει κιολας παλι καλα.
  • Like 3
Δημοσ.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231306062

Νταξ' γαμιούνται όμως.

Δε ξέρω τι σημαίνει "φυσική συμπεριφορά" και πως ανάγκασε τη διεύθυνση του ζωολογικού σε θανάτωσή τους αλλά ας πούμε ότι είναι κάτι που είτε τα κάνει "υπερβολικά βίαια" (κάτι τέτοιο καταλαβαίνω).

Εσύ τι διαφορετικό θα έκανες στη θέση τους ?

Η μόνη διαφωνία μου είναι στο θέμα των μικρών.

Αν δεν μπορούσαν να πάνε σε κάποιο άλλο κήπο ή κάτι άλλο (πχ να ελευθερωθούν προγραμαμτισμένα) τότε θα έπρεπε να "το ρισκάρουν" για το αν θα τα σκότωνε το αρσενικό.

Δημοσ.

Αν δεν μπορούσαν να πάνε σε κάποιο άλλο κήπο ή κάτι άλλο (πχ να ελευθερωθούν προγραμαμτισμένα) τότε θα έπρεπε να "το ρισκάρουν" για το αν θα τα σκότωνε το αρσενικό.

Να κλείσουν τον κήπο. Άμα χρειάζεται να σκοτώνονται ζώα για να μπορούν τα άλλα να είναι φυλακισμένα, νομίζω είναι ψιλομονόδρομος.

• Like 1
Δημοσ.

Να κλείσουν τον κήπο. Άμα χρειάζεται να σκοτώνονται ζώα για να μπορούν τα άλλα να είναι φυλακισμένα, νομίζω είναι ψιλομονόδρομος.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δε βλέπω κανένα νόημα να υπάρχουν ζωολογικοί κήποι πέραν ας πούμε της ανάγκης προστασίας κάποιων απειλούμενων ειδών (κάτι περισσότερο σαν καταφύγιο παρά θέαμα).

Αλλά μιλάμε για τώρα, για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν έκλεινε ο ζωολογικός κήπος της Κοπενγχάγης ... πως αυτό θα βελτιώνε τις πιθανότητες να ζήσουν, όχι μόνο τα λιονταράκια, αλλά όλα τα ζώα του κήπου ? Δηλαδή τον έκλεινες μια μέρα πριν ... τα λιονταράκια τι τα κάνεις ?

Δημοσ.

Τα αμολάω σε μια σαβάνα, ξέρω 'γω. Έχουν καλύτερες πιθανότητες.

Εν τω μεταξύ,

α) Γιατί δε τα στειρώνουν τα ζώα;

β) Είναι καταπληκτικό αν σκεφτείς ότι σε αυτά τα λιονταράκια που σκότωσαν, τάισαν την καμηλοπάρδαλη που σκότωσαν.

Δημοσ.

αν ρίξουν τα σκοτωμένα λιοντάρια στα πιράνχας, λες να είναι αυτά τα επόμενα;

+1 στο κλείσιμο του κήπου, αυτού και όλων των άλλων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...