Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Πηγαίνω στην Β Γενική Λυκείου και πηγαίνω στην τεχνολογική κατεύθυνση.Πίστευα ότι τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αλλά τελικά έκανα λάθος.Η κατεύθυνση μου φέτος έχει Μαθηματικά,Φυσική,Τεχνολογία.Στην τεχνολογία τα πάω πολύ καλά αλλά στα άλλα δύο πολύ χάλια.Στην φυσική μπορώ μόνο την θεωρία ενώ στα μαθηματικά δεν το συζητάω.Έτσι σκέφτηκα του χρόνου με το καλό να αλλάξω κατεύθυνση και να πάω στην θεωρητική όπου εκεί πιστεύω ότι θα τα πάω καλύτερα μιας και με τα θεωρητικά μαθήματα τα πάω πολύ καλά.Όμως το ερώτημα μου είναι ότι εάν πάω του χρόνου θεωρητική μπορώ μετά να περάσω για τεχνικός υπολογιστών?Το ξέρω ότι είναι απότομο βήμα ξαφνικά τελευταία χρονιά να πάς απο ένα θετικό τμήμα σε ένα θεωρητικό αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με τα μαθήματα που δεν μπορώ να τα καταφέρω,θα τα καταφέρω καλύτερα στην θεωρητική.Θα σας παρακαλούσα να εκφράσετε τις απόψεις σας και να μου απαντήσετε στο ερώτημα μου.

Δημοσ.

Τεχνικος pc που δεν θα ξερει μαθηματικα, το ακουσαμε και αυτο... Σε ΟΛΑ τα πανεπιστημια πληροφορικης ή στα τει ή στη 

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π θα εχεις τουλαχιστον 5 μαθηματα σχετικα με τα μαθηματικα... Προγραμματιστης χωρις μαθηματικα ειναι σαν πλανητης χωρις οξυγονο, απλα ΔΕΝ γινεται
  • Like 1
Δημοσ.

1ον) μπράβο σου που έχεις ένα τέτοιο πρόβλημα και το συζητάς για να πάρεις απόψεις.

2ον) συμφωνώ με τον συμφορουμίτη από πάνω. Αν δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά.. δυστυχώς θα τα βρεις πάρα πολύ σκούρα και ίσως βαρεθείς.

3ον) δίχως να θέλω να σε επηρεάσω, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς; Μπορεί να κρατήσεις το "τεχνικός η/υ" στην άκρη.. και να ασχολείσαι σαν χόμπι. Μην το πας για κύριο επάγγελμα.

Τέλος, αν όντως ασχοληθείς με η/υ... αναζήτησε την εξειδίκευση και όχι την γενίκευση. (να είσαι σε ένα πράγμα πάρα πολύ καλός, και όχι σε δέκα μέτριος)

Επαναλαμβάνω.. δεν θέλω να σε επηρεάσω , αλλά έχουμε φτάσει και σε ένα σημείο (αρκετοί) να έχουμε στον τοίχο τα πτυχία και να ασχολούμαστε με τελείως διαφορετικά πράγματα από ότι σπουδάζαμε τόσα χρόνια.

It's your call... ψάξου, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

:)

• Like 1
Δημοσ.

Ενας συμμαθητης μου το εκανε αυτο. Πηγε στη 3η λυκειου θεωρητικη. Μετα εδωσε αλλες δυο φορες γιατι δεν ηξερε ουτε μαθηματικα ουτε φυσικη...

Δημοσ.

Καρχαρίας πολύ σωστός φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο!!!!

Ρε γαμώτω ειλικρίνα δεν ξέρω εάν πάω θεωρητική τη επαγγελμα να επιλέξω...

Πω ρε γαμώτω πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και δάσκαλος να πάς άνεργος θα είσαι.

Δημοσ.

Καρχαρίας πολύ σωστός φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο!!!!

Ρε γαμώτω ειλικρίνα δεν ξέρω εάν πάω θεωρητική τη επαγγελμα να επιλέξω...

Πω ρε γαμώτω πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και δάσκαλος να πάς άνεργος θα είσαι.

Ψυχολογος==>Αεροπλανο==>Αμερικη==>136814057.GUeERtFf.money.gif

Δημοσ.

Και που να δεις του χρόνου τι έχεις να τραβήξεις. Αυτό που θες να κάνεις πάντως απαιτεί πολύ διάβασμα και πολύ δουλειά το καλοκαίρι. Επίσης να ξέρεις ότι οι περισσότεροι είναι στην ίδια κατάσταση με σένα. Ειδικά τα μαθηματικά, ως μαθητής της τρίτης λυκείου, έχω να πω πως είναι απαράδεκτα. Η κατεύθυνση απλά δεν παλεύεται. Σκέψου το αλλιώς όμως. Από τη στιγμή που δεν αντέχεις καθόλου τα μαθηματικά και δεν θες ιατρικές κλπ (πολλά μόρια δηλαδή), φούνταρε τα. Ασχολήσου του χρόνου, φάε την θεωρία, μάθε άψογα μιγαδικούς και μπορείς να γράψεις ένα 7-8. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τα θέματα έχουν γίνει τόσο δύσκολα που μέχρι και οι καλύτεροι μαθητές δύσκολα περνάνε το 15. Διάβασε τα εύκολα, άνοιξε το 5ο πεδίο και ασχολήσου εντατικά με μαθηματικά γενικής (παιχνιδάκι και ύλη 3 μηνών με 1.5 ώρα τη βδομαδα ιδιαίτερο), φυσική κατεύθυνσης, πληροφορική, ΑΟΔΕ και ΑΟΘ. Γράφεις και έναν αξιοπρεπή βαθμό στην έκθεση και θα έχεις πρόσβαση στο 90% των πανεπιστημίων που θες. Γνώμη μου, μείνε μακριά από θεωρητική. Πιθανότατα θα απελπιστείς ακόμα περισσότερο και τελικά δεν θα κάνεις τίποτα. Έχει πολύ παραπάνω διάβασμα που δεν ταιριάζει συνήθως στα αγόρια. 

• Like 1
Δημοσ.

Και που να δεις του χρόνου τι έχεις να τραβήξεις. Αυτό που θες να κάνεις πάντως απαιτεί πολύ διάβασμα και πολύ δουλειά το καλοκαίρι. Επίσης να ξέρεις ότι οι περισσότεροι είναι στην ίδια κατάσταση με σένα. Ειδικά τα μαθηματικά, ως μαθητής της τρίτης λυκείου, έχω να πω πως είναι απαράδεκτα. Η κατεύθυνση απλά δεν παλεύεται. Σκέψου το αλλιώς όμως. Από τη στιγμή που δεν αντέχεις καθόλου τα μαθηματικά και δεν θες ιατρικές κλπ (πολλά μόρια δηλαδή), φούνταρε τα. Ασχολήσου του χρόνου, φάε την θεωρία, μάθε άψογα μιγαδικούς και μπορείς να γράψεις ένα 7-8. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τα θέματα έχουν γίνει τόσο δύσκολα που μέχρι και οι καλύτεροι μαθητές δύσκολα περνάνε το 15. Διάβασε τα εύκολα, άνοιξε το 5ο πεδίο και ασχολήσου εντατικά με μαθηματικά γενικής (παιχνιδάκι και ύλη 3 μηνών με 1.5 ώρα τη βδομαδα ιδιαίτερο), φυσική κατεύθυνσης, πληροφορική, ΑΟΔΕ και ΑΟΘ. Γράφεις και έναν αξιοπρεπή βαθμό στην έκθεση και θα έχεις πρόσβαση στο 90% των πανεπιστημίων που θες. Γνώμη μου, μείνε μακριά από θεωρητική. Πιθανότατα θα απελπιστείς ακόμα περισσότερο και τελικά δεν θα κάνεις τίποτα. Έχει πολύ παραπάνω διάβασμα που δεν ταιριάζει συνήθως στα αγόρια. 

Ρε φίλε μπορείς να μου εξηγήσεις πώς βγάζω στο τέλος πόσα μόρια έχω γράψει?Το ξέρω δεν είσαι καθηγητής αλλά ρωτάω καθηγητές και δεν ξέρουν βλέπεις διοριστήκανε γιατί ο άντρας τους είναι περιφερειάρχης....

Δημοσ.

Και που να δεις του χρόνου τι έχεις να τραβήξεις. Αυτό που θες να κάνεις πάντως απαιτεί πολύ διάβασμα και πολύ δουλειά το καλοκαίρι. Επίσης να ξέρεις ότι οι περισσότεροι είναι στην ίδια κατάσταση με σένα. Ειδικά τα μαθηματικά, ως μαθητής της τρίτης λυκείου, έχω να πω πως είναι απαράδεκτα. Η κατεύθυνση απλά δεν παλεύεται. 

Απο απορια τι σας βαζουν και δεν παλευεται ? 

Δημοσ.

Απο απορια τι σας βαζουν και δεν παλευεται ?

Ύλη που για να την καταλάβεις πρέπει να έχεις διαβάσει τις προηγούμενες χρονιές.

Τα μαθηματικά είναι σαν την ξένη γλώσσα. Είναι δυνατόν να μπορέσεις να συντάξεις προτάσεις στην παθητική φωνή σε όλους τους χρόνους την στιγμή που το μόνο γνωρίζεις είναι την κλίση του Ενεστώτα ενεργητικής;

Δημοσ.

Ύλη που για να την καταλάβεις πρέπει να έχεις διαβάσει τις προηγούμενες χρονιές.

Τα μαθηματικά είναι σαν την ξένη γλώσσα. Είναι δυνατόν να μπορέσεις να συντάξεις προτάσεις στην παθητική φωνή σε όλους τους χρόνους την στιγμή που το μόνο γνωρίζεις είναι την κλίση του Ενεστώτα ενεργητικής;

Αυτο ειναι ή μηπως τους εχουν βαλει οντως παλουκια ?

Δημοσ.

Αυτο ειναι ή μηπως τους εχουν βαλει οντως παλουκια ?

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Αλλά τα δυο μου τα ανίψια παλούκια τα χαρακτήρισαν και αυτά, αλλά αν τα βάλεις να λύσουν μαθηματικά, καλύτερα θα τα πάω εγώ που ήμουν τριτοδεσμίτης και θα συμπληρώσω εικοσαετία από την τελευταία φορά που τα διδάχτηκα, παρά αυτά που έχουν ένα και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Αλλά τα δυο μου τα ανίψια παλούκια τα χαρακτήρισαν και αυτά, αλλά αν τα βάλεις να λύσουν μαθηματικά, καλύτερα θα τα πάω εγώ που ήμουν τριτοδεσμίτης και θα συμπληρώσω εικοσαετία από την τελευταία φορά που τα διδάχτηκα, παρά αυτά που έχουν ένα και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Αυτο που λες παιζει αλλα μπορει και να ειναι δυσκολα πχ εγω εκανα παραγογους και ολοκληρωματα ο αδερφος μου δεν εκανε που ηταν πιο μεγαλος οταν με βοηθαγε του φαινοντουσαν παλουκια αν και ηταν καλος στα μαθηματικα.

Δημοσ.

Η συμβουλη που δινω σε οσους με ρωτουν περι κατευθυνσης ειναι μια: Κανε ο,τι σου αρεσει ΠΟΛΥ και θα βγαλεις λεφτα αργα ή γρηγορα επειδη θα τα δωσεις ολα, ΑΛΛΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ!!!! 

Ειναι εξαιρετικα σημαντικο να γνωριζει κανεις ακριβως πως να τοποθετει το προϊον του ή την υπηρεσια που προσφερει σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Το οτι κανεις εσυ καλυτερα κατι απ' οτι ο αλλος αυτο πρεπει να περναει στον καταναλωτη με απλα, υπολογισιμα και μετρησιμα μεγεθη. Πχ. ο χρονος παραδοσης ειναι ενα μετρησιμο μεγεθος, η δεσμευση για ποσοστιαια αυξηση στις πωλησεις ειναι επισης ενα μετρησιμο μεγεθος. Το "πιο ομορφο" δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος. 

Ευτυχως ενα business μεταπτυχιακο ειναι ανοικτο σε ολες τις ειδικοτητες (ειτε εχεις σπουδασει τεχνικος Η/Υ, ειτε βιβλιοθηκονομια), οποτε μην αγχωνεσαι. Κανε αυτο που αγαπας, αλλα παρε και ενα μεταπτυχιακο σε business, πωλησεις ή marketing - το οποιο μεταπτυχιακο παρεπιπτωντως θα σου ανοιξει και ολες τις πορτες σε οτιδηποτε αποφασισεις να κανεις, αν τυχον ποτε βαρεθεις ή παψει να σου αρεσει αυτο που διαλεξες να σπουδασεις.

Δημοσ.

Όσοι κάνουν παρόμοια σκέψη, δείχνουν να σκέφτονται μόνο τι θα γλιτώσουν αν πάνε θεωρητική. Δεν γλιτώνεις απλά τα μαθηματικά, σου φορτώνουν αρχαία και λατινικά (αν δεν κάνω λάθος) που δεν νομίζω ότι είναι και παιχνιδάκι, ειδικά αν έχεις ολόκληρη την δευτέρα λυκείου να καλύψεις.

Επίσης, για τη σχολή που θες, δεν έχει νόημα να πας από θεωρητική. Τα μαθηματικά του λυκείου θες δεν θες θα τα μάθεις. Αν δεν τα μάθεις τώρα, θα τα μάθεις εκεί. Γενικά, ισχύει αυτό που λέει ο gigisoni. Διάβαζε ταυτόχρονα και την ύλη των περασμένων ετών να καλύψεις τα κενά σου (που πιθανότατα έχεις, για να λες ότι σου φαίνονται τόσο δύσκολα τα φετινά), και όλα θα αρχίσουν να φαίνονται πιο εύκολα.

Ρε φίλε μπορείς να μου εξηγήσεις πώς βγάζω στο τέλος πόσα μόρια έχω γράψει?Το ξέρω δεν είσαι καθηγητής αλλά ρωτάω καθηγητές και δεν ξέρουν βλέπεις διοριστήκανε γιατί ο άντρας τους είναι περιφερειάρχης....

Οι περισσότερες σελίδες φροντιστηρίων έχουν αυτόματο τρόπο υπολογισμού. Να πχ ένα στην τύχη που βρήκα στο google:

http://www.methodiko-frontistirio.gr/exams/exams/marks.htm

Αλλά έχει κι άλλα τόσα, απλά πάτησα σε όποιο βρήκα μπροστά μου εγώ.

Βέβαια αυτό είναι για αφού γράψεις πρώτα, ή απλά για να "μαντέψεις" πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να γράψεις και να υπολογίσεις στο περίπου αν περνάς στη σχολή που σε ενδιαφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...