Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω πως να το αναλυσω ακριβως

μερικες φορες οταν ανοιγω το desktop κολλαει στο screen των bios και δεν bootarei τα win

βγαζω τα καλωδια sata απο τους σκληρους τα ξανα βαζω αναβω το pc και bootarei κανονικα

μετα καμια βδομαδα μπορει παλι να κολλησει και ξανα κανω το ιδιο

εχει κανεις καμια ιδεα απο τι μπορει να ειναι ?

Δημοσ.

Λογικά κολλάει στην ανάγνωση κάποιας συσκευής. Για αρχή άλλαξε τα καλώδια sata που πάνε στην μητρική καθώς και τα βύσματα που δίνουν ρεύμα στις συσκευές (hdd, dvd-rw)

Δημοσ.

Δεν χρειαζόσουν πάντως "ακριβά". Και με του μισού Ευρώ καλώδιο, την έκανες την δουλειά.  Έχε το yπ' όψη για να μην δίνεις λεφτά στον βρόντο.

Το δε φορμάρισμα ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω συμπεριφορά (στανταράκι, αν κολλάει στην αρχική οθόνη του BIOS). Κι αυτό "άδικα" το έκανες.

Αφού όπως λες είναι δίσκΟΙ (πάνω από ένας δηλαδή), πιθανώς το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό σου. Μια ακόμη περίπτωση είναι να είναι στην μητρική, αλλά και πιο δύσκολο είναι, και πιο μανίκι να την τσεκάρεις. Οπότε για να το σιγουρέψεις, είτε βρες δανεικό τροφοδοτικό και δοκίμασε, είτε βρες ξενιστή να δοκιμάσεις το δικό σου.

• Like 1
Δημοσ.

σε αντιστοιχη περιπτωση σε συστημα φιλου που παρουσιαζε ακριβως το ιδιο θεμα,εφταιγε το recorder του.

Ανοιγες τον υπολογιστη και κολλαγε στο λογοτυπο της μητρικης για αρκετη ωρα και εκει παρατηρησα οτι το λαμπακι του recorder εμενε συνεχεια ανοιχτο.

Απο τη στιγμη που το αποσυνδεσα ξεκολλησε απ το λογοτυπο και δεν το ξαναπαρουσιασε.Βεβαια με το recorder πανω του το ξανακανει πλεον ολο και συχνοτερα.

Δημοσ.

^ Η διαφορά εδώ είναι ότι όταν παίζει με τα καλώδια, ξεγκαβλώνουν οι δίσκοι.

Αρχάγγελε ναι, δεν αποκλείεται "να μη δίνει σωστά ρεύματα". Σε γενικές γραμμές πάντως το να τεστάρεις το τροφοδοτικό σου αλλού (ή άλλο σε εσένα), θα σου δώσει απάντηση και είναι ο (σχετικά πάντα, γιατί το βγάλσιμο του τροφοδοτικού ΕΧΕΙ μανούρα) πιο γρήγορος (και ανέξοδος) δρόμος.

Δημοσ.

^ (..."hds" ήθελες να γράψεις μάλλον, ε; )

...μα δεν είπα ότι είναι κακό το να τους ελέγξει. Τουναντίον : και πρόβλημα να μην είχε, ένα τσεκάρισμα μέσω σχετικού προγράμματος, επιβάλλεται.

Και για την ακρίβεια, "λογικά" είναι όντως το ακόμα πιο εύκολο/γρήγορο 1ο βήμα που μπορεί να κάνει. Απλά η προσωπική μου πείρα/ένστικτο, μου...υπαγορεύει να το προσπεράσω ως πρόταση, σχετικά με την περίπτωση.

Συν η περιγραφή του προβλήματος που έχει κάνει (...πότε "μεν" οι δίσκοι και πότε "αλλά"), συν το ότι σχεδόν απίθανο να βγάλανε ταυτόχρονα ίδιο πρόβλημα. Είναι η φάση του "είμαι σίγουρος 99%", και του το λέω του topic starter για να τον "πείσω" να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο...

Ούτε με το περί "ατυχών περιγραφών" δε θα διαφωνήσω, ως "αρχή". Ίσα-ίσα κι εγώ από αυτούς που λαμβάνουν (με τεντωμένα μάτια και αυτιά) πολλούς παράγοντες υπ' όψη, είμαι, και ανάλογα ποιός και πώς μας τα λέει, δρομολογώ την στάση μου.

Απλά στην προκείμενη δεν βλέπω άλλο από το "99%" που έλεγα - και το λέω αυτό, για να δικαιολογήσω τις κουβέντες μου, όχι για να πω "δεν ακούω τίποτα - έτσι όπως τα είπα είναι"...Καθώς μια χαρά μπορεί κι εκείνο το 1% να γίνει μούτζα και να με "εκθέσει"...

*...κι όσο το σκέφτομαι, συνειδητοποιώ μια έλλειψή στις αρχικές μου συμβουλές : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αποτελεσμάτων προγράμματος όπως το HDS (είτε δηλαδή τους βγάλει χάλια τους δίσκους, είτε τζιτζί), πριν από τη δοκιμή τροφοδοτικών (που δεν είναι και η πιο εύκολη περίπτωση), να δοκιμάσει τους δίσκους του σε άλλο μηχάνημα (ε όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να το "υποστεί"...).

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να αφήνεις πάνω κάποια usb συσκευή π.χ. usb stick, usb δίσκο, πολυμηχάνημα με cardreader, cardreader, pci σε usb3 ή hub usb ?

(υπόθεση κάνω, συμφωνώ με προβληματική τροφοδοσία ή/και εσωτερική συσκευή)

Δημοσ.

Όχι δεν αφήνω ούτε USB ούτε Cd

Το θθέμα είναι ότι για να το τεστάρω σίγουρα δεν το κάνει συνέχεια, μπορεί να κολλήσει μια φορά την βδομάδα μπορεί και καμιά μπορεί και 10

Με τα προγράμματα για disc health μου βγάζουν ότι είναι κομπλέ οι δισκοι

Δημοσ.

Το "απλούστερο" ΜΑΛΛΟΝ τελικά είναι αυτό που πρότεινα τελευταία, Αρχάγγελε : δώσε έναν, έστω, από τους δίσκους, σε κάποιον φίλο να τον βάλει στο σύστημά του, και αφήστε τον εκεί για 1-2 βδομάδες ξερωγώ. Για να "σιγουρέψεις" δηλαδή ότι δεν κάνει τσαχπινιές και εκεί.

Μετά θα σου μένει να βρεις δανεικό τροφοδοτικό για άλλο τόσο διάστημα, να δεις πώς περπατάει.

Κι αν τελικά και με άλλο τροφ πάλι τα γίδια, ε τότε απλά κάπου έχει φτιάξει χαρακτήρα η μητρική σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...