Anorymous Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Για το ιδιότυπο μονοπώλιο των ψηφιακών συχνοτήτων (που θυμίζει χώρες όπως το Ιράν) που θα έχει για 15 χρόνια η Digea μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη, εξηγώντας τι σημαίνει στην πράξη το «δωράκι» της κυβέρνησης στους καναλάρχες. Όπως ανέφερε, με βάση το νόμο, ένα ιδιωτικό κανάλι όπως είναι το Mega θα έπρεπε να πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει – δηλαδή, σε βάθος 15ετίας, 15 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Digea, της οποίας μέτοχοι είναι τα ίδια τα ιδιωτικά κανάλια, απέκτησε το σύνολο σχεδόν των ψηφιακών συχνοτήτων έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ για 15 χρόνια – λίγο παραπάνω, δηλαδή, από όσο θα έπρεπε να πληρώσει το κάθε κανάλι ξεχωριστά! Επιπλέον, η Digea θα ελέγχει και όλες τις περιφερειακές συχνότητες, που σημαίνει ότι για να εκπέμψει ένα τοπικό κανάλι της επαρχίας θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στην Digea, η οποία θα μπορεί να καθορίζει το ενοίκιο αυτό όπως θέλει, ενώ θα μπορεί και να «κόψει» το πρόγραμμα κάποιου σταθμού κατά βούληση. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, μία εταιρεία θα καθορίζει ουσιαστικά πώς θα βλέπουμε τηλεόραση, τι θα βλέπουμε και πότε θα το βλέπουμε. koutipandoras.gr 4
Anorymous Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Toυ Μπομπολα ειναι και η digea? Ενα μερος, το ποσοστο σπαει σε Mega, Ant1, Star, Alpha, Skai, TV Makedonia και Alter το οποιο εχει βαλει λουκετο και δεν ξερω τι παιζει πλεον. 1
GiannisWalker Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 τοσα χρονια εκλεβαν και δεν το ξεραμε,τωρα κλεβουν και το ξερουμε.δεν υπαρχει καποια διαφορα.απλως,αδειασαν ταμεια και τραπεζες και αναγκαστηκα παιρνουν απο εμας.εχουμε αναγκη απο δικτατορια μου φαινεται
Anorymous Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 τοσα χρονια εκλεβαν και δεν το ξεραμε,τωρα κλεβουν και το ξερουμε.δεν υπαρχει καποια διαφορα.απλως,αδειασαν ταμεια και τραπεζες και αναγκαστηκα παιρνουν απο εμας.εχουμε αναγκη απο δικτατορια μου φαινεται Μα δεν ειναι μονο το χρημα ειναι και η ελευθερια του λογου η οποια τελος παντων ειχαμε εως τωρα. Σκεψου τωρα καποιος να εχει ρεπορταζ πχ για τις μιζες του μπομπολα και ο μπομπολας που ειναι μετοχος της Digea θα μπορει να τον κοψει κανονικα και με το νομο!
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μα δεν ειναι μονο το χρημα ειναι και η ελευθερια του λογου η οποια τελος παντων ειχαμε εως τωρα. Σκεψου τωρα καποιος να εχει ρεπορταζ πχ για τις μιζες του μπομπολα και ο μπομπολας που ειναι μετοχος της Digea θα μπορει να τον κοψει κανονικα και με το νομο! Τι ηλικία έχεις; Γιατί η ιδιωτική τηλεόραση έχει ζωή γύρω στα 25 χρόνια. Πριν ελεγχόμενη κρατική από την κυβέρνηση είχαμε μόνο. Και τότε δεν υπήρχε ίντερνετ. 2
Anorymous Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Τι ηλικία έχεις; Γιατί η ιδιωτική τηλεόραση έχει ζωή γύρω στα 25 χρόνια. Πριν ελεγχόμενη κρατική από την κυβέρνηση είχαμε μόνο. Και τότε δεν υπήρχε ίντερνετ. Ναι εχουμε ιδιωτικη αλλα ο καθε καναλαρχης μπορουσε να κοψει μια εκπομπη του καναλιου του αντε και κανενα γνωστου του μετα απο τηλεφωνο αλλα καποιο καναλι εστω και παρακμιακο υπηρχε που καποιος θα ελεγε την γνωμη του. Αυτο τωρα τελιωνει 6-7 ατομα ελεγχουν ολα τα καναλια τις χωρας!
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι εχουμε ιδιωτικη αλλα ο καθε καναλαρχης μπορουσε να κοψει μια εκπομπη του καναλιου του αντε και κανενα γνωστου του μετα απο τηλεφωνο αλλα καποιο καναλι εστω και παρακμιακο υπηρχε που καποιος θα ελεγε την γνωμη του. Αυτο τωρα τελιωνει 6-7 ατομα ελεγχουν ολα τα καναλια τις χωρας! Κι εγώ απλά σου λέω ότι παλιά η τηλεόραση τελείως ελεγχόμενη ήταν. Το κακό τότε ήταν πως η μόνη εναλλακτική ήταν ο τύπος. Την σημερινή εποχή όμως δεν μπορείς να μιλάς για άρση της ελευθερίας του λόγου. Ιδίως όταν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές από τα σκουπίδια που προσφέρει η τηλεόραση.
Anorymous Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Κι εγώ απλά σου λέω ότι παλιά η τηλεόραση τελείως ελεγχόμενη ήταν. Το κακό τότε ήταν πως η μόνη εναλλακτική ήταν ο τύπος. Την σημερινή εποχή όμως δεν μπορείς να μιλάς για άρση της ελευθερίας του λόγου. Ιδίως όταν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές από τα σκουπίδια που προσφέρει η τηλεόραση. Διαφωνω υπηρχαν καναλια που ελεγαν αυτο που ηθελαν πχ το Κανάλι 67 μπορει για καποιους ο Λεβεντης να ειναι γραφικος αλλα μπορουσε να κραξει οποιον ηθελε, τωρα αμα γουσταρει η Digea τον κοβει. Και φυσικα μιλαω αλλο μεσο ειναι η τιβι αλλο το ραδιοφωνω και αλλο η εφημεριδα, εγω θελω να υπαρχει ελευθερια σε ολα τα ΜΜΕ. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Πιο πολύ οικονομικό-συμφεροντολογικό μου φαίνεται το παράπτωμα. Δεν πιστεύω να αρχίσουν ξαφνικά να κόβουν όποιον λέει κάτι "αντιδραστικό" 1
Skylined Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Σε τεχνολογικό φόρουμ γράφουμε, θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον αναμεταξύ μας οι υπολογιστές έχουν σχεδόν ή εντελώς αντικαταστήσει τις τηλεοράσεις. Και άστους να κόβουν τις πίτες όπως θέλουν, είναι γνωστό ότι αυτή η χώρα κυβερνιέται από καραδιεφθαρμένη κλίκα εδώ και δεκαετίες.
michael92 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι τα κανάλια δεν βγαίνουν πλέον οπότε δεν μπορείς να τα χρεώνεις με τρομερά ποσά αυτή την εποχή. Κανένας νοήμων επιχειρηματίας δεν κρατάει ανοιχτά κανάλια που μπαίνουν εκατομμύρια μέσα κάθε χρόνο. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι μένουν ανοιχτά μόνο και μόνο για να ελέγχουν κομμάτι της ενημέρωσης. 2
dezon Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 γτι νομιζες οτι πριν πληρωνε κανενα καναλι την συχνοτητα του; δεν εχουν πληρωσει ποτε
Anorymous Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Πιο πολύ οικονομικό-συμφεροντολογικό μου φαίνεται το παράπτωμα. Δεν πιστεύω να αρχίσουν ξαφνικά να κόβουν όποιον λέει κάτι "αντιδραστικό" Ναι ε να σου θυμίσω κατι που μαλλον εχεις ξεχασει. Η DIGEA "κόβει" το σήμα του 902 όταν αναμεταδίδει την ΕΡΤ (βίντεο) 1
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Διαφωνω υπηρχαν καναλια που ελεγαν αυτο που ηθελαν πχ το Κανάλι 67 μπορει για καποιους ο Λεβεντης να ειναι γραφικος αλλα μπορουσε να κραξει οποιον ηθελε, τωρα αμα γουσταρει η Digea τον κοβει. Και φυσικα μιλαω αλλο μεσο ειναι η τιβι αλλο το ραδιοφωνω και αλλο η εφημεριδα, εγω θελω να υπαρχει ελευθερια σε ολα τα ΜΜΕ. Ας φτιάξει μπλογκ να ανεβάζει όσα βίντεο γουστάρει ρε φίλε. Να παραπονεθεί κανάς παππούλης που δεν έχει ιδέα από τεχνολογία, μάλιστα, παραπονιέσαι και εσύ μέσα σε τεχνολογικό φόρουμ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα