Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπα να δοκιμασω ντοματες (δεν αγοραζω ποτε εκτος εποχης) μιας και ηταν βιολογικες και η τιμη τους δεν ηταν πολυ πιο ακριβη απο τις "κανονικες".Δεν ειχα γευση, καμια σχεση με τις καλοκαιρινες.Αυτο οφειλεται αποκλειστικα στο οτι ειναι και αυτες θερμοκηπιου τετοια εποχη?

Δημοσ.

παλια που ειχα παρει βιολογικες ντοματες το ιδιο προβλημα βρηκα.δεν ξερω αν ειχα παρει μαπα ή κατι τετοιο.ποτε δεν καταφερα να καταλαβω τη τρελα με τα βιολογικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ηταν χειμωνας ομως?Εγω το καλοκαιρι φυτεψα ντοματιες και αν δεν αναπτυχθηκαν οσο επρεπε μοσχοβολουσαν και ειχαν απιστευτη γευση...

Δημοσ.

Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι είναι εκτός εποχής.

Το εντός ή εκτός θερμοκηπίου δεν έχει σχέση.

Το βιολογική ή όχι δεν έχει σχέση.

Η ποικιλία τους έχει σχέση.

Μην τσιμπάτε στο βιολογικό ή όχι.

Σημασία έχει ότι αγροτικό προϊόν αγοράζετε να έχει ονοματεπώνυμο

ή κωδικό  παραγωγού.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ηθελα να ξεκινησω ενα θεμα,μια απορια που εχω για τα βιολογικα προιοντα,και επειδη ειδα οτι υπαρχει ενα θεμα σχετικο, θα βαλω τη σκεψη μου σαν συνεχεια στο topic που ανοιξε ο φιλος 4saken.Για να ξεκαθαρισω τα πραγματα εγω προσωπικα,ειμαι ασχετος με οτι αφορα τη καλλιεργεια ενος προιοντος βιολογικου η μη.

Να συμφωνησουμε ομως απο την αρχη στο εξης:Λεγοντας ενα προιον πως ειναι βιολογικο ,τι ακριβως εννοουμε;Εννοουμε πως για να μεγαλωσει απο σπορος σε  προιον που θα παει προς πωληση,ο γεωργος χρησιμοποιει κοπρια και νερο.Τουλαχιστον αυτο πιστευω.

Συζητωντας σε παρεα,ενας φιλος που ξερει καποια πραγματα παραπανω απο μενα (δεν ειναι γεωργος) ειπε,πως εχει αμφιβολιες αν τα βιολογικα προιοντα που αγοραζουμε ειναι οντως αυτο που λενε δηλαδη "βιολογικα".Και να εξηγησω τι εννοω.Συμφωνα παντα με τα λεγομενα του φιλου μου,χρησιμοποιωντας μονο κοπρια και νερο ,ο σπορος ,για να μεγαλωσει θελει πολυ πολυ χρονο.Επισης υπαρχει και το θεμα της απωλειας.Γνωστος του φιλου μου,ειπε πως σε μια σοδεια υπαρχουν πολλες απωλειες καρπων,αν δε χρησιμοποιηθουν φαρμακα,απο εντομα και αλλες αιτιες.Ασε που το μεγεθος του πορτοκαλιου,της ντοματας κτλ που εχει καλλιεργηθει βιολογικα,ειναι πολυ μικρο ,και δεν εχει καμια σχεση με  τα τεραστια που βλεπουμε στις διαφορες αγορες.

Θελω λοιπον να ρωτησω πως προλαβαινουν οι παραγωγοι καλλιεργωντας βιολογικα ,να γεμισουν τα τοσα χιλιαδες μαγαζια σε ολη την Ελλαδα;Γιατι αν ισχυουν τα παραπανω θα επρεπε να δυσκολευομαστε να βρουμε βιολογικα προιοντα σε ραφια καταστηματων.Μηπως ολη η ιστορια ειναι απατη;

Δημοσ.

Υπάρχουν φάρμακα, λιπάσματα κλπ που θεωρούνται βιολογικά και αν χρησιμοποιηθούν δεν επηρεάζουν την πιστοποίηση του προϊόντος. Τώρα κατά πόσο αυτά τα λιπάσματα είναι πιο υγιεινά και ακίνδυνα από τα συμβατικά δεν το ξέρω, θεωρώ ότι είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...