Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε συζητηση που ειχα με φιλο για το ποσοι την πατησανε με την ειδηση που ανεβασε το Koulouri για το κρυφο σταθμο του μετρο στο Ψυχικο,μου ανεφερε πως υπαρχει πραγματι σταθμος στη γραμμη 3 που ειναι κλειστος και συγκεκριμενα του Βοτανικου.Ειναι ετοιμος λεει αλλα για λογους αγνωστους (Λένε η Μητρόπολη Αθηνών έθεσε βέτο) ειναι κλειστος...Εγω στις 4-5 φορες που το εχω χρησιμοποιησει προς Αιγαλεω κτλ δεν εχω προσεξει κατι..ισως γιατι περναει και γρηγορα το τρενο..Ξερει κανεις τιποτα?

Δημοσ.

Οχι οτι εχει καποια εκκλησια απο πανω και αλλες π@π@ριες...για αυτο..η ειναι κανενα οικοπεδο τους στη γυρα και δεν το απαλοτριωνουν... τα τραγια παντα τραγικα ειναι!

Δημοσ.

Και σε αλλους σταθμους δεν έχπυν αρχαία ; Στο Σύνταγμα νομίζω θεωρείται κατα κάποιο τρόπο Μουσείο , με προθήκες κλπ . Δε κπορούσαν να κάνουν το ίδιο ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

για να γίνει νέος σταθμός και να αλλάξει η χάραξη της γραμμής που κανονικά ήταν κάτω από την ιερά οδό προφανώς υπήρχαν σοβαρά προβλήματα

Δημοσ.

Ο σταθμός τον οποίο αναφέρανε ως σταθμό βοτανικού πριν επεκταθεί η γραμμή ως το Αιγάλεω είναι ο σταθμός Ελαιώνας.

Δημοσ.

προσωπικα θεωρω οτι οποιος πιστεψε αυτο που διαβασε στο κουλουρι για την σταση ψυχικο δειχνει και το iq του.
το κακο δεν ειναι αν ειναι στοκος ο αλλος αλλα οτι μπορει και ψηφιζει...

ειτε ο ελαιωνας ειτε ο κεραμεικος ειναι εκει γυρω οποτε προφανως ο τυπος ειπε να πει μια μλκ...
http://el.wikipedia.org/wiki/Γραμμή_3_(Μετρό_Αθήνας)

Στα αρχικά σχέδια κατασκευής της γραμμής 3 του μετρό και κατά την αρχική περίοδο της κατασκευής του, ο σταθμός Κεραμεικού είχε χωροθετηθεί στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Πειραιώς. Επειδή όμως η διαδρομή από το Μοναστηράκι ως τον Κεραμεικό θα διερχόταν από περιοχή με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφασίστηκε η μεταφορά του σταθμού σε θέση όπου δεν θα δημιουργούνταν τέτοια προβλήματα. Ο σταθμός μεταφέρθηκε στην περιοχή Γκάζι, δίπλα στον Κεραμεικό, ανάμεσα από το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου και την σιδηροδρομική γραμμή Πειραιά - Πλατέος. Τότε αποφασίστηκε η μετονομασία του σταθμού στο όνομα Βοτανικός, η οποία οφειλόταν στον παρακείμενο Βοτανικό Κήπο. Κατά τη διαδικασία κατασκευής της γραμμής, όμως, αποφασίστηκε η μετονομασία του σταθμού στο αρχικό του όνομα. Μελλοντικά, θα ανταποκρίνεται με τον σταθμό προαστιακού Κεραμεικός, όταν αυτός κατασκευαστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...