Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και χαρά σας.

Θέλω τη βοήθειά  σας από προσωπικές εμπειρίες του καθ'ενός.

Θέλω να νοικιάσω ένα σπίτι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θεωρεί καλό να μην κάνουμε κανένα συμβόλαιο!Ουσιαστικά θα παίρνει τα χρήματα μαύρα και θα κάνει μείωση στη τελική τιμή ενοικίασης.

Αυτό που ανησυχεί όμως εμένα είναι αν θα έχω θέματα εγώ,γιατί δεν θα είμαι εξασφαλισμένη μέσω συμβολαίου.

Και ύστερα στη φορολογική μου δήλωση τι στο καλό θα δηλώσω για τόπο κατοικίας.;

Γνωρίζεται τίποτα σχετικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσα καν αλλά είναι καλή περίπτωση και για αυτό το σκέφτομαι.

Σε ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Tι εννοείς καλή περίπτωση? Εγώ στη θέση σου δε θα το ρίσκαρα γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σε πετάξει έξω καθώς δε θα σε δεσμεύει τίποτα.

Αν θέλει σώνει και καλά να γλιτώσει φόρο μπορεί κάλλιστα να κάνει ένα συμβόλαιο με ελάχιστο ποσό ενοικίασης αλλά κάτι τέτοιο προφανώς και δεν τον συμφέρει οπότε μακριά!

Δημοσ.

Είναι ωραίο και καινούριο σπίτι σε χαμηλή τιμή για τη ποιότητα του.

Αυτός ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να κάνει συμβόλαιο λόγο προβλημάτων που έχει με την εφορία.

Εγώ νομίζω ότι δεν είναι τόσο ευκολο να με πετάξει γιατί δεν τον συμφέρει μιας και αυτός "κλέβει", τι θα ισχυριστεί στις αρχές ότι κάναμε κατάληψη στο σπίτι του; Δύσκολο μου φαίνεται.

Δημοσ.

Αν τον ξέρεις και τον εμπιστεύεσαι ίσως αξίζει. Επίσης, έχω ακούσει από δικηγόρο ότι και η προφορική συμφωνία έχει ισχύ αν υπάρχει κατάθεση σε λογαριασμό ή απόδειξη. Δεν ξέρω αν ισχύει.

Δημοσ.

zio10 Δεν τον γνωρίζω προσωπικά εγώ είναι γνωστός γνωστού και ύστερα δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για κανέναν. 

Με προβληματίζει πολύ το θέμα. Αυτός αποδείξεις σίγουρα δεν θα μπορεί να κόβει χωρίς συμβόλαιο.

panos2171 έχεις απόλυτα δίκιο αλλά πρόβλημα με την εφορία έχουν όλοι πλέον :)

Αν δεν κάνω συμβόλαιο τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να πιστοποιεί ότι εγώ μένω σε αυτό το σπίτι.Έχετε καμιά ιδέα.;

Δημοσ.

zio10 Δεν τον γνωρίζω προσωπικά εγώ είναι γνωστός γνωστού και ύστερα δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για κανέναν. 

Με προβληματίζει πολύ το θέμα. Αυτός αποδείξεις σίγουρα δεν θα μπορεί να κόβει χωρίς συμβόλαιο.

panos2171 έχεις απόλυτα δίκιο αλλά πρόβλημα με την εφορία έχουν όλοι πλέον :)

Επειδή δεν είμαι σίγουρος δε θέλω να σε πάρω και γω στο λαιμό μου απλά έχω την εντύπωση πως αν καταθέτεις τα χρήματα σε λογαριασμό του με τη σημείωση "ενοίκιο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ότι νοικιάζεις το σπίτι του αν χρειαστεί. Αν πάντως δεν είναι καμιά τρελή ευκαιρία δες κάτι άλλο που είσαι πιο εξασφαλισμένος

Δημοσ.

Είναι καλή ευκαιρία. Θα προσπαθήσω να τον πείσω να κάνουμε ένα συμβόλαιο έστω και 50€ και φυσικά εμείς θα καταβάλουμε το σωστό ποσό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη του δίνω τα συμφωνηθέντα.

Δημοσ.

Ο ενοικιαστής πάντα είναι σε καλύτερη θέση από τον ιδιοκτήτη. Και συμβόλαιο να μην έχεις , αυτό τον καιρό, θα τρέμει το φυλλοκάρδι του μη φύγεις αν είσαι καλοπληρωτής. Στο σπίτι δε μπορεί να μπει, καθώς αν το βρεις παραβιασμένο, τραβάς κάτι γαμάτες μηνύσεις κατά κλοπής και ψάχνεται. Να σε διώξει, κλάιν μάιν, θα βρεις και καλύτερα. Προφανώς ο άνθρωπος θέλει να γλιτώσει εφορία και τα έξοδα για την ενοικίαση. 

Δημοσ.

Ναι αλλά σε αυτή τη περίπτωση εγώ πού θα δηλώνω ότι μένω;

Αυτός έχει ανάγκη τα λεφτά και κάνει τούμπες να πάω.

Αλλά εγώ δεν θα δηλώνω κάπου μόνιμη κατοικία;

Γιατί στη φορολογική δήλωση τι θα βάλω.;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...