Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι καλή ευκαιρία. Θα προσπαθήσω να τον πείσω να κάνουμε ένα συμβόλαιο έστω και 50€ και φυσικά εμείς θα καταβάλουμε το σωστό ποσό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη του δίνω τα συμφωνηθέντα.

Ναι, σίγουρα, αν πέσεις σε ηλίθιο θα συμφωνήσει κατευθείαν και θα σε εμπιστευτεί εφ όρου ζωής ότι εσύ δεν θα του την φέρεις μετά και δεν θα του δίνεις μόνο 50 ευρώ για ενοίκιο, σύμφωνα με το συμβόλαιο που θα έχεις στα χέρια σου.

Προφορική συμφωνία έχει ισχύ και κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα και να σε πετάξει, από την άλλη όμως μπορεί να έχεις άλλου είδους προβλήματα.

Ναι αλλά σε αυτή τη περίπτωση εγώ πού θα δηλώνω ότι μένω;

Αυτός έχει ανάγκη τα λεφτά και κάνει τούμπες να πάω.

Αλλά εγώ δεν θα δηλώνω κάπου μόνιμη κατοικία;

Γιατί στη φορολογική δήλωση τι θα βάλω.;

Τι εννοείς τι θα βάλεις στη φορολογική δήλωση; Την διεύθυνση που μένεις.

• Like 1
Δημοσ.

gigisoni το πρόβλημα με τη δήλωση είναι το εξής: Ο λογιστής μου,μου είπε ότι αν βάλουμε τη διεύθυνση του θα μπορεί να αντιληφθούν ότι το σπίτι που αυτός δηλώνει κενό ουσιαστικά είναι τόπος κατοικίας δικός μου οπότε θα έχει θέμα αυτός.

Και εντάξει προς Θεού θέμα δεν θέλω να του δημιουργήσω.

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα τι ισχυει αλλα αναρωτιεμαι αν θα μπορουσες επισημα να λες οτι σε φιλοξενει και ανεπισημα φυσικα να του δινεις μαυρα το ενοικιο

• Like 1
Δημοσ.

gigisoni το πρόβλημα με τη δήλωση είναι το εξής: Ο λογιστής μου,μου είπε ότι αν βάλουμε τη διεύθυνση του θα μπορεί να αντιληφθούν ότι το σπίτι που αυτός δηλώνει κενό ουσιαστικά είναι τόπος κατοικίας δικός μου οπότε θα έχει θέμα αυτός.

Και εντάξει προς Θεού θέμα δεν θέλω να του δημιουργήσω.

Χέστηκες αν έχει πρόβλημα αυτός. Εσύ δεν έχεις πρόβλημα για συμβόλαιο, δική του επιλογή είναι.

Από την άλλη αυτός μπορεί στη δική του φορολογική δήλωση να σε δηλώσει ως φιλοξενούμενο/η δεν ξέρω τι φύλο έχεις.

Βρες άλλον λογιστή που ξέρει καλύτερα τα παραθυράκια, μπορεί να χρειαστείς κανένα μελλοντικά και ήδη φάνηκε ότι έχεις πέσει σε άπειρο.

• Like 1
Δημοσ.

Ο λογιστής μου το είπε ότι αν αυτός θέλει μπορεί να με δηλώσει ως φιλοξενούμενη του και να του δίνω τα χρήματα.

Αλλά μετά πρέπει να με βάλει στη φορολογική του δήλωση;

Δημοσ.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσα καν αλλά είναι καλή περίπτωση και για αυτό το σκέφτομαι.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Αν σε διώξει όμως από το σπίτι στα ξαφνικά τότε μην τρέξεις σε δικαστήρια αφού δεν εχεις συμβολαιο!!

Δημοσ.

Ο λογιστής μου το είπε ότι αν αυτός θέλει μπορεί να με δηλώσει ως φιλοξενούμενη του και να του δίνω τα χρήματα.

Αλλά μετά πρέπει να με βάλει στη φορολογική του δήλωση;

Αν σε δηλώσει ως φιλοξενούμενη, ναι θα βάλει το όνομά σου μέσα δηλώνοντας ότι σε φιλοξενεί στο σπίτι, δεν είναι άδειο.

Αν σε διώξει όμως από το σπίτι στα ξαφνικά τότε μην τρέξεις σε δικαστήρια αφού δεν εχεις συμβολαιο!!

Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπει μέσα στο σπίτι ή να διώξει "ξαφνικά" τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

Πφφφφφφ δεν ξέρω καθόλου από τη μία το νόμιμο είναι η καλύτερη λύση,από την άλλη πραγματικά η τιμή είναι χαμηλή για αυτό που προσφέρει. Αυτός δεν τα έχει αυτά υπόψιν του θεωρεί ότι απλά μπαίνεις και τελείωσε η υπόθεση.

Δημοσ.

και γιατι μην εγραφες σαν μονιμο τοπο κατοικιας το πατρικο σου και να σε δηλωνουν φιλοξενουμενη οι γονεις σου?

αν ειναι να γλυτωνεις κανα 150ε καθε μηνα και να σε διωξει σε μερικους μηνες παλι κερδισμενη εισαι.(εξοδα μετακομισης)

ο ιδιοκτητης ειναι σε μειονεκτικη θεση.π.χ. δεη θα ναι στο ονομα του? καταλαβαινεις οτι μονο αυτο του φτανει για να του την φερεις.

Δημοσ.

Το "πάρε-δώσε" χωρίς αποδείξεις (μαύρα) καλά κρατεί.

Και θα έρθει αύριο ο "άνομος" ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης να ανοίξει θέμα που θα ρωτάει πως μπορεί "έννομα" να διώξει τον ενοικιαστή που του μπαστακώθηκε (ο ιδιοκτήτης) ή πως να προστατευθεί από τον ιδιοκτήτη που θέλει να τον πετάξει έξω (ο ενοικιαστής).

Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία τελικά

• Like 2
Δημοσ.

Έχετε δίκιο κατά κάποιον τρόπο κερδισμένη είμαι,ναι η ΔΕΗ θα παραμείνει στο όνομα του δεν μπορεί να αλλάξει!

Δεν με νοιάζει όμως πραγματικά να του τη φέρω δεν θέλω! Εξ' άλλου δεν θέλω ένα σπίτι για 6 μήνες.Και αυτό είναι που με προβληματίζει γιατί το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια σωστά;

Δημοσ.

Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπει μέσα στο σπίτι ή να διώξει "ξαφνικά" τον ενοικιαστή.

Χωρίς συμβόλαιο πιστεύεις δε μπορεί?

• Like 2
Δημοσ.

Έχετε δίκιο κατά κάποιον τρόπο κερδισμένη είμαι,ναι η ΔΕΗ θα παραμείνει στο όνομα του δεν μπορεί να αλλάξει!

Δεν με νοιάζει όμως πραγματικά να του τη φέρω δεν θέλω! Εξ' άλλου δεν θέλω ένα σπίτι για 6 μήνες.Και αυτό είναι που με προβληματίζει γιατί το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια σωστά;

Και που ξέρεις ότι δε θα του το φάει η εφορία και μείνεις στο δρόμο. Λέω εγώ τώρα. Άσε που με συμβόλαιο μπορείς να κοιτάξεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Μπορείς να το περάσεις στην εφορία σου σαν έξοδα και να δικαιολογείς κάπως αυτά που παίρνεις. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πας να βάλεις προβλήματα στο κεφάλι σου από το πουθενά. Μη δε βρεις άλλα σπίτια τέτοια εποχή; όλοι σου λένε μη το και εσύ ακόμα ψάχνεσαι. Προχώρα και πάρε και την ευθύνη.

Και μένα στην αρχή ο δικός μου, μου είπε ότι θα αργήσει να κάνει συμβόλαιο γιατί έχει θέματα με την εφορία. Οκ του λέω. Φεύγω και όταν τα λύσεις το βλέπουμε ξανά. Μέσα σε μια βδομάδα τα είχε έτοιμα. Τότε μπόρεσε ε;

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα προβλήτα προφασίστηκε με την εφορία.

Όχι λογικά δεν θα το κάνω.

Σπίτια όντος βρίσκεις.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

ξυπνηστε ρε παιδια αν ηθελε το καθε μπουδ***τος να σταματησει τα μαυρα θα το χε κανει με πολυ απλο τροπο.

θα μπορουσαν να βαλουν 100% το ποσο του ενοικιου να εκπιπτει απο την εφορια!
τοτε οι ενοικιαστες θα κυνηγαγαν την κανονικη αποδειξη και ο ιδιοκτητης θα πληρωνε παντα αυτα που επρεπε.

<<Ιδού, οι 12 κατηγορίες δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδηµα ή µειώνουν τον φόρο καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Ενοίκιο: Εκπίπτει από τον συνολικό φόρο το 20% της δαπάνης ενοικίου και µέχρι τα 1.200 ευρώ . Αντί των αποδείξεων καταβολής ενοικίου, ο φορολογούµενος δικαιούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση,από την οποία προκύπτει το ποσό που κατέβαλε για κύρια κατοικία του ιδίου και της οικογένειάς του. Τα ίδια ισχύουν και για το ενοίκιο που καταβάλλει όποιος µισθώνει κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των παιδιών του που σπουδάζουν σε πόλη, όπου δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.>>ετοσ 2011

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...