Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γυναίκα από τη φύση της ψάχνει τα καλύτερα γονίδια για τους απογόνους της. Σαφώς και καμμία δεν πρόκειται να το πει δημόσια. 

Έχω δει πολλές περιπτώσεις που η γυναίκα (ή και οι γονείς!) διέκοψαν σοβαρές σχέσεις γιατί η μια ήταν «καλής καταγωγής» και ο άλλος όχι. Ακόμη και η πιο απελευθερωμένη αναρχική νομίζω ότι έτσι σκέφτεται κατά βάθος.

Σε αυτό που έγραψα βέβαια ισχύει και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι κομπλεξικοί άντρες που θέλουν την γυναίκα κατώτερη και δούλα τους.

Νομίζω ότι αυτά αποδεικνύονται και από τις απαντήσεις στο παρόν topic. Οι άντρες που απάντησαν θέλουν να είναι η γυναίκα μορφωμένη-επιτυχημένη.. αλλά όχι ως κύριο γνώρισμα γιατί τους αυτό του κάνει να νιώθουν άβολα... ενώ οι γυναίκες κοιτάνε πρώτα την καταξίωση και μετά τα υπόλοιπα.

το αστειο ειναι οτι αντρες και γυναικες κοιταζουμε εξωτερικη εμφανιση πρωτα ως γνωρισμα και μετα εφορμαμε στα περαιτερω ,ιδιαιτερα απο το πανεπιστημιο που συμφωνα με τους ισχυρισμους των παραπανω θα υπηρχε αρμονια σχεσεων καθως τα παραπανω ατομα βρισκονταν με το ιδιο ακαδημαικο ενδιαφερον ,η εμφανιση επαιζε τον πρωτο ρολο ,κοινως οι εξυπνοι μελετηροι και ασχημοι ηταν παντα εκτος και αντρες και γυναικες (μπακουρια) και οι εμφανισιμοι αλλα οχι με τοσο πολυ ακαδημαικο ενδιαφερον ειχαν σχεσεις ,ισοπεδωνω την συζητηση φυσικα αλλα δεν μπορει κανεις να μελετησει ενα φαινομενο χωρις τον περικειμενο.

η θεση μου λοιπον περαν της ωριμοτητας ,διαυγειας ευστροφειας κλπ κλπ που λεμε κατα πυρηνα η εμφανιση ωθει κατα πρωτον σε σχεσεις και οχι το ακαδημαικο επιπεδο,στη τελικη ακομα και κοινες συνιστωσες να εχουν ατομα ειναι πιθανον να υπαρξει ρηξη λογω αλλων αντιληψεων σε επιπεδο αντιληπτικης ικανοτητας κοινων παραγοντων επιτυχιας σχεσης .

και ακομα κατι που εδω δεν αναφερθηκε ο τομεας της διαβιωσης και της οικονομικης επιφανειας,μια σχεση δεν μπορει να υπαρξει και να διατηρηθει αν και τα δυο ατομα οσο μορφωμενα και να ειναι δεν εχουν οικονομικη ευχερεια,ιδιαιτερα με την σημερινη κατασταση τι να σαι κανει καποιος οσο μορφωμενος και να σαι αν δεν εχεις εργασια η ζεις με φροντιστηρια των 200ε τον μηνα.

ωραια και τα πτυχιαα και η κοινη λογικη ως θεωριες στη πραξη ολα αυτα ειναι ευμεταβλητα εως και αμελητεα για μια επιτυχημενη σχεση

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η γυναίκα από τη φύση της ψάχνει τα καλύτερα γονίδια για τους απογόνους της. Σαφώς και καμμία δεν πρόκειται να το πει δημόσια. 

Έχω δει πολλές περιπτώσεις που η γυναίκα (ή και οι γονείς!) διέκοψαν σοβαρές σχέσεις γιατί η μια ήταν «καλής καταγωγής» και ο άλλος όχι. Ακόμη και η πιο απελευθερωμένη αναρχική νομίζω ότι έτσι σκέφτεται κατά βάθος.

Η γυναικα  μπορει να ψαχνει τα καλυτερα γονιδια αλλα μπορει να ψαχνει και το father material , αυτον δηλαδη που να σταθει στους απογονους του .Σημαντικη λοιπον για την επιλογη και η ..ευαισθησια του ανδρος και η αφοσιωση.Αφοσιωση που μπορει να ειναι αμφιβολη οταν καποιος ειναι ειναι..γεματος με ''καλα γονιδια'' αρα και ιδιαιτερα επιθυμητος,  απο αυτες τουλαχιστον που ψαχνουν  περιστασιακη σχεση.Και η οικονομικη ασφαλεια παιζει ρολο για αυτο βλεπεις μερικες 20+ μοντελες να βρισκουν τα καταλληλα γονιδια σε 70 + επιχειρηματιες  :-D

Αυτο με την καλη καταγωγη (που συχνα  ειναι συγχωνευση οικογενειακων περιουσιων ) ειναι το πιο αστειο παντως.Ανακαλυψε και ο μπουρτζοαστουλης τον.. κοινωνικο δαρβινισμο,κοιτωντας τρομαγμενος δεξια και αριστερα τι θα πει η γειτονια για τις επιλογες του. :-D

Δημοσ.

Το πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις των ανθρώπων επανέρχεται ολοένα. Είτε με την ερώτηση για επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης, είτε με την ερώτηση για το τι ψάχνει το κάθε φύλλο είτε είτε είτε....

Όσο οι άνθρωποι προσπαθούν να έχουν σχέσεις εξουσίας στις διαπροσωπικές τους συναναστροφές τόσο αυτές οι ερωτήσεις θα υπάρχουν. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα. Η εξουσία στις σχέσεις. Όπου είτε αναζητείται ξεκάθαρα είτε μέσω της εφαρμογής προτύπων. 

Σαν να μην φτάνει αυτή η διαιώνιση του θέματος, έρχεται και η ημιμάθεια και σαρώνει με το κλασικό ρητό σχετικά με το που σταματάει η ελευθερία κάποιου. Ξεχνάνε όμως όλοι να αναφέρουν ΠΟΣΗ είναι η ελευθερία κάποιου/του εαυτού τους/του άλλου, έτσι ώστε να ξέρουμε πού σταματάει βρε αδερφέ. Δεν κάνουν ένα βήμα παρακάτω να διαβάσουν και καμία άλλη άποψη σχετικά με σχέσεις και ελευθερία, όπως αυτή που έχει μία από τις μεγαλύτερες μορφές διανόησης των καιρών μας.. ο Νόαμ. 

Έτσι, οι περισσότεροι προσπαθούν να ασκήσουν εξουσία και να εφαρμόσουν πρότυπα στις σχέσεις τους. "Ο άνδρας είναι έτσι", "η γυναίκα θέλει αυτό", "είμαι άντρας άρα το τάδε", "είμαι γυναίκα, άρα το δείνα". Ανακατεμένα με δόσεις επιστημονικοφάνειας (π.χ. "η γυναίκα ψάχνει καλύτερα γονίδια για αναπαραγωγή") κάνουν ένα πολύ ωραίο μείγμα... not. 

Για αυτό βλέπουμε απορίες και δηλώσεις "τι έχει να δώσει", "τι του βρίσκει", "ο άνδρας πρέπει να οδηγεί", "πώς μπορεί να είναι μαζί του αφού αυτός είναι του MIT και αυτή του κομμωτηρίου". 

Πάντως, όλο αυτό μοιάζει σαν συζήτηση στην βουλή. Ο καθένας ψάχνει για την εξουσία αλλά θέλει να γίνει με τον δικό του τρόπο. 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω να ήταν έγκυρο ένα τέτοιο πείραμα καθώς δεν έχω στη διάθεσή μου το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ηλικία, φύλο κανενός και απευθύνομαι υποθέτω σε ετερόκλητο κοινό (που δε θα έπρεπε). Ωστόσο νομίζω ότι ένα προσωπικό στοίχημα πριν αναρτήσω καν το θέμα το κέρδισα. Με κάποιες απόψεις όντως συμφώνησα, με κάποιες μπορεί και όχι (μ’αρέσει που το πήρατε πατριωτικά), αλλά in any case, no hard feelings.

Δημοσ.

Με κάποιες απόψεις όντως συμφώνησα, με κάποιες μπορεί και όχι (μ’αρέσει που το πήρατε πατριωτικά), αλλά in any case, no hard feelings.

No hard feelings επειδή με κάποιους δε συμφώνησες, αλλά το πήραν οι άλλοι πατριωτικά;

Το απλό δωρεάν subscription εξασφαλίζει τις απόψεις μας, αυτό με τα 9.99 το μήνα εξασφαλίζει τη συμφωνία μας σε ό,τι λες.

• Like 1
Δημοσ.

No hard feelings επειδή με κάποιους δε συμφώνησες, αλλά το πήραν οι άλλοι πατριωτικά;

Το απλό δωρεάν subscription εξασφαλίζει τις απόψεις μας, αυτό με τα 9.99 το μήνα εξασφαλίζει τη συμφωνία μας σε ό,τι λες.

Βασικά όχι. Είμαι ασαφής, συμφωνώ (δωρεάν) οπότε ας ξεκαθαρίσω μιας και άνοιξα εγώ το θέμα:

No hard feelings όχι επειδή με κάποιους δε συμφώνησες κάποιοι διαφώνησαν, αλλά επειδή οι άλλοι το πήραν πατριωτικά με αποτέλεσμα να ακούσω άδικα καντήλια λόγω του ότι δε συμφωνώ με το δικό τους σκεπτικό.

Τέσπα, ασχολούμαστε με τρίχες πλέον και δεν υπαινίσσομαι τίποτα για κανένα επάγγελμα/στόχο/φιλοδοξία, απλά εκφράζω την δωρεάν και ταπεινή  γνώμη μου.

Παρά τη γενναιόδωρη έκπτωση στις ιδέες σου, δε θα σε φακελώσω :)

Δημοσ.

ενα ατομο αν ειναι της πανεπιστημιακης εκπαιδευσης,ΣΥΝΗΘΩΣ εχει πιο διευρυμενους οριζοντες αντιληψης.

Συνηθως,λεω,γιατι δεν αποκλειεται να εχει πτυχιο αει κ να ειναι βλαχος/γυφτος στους τροπους κ τη συμπεριφορα του.ειδικα με το συστημα μορφωσης παπαγαλιας που εχουμε εδω.

στο ρεζουμε,ανετα συνεννοησαι κ ας μην εχεις βγαλει 5 μαστερ κ 3 ντοκτορα,αρκει να εισαι ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.

Δημοσ.

Θα στο πω πολύ απλά φίλε μου για να το καταλάβεις.

Δεν θα έμπλεκα με μια κοπέλα που φτιάχνει νύχια.

Θα έμπλεκα με μια κοπέλα που φτιάχνει νύχια , και έχει όνειρα για να πάει παραπάνω.

Η μορφωμένη γυναίκα , δεν θα έμπλεκε με έναν εργάτη. Θα έμπλεκε με έναν εργάτη , που έχει φιλοδοξίες να πάει παραπάνω , να κάνει κάτι δικό του κλπ.

Για να σου δώσω να καταλάβεις , πρέπει η γυναίκα και ο άντρας , να κοιτάζουν προς την ίδια κατέυθυνση. Αν δεν κοιτάζουν , ο γάμος δεν θα πετύχει , σε όλους τους τομείς.

Οι γυναίκες έχουνε την τάση να μπλέκουνε με κατώτερους άντρες , μόνο και μόνο για να νιώθουνε ασφάλεια ,και να τον κάνουνε όπως θέλουνε ,  και μετά όταν έρθουνε 2 παιδιά καταλαβαίνουν την μαλακία τους και είτε χωρίζουνε είτε δυστυχούνε στην σχέση τους.

Η ζωή , έχει πολλές ευκαιρίες......πχ , εαν εγώ είμαι εργάτης , γιατί τα έφερε η ζωή έτσι και δεν σπουδασα , μπορώ να πάω στο ΕΑΠ να γραφτώ σε ένα μάθημα , μπορώ να διαβάσω ένα βιβλίο , μπορώ να ανοίξω τους ορίζοντες μου. Εάν η ζωή μου είναι η δουλεια , να πάω να πίνω μπύρες , να μιλάω για τον Ολυμπιακό , και μεχρι εκεί......ΠΩΣ θα σταθώ δίπλα σε μια γυναίκα με PHD?

Πως θα σταθώ στους φίλους της , πως θα σταθώ στην οικογένειά της , πως θα σταθώ στους συναδέλφους της? Πως θα σταθω απεναντί της , όταν πχ, θα θέλει να πάει ένα θέατρο και εγώ θα θέλω να δω Ολυμπιακο και να παω να πιω μπίρες? Τι θα έχω να πω εγώ με όλυς αυτούς?

Και ναι , οι άνθρωποι με παιδεία , έχουνε χαρτιά....γιατί θέλουνε να κάνουνε 5 πράγματα στην ζωή τους , και θέλουνε να ανεβάσουνε το επίπεδό τους ..................αλλα οι άνθρωποι με χαρτιά , δεν είναι 100%

ότι έχουνε παιδεία....

Αντιλαβού?

• Like 2
Δημοσ.
Οι γυναίκες έχουνε την τάση να μπλέκουνε με κατώτερους άντρες , μόνο και μόνο για να νιώθουνε ασφάλεια ,και να τον κάνουνε όπως θέλουνε ,  και μετά όταν έρθουνε 2 παιδιά καταλαβαίνουν την μαλακία τους και είτε χωρίζουνε είτε δυστυχούνε στην σχέση τους.

Στέκομαι για λίγο εδώ. 

Οι γυναίκες δεν έχουν καμία τάση. Η κάθε γυναίκα ειναι ξεχωριστή όπως ο κάθε άνθρωπος ειναι ξεχωριστος. Μην γενικευουμε.

Μια μορφωμένη γυναίκα μπορει να κανει παιδια με έναν μορφωμένο άντρα με φιλοδοξίες και ο γάμος να αποτυχει, ακριβως επειδή δεν έχουν χρόνο μαζί.

Αντίθετα ένας εργάτης χωρις φιλοδοξίες, μπορει να προσφέρει έναν επιτυχημένο γάμο ακριβως επειδή ναι μεν θα προσφέρει λίγα, αλλά ο χρόνος τους μαζί θα ειναι επικοδομητικός.

Το θεμα ειναι τι αξίες έχει ο καθένας και σε τι ορίζει την ευτυχία του.

Οκ σιγουρα να υπάρχει φτωχια τα πράγματα δυσκολευουν όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, αλλά αυτο ειναι άλλη κουβέντα.

Δημοσ.

MovingShadow διακρίνω μια υπερβολή στο ποστ σου. Δεν είναι ανάγκη όλοι να έχουν όνειρα 'να πάνε παραπάνω' ώστε να πετύχει μια σχέση, Κάθε επάγγελμα εξυπηρετεί τον σκοπό του. Φαντάσου δηλαδή όλοι να θέλαν κ να γίνονταν αφεντικά. Μια κοινωνία αφεντικών ΔΕΝ παράγει.
Το να ζεις απλά και να μην έχεις στόχους για επαγγελματική ανέλιξη δεν σημαίνει ότι δεν έχεις βρει την ευτυχία. Γουστάρεις αυτό που κάνεις, περνάς καλά και έχεις και τις πιθανότητες να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη σχέση με τον/την σύντροφό σου. (Και ούτε είναι ανάγκη ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να μπουν στο Πανεπιστήμιο για να γίνουν 'επιτυχημένοι' κλπ.)

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απο όλα ο άνθρωπος που είναι πολύ καλός με την γυναίκα του και με τα παιδιά του , έχει απο μόνο του αυτό μια παιδεία.....

Δεν μιλάω για πτυχία μόνο , ούτε να γίνει αφεντικο.....

Μιλάω , ότι ένας που δεν είχε την τύχη και τα ερεθίσματα να γίνει καλύτερος , θα μπορούσε να δει την σχέση του ως ευκαιρία να επεκτείνει τους ορίζοντές του...

Δημοσ.

Ρε παιδιά γενικεύσεις απο δω κι απο κει... Οι γυναίκες δε νομίζω πως γενικά έχουν κάποια standards, κοινά μεταξύ τους, σε αυτούς που τις ελκύουν. Δηλαδή η μια μπορεί να θέλει τον σουβλατζή επειδή της έβγαλε κάτι και η άλλη τον καθηγητή Πανεπιστημίου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες. 

Αυτό με τα ΑΕΙ-ΤΕΙ πτυχίο κτλ επίσης δεν ισχύει. Υπάρχουν άτομα από ΤΕΙ στο επάγγελμά μου που έβγαλαν το ACCA σε 2μιση χρόνια και άλλοι της ΑΣΟΕΕ πχ δεν το βγάζουν σε 5. Το να μπεις σε ελληνικό Πανεπιστήμιο απαιτεί διάβασμα, αφομοίωση κτλ χωρίς κριτική σκέψη, γι αυτό και πολλοί πατώνουν μετέπειτα.

Σημασία δεν έχει να έχει κάποιος το ίδιο κοινωνικό status, την ίδια μόρφωση, παρόμοια δουλειά (σε σημείο "επιπέδου") αλλά να είναι σε κοινή σελίδα, όπως ειπώθηκε. Σε πολλές δουλειές παρόλα αυτά λόγω του ωραρίου κυρίως, το να είσαι με κάποιον στον ίδιο χώρο ατελείωτες ώρες σας φέρνει κοντά. Γι αυτό και σε εταιρείες με μακροσκελή ωράρια παντρεύονται μεταξύ τους.  Ακόμα και προξενιό γίνεται σε πολλές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ο κανόνας και η επιλογή γίνεται βάσει μόρφωσης, όσο του πως βολεύει τον καθένα στη δουλειά του, πόσο θα βλέπει και πόσο θα θέλει να βλέπει το συντροφό του κτλ. 

Δε νομίζω ότι γοητεύει το status ή η δουλειά κάποιου όσο το μυαλό του, και αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει 5 μεταπτυχιακά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...