bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Επιπλέον, για να φτάσεις να επιχειρηματολογήσεις σε κάποιο θέμα που αναλύεται σε βάθος, χρειάζεται σκέψη και λογική (το πανεπιστήμιο σε βοηθά να τις αναπτύξεις - μου φαίνεται απίστευτο που διαφωνείτε. Για ποιο λόγο σπουδάσατε τότε - αν σπουδάσατε - αν όχι για να μορφωθείτε; ) Ναι ενταξει,αρκει η διδακτικη προσεγγιση να ειναι τετοια που οδηγει στην αναπτυξη της κριτικης σκεψης κλπ.Και να μην κρινονται οι οποιοι προβληματισμοι προκυπτουν χρονοβοροι και κοστοβοροι .Γιατι υπαρχει και μια διακτικη υλη να βγει..Τωρα αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση.
Sova Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Lucifer, νομίζω ότι δεν έχεις διαβάσει τις αρχικές αναρτήσεις για να λες ότι μιλάω για αυτό που αναφέρεις. Ούτε έχω παρουσιάσει κάπου τις προκειμένες αυτές ούτε και το συμπερασμα που φαίνεται σαν λογική επαγωγή των όσων εσύ συνάγεις. 'Ισως τελικά για την πλειοψηφία, η μόρφωση και η σπουδή να ταυτίζονται. Εγώ πάντως το όρισα διαφορετικά και είδα ότι το προσπεράσατε.
bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 'Ισως τελικά για την πλειοψηφία, η μόρφωση και η σπουδή να ταυτίζονται. Εγώ πάντως το όρισα διαφορετικά και είδα ότι το προσπεράσατε. Για σενα ταυτιζονται ., αφου θελεις σωνει και καλα να επενδυσεις σε πτυχιουχο. Μεχρι που κατεληξες οτι οι πτυχιουχοι ειναι συναισθηματικα αρτιμελη ατομα.Δηλαδη οι υπολοιποι τι ειναι ? Συναισθηματικα αναπηροι ?
Sova Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω πού στηρίζεις την αναφορική πρότασή σου, αλλά εφόσον έχεις άποψη (άποψη και όχι γνώση) σε αυτό που λέει η αναφορική σου πρόταση, υποθέτω ότι δεν ανήκεις στους μορφωμένους που 'θέλω να επενδύω' και για αυτό δε θα λάβω υπόψιν τίποτα από τα όσα μπορεί να πεις από εδώ και πέρα.
bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Αυτα παθαινω για να μην βαζω το dr μπροστα απο το νικνειμ μου ... Θα ειχαν αλλη βαρυτητα αυτα που λεω
Backpacker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Πιστεύει κανείς εδώ μέσα ότι θα αλλάξει άποψη από άποψη αλλουνού?
Cossutius. Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μα γιατι δόκτορ bluesattack? Εγώ ως συνάδελφος πυρηνικός φυσικός, επιβεβαιώνω πως όσα λέτε ειναι σωστά. Μισό να ανεβάσω και το βιογραφικό μου. Δηλώνω επίσης πως τελείωσες πολυτεχνείο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό χωρίς διάβασμα και έτσι είχες τον χρόνο να αποκτήσεις μια γενική μόρφωση και να έχεις σωστή και ολοκληρωμένη άποψη για τα πάντα. μάγκα σε έκανα
bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ ως συνάδελφος πυρηνικός φυσικός, επιβεβαιώνω πως όσα λέτε ειναι σωστά. Μισό να ανεβάσω και το βιογραφικό μου. Ασε βρε τα ψοφια.Εριξες τα διχτυα σου 1
mary Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δε ξερω πως ετυχε αλλά αυτο το θεμα, δλδ σχεση και επιπεδο μορφωσης με απασχολησε τωρα τελευταια.Αιτια: δυο νεαρα παιδια που ειχα γνωρισει πριν πολυ καιρο, πολυ διαφορετικα σε μορφωτικό επίπεδο (ο ενας τελειωσε το λύκειο, δε προχωρησε και παει σε λαϊκές αγορές και η άλλη ειναι φοιτητρια σε παιδαγωγικη σχολή). Ξεκινησαν μια σχεση αλλά απεξω-απεξω που εμαθα, δε κρατησε και πολυ. Οταν τα εφτιαξαν, μου δημιουργηθηκε και εμενα αυτη η απορια. Θεωρώ πως για τις γυναικες ειδικά, ισχυει σε μεγαλο βαθμο το παρακατω: Και συνεχίζω. Ειδικά ο άντρας πρέπει να είναι 'ανώτερης' μόρφωσης και αυτό ίσως να είναι καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα παράγοντας. Ο άντρας πρέπει να εμπνέει και να σε διεγείρει εγκεφαλικά. Αλλιώς τί ενδιαφέρον υπάρχει; Για εμένα κανένα. Και προσωπικά δεν έτυχε να γνωρίσω μια σκεπτόμενη γυναίκα με επίπεδο που συνάπτει σχέσεις με τον κάθε άσχετο από διάθεση να πειραματιστεί. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε de facto κανέναν, αλλά ούτε και το να δεχόμαστε τους πάντες βρίσκω έξυπνο. Μετράει περισσότερο η ποιότητα και όχι η ποσότητα σχέσεων κι ας περιορίζει αυτό τις όποιες επιλογές μας. Για τους περισσοτερους αντρες, ισχυει το: ωραιο σωμα; ωραιο προσωπο;Εγκρινεται! Και ναι, συμφωνώ ότι μπορούμε να περάσουμε καλά και με άτομα με τα οποία αποκλίνουμε μορφωτικά, αυτό όμως δε σημαίνει και ότι πρέπει να τους δώσουμε μια πιο 'στενή και σοβαρή' θέση στη ζωή μας. Κι εγώ μπορεί να περνάω καλά σε πανηγύρια και εσύ μπορεί να περνάς καλά. Το να παρακολουθήσεις όμως κάτι κλάσης ανώτερο και να το κατανοήσεις, θέλει και μυαλό. Για σένα που είσαι σκεπτόμενος αυτό θα είναι ενδιαφέρον, για τον άλλο που δεν καταλαβαίνει, σκέτη ταλαιπωρία. Οπότε για να μην ταλαιπωρούνται σε μια δυνάμει κοινή πορεία αυτοί οι 2, καλύτερα να μη δένουν εξ αρχής, όχι για λόγους σνομπ, αλλά καθαρά λόγω εγκεφαλικής τους ανισορροπίας. Νομιζω πως θα συμφωνησω σε αυτο. Το οτι περναμε/τε τον ελευθερο χρονο με τα χ,ψ ατομα που δεν ειναι του ιδιου "μορφωτικου" επιπεδου, δε σημαινει πως θα επιλεξω και τον/την ιδια για να κανω μια συζητηση πιο σοβαρη. Ολοι μας εχουμε άλλους/ες φιλους/ες για το γηπεδο/νυχια και άλλους/ες για μια γνωμη σε καποιο σοβαρο θεμα στη ζωη μας. 1
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Υπάρχει μια σύγχυση νοημοσύνης, μόρφωσης και εκπαίδευσης και χωρίς διαχωρισμό και ορισμό, γιο, δεν θα βγει άκρη. Κατ' εμέ, η νοημοσύνη είναι οι δυνατότητες, η μόρφωση οι γνώσεις (και η θέληση για γνώσεις) που η νοημοσύνη επιτρέπει να αποθηκεύσεις και η εκπαίδευση η συστηματοποίηση της γνώσης που σου επιτρέπει να την αξιοποιήσεις. Η νοημοσύνη είναι στο γονιδίωμα, η μόρφωση στο σπίτι και η εκπαίδευση στα ιδρύματα. Αν παίξετε με τις τιμές του καθενός θα δείτε ότι περιγράφει όλους τους "τύπους ανθρώπου" με ακρίβεια. 4
Praetorianos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Σε σχολές υψηλού επιπέδου βρίσκεις ανθρώπους που διάβασαν πολύ στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε ύλη τρίτης λυκείου. Τελεία. Αλλά αν θέλετε γενικεύσεις, πάρτε άλλη μία: θεωρώ τους περισσότερους απόφοιτους δύσκολων σχολών αμόρφωτους μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Γιατί; [...] Θεωρώ πως οι δύσκολες σχολές (όχι μόνο για να μπεις, αλλά και να βγεις) πολύ πιο εύκολα βγάζουν αποτελεσματικούς επιστήμονες παρά σφαιρικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Όλα καλά που γράφεις μέχρι τώρα, μια ένσταση σε αυτό. Αυτός που μπήκε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στο ΕΜΠ δεν διάβαζε απλά πολύ. Του 'κοβε και είχε μια υψηλότερη από το φυσιολογικό αντίληψη για ορισμένα πράγματα. Αλλιώς οποιοσδήποτε που είχε κώλο από ατσάλι θα 'μπαινε εκεί. Το αν αυτό το ονομάζουμε νοημοσύνη/IQ/EQ/Μαρίκα/μαγκιά ή μπουνταλίαση, είναι άλλο θέμα. Δεύτερον, καθένας έχει τα ερεθίσματα του και τις εμπειρίες του, προσωπικά πιστεύω ότι πιο εύκολα θα βρεις σφαιρικά σκεπτόμενους ανθρώπους στο πολυτεχνείο, παρά στο Σύνδεσμο. Όπως και να το κάνεις, ceteris paribus, οποιοσδήπτε πάρει πτυχίο πχ στις Ευρωπαϊκές Σχέσεις, αποκτάει μια σφαιρικότητα παραπάνω. Having said that, δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να εντοπίσεις κάποιον αμόρφωτο, από το να του πιάσεις την κουβέντα κι αυτός να αρχίσει να σου αραδιάζει το βιογραφικό του, τις δημοσιεύσεις του, το που σπούδασε, πόσα λεφτά βγάζει και το αν έχει Διδακτορικό στην Κβαντική Γλωσσολογία. Edit: Μόλις διάβασα το από πάνω. Συμφωνούμε, όλα κομπλέ. 1
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Edit: Μόλις διάβασα το από πάνω. Συμφωνούμε, όλα κομπλέ. Ευτυχώς γιατί θα το γυρνούσα πάλι στο "ναι, αλλά θα του έκοβε στη δημιουργική γραφή;" και θα πέφταμε πάλι στη φάση να ορίσουμε τις φύσεις τής και εν τέλει την ίδια τη νοημοσύνη που θεωρώ αδύνατον και πολύ γράψιμο θα 'χε μλκ και σερβίρω και το μπέργκερ όπου να 'ναι. (Ο μουσικός αυτή τη στιγμή πηδάει.)
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Θεωρώ πως οι δύσκολες σχολές (όχι μόνο για να μπεις, αλλά και να βγεις) πολύ πιο εύκολα βγάζουν αποτελεσματικούς επιστήμονες παρά σφαιρικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Πραγματικά έφαγα mindfuck εδώ. Ένας από τους σκοπούς της δύσκολης σχολής δεν είναι να βγάλει αποτελεσματικούς επιστήμονες; Το σκεπτόμενος άνθρωπος δεν συσχετίζεται με το (αποτελεσματικός) επιστήμονας; Having said that, δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να εντοπίσεις κάποιον αμόρφωτο, από το να του πιάσεις την κουβέντα κι αυτός να αρχίσει να σου αραδιάζει το βιογραφικό του, τις δημοσιεύσεις του, το που σπούδασε, πόσα λεφτά βγάζει και το αν έχει Διδακτορικό στην Κβαντική Γλωσσολογία. Ο ομιλητικός συνάδελφος ονόματι James ήταν η εξαίρεση;
Cossutius. Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 (Ο μουσικός αυτή τη στιγμή πηδάει.) Ψέμα. Αν πηδάει τέτοια ώρα, τέτοια μέρα δε πρόκειται να ξαναπηδήξει ποτέ στη ζωή του.
Sova Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Lucifer, τώρα έρχεσαι στα λόγια μου. Νοημοσύνη (δηλ. IQ που είναι στο 99% έμφυτο), και οποιαδήποτε άλλα ερεθίσματα δέχεται ο καθένας απο σπίτι/ πανεπιστήμιο/ κοινωνία που θα δομήσουν το EQ. Τα 2 πρέπει να υπάρχουν σε αρκετό βαθμό και να συνυπάρχουν αρμονικά για να θεωρήσω κάποιον πεπαιδευμένο/ ολοκληρωμένο/ μορφωμένο. Αν η μόρφωσή σου προέρχεται μόνο από το σπίτι και την κοινωνία, κάπου κάτι θα λείπει κατα την γνώμη μου. Praetorianos, το πιασες το νόημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις