Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πώς ξέρετε αν σας κοιτάει ο κόσμος με μισό μάτι αν δεν ψάξετε γι' αυτό;

Εννοώ, εγώ όταν πάω στο σούπερ μάρκετ κοιτάω ράφια, τιμές και ποιο ταμείο δεν έχει ουρά. Μπορεί να με κοιτάνε με αηδία, θυμό, καύλα ή γελώντας, δε θα πάρω πρέφα. Αντίστοιχα, εκτός αν ο TS ερχόταν να σκουπίσει τις λάσπες στη μούρη μου, δε θα πρόσεχα καν το σκηνικό.

Άρα μυρίζομαι ενοχή ή ναρκισσισμό εκ μέρους όσων τα προσέχουν. Ενοχή γιατί κάπου μέσα σου σκέφτεσαι "αυτός εκεί διαλέγει ποιο αποσμητικό να πάρει κι εγώ είναι λες και πηδιόμουν με γουρούνι" και ναρκισσισμό στη φάση "τι κάνω με όλη αυτή την κάζουαλ ντυμένη πλέμπα εδώ μέσα, λεφτά για καπουτσίνο έχουν, για γραβάτα όχι;"

Epic Luci is epic.

Ούτε εγώ μπορώ να το φανταστώ αλλά ξέρεις πόσες φορές έχω πάει προπόνηση και οι άλλοι δεν φέρνουν πετσέτα για να σκουπιστουν και ζητούν τη δική μου;

Μπορεί να είχε και να τελείωσε και να χρειαΖόταν και άλλο. Δεν ξέρεις.. άν το κανει συστηματικά αλλάζει το θέμα αλλα για μια φορά δεν έγινε τίποτα.

Υγ εγώ πχ δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο γιατί κάποιος πετάει σκουπίδια στο δρόμο,γιατί βαριούνται να κάνουν τον κύκλο σε ένα κυκλικό κόμβο,να κλείσουν το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ αφού πάρουν αυτό πού θέλουν και πολλά άλλα. Αυτοί όμως κάτι σκατα έχουν στο μυαλό τούς και το κάνουν. Ειδικά στο σούπερ τι βρισιμο τρώνε όταν αφήνουν ανοιχτό το ψυγείο δεν λέγεται

Η αλήθεια είναι ότι Μπορεί. Δεν βολεύει αλλά Μπορεί. Λύσεις υπάρχουν οπως ζώνη με νερά,καμελ μπακ,ειδικά μπουκαλάκια πού είναι για να τα κρατάς,να φροντίζουν φροντίσεις η διαδρομή να τελειώνει σπίτι ή στο αμάξι πού έχεις όσα χρειάζεσαι,να σταματήσεις σε περίπτερο πού είναι πάνω Στο δρόμο αυτά μου ήρθαν Για την ώρα. Απλά ξαναλέω για μια στο τόσο δεν είναι κάτι τραγικό. Όταν είναι συστηματικό(εμένα πάλι δεν με πειράζει) αλλά τότε το εξετάζει διαφορετικά Κάποιος

What the actual fuck ειδικά για τη πετσέτα. Για το νερό κι εγώ το κάνω αυτό στο supermarket όταν πάω για τρέξιμο, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε καθαρό νερό δημόσια. Βεβαίως στα @@ μου τι νομίζει ο καθένας στην ουρά όταν εγώ πεθαίνω στη δίψα. Πάω παίρνω το μπουκάλι, αν έχει μια ουρά 10 άτομα σιγά μη περιμένω πότε θα φτάσει η σειρά μου για να ξεδιψάσω. Το βρίσκω τρομερά βλακώδες να πρέπει να ακουστεί το μπίπ από το σκανερ για να πιω το νερό, ενώ τουλάχιστον 2 από τα 10 άτομα θα πιάνουν ψιλή κουβέντα με τη ταμεία. Εγώ αυτό το θεωρώ πολύ πιο αγενές από μένα με το νερό ή τον άλλο με τη μισοφαγωμένη σοκοφρέτα. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετά άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους από το αυτόματο ταμείο.

Δημοσ.

Για να μη δίνει κάποιος βάση στην εμφάνιση, είτε αυτή ειναι ενδυματική, είτε σωματική, θα πρέπει να έχει ξεπεράσει προκαταλήψεις οι οποίες ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ μου, υπάρχουν εκ γενετής. Μια απο αυτές ειναι η διαφορετικότητα η οποία μας κάνει πάντοντε εντύπωση και δυσκολα το μάτι δε θα "ασχοληθεί" περισσότερο απ όσο πρέπει.

Κατά γενική ομολογία το ντύσιμο και γενικά η εμφάνιση παίζει σπουδαίο ρόλο στη πρώτη επαφή.

Τι ειναι όμως αυτό που εν τέλη κερδίζει τον άλλο? Η συμπεριφορά (με τη προϋπόθεση βέβαια οτι ο άλλος δε θα ζέχνει)

Κατα τα άλλα, οι περιπτώσεις που ακουμε "δεν πηραν την υπέρβαρη και πηραν την ωραια ξανθουλα", ή "δεν πήραν αυτον με το απλό κοστουμι και πήραν τον άλλο με το γκουτσι", είναι ρεαλιστικές αλλά από εκεί καταλαβαίνει κανεις με τι "αξιολογητές" και γενικά με τι ανθρώπους έχει να κάνει.

Αν κάποιος δε μπορει να ξεπεράσει τέτοιες προκαταλήψεις, κατά την άποψή μου δε θα έπρεπε να έχει θέση στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, ειδικά αν η συμπεριφορά του περιέχει δείγματα αποκλεισμού.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο τουτο, απο το συμπερασμα του τοπικ σταρτερ και απορω γιατι ανοιγει και τοπικ.

Προφανως και η εμφανιση επηρεαζει η συμπεριφορα των αλλων. Οταν 2 ατομα ειναι αγνωστα μεταξυ τους το πρωτο σημειο προσεγγισης και επικοινωνιας τους ειναι η εμφανιση. Ειναι αυτονοητο και φυσιολογικοτατο οτι αλλη συμπεριφορα θα αντιμετωπισει ενας λετσος που μυριζει απλυσια και φαινεται απτο χιλιομετρο απεριποιητος και αλλη συμπεριφορα ενας σενιαρισμενος. Που το περιεργο λοιπον?

• Like 2
Δημοσ.

^

Αυτό ακριβώς!!

Ναι, η εμφάνιση επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων. Πάμε παρακάτω τώρα. Είναι σαν να λέμε ναι, η Γη περιστρέφεται γύρω απ'τον ήλιο.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα βέβαια εδω δεν ειναι οτι η εμφάνιση επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων αλλά οτι δε θα έπρεπε να την επηρεάζει (ειδικά αν ο άλλος δεν ειναι βρομύλος).

Οπως έγραψα νωριτερα αυτά τα πράγματα ειναι προκαταλήψεις και στερεότυπα που δεν θα πρεπε να έχουν θέση σε υποτιθέμενες προχωρημένες κοινωνίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...