Athanasios2104 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα στο forum Εδώ και λίγα χρόνια είχα το Tissot Couturier, αυτόματο και ακριβώς το design που μου αρέσει. Δυστυχώς όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, τα αυτόματα ρολόγια δεν είναι για μένα, που μπορεί κάποιες μέρες να μην φοράω καθόλου ρολόι και άρα πρέπει να το κουρντίζω κάθε τρεις και λίγο. Επομένως ψάχνω για καινούργιο ρολόι, αυτήν την φορά όμως quartz για να είμαι σίγουρος ότι θα μου λέει πάντα την ώρα. Σαν design όπως είπα το Couturier μου άρεσε μια χαρά (αν και δεν χρησιμοποιώ χρονογράφο), δηλαδή το ρολόι δεν θέλω να είναι ούτε πολύ αθλητικό ούτε πολύ elegant. Κάτι ενδιάμεσο, με μεταλλικό μπρασελέ. Γνωρίζω ότι το Couturier βγαίνει και σε quartz, άλλα δεν θα ήθελα ακριβώς το ίδιο σχέδιο. Σε ένα κατάστημα μου πρότειναν και ένα Seiko Perpetual με 7D48 Caliber που κρατάει μπαταρία για 4 χρόνια (πλήρως κουρδισμένο), άλλα όπως είπα δεν είχα καλή εμπειρία με τα αυτόματα και ως γνωστόν, "όποιος καεί στο γάλα...". Μου είπανε βέβαια από το κατάστημα (και διάβασα στο ίντερνετ) ότι πρόκειται για υβριδική τεχνολογία. Επομένως θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως είναι αξιόπιστα όπως λένε και ότι αν πχ. το αφήσεις το ρολόι 1 εβδομάδα, μετά αμέσως και με ακρίβεια θα ρυθμιστεί μόνο του. Οτιδήποτε προτάσεις ευπρόσδεκτες, και εννοείται το budget δεν είναι αυστηρά στα 1000 ευρώ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Razor_7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 μου θύμισε αυτό ο τίτλος... [συνεχίστε την κουβέντα]
doctorkostis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 κατι τετοιο θα σου αρεσε? http://www.tiktak.com.gr/TAG-Heuer-Men-s-2000-Aquaracer-Watch-WAB1112.BA0801.html Πιστευω οτι αν πας με τα χρηματα στο χερι θα μπορεσεις να πετυχεις καλη εκπτωση. Μη ντραπεις να παζαρεψεις. Απο τις αναγραφομενες σε ελληνικο μαγαζι μπορεις να παρεις ενα 20% κατω.
makfil Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 @Athanasios2104 Το αυτόματο και το κουρδιστό ρολόι θέλουν, πράγματι, κούρδισμα αν τα αφήσεις για λίγες μέρες. Από την άλλη, όμως, κρύβουν μέσα τους τους ένα ολόκληρο μηχανισμό για τον οποίο παιδεύτηκαν αρκετοί άνθρωποι για να τον επινοήσουν και να τον κατασκευάσουν, σε αντίθεση με το quartz το οποίο στηρίζεται στις ιδιότητες ενός κρυστάλλου. Έχω την εντύπωση ότι οι όποιες απορίες σου μπορούν να απαντηθούν από περισσότερους λάτρεις του είδους, αν τις απευθύνεις σε κάποιο από τα ελληνικά fora των ρολογόφιιλων.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Το αυτοματο αν το βαζεις πανω σε ψυγειο που εχει κατι ελαχιστους κραδασμούς σταματάει ?
Dare-Devil Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Προσωπικά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ρολόι μπαταρίας. Δεν βρίσκω λόγο να πας σε περιεργους μηχανισμούς μιας και ανεβαίνει πολύ το κόστος αλλα αν βρεις κάτι που σαρέσει πολύ τότε πάω πάσο .Γούστα είναι αυτά. Εγω έχω αυτό : http://www.skroutz.gr/s/307069/Seiko-Carbon-Chronograph-SND703P1.htmlΤο τσίμπησα περίπου πριν ενα χρόνο180 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά συστημένης αλληλογραφίας) απο Αγγλία απο μαγαζί που είναι επίσημος πωλητής seiko όταν Ελλάδα το έβρισκα 300 ευρώ
makfil Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 @Athanasios2104 Επανερχόμενος στον προβληματισμό σου, θέλω να προσθέσω ότι το kinetic έχει μπαταρία για να το κρατάει σε λειτουργία, όταν βρίσκεται σε ακινησία, αλλά, όταν το φοράς, φορτίζεται η μπαταρία, με την κίνηση του χεριού και έτσι δεν χρειάζεται κούρδισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα