bluesattack Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Διαβασα ενα θεμα για το σπασιμο wifi και μου φανηκε τοσο <ευκολο> που ηταν ...ανησυχητικο Θελω να ρωτησω λοιπον , χωρις να εχω καν υποψιες για κατι τετοιο.Πως μπορουμε να ξερουμε αν καποιος εχει συνδεθει στο δικτυο μας ? live ενημερωση/προειδοποιηση θα ηταν προτιμοτερη η αν αυτη δεν ειναι εφικτη,για εναν απλο χρηστη ε ,απο που μπορουμε να εχουμε ενα log με σχετικη δραστηριοτητα (δικη μου προφανως αν δεν υπαρχει καποιο θεμα) ?
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Βάλε στο ασύρματο ασφάλεια WPA2 και ένα δύσκολο κωδικό με τουλάχιστον 10 αλφαριθμητικά (π.χ. An?b@r3isSpast0), απενεργοποίησε και το WPS (αν υπάρχει) και άστους να προσπαθούν μια 10ετία. 2
torq Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 βλέπεις στο router ποιος έχει συνδεθεί. επίσης το σπάσιμο του wifi δεν είναι καθόλου εύκολο. τώρα αν ο άλλος έχει αφήσει τον default κωδικό ή έχει βάλει WEP αλλάζει το θέμα. επίσης αν έχεις κανένα κωδικό του στυλ "123456" πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. δοκίμασε να βάλεις WPA2 με σοβαρό κωδικό και άστους να προσπαθούνε... μια που αναφέρθηκε. πως μου ήρθε πριν αρκετό να προσπαθήσω να σπάσω κάποιο wifi για λογαριασμό φίλου που ήταν φοιτητής και δεν είχε σύνδεση και έπαθα πλάκα. ένα μεγάλο ποσοστό αφήνει τον default κωδικό. το δοκιμάζω και στο σπίτι μου και 2 στα 3 πρώτα δίκτυα που δοκίμασα είχαν τον default. πριν καιρό αυτό.... δοκιμάζω από περιέργεια πριν μερικές μέρες (μιας και στο σπίτι μου έχω Internet και πιάνω και ελεύθερο του δήμου οπότε δεν έχω ανάγκη κανέναν), βρίσκω νέο δίκτυο πάλι με default. παντού έτσι είναι ή σε μένα συμβαίνει μόνο;
Hawk7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Διαβασα ενα θεμα για το σπασιμο wifi και μου φανηκε τοσο <ευκολο> που ηταν ...ανησυχητικο Θελω να ρωτησω λοιπον , χωρις να εχω καν υποψιες για κατι τετοιο.Πως μπορουμε να ξερουμε αν καποιος εχει συνδεθει στο δικτυο μας ? live ενημερωση/προειδοποιηση θα ηταν προτιμοτερη η αν αυτη δεν ειναι εφικτη,για εναν απλο χρηστη ε ,απο που μπορουμε να εχουμε ενα log με σχετικη δραστηριοτητα (δικη μου προφανως αν δεν υπαρχει καποιο θεμα) ? http://www.whoisonmywifi.com/ Υπαρχουν κι αλλα αν θες.Φυσικα μπορεις να ριχνεις και μια ματια στο router σου. Παντως αν ΔΕΝ χρησιμοποιες το wpa και εχεις το wpa2-psk,και εχεις πανω απο 8 ψηφια κωδικο,με ανακατεμενους χαρακτηρες θα εισαι μια χαρα. Μην σας πιανει γενικα πανικος.Ελεγχετε απλα τις συνδεσεις στο router σας. 1
iodna2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 μπες στην διεύθυνση του router σου και δες τους clients που είναι συνδεμένοι (κάποια κρατούν και ιστορικό) .
bluesattack Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 δοκίμασε να βάλεις WPA2 με σοβαρό κωδικό και άστους να προσπαθούνε... Ετσι τα εχω,για το wps που αναφερθηκε δεν εχω ιδεα.Aπλα διαβασα ενα θεμα για το backtrack
torq Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ετσι τα εχω,για το wps που αναφερθηκε δεν εχω ιδεα.Aπλα διαβασα ενα θεμα για το backtrack ναι οκ αλλά αν διάβασες καλά θα πρόσεξες ότι σπάνε δίκτυα υπό προϋποθέσεις.
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 To WPS έχει μεγάλο κενό ασφάλειας, τόσο ώστε μέχρι σήμερα μόνο με πλήρη απενεργοποίηση είσαι εξασφαλισμένος.
iodna2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ετσι τα εχω,για το wps που αναφερθηκε δεν εχω ιδεα.Aπλα διαβασα ενα θεμα για το backtrack αν έχεις wps ανοιχτό μπορεί να σπάσει. για να διαπιστώσεις αν το έχεις ανοιχτό μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του router. αν είναι απενεργοποιησέ το. (για αρχή δες αν υπάρχει καποιο ledaki αναμμένο πανω στο ρουτερ με την έδειξη wps .) 1
konstantin1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Επιπλέον τσεκάρισε αν το router σου υποστηρίζει MAC Address filtering.. Αν ναι μπορείς να βάλεις μόνο τα MAC Address των συσκευών σου..
bilakos10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Επιπλέον τσεκάρισε αν το router σου υποστηρίζει MAC Address filtering.. Αν ναι μπορείς να βάλεις μόνο τα MAC Address των συσκευών σου.. Άδικος κόπος, όποιος καταφέρει να μπει στο δίκτυο σου θα ξέρει στάνταρ να αλλάξει την mac address του. Άσχετα που άμα υπάρχουν duplicate mac addresses στο δίκτυο ένας (αυτός που τρώει το attack) απ'τους 2 δεν θα μπορεί καν να συνδεθεί... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα