Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα αρκετά παλιό.

αυτές τις μέρες, κι ενώ έχει ήλιο και έπρεπε να μου βγάζει ζεστό νερό, δε το κάνει.

το ίδιο πρόβλημα είχα και παλιότερα αλλά κάποιος γείτονας μου το είχε φτιάξει.

είχε προσθέσει νερό νομίζω, κάτι τέτοιο.... και μετά δούλευε σωστά.

υποθέτω συμβαίνει πάλι το ίδιο.

εγώ δεν έχω ιδέα, ξέρει κανείς τι να κάνω;

μη φωνάζω υδραυλικό.

πως δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια;

έχει κάποιο έξτρα δοχείο με νερό ή κάποιο άλλο υγρό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του;

κάτι παρόμοιο με το ψυγείο που έχουν τα αυτοκίνητα;

δε νομίζω να είναι κάτι δύσκολο αλλά αν δε ξέρεις.....

Δημοσ.

Πρέπει να προσθέσεις απιονισμένο νερό και αντιψυκτικό. Έχει μια τάπα στην επάνω μεριά, την ανοίγεις και το γεμίζεις. Το θέμα είναι ότι αν έχεις προσθέσει πρόσφατα και έχει χάσει αρκετό, έχεις διαρροή στο κύκλωμα και θα χρειαστείς υδραυλικό.

Δημοσ.

έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που έγινε αυτό.

το θέμα είναι ότι το έκανε άλλος και κακώς δεν έδωσα σημασία τι ακριβώς έκανε.

το καλοκαίρι που μας πέρασε πάντως μια χαρά ζεστό νερό είχα.

οπότε και να χάνει θα χάνει πολύ λίγο.

πόσο παίρνει μέσα;

αν βάλω απλό νερό θα έχω πρόβλημα;

οπότε σκαρφαλώνω στον ηλιακό να βρω την τάπα.

αύριο θα γίνει η επιχείρηση  :-D  και αν τα βρω σκούρα ξαναγράφω.

Δημοσ.

παραφλου-αντιψυκτικό θέλει να προσθέσεις όπως ειπε ο φιλος πιο πάνω... εγω δε βάζω απιονισμενο, βαζω μονο αντιψυκτικό...

εχει μια ταπα την ανοιγεις και γεμίζεις αβίαστα...

επίσης μπορει να χρειαστεί να κάνεις και εξαέρωση οποτε ανοιγεις και μια δεύτερη τάπα που εχει πιο περιεργη! :P

Δημοσ.

έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που έγινε αυτό.

το θέμα είναι ότι το έκανε άλλος και κακώς δεν έδωσα σημασία τι ακριβώς έκανε.

το καλοκαίρι που μας πέρασε πάντως μια χαρά ζεστό νερό είχα.

οπότε και να χάνει θα χάνει πολύ λίγο.

πόσο παίρνει μέσα;

αν βάλω απλό νερό θα έχω πρόβλημα;

οπότε σκαρφαλώνω στον ηλιακό να βρω την τάπα.

αύριο θα γίνει η επιχείρηση  :-D  και αν τα βρω σκούρα ξαναγράφω.

Μην βάλεις απλό νερό. Αν θέλει λίγο (μέχρι μισό λίτρο) δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν βάλεις μόνο απιονισμένο. Από κει και πάνω θα σου έλεγα να βάλεις το ειδικό αντιψυκτικό για ηλιακούς. Για το πόσο θα πάρει δεν νομίζω να μπορεί να σου απαντήσει κανείς. Αν δεν ζεσταίνει καθόλου το νερό θα θέλει πάνω από 2 λίτρα.

Δημοσ.

Και μόνο το γεγονός ότι στην ετικέτα του επικεντρώνεται στην μηχανή του αυτοκινήτου (μιλάει για κινητήρα και καθόλου για πχ συλλέκτη) θα έπρεπε να σου/σας προβληματίσει.

Γενικά μιλώντας και απλό νεράκι να βάλεις τη δουλειά του θα την κάνει. Ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι γιατί χρειάζεται και αντισκωριακή προστασία αλλά και αντιψυκτική για το χειμώνα.

Με αυτά σαν δεδομένα, ναι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Αν θέλεις όμως την μέγιστη προστασία σε πιθανή ή και απίθανη περίπτωση τότε πρέπει να βάλεις προπυλενογλυκόλη. Και αυτό γιατί στην περίπτωση (σπάνια αλλά υπαρκτή) που διαρεύσει προς το νερό που πλένεσαι να μην υπάρχουν θέματα τοξικότητας.

πχ εδώ μπορείτε να δείτε ότι σε κάποιο σημείο αναφέρει "Propylene glycols are most commonly used in applications in which low acute oral toxicity is required, or for freeze protection where incidental contact with drinking water is possible" δηλαδή ότι χρησιμοποείται εκεί που υπάρχει πιθανότητα να μπει μέσα στο νερό χρήσης (ΕΥΔΑΠ).

Επίσης εδώ αναφέρει ότι "Ethylene glycol should never be used in any drinking water or food processing system"

Δηλαδή ότι αιθυλενογλυκόλη δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιείται σε συστήματα που επεξεργάζονται φαγητό ή πόσιμο νερό. Επαναλαμβάνω, σπάνια η περίπτωση να διαρεύσει προς τα μέσα (τις βρύσες) το υγρό. Το τζογάρεις όμως με την ασφάλεια της οικογένειάς σου; Που σε τελευταία ανάλυση η μόνη δυσκολία είναι ότι δεν θα το πάρεις από το βενζινάδικο ή το supermarket αλλά θα το ψάξεις λίγο παραπάνω.

Έτσι κι αλλιώς πολλοί θα ψάξουν να βρουν το ειδικό λάδι που συστήνει η αντιπροσωπεία για το αυτοκίνητό τους. Γιατί να μην ψάξεις να βρεις αυτό που ενδεχομένως να το "λουστεί" (κυριολεκτικά) η οικογένειά σου;;;

• Like 2
Δημοσ.

κατα πρωτης,το να παει το αντιψυκτικο προς την υδρευση,που ειναι υπο πιεση 4-7 ατμοσφαιρες,ειναι λιιιιγοο απιθανο.......πιθανοτερο ειναι να παγωσει η κολαση,παρα να συμβει το σεναριο σου....κατα δευτερης,το απλο παραφλου,κανει μια χαρα δουλεια,και ας εχει και φωτο διαστημοπλανου απο την απεξω......ξεβιδωσε και τις 2 βιδες που εχει απο πανω,γεμιζε απο την μια ,μεχρι να αρχισει να τρεχει απο την αλλη,και βιδωνεις.....απλα πραγματα............και  θελει καθε χρονο να το ελεγχεις..........

Δημοσ.

4-7 ατμόσφαιρες πίεση δικτύου;;;

Που ακριβώς μένεις και έχετε τέτοια νούμερα;

Αν η πίεση ήταν τέτοια τότε θα "παίρναμε αγκαλιά" από καζανάκια μέχρι βρύσες

Αν κοιτάξεις εδώ τότε θα δεις ότι η ΕΥΔΑΠ αναφέρει για το δίκτυό της "Βέλτιστη επιθυμητή πίεση: 3 έως 4 bar." Και μπορεί σαφώς να πετύχεις περιοχές χαμηλές υψομετρικά και άρα με μεγαλύτερη πίεση από αυτή αλλά υπάρχουν και οι άλλες που κάνουν κρα για να δούνε πίεση πάνω από 2,5. Άρα μια χαρά περνάει όταν το κλειστό κύκλωμα ανεβάσει πίεση το καλοκαιράκι.

Ήδη έχω αναφέρει ότι είναι σπάνια περίπτωση αλλά αυτό δεν το κάνει και απίθανο.

Και σαφώς το παραφλού κάνει "μια χαρά δουλειά" όπως λες. Για να ζεσταίνει τον ηλιακό όμως και όχι για να το λούζεται κανείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...