mihalis19 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Γεια σας παιδιά. Θα σας γράψω ακριβώς πως έχει η κατάσταση για να με βοηθήσετε όσο καλύτερα. Έχουμε ένα διώροφο σπίτι. Προς το παρόν συνδέονται όλες μου οι πρίζες δωματίων και στο πάνω και στο κάτω σπίτι με ethernet πάνω στο router έτσι ώστε να έχω net παντου. Στο κάτω σπίτι έχω προσθέσει απλά ενα Acces Point. Όμως επειδή για το κάτω σπίτι έχω άλλη τηλεφωνική και έκανα μια σύνδεση μου έδωσαν ένα νέο router. To πρόβλημα. Στο πάνω σπίτι έχω ένα pc που θέλω να το έχω στο ίδιο lan με το κάτω σπίτι. Όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται γιατί θα είναι σε άλλο router. Η απορία λοιπόν είναι η εξής. Μπορώ να συνδέσω 2 router μαζί έτσι ώστε να είμαι στο ίδιο lan και ταυτόχρονα να μπορώ να έχω στο lan μου το pc στο πάνω σπίτι?/ Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
aposporis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Απενεργοποιείς στο ένα μόντεμ (Β) το DHCP και του βάζεις static IP στο ίδιο range με το άλλο μόντεμ (Α). πχ 192,168,1,1 (Α) και 192,168,1,2 (Β) Στο άλλο μοντεμ (Α) φροντίζεις να μην δώσει την IP του πρώτου οπότε ορίζεις το DHCP range πχ 192,168,1,100 έως 150 Συνδέεις τα 2 modem μεταξύ τους μέσω LAN. Βάζεις στατικές IP στους υπολογιστές που θες να βγαίνουν από το (Β) με gateway το (Β).
jkoukos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Αν κατάλαβα σωστά οι 2 όροφοι θα έχουν ξεχωριστή ADSL σύνδεση και απλά θέλεις ένα PC του πάνω ορόφου να έχει Internet από το αντίστοιχο modem/router αλλά και πρόσβαση στο εσωτερικό κάτω δίκτυο. Αν το κατάλαβα σωστά η πιο εύκολη και δοκιμασμένη λύση είναι με χρήση ενός switch. Ρυθμίζεις όπως επιθυμείς τα 2 ξεχωριστά δίκτυα, με μόνη προϋπόθεση να έχουν διαφορετικό εύρος διευθύνσεων. Π.χ. το κάτω 192.168.1.X και το πάνω 192.168.2.X. Συνδέεις το κάτω modem/router με καλώδιο δικτύου σε ένα switch του πάνω ορόφου, όπου επίσης θα συνδέεται και το router αυτού. Τέλος πρέπει να ορίσεις και δεύτερη διεύθυνση στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή που θα συνδεθεί με τον κάτω όροφο, στο ίδιο εύρος με αυτό. Προσοχή ορίζεις μόνο 2η ΙΡ και όχι Gateway. Υπάρχει περίπτωση, να δουλεύει και με σύνδεση μεταξύ των 2 router στις θύρες LAN, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να είμαι σίγουρος. Ακόμη καλύτερη λύση είναι η χρήση ξεχωριστής κάρτας δικτύου στον υπολογιστή, ώστε κάθε μία να συνδέεται απ' ευθείας στο ανάλογο router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα