baskat Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Ξερει κανεις ποτε ξεκιναει το εσπα για πρακτικες, για το 2014?? Ευχαριστω
CtrlFreak Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Η πρακτική έσπα για ΤΕΙ ξεκινάει 1 Απριλίου και 1 Οκτωβρίου.
MikeJ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Εγώ έκανα τρίμηνη πρακτική από ΑΕΙ και πληρωθήκαμε μέσω ΕΣΠΑ το φοβερό ποσό των 600 ευρώ περίπου (συνολικά.... δλδ 200 ευρώ το μήνα) για πλήρη 8ωρη απασχόληση... Στα όρια της δουλείας.... Η απορία μου είναι η εξής : εφόσον δεν κάνω φορολογική δήλωση αλλά είμαι προστατευόμενο μέλος στη δήλωση της μητέρας μου.. τι ακριβώς ισχύει με τα λεφτά αυτά φορολογικά μιλώντας... ; Το έψαξα σε φορουμ λογιστών (tax heaven) και είδα ότι υπάρχει κενό στον νόμο.... Δηλαδή , αν είσαι ανήλικος (προστατευόμενο μέλος στη δήλωση των γονιών) και έχεις κάποιο μικρό εισόδημα, τα λεφτά αυτά προσμετρώνται στη δήλωση του γονέα με το υψηλότερο εισόδημα. Αντίθετα αν είσαι ενήλικος όπως εγώ αλλά φοιτητής και προστατευόμενο μέλος που δεν κάνει δική του φορολογική δήλωση δεν υπήρχε πρόβλεψη στον νόμο σχετικά με αυτά τα λεφτά και άρα οι λογιστές στο φόρουμ έλεγαν ότι απλά δεν δηλώνονται πουθενά... Τώρα δε ξέρω τι ακριβώς ισχύει... αν ξέρετε κάτι παραπάνω...
Afroditi29 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Από τη στιγμή που κάνεις πρακτική μέσω ΕΣΠΑ είσαι αναγκασμένος να έχεις ΑΦΜ και αριθμό μητώου ΙΚΑ. Εφόσον έχεις ΑΦΜ πρέπει να κάνεις δήλωση, έστω και μηδενικού εισοδήματος. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά που παίρνεις από την Πρακτική είναι λιγότερα του κατώτατου φορολογικού ορίου, οπότε και να τα δηλώσεις, δεν φορολογείσαι!
MikeJ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Από τη στιγμή που κάνεις πρακτική μέσω ΕΣΠΑ είσαι αναγκασμένος να έχεις ΑΦΜ και αριθμό μητώου ΙΚΑ. Εφόσον έχεις ΑΦΜ πρέπει να κάνεις δήλωση, έστω και μηδενικού εισοδήματος. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά που παίρνεις από την Πρακτική είναι λιγότερα του κατώτατου φορολογικού ορίου, οπότε και να τα δηλώσεις, δεν φορολογείσαι! Κανονικά όποιος είναι πάνω από 18 κάνει δική του δήλωση αλλά αν είσαι φοιτητής (μέχρι 25 χρονών) ή φαντάρος ή άνεργος (εγγεγραμμένος στο ΟΑΕΔ μέχρι 27 ετών) εξαιρείσαι της υποχρέωσης να κάνεις δική σου φορολογική δήλωση και μπορείς να μπεις σαν προστατευόμενο μέλος στη δήλωση των γονέων σου εφόσον δεν έχεις δικό σου εισόδημα πάνω από ένα ποσό (που δεν το θυμάμαι πάντως είναι μεγαλύτερο από τα 600 της πρακτικής.... νομίζω 3000 ευρώ). Έτσι και εγώ σαν φοιτητής χωρίς εισόδημα τα τελευταία χρόνια δεν κάνω δήλωση αλλά μπαίνω σε αυτήν της μητέρας μου.... Γι αυτό το ερώτημα είναι αν τα λεφτά της πρακτικής θα προσμετρηθούν σε αυτά της μητέρας μου (όπως στους ανήλικους με εισόδημα) ή αν λόγω κενού στον νόμο δεν δηλώνονται πουθενά... http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95600&page=1 Εδώ είναι η συζήτηση... δε πολύ έβγαλα άκρη γιατί λέγονται πολλές απόψεις και είναι και κάποια άσχετα μέσα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα