D3v Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα, Αρχίζω αυτό το thread με αφορμή ένα άλλο topic που είχα ξεκινήσει : Site: topic Είχα τελοσπάντων κάτι προβλήματα και σκέφτομαι να προσπαθήσω να αλλάξω τροφοδοτικό και να προσθέσω RAM. Είμαι άσχετη σε θέματα hardaware και θέλω λίγη βοήθεια. Για τη RAM: Διάβασα ένα άρθρο για RAM και κατέβασα το system information for windows. Στην εικόνα που έχω μου εξηγεί κάποιος πόση επιπλέον μπορώ να βάλλω σε κάθε slot; αν θέλω να έχω 5gb μπορώ να βάλλω τόσο;Για το τροφοδοτικό: Δεν έχω αλλάξει ποτέ τροφοδοτικό έχω ένα 450 WV. Πώς να επιλέξω ένα κατάλληλο και τι τιμές παιζούν _μ'αρέσει το gaming btw_; Πόσο θα με καλύπτει σχετικά με μελλοντικές αναβαθμίσεις_τι πρέπει να έχω υπόψη_;Ό,τι άλλες πληροφορίες χρειάζονται και λείπουν πείτε μου.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 εχεις 2 κομματια μνημη (dimms) απο ενα gigabyte το καθενα.συνολο 2 gb που ειναι λιγο στις μερες μας. εχεις επισης και μια ωρολογιακη βομβα για τροφοδοτικο. ποιο ειναι το Budget σου,ποιος ειναι ο επεξεργαστης σου και ποια η καρτα γραφικων σου?για παιχνιδια το θελεις?
D3v Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ελαφρύ gaming γενικά π.χ. sims, arcania gothica_Skyrim και τέτοια για XBOX_. Ξεκίνησα να χρησμοποιώ Visual studio για εφαρμογές, xρησιμοποιώ photoshop _για 2d art όχι να για να κάνω edit Profile pic στο fb_ και θα ήθελα να επεκταθώ και σε 3d art αργότερα.
Millennium Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ λέω να σκεφτείς να πας σε καινούριο φτηνό σύστημα.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 ηδη γιαυτα που ζητας ειναι στα ψιλοορια του το μηχανημα.
D3v Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Και να βάλλω δηλαδή επιπλέον 2GB RAM και τροφοδοτικο 500κάτι WV είναι στα όρια του αυτό λες;Για τις ανάγκες μου, και δεδομένου ότι πήρα πρόσφατα την κάρτα γραφικών, τι τιμές παίζουν και τι κομμάτια του συνστήματος περιλαμβάνουν;
Thanos1972 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 λογικα θα βαλεις μνημη μεταχειρισμενη αλλη 2Χ1gb και θα πας στα 4. ενταξει την καρτα γραφικων την πηρες αλλα δεν ειναι για gaming.μπορεις να τα πουλησεις σαν μεταχειρισμενα για να μειωσεις το κοστος.τροφοδοτικο θελεις καμια 40-45 euros για φθηνο ποιοτικο. μνημη 15-20 μεταχειρισμενες. και παλι....
D3v Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ήθελα να πω αν πάω σε καινούργιο σύστημα τι πρέπει να πάρω και συνολικό κόστος. Δηλαδή πχ με 500 ευρώ έχεις ένα καινούργιο σύστημα που περιλαμβάνει καινούργια motherboard, video adapter, τροφοδοτικό κ.α. και κρατάς την οθόνη,ηχεία πληκτρολόγιο,δίσκο κ.α. από αυτά που έχεις. Έτσι ενδεικτικά ρωτάω γιατί αυτή η ερώτηση κανονικά πάει για άλλο topic.Τις αναβαθμίσεις θα τις κάνω λογικά για να έχω ένα PC μέτριας χρήσης που να κάνει τη δουλειά του να μην πάει χαμένο.
andrapos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Εξαρτάται πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις και αν θα κρατήσεις τίποτα απο το pc που έχεις τώρα.Τα ψιλοστάνταρ έξοδα που θα κάνεις για ένα σωστό συστηματάκι είναι τροφοδοτικό γύρο στα 50 ευρώ,μνήμες ραμ 70-80 ευρώ,σκληρός δίσκος περίπου 50 και ssd κανα 80άρι.260 λοιπόν + οτι θές να δώσεις για επεξεργαστή και μητρική.Με 160 παίρνεις ι5 4440 και μητρική απο 70 ευρώ.Οπότε είσαι κοντά στο 500άρικο χωρίς να αλλάξεις κάρτα γραφικών που αν παίζεις παιχνίδια δεν νομίζω να σε καλύπτει.
Thanos1972 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 κρατας τον δισκο σου και εαν θελεις και το κουτι σου εαν ειναι κανενα της προκοπης με 12εκατοστα ανεμιστηρα πισω. κρατας ποντικι,πληκτρολογιο και οθονη και πας στο παρακατω φθηνο συστημα. επεξεργαστης AMD A10 6790K 4.0GHZ BLACK EDITION BOX 124.90 € μητρικη GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 RETAIL 57.91 € μνημη CRUCIAL BLS2C4G3D169DS3CEU 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL KIT 74.90 € καρτα γραφικων εχει ενσωματομενη ο επεξεργαστης. ssd SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 81.50 € τροφοδοτικο THERMALTAKE SP-530PCWEU SMART SERIES 530W 80PLUS PSU 50.90 € κουτι AEROCOOL GT MIDI TOWER BLACK EDITION 29.90 € συνολο 420,01 τα κομματια ειναι απο eshop λογω μη μεταφορικων.εαν μας πεις απο που εισαι μπορουν να προταθουν και καλυτερα ισως. (βασικα βαλε και κουτι για να σου το στησουν κιολας και πουλα το παλιο οπως ειναι χωρις σκληρο). 1
D3v Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Την αναβάθμιση λέω να την κάνω για να έχω ένα καλό PC μέτριας χρήσης στο σπίτι και βλέπω αργότερα για καινούργιο. Ευχαριστώ πολύ παιδιά
D3v Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, Πρόσθεσα τελικά RAM αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα και πήρα λαπτοπ _που το χρειαζόμουν ούτως ή άλλως_ και τώρα που έχω χρόνο είπα να ασχοληθώ πάλι μήπως βγάλω κάποια άκρη. Τα θέματα μου μετά την αναβάθμιση είναι: 1) στο system μου γράφει ότι από τα 4GB ram τα 3.2 είναι usable ενώ έχω 64bit windows ενώ αυτό συμβαίνει συνήθως στα 32bit. μια αιτία που βρήκα έλεγε ότι μερικές κάρτες γραφικών μετατρέπει μέρος της ram σε v-ram αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. 2) δεν έχω ήχο -> μου βγάζει στο taskbar εικονίδιο που λέει no audio output device is installed. μπήκα στα specifications της Motherboard αλλά δε βρήκα κάτι γι'αυτό ξαναπέρασα drivers της realtek αλλά τίποτα 3) το pc παγώνει και δεν επανέρχεται οπότε κάνω εξαναγκασμένο τερματισμό/επανεκκίνηση _το κλείνω από το κουμπί δηλαδή_ άλλοτε στον πύργο το φωτάκι είναι κόκκινο άλλοτε είναι πράσινο _νομίζω παίζει ρόλο αυτό_
D3v Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι στον desktop.Απλά θέλω να προσπαθήσω να κάνω κάτι και όχι επειδή πήρα το λαπτοπ να τον παρατήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα