Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τράβηξαν που λέτε κάποιοι φίλοι μου σε ένα μαγαζί gourmet. Μετά από παρότρυνσή τους, ως μαλάκας που ήμουν εκείνη την στιγμή, πήρα ένα πιάτο με μακαρόνια, ένα κομματάκι κρέας, πορτοκάλι και αντί για σάλτσα είχε χυμό φράουλας..... Μία μαλακία και μισή. Απλά δεν τρωγόταν, ήταν για ξέρασμα. Η τιμή αυτού όμως ήταν τραγελαφική καθώς άγγιζε τα 17€.

 

 

Ποια η άποψή σας για αυτά τα ο Θεός να τα κάνει φαγητά; Δικαιολογούνται κάπως οι τιμές; Τί λέτε;

  • Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 

 

Ποια η άποψή σας για αυτά τα ο Θεός να τα κάνει φαγητά; Δικαιολογούνται κάπως οι τιμές; Τί λέτε;

 

Yψηλη τεχνη και ετσι...

 

images?q=tbn:ANd9GcTNqVSnPe9POjgvVtHKEl1

 

 

Eγω παντως που δεν συχναζω σε γκαλερι φαγητων , δεν μετανιωνω ποτε.Τρωω  κοψιδια , τηγανητες πατατουλες και παγωμενη μπυριτσα  :-D

  • Like 14
Δημοσ.

 

Eγω παντως που δεν συχναζω σε γκαλερι φαγητων , δεν μετανιωνω ποτε.Τρωω  κοψιδια , τηγανητες πατατουλες και παγωμενη μπυριτσα  :-D

Έτσι είμαι και εγώ εάν εξαιρέσεις αυτήν την φορά.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση τα βρακια δεν εχουν σημασια αφου το παιδι το ξεβρακωσανε.

Ενώ έχω τον πιο επιδέξιο κώλο. :P

Δημοσ.

Το gourmet φαγητό πρέπει να ξετρελαίνει και τον ουρανίσκο. Αν δεν το επιτυγχάνει, τότε συμβαίνουν δυο πράγματα:

  1. Αυτός που δοκιμάζει είναι πολύ «κλειστός» στο θέμα δοκιμή νέων γεύσεων
  2. Το φαγητό ειναι αισθητικά και περιγραφικά όμορφο αλλά από γεύση ... μια λαμακια και μισή. 

 

Συνήθως ειναι το δεύτερο. 

  • Like 2
Δημοσ.

Έχουν πλάκα και οι περιγραφές τους στον κατάλογο. Μια παπαρίτσα τυλιγμένη σε μια φέτα χαζομαρίτσας, ραντισμένη με 2 σταγονίτσες σκατίτσας, συνοδευόμενη από μπέιμπι ροδελίτσες μιας άλλης παπαρίτσας.

  • Like 28
Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι δικαιολογούνται οι τιμές...και σίγουρα βρίσκεις και πράγματα που μπορείς να φας και ταιριάζουν στις γεύσεις σου, δεν είναι ανάγκη να φας το πιο περίεργο πράγμα του μενού απλά για να διαπιστώσεις ότι δεν μπορείς να το φας! Τα υλικά, ο χρόνος που απαιτείται, ο χώρος, το service, ο σεφ, όλα αυτά κάνουν τα 17€ λογική τιμή (ίσως και χαμηλή αν λάβουμε υπόψη αυτά που είπα, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με ένα σουβλατζίδικο ή μια ταβέρνα). Για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ την ταβέρνα και τα fast food προτιμώ συνήθως αλλά αν κάνει ένα σάντουιτς ή μια κρέπα 5-6€ και το φτιάχνει ο κάθε άσχετος, με χάλια υλικά μέσα στη βρωμιά δεν είναι πολλά τα 15-20€ για ένα πιάτο σε ένα καλό εστιατόρειο. (Αξιοπρεπές τουλάχιστον, σίγουρα μπορείς να πληρώσεις και πολλά παραπάνω)

  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι δικαιολογούνται οι τιμές...και σίγουρα βρίσκεις και πράγματα που μπορείς να φας και ταιριάζουν στις γεύσεις σου, δεν είναι ανάγκη να φας το πιο περίεργο πράγμα του μενού απλά για να διαπιστώσεις ότι δεν μπορείς να το φας! Τα υλικά, ο χρόνος που απαιτείται, ο χώρος, το service, ο σεφ, όλα αυτά κάνουν τα 17€ λογική τιμή (ίσως και χαμηλή αν λάβουμε υπόψη αυτά που είπα, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με ένα σουβλατζίδικο ή μια ταβέρνα). Για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ την ταβέρνα και τα fast food προτιμώ συνήθως αλλά αν κάνει ένα σάντουιτς ή μια κρέπα 5-6€ και το φτιάχνει ο κάθε άσχετος, με χάλια υλικά μέσα στη βρωμιά δεν είναι πολλά τα 15-20€ για ένα πιάτο σε ένα καλό εστιατόρειο. (Αξιοπρεπές τουλάχιστον, σίγουρα μπορείς να πληρώσεις και πολλά παραπάνω)

Όταν όμως η ποσότητα είναι μικρότερη από έναν λόχο μυρμήγκια, τότε δεν ξέρω κατά πόσο τα δικαιολογεί αυτά τα χρήματα.

Το gourmet φαγητό πρέπει να ξετρελαίνει και τον ουρανίσκο. Αν δεν το επιτυγχάνει, τότε συμβαίνουν δυο πράγματα:

  1. Αυτός που δοκιμάζει είναι πολύ «κλειστός» στο θέμα δοκιμή νέων γεύσεων
  2. Το φαγητό ειναι αισθητικά και περιγραφικά όμορφο αλλά από γεύση ... μια λαμακια και μισή. 

 

Συνήθως ειναι το δεύτερο. 

Όσον αφορά το πρώτο, εάν μου μυρίζει ωραία το φαγητό το δοκιμάζω, αλλιώς εάν δεν μου αρέσει η μυρωδιά δεν φτάνει μέχρι το τραπέζι της κουζίνας. Όπως είπες κι εσύ, είναι το δεύτερο συνήθως. 

 

Πάντως ακόμα να καταλάβω πως συνδύασε αυτός ο σεφ τον χυμό φράουλα με το κρέας, τα μακαρόνια και το πορτοκάλι.......

Δημοσ.

Γιατί διάλεξες αυτό το πιάτο? Όλα περίεργους συνδυασμούς είχαν? Αν διάλεγες κάτι πιο "νορμάλ" για τις δικές σου γεύσεις σίγουρα θα έφευγες με καλύτερες εντυπώσεις από το μαγαζί! :-)  Τα υπόλοιπα πιάτα επίσης δεν σου άρεσαν? Οι άλλοι της παρέας τη γνώμη είχαν για τα δικά τους?  

Δημοσ.

Η ποσότητα είναι δικαιολογημένη γιατί δεν πας να φας ένα μόνο πιάτο. Πας να φας ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο -συνήθως-. 

Δεν πρέπει να σε "σκάσει" το φαγητό. 

 

Και δεν είναι και ιδιαίτερα γκουρμέ τα 17 ευρώ. 
Στο παρελθόν είχα δώσει και 70 ευρώ για πιάτο. Εκεί εννοείται ότι έπινα γουλιά και γέμιζε αμέσως κρασί/νερό ο σερβιτόρος και μου έσπαγε τα νεύρα, αλλά οκ. Ήταν σα να πλήρωνες προσωπικό σερβιτόρο. 
Το πιο φτηνό "γκουρμέ" που έχω φάει ήταν σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι μία σαλάτα στα 12 ευρώ που ήρθε μέσα σε ένα ποτήρι από αυτά που βάζουν το μαρτίνι μέσα. Ήταν μία φράουλα μέσα, 4-5 φύλλα ρόκας και άλλα 2 μαρούλια. Μετρημένα. Εκεί δεν δικαιολόγησα ποτέ την ποσότητα και την τιμή. Πρώτον γιατί ήταν καφέ-εστιατόριο, δεύτερον γιατί καθόμουν έξω σε κάτι τραπεζοκαρέκλες καφενείου και τρίτον γιατί ο σερβιτόρος ήταν άφαντος. 

 

Αν θες να δοκιμάσεις γκουρμέ -ωραία- κουζίνα με ποσότητα, πήγαινε στο kuzina στο μοναστηράκι. Γύρω στα 100 χωρίς το κρασί, για 4-5 πιάτα. 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...