Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Espresso


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο illy είναι και για μένα ο πιο γλυκόπιοτος τουλάχιστον από όσους βρίσκω σε supermarket, ωστόσο η τιμή του είναι απαγορευτική. Ελπίζω η τιμή, μέσω του τοπικού αντιπροσώπου, να είναι ανταγωνιστική για να μπει κι αυτός στο τραπέζι.

Και τον buondi δεν τον βρίσκω άσχημο, το αντίθετο μάλιστα. Hausbrandt δεν θυμάμαι να χω πιει και θα συμφωνήσω για τον Jacobs. Είναι κακός γευστικά, σαν καμμένος καφές.

 

(Προσπαθώ να βρω πληροφορίες κι εγώ, μπας και πιούμε κανα καφέ κάτω από τα πλατάνια του χωριού μες στην καλοκαιρινή κάψα.)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 35
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ω ρε φίλε τι μου θύμισες... Δεκαετία '90 να δουλεύω σερβιτόρος και να μας έρχονται κάτι κυράτσες 70 φεύγα και να ζητούν καπουτσίνο, λες και τον ήξεραν και από πριν...είχαμε σερβίρει γαλλικούς με αφρόγ

Τρέμω στην ιδέα και μόνο την αντίδραση του ιδιοκτήτη, αν κάποιος πελάτης ζητήσει και επιμένει σε καπουτσίνο.. Κι αλλοιμονο σε αυτόν που θα κληθεί να τον εκπαιδεύσει.

Ο illy είναι και για μένα ο πιο γλυκόπιοτος τουλάχιστον από όσους βρίσκω σε supermarket, ωστόσο η τιμή του είναι απαγορευτική. Ελπίζω η τιμή, μέσω του τοπικού αντιπροσώπου, να είναι ανταγωνιστική για να μπει κι αυτός στο τραπέζι.

Και τον buondi δεν τον βρίσκω άσχημο, το αντίθετο μάλιστα. Hausbrandt δεν θυμάμαι να χω πιει και θα συμφωνήσω για τον Jacobs. Είναι κακός γευστικά, σαν καμμένος καφές.

(Προσπαθώ να βρω πληροφορίες κι εγώ, μπας και πιούμε κανα καφέ κάτω από τα πλατάνια του χωριού μες στην καλοκαιρινή κάψα.)

Καλοκαιρινή κάψα και εσπρέσσο;

Τον βλέπω τον καφετζή όχι μόνο μαθήματα καπουτσίνο να ζητάει, αλλά και φρέντο!!!!

:D

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 μήνες μετά...

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα ( μιας και είναι σχετικό και αυτό ) θα ήθελα μια πρόταση για καφέ αλεσμένο για χρήση σε μηχανή ερασιτεχνική. Μέχρι τώρα βολευόμουν  με τον lavazza ΟRO γιατί και η τιμής του είναι λογική αλλά κυρίως για την ευκολίας αγορά του μια και υπάρχει σε όλα τα S.M.

 

Απλά θα ήθελα το κάτι παραπάνω για δοκιμή ,λοιπόν από αυτές τις μάρκες που διάβασα όμως λίγες βγάζουν 250 gr συσκευασίες και δεν θα ήθελα να πάρω 1kg ( λογικό :) ) ....έχει κανείς κάποια ιδέα ποιον να προτιμήσω σε 250gr σαν εναλλακτική λύση και αν υπάρχει και κάποιο σημείο αγοράς ή έστω ακόμα καλύτερα μήπως το φέρνει και κάποιο s.m. 

 

edit ( ξέχασα ) 

Mιλάμε πάντα για 100% Αράμπικα ( και θα χρησιμοποιηθεί για κατασκευή καφέ freedo epsresso )

θα ήθελα να είναι σχετικά δυνατόν ( body 5/5) ή έστω 4/5 ! αυτά :D

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον Μασουτη μονο Τζεηκομπ εχει παντως ... 20 λεπτα ποδαροδρομο κανω μεχρι τον Βασιλοπουλο για Λαβατσα .

Αν κ τωρα που τελειωνει λεω να κανω ντου για φρεσκο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτη την τποσοτητα, στα σμ εχω μονο illy, lavazza και jacobs. Illy δυσκολα να παρω λογω τιμης, μεχρι σημερα επαιρνα jacobs και σε γενικες γραμμες ημουν ικανοποιημενος (ενταξει δεν ειναι και οτι καλυτερο, αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι αλλο), o lavazza τωρα, που πηρα προχτες για να δοκιμασω, (αν και λεει 100% arabica), νιωθω οτι βγαινει πολυ ελαφρυς, σαν να πινω υπερβολικα νερωμενο καφε.

Λιγες οι επιλογες, μου φαινεται οτι θα γυρισω παλι στο jacobs...

 

Βεβαια υπαρχει και η λυση του κομμενου σε καφεκοπτειο. Υπαρχουν καφεκοπτεια που τους λες τι μαρκα θες (και αν την εχει), σου κοβει επιτοπου 250γρ πχ (σε κοψιμο για ερασιτεχνικη) και εισαι ετοιμος. Δεν εχω δοκιμασει ακομη, καποια στιγμη θα το δω κι αυτο.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και μιλαμε για εσπρεσσο για σαν τον φρεσκοκομμενο καφε δεν υπαρχει...

Ειχα παρει τον χειμωνα λιγο φρεσκο για φιλτρου και μιλαμε εβαζα λιγο λιγο για να μην τελειωσει...

Μυριζε ολο το σπιτι...απιστευτος ηταν..

 

Το τραγικο , μετα εκλεισε το μαγαζι κ εγινε Μικελ :Ρ

Εκεινο στην Π.Π.Γερμανου πιο κατω απο το Πλαισιο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Βεβαια υπαρχει και η λυση του κομμενου σε καφεκοπτειο. 

 

 

Την έχω σκεφτεί και αυτήν την λύση. ( δεν είναι άσχημη αλλά αν παίζει και τίποτα σε s.m. που ούτοσι άλλος πηγαίνεις για ψώνια θα βόλευε καλύτερα και στο πρόγραμμα :) μιας και ένα που ξέρω coffe world είναι σε ένα εμπορικό που δεν είναι και τόσο κοντά σε εμένα ...τώρα στην γειτονιά και σε κάποια μικρομάγαζα ( έχουν κυρίως Ελληνικό - αν έχουν εσπεσσο που δεν το ξέρω σίγουρα θα είναι στην καλύτερη αντίστοιχος με αυτόν του s.m. ) Να δούμε μήπως κάποιος άλλος ξέρει κάτι διαφορετικό για το θέμα .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

η καθε εταιρια απο αυτες που αναφερατε τοσο στην 1η και 2η σελιδα βγαζουν 5-10 ποιοτητες/χαρμανια.οποτε κακως τις συγκρινετε σαν εταιρειες.μπορει το ενα μαγαζι να χε τον φτηνο και ο αλλος τον λιγο πιο ακριβο.μετα η συντηρηση,η μηχανη,το κοψιμο,ο μπαριστα,φιλτρο νερου,θερμοκρασιες κτλ.βγαζει αποτελεσμα διαφορετικο.τους τοπ της καθε εταιριας ελαχιστα μαγαζια(μαξ 1-2 σε καθε πολη οχι χωρια)μπορουν να τους εχουν.καλα και σε τετοιους καιρους να ξερετε οτι κυκλοφορουν look εσπρεσσο της καθε μαρκας ή πολυ απλα να δεινουν αλλης μαρκας..

Επιπλεον ακομη κ οι τοπ της καθε εταιριας συνηθως δεν ειναι καν specialty εσπρεσσο.δηλ.α κατηγοριας.

ο εσπρεσσο ειναι hobby κ θελει φραγκα για πεταμα για δοκιμες μεχρι να μαθεις να πατας,κοβεις(αναλογα με τον καιρο-υγρασια ρυθμιζεις και κοψιμο καφε),ρυθμιζεις κτλ.ωστε να λες φτιαχνω/πινω επσπρεσσο...

γι αυτο και οι μηχανες με καψουλες σε περιπτωσεις αρχαριου που απλα θελει να πιει εσπρεσσο ειναι καλυτερες.

 

http://www.coffee-world.gr

http://www.coffees.gr

http://coffee24.gr

http://mycoffees.gr/

http://www.espresso-home.gr

http://www.coffeelife.gr

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 μήνες μετά...

Οπότε καταλήγουμε στο ότι οι καφετιέρες με καφέ χύμα παράγουν καλύτερο καφέ?Προτείνετε μου μια μηχανή + μύλο και ότι άλλο χρειάζεται μέχρι 150 ευρό αν είναι έτσι.Αν όχι προτείνετε μου κάποια νεσπρέσο 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κόβεις τον καφέ απ'έξω για 3 μήνες, τη βγάζεις με φραπόγαλο στο σπίτι, μελετάς σε βάθος το greekespresso.gr, αβγατίζεις το μπάτζετ σου στο τριπλάσιο, επιστρέφεις εδώ για να τα ξαναπούμε.

Ίσως δε χρειαστεί να φτάσεις στο τελευταίο βήμα, αλλά όλα τα προηγούμενα είναι must.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε καταλήγουμε στο ότι οι καφετιέρες με καφέ χύμα παράγουν καλύτερο καφέ?Προτείνετε μου μια μηχανή + μύλο και ότι άλλο χρειάζεται μέχρι 150 ευρό αν είναι έτσι.Αν όχι προτείνετε μου κάποια νεσπρέσο 

500 ευρω αδερφε θες στο περιπου για μια μηχανη + μυλο της προκοπης

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως είστε υπερβολικοί. Δεν είναι κακό για πρώτη του μηχανή να πάρει κάποια με ~150Ευρώ (χωρίς μύλο) και να βολευτεί με καφέ από ΣΜ. Και στην τελική πρέπει να του αρέσει και ο καφές από το καφεκοπτείο. Εγώ πχ προτιμώ του ΣΜ γιατί δεν έχω καλό καφεκοπτείο στην γειτονιά. Και η μηχανή είναι της τάξεως των 190Ε (πριν 6 χρόνια).

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν συντομία ψάχνουμε καφέ για καταστημα-καφενείο που ανακαινίζεται και θα σερβίρει και εσπρέσο. Αν υπάρχει κάποιος στο χώρο θα ηταν καλοδεχουμενες οι προτάσεις του(να αποφύγουμε τη σκλαβιά του χρησιδάνειου) ,ενώ φυσικά οσοι θέλετε προτείνετε και ποια μάρκα προτιμάτε.

 2 προτάσεις σε φθηνό και καλό καφέ που αρκετά μαγαζιά τους δουλεύουν και είναι (κατα τα δικά μου γούστα) ωραία χαρμάνια.

http://www.portioli.gr/index.php?id=2

 

http://www.molinari.gr/

 

Σε κάτι πιο ακριβό και πολύ καλό θα έλεγα hausbrandt .

 

 

Να ξέρεις όμως ότι δεν είναι μόνο το χαρμάνι που θα σου δώσει γευστικό ποιοτικό αποτέλεσμα αλλά εξίσου σημαντικό και ίσως το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να παραγεις τον καφέ σωστά και να έχεις την καταλληλη μηχανή και τον κατάλληλο μύλο καφε .Αν δεν ξέρεις τα μυστικά παραγωγής του καφέ τότε ένα ποιοτικό χαρμάνι δεν θα δώσει σωστό αποτέλεσμα.

 

Δεν ασχολούμε επαγγελματικά με την δουλειά του μπαρίστα απλά έχω διαβάσει διάφορα πάνω σε αυτό το κομμάτι σε φορουμ (γνώμες και απόψεις επαγγελματιών του χώρου) κυρίως για προσωπική παραγωγή καφέ στο σπίτι . Επίσης έχω πάρα πολλούς φίλους μπαρίστες σε μεγάλες αλυσίδες καφέ  (flocafe κτλ )

 

Οι ειδικοί του χώρου (επαγγελματίες και λάτρεις του καφε) που θα σε βοηθήσουν βρίσκονται κυρίως εδώ!

http://www.greekespresso.gr/forum/index.php?sid=d3c970c8a5d615296dce7f2044398e5c

 

Τα παιδιά με έχουν βοηθήσει και μένα σε απορίες.

 

 

Μια συμβουλή : Μακρια απο buondi και lavazza αθλιοι καφέδες  (ειδικά ο πρώτος)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.