Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ρωσικη αρκουδα με την διαστημικη  πολεμικη της τεχνολογια   ,τα ελληνικα κομαντα που ειναι τα καλυτερα στον κοσμο, η προδοσια των πολιτικων στα Ιμια  αντι να ξεκινησουμε πολεμο   και η Heidi η μικρουλα των Αλπεων... 

Link.png Site: Αυτοί είναι οι 35 πιο ισχυροί στρατοί του πλανήτη (γράφημα)

Δημοσ.

Η Ρωσία διαθέτει 12000 πυρηνικά όπλα κ οι ΗΠΑ ~8000, 22000 άρματα μάχης. Δεύτερη η Κίνα με 15-17000 και μετά οι ΗΠΑ με 5500.

Αν θυμάμαι καλά.

Επίσης οι ΗΠΑ έχουν 11 ενεργά αεροπλανοφορα.

Δημοσ.

Η Ρωσία διαθέτει 12000 πυρηνικά όπλα κ οι ΗΠΑ ~8000, 22000 άρματα μάχης. Δεύτερη η Κίνα με 15-17000 και μετά οι ΗΠΑ με 5500.

Αν θυμάμαι καλά.

Επίσης οι ΗΠΑ έχουν 11 ενεργά αεροπλανοφορα.

Έπαιζα και εγώ Υπερατού, αλλά εσύ το παράκανες λίγο μου φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Έπαιζα και εγώ Υπερατού, αλλά εσύ το παράκανες λίγο μου φαίνεται.

Όχι μωρέ απλά έτυχε να διαβάζω κάτι παρόμοιο πριν λίγες μέρες.

Επίσης ο κινέζικος προυπολογισμος είναι άνω των 150δις $ και λόγω κόστους, λένε ότι είναι στο ύψος

, αυτού των ΗΠΑ(εξου και η εξοπλιστική φρενίτιδα)

Δημοσ.

Η ρωσικη αρκουδα με την διαστημικη  πολεμικη της τεχνολογια   ,τα ελληνικα κομαντα που ειναι τα καλυτερα στον κοσμο, η προδοσια των πολιτικων στα Ιμια  αντι να ξεκινησουμε πολεμο   και η Heidi η μικρουλα των Αλπεων... 

Εκεί έχεις μείνει; Τους δεινόσαυρους με laser δεν τους έχεις δει; :P

Edit: Holy shit με τα υποβρύχεια της Βόρειας Κορέας...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως το mother Russia έχει τον δεύτερο πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο οπότε το N.A.T.O μπορεί να της κάνει τα τρία δύο και το μακρύ κοντό εκτός και αν μεταναστεύσουν όλες οι δυνάμεις των Η.Π.Α στην Πολωνία.Προσθέστε σε αυτό ότι κατέχει και Διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους οπότε hοly shit.Αυτά για να ξέρουμε τι ισχύ έχει ο Πούτιν.Δεν λέω ότι έχει την ικανότητα να ξεκινήσει να επιτεθεί στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά ότι συνδέετε με στεριά γύρω του το έχει για πλάκα όταν θέλει easy.Μπορεί να κάνει άνετα τις επιδείξεις ισχύος του και να του τα κάνουν αέρα!Πολλές διαπραγματεύσεις βλέπω γίνονται με τον καράφλα και μου θυμίζει έντονα την εποχή του 38 απ ότι έχω τουλάχιστον διαβάσει.Ο Ρώσος θέλει να ελέγξει όλη την περιοχή γύρω του και το κάνει για χρόνια.Εισβολή στην Τσετσενία εισβολή στην Γεωργία προσάρτηση της Κριμαίας και οι άλλοι του κάνουν διαβήματα......Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει......

Δημοσ.

Πάντως το mother Russia έχει τον δεύτερο πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο οπότε το N.A.T.O μπορεί να της κάνει τα τρία δύο και το μακρύ κοντό εκτός και αν μεταναστεύσουν όλες οι δυνάμεις των Η.Π.Α στην Πολωνία.Προσθέστε σε αυτό ότι κατέχει και Διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους οπότε hοly shit.Αυτά για να ξέρουμε τι ισχύ έχει ο Πούτιν.Δεν λέω ότι έχει την ικανότητα να ξεκινήσει να επιτεθεί στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά ότι συνδέετε με στεριά γύρω του το έχει για πλάκα όταν θέλει easy.Μπορεί να κάνει άνετα τις επιδείξεις ισχύος του και να του τα κάνουν αέρα!Πολλές διαπραγματεύσεις βλέπω γίνονται με τον καράφλα και μου θυμίζει έντονα την εποχή του 38 απ ότι έχω τουλάχιστον διαβάσει.Ο Ρώσος θέλει να ελέγξει όλη την περιοχή γύρω του και το κάνει για χρόνια.Εισβολή στην Τσετσενία εισβολή στην Γεωργία προσάρτηση της Κριμαίας και οι άλλοι του κάνουν διαβήματα......Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει......

Βασικά όχι.

Πρόκειται για έναν απόλυτα απαρχαιωμενο στρατό, με τραγικές ελλείψεις. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι τα 7-8000 τ64 είναι άξια ξέρω'γω.

Επίσης όσον αφορά την πολεμική αεροπορία, είναι ανύπαρκτοι. Καλά για Ναυτικό ούτε λόγο. Εν ολίγοις, πρόκειται για δύναμη στα χαρτιά. Τα icbm τους σώζουν, αλλιώς θα τους είχε καταπιεί η Κίνα. Η οποία κανείς δε ξέρει τι έχει. Ούτε καν τι ξοδεύει για όπλα.

Η οποία Κίνα είναι το πραγματικό ζητούμενο, γιατί ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον ζωτικό της χώρο.

Πάντως εντάξει, μη το δένουμε ότι ο Πούτιν είναι ο νέος Χίτλερ, γιατί πλέον έχουν γνώση οι φύλακες και ο Πούτιν θα είναι καθυστερημενος, αν το παίξει κατ'αυτον τον τρόπο. Γνώμη μου, η Ρωσία δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ευρώπη και αυτό το γνωρίζει ο Πούτιν, ίσως απλά διεκδικεί καλύτερους όρους..

• Like 1
Δημοσ.

Τι γράφημα ότι ναναι είναι τούτο;

Δεν λαμβάνει καθόλου την παλαιότητα του εξοπλισμού,τον τύπο των οχημάτων και εάν είναι καν σε υπηρεσία ή σε μακρά αποθήκευση.

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα,ιδίως εάν το δει κάποιος από άποψη συσχετισμού δυνάμεων.

Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουν ένα ένα τα σημεία για να γίνει σωστή ανάλυση.

Δημοσ.

Τι γράφημα ότι ναναι είναι τούτο;

Δεν λαμβάνει καθόλου την παλαιότητα του εξοπλισμού,τον τύπο των οχημάτων και εάν είναι καν σε υπηρεσία ή σε μακρά αποθήκευση.

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα,ιδίως εάν το δει κάποιος από άποψη συσχετισμού δυνάμεων.

Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουν ένα ένα τα σημεία για να γίνει σωστή ανάλυση.

Ειναι πολυ καλυτερο  παντως απο τα στοιχεια που δεν παραθεσες εσυ ... Επισης εχουμε 2014 παει το 1960 και το 1970 εχει περασει ανεπιστρεπτι .Σου αρεσει δεν σου αρεσει αυτη ειναι η πραγματικοτητα .

Δημοσ.

Ειναι πολυ καλυτερο παντως απο τα στοιχεια που δεν παραθεσες εσυ ... Επισης εχουμε 2014 παει το 1960 και το 1970 εχει περασει ανεπιστρεπτι .Σου αρεσει δεν σου αρεσει αυτη ειναι η πραγματικοτητα .

Δε νομίζω ότι ο μακρυθωμας έχει άδικο σε ότι λέει.
Δημοσ.

Βασικά όχι.

Πρόκειται για έναν απόλυτα απαρχαιωμενο στρατό, με τραγικές ελλείψεις. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι τα 7-8000 τ64 είναι άξια ξέρω'γω.

Επίσης όσον αφορά την πολεμική αεροπορία, είναι ανύπαρκτοι. Καλά για Ναυτικό ούτε λόγο. Εν ολίγοις, πρόκειται για δύναμη στα χαρτιά. Τα icbm τους σώζουν, αλλιώς θα τους είχε καταπιεί η Κίνα. Η οποία κανείς δε ξέρει τι έχει. Ούτε καν τι ξοδεύει για όπλα.

Η οποία Κίνα είναι το πραγματικό ζητούμενο, γιατί ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον ζωτικό της χώρο.

Πάντως εντάξει, μη το δένουμε ότι ο Πούτιν είναι ο νέος Χίτλερ, γιατί πλέον έχουν γνώση οι φύλακες και ο Πούτιν θα είναι καθυστερημενος, αν το παίξει κατ'αυτον τον τρόπο. Γνώμη μου, η Ρωσία δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ευρώπη και αυτό το γνωρίζει ο Πούτιν, ίσως απλά διεκδικεί καλύτερους όρους..

Δες το προηγούμενο ποστ μου για το θέμα.

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι δύο ταχυτήτων και σίγουρα δεν μπορεί να απλοποιηθεί έτσι που το γράφεις.

Πρέπει να δεις τις σχέσεις μονάδων που έχουν σύγχρονο εξοπλισμό με το μέσο όρο και το τι γίνεται σε κάθε μέτωπο.

Η Κίνα επίσης είναι ένα τεράστιο θέμα με πολλές προεκτάσεις και χρίζει μακροσκελέστατης ανάλυσης,ιδίως σε ότι αφορά τις πραγματικές της ικανότητες και στις φτιαχτές.Ιδίως υπό το πρίσμα των ανερχόμενων δυνάμεων και μιλιταρισμού στην γειτονιά της.

Ειναι πολυ καλυτερο  παντως απο τα στοιχεια που δεν παραθεσες εσυ ... Επισης εχουμε 2014 παει το 1960 και το 1970 εχει περασει ανεπιστρεπτι .Σου αρεσει δεν σου αρεσει αυτη ειναι η πραγματικοτητα .

Επειδή όλο τέτοιες... άκυρες πηγές βάζεις,λέω καλύτερα να αρχίσεις από εδώ να μπαίνεις στο κλίμα σιγά σιγά:

http://www.janes.com/

Μετά να ζητήξεις από τον θείο να σου φέρει και κανένα online περιοδικό τους και έτσι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι εστί πληροφόρηση από αξιόπιστη πηγή του χώρου(όχι τέλεια ,για αυτό άλλωστε σε κάθε ανάλυση υπάρχουν πολλαπλές πηγές)και τι εστί μπλογκ και ιστοσελίδες του πάτου που συνήθως ποστάρεις εδώ.

Από εκεί και πέρα σχολιάζω τι ποστάρεις,εάν έχεις κάτι επ' αυτού ευχαρίστως να το αναλύσουμε γιατί δεν βλέπω να καταλαβαίνεις ότι η Ιστορία είναι συνεχής και δείκτης του παρόντος,ότι έγινε το 1960/70 έχει σχέση με το τι γίνεται σήμερα και τι πιθανόν θα γίνει στο μέλλον.

Δημοσ.

Επειδή όλο τέτοιες... άκυρες πηγές βάζεις,λέω καλύτερα να αρχίσεις από εδώ να μπαίνεις στο κλίμα σιγά σιγά:

http://www.janes.com/

Μετά να ζητήξεις από τον θείο να σου φέρει και κανένα online περιοδικό τους και έτσι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι εστί πληροφόρηση από αξιόπιστη πηγή του χώρου(όχι τέλεια ,για αυτό άλλωστε σε κάθε ανάλυση υπάρχουν πολλαπλές πηγές)και τι εστί μπλογκ και ιστοσελίδες του πάτου που συνήθως ποστάρεις εδώ.

Από εκεί και πέρα σχολιάζω τι ποστάρεις,εάν έχεις κάτι επ' αυτού ευχαρίστως να το αναλύσουμε γιατί δεν βλέπω να καταλαβαίνεις ότι η Ιστορία είναι συνεχής και δείκτης του παρόντος,ότι έγινε το 1960/70 έχει σχέση με το τι γίνεται σήμερα και τι πιθανόν θα γίνει στο μέλλον.

Επειδη εισαι γνωστος μιλιταριστης-πουτινολαγνος  στην μπουρδα που παραθεσες δεν αναφερει τιποτα επι του  συγκεκριμενου θεματος .Εισαι νο 2  και συντομα θα εισαι και νουμερο 3 .Πρωτη δυναμη δεν ησουν ποτε ουτε θα γινεις τι δεν καταλαβαινεις ?Σου αναφερει το αρθρο που ειναι αναδημοσιευση απο σχετικο σαιτ  την συντριπτικη υπεροπλια στον αερα και την Θαλασσα και επειδη δεν εχεις τιποτα απολυτως να πεις  για να το αντικρουσεις  απαντας αλλα λογια να αγαπιομαστε .Για την 8η θεση της γειτονος   κανενα σχολιο το κανατε ολοι γαργαρα βλεπω .

Στην Μοσχα και εσυ  μαζι με το ομωνυμο του Τσεχωφ ...

Btw ιστοσελιδες του πατου για κακομοιρηδες διαβαζεις εσυ οχι εγω .

Δημοσ.

Επειδη εισαι γνωστος μιλιταριστης-πουτινολαγνος  στην μπουρδα που παραθεσες δεν αναφερει τιποτα επι του  συγκεκριμενου θεματος .Εισαι νο 2  και συντομα θα εισαι και νουμερο 3 .Πρωτη δυναμη δεν ησουν ποτε ουτε θα γινεις τι δεν καταλαβαινεις ?Σου αναφερει το αρθρο που ειναι αναδημοσιευση απο σχετικο σαιτ  την συντριπτικη υπεροπλια στον αερα και την Θαλασσα και επειδη δεν εχεις τιποτα απολυτως να πεις  για να το αντικρουσεις  απαντας αλλα λογια να αγαπιομαστε .Για την 8η θεση της γειτονος   κανενα σχολιο το κανατε ολοι γαργαρα βλεπω .

Στην Μοσχα και εσυ  μαζι με το ομωνυμο του Τσεχωφ ...

Btw ιστοσελιδες του πατου για κακομοιρηδες διαβαζεις εσυ οχι εγω .

Ειλικρινά πας καλά;

Που είπα ότι γουστάρω Πουτιν και μάλιστα θεωρώ την Ρωσία δικιά μου ώστε να γράφω "εμείς" και "εσείς" σαν οπαδός;

Που ακριβώς ήμουν υπέρμαχος πολέμων και εξοπλισμών ή ανέφερα οτιδήποτε υπέρ των συρράξεων;

Επειδή δεν πέφτω στην λούμπα των μπλογκ και τις προπαγάνδας αμφότερων και, ω έκπληξη,προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως γράφονται από τα μπλογκ και τα τρομολαγνικά άρθρα;

Ή επειδή στην λέω επειδή ανεβάζεις επανειλημμένα πράγματα που είτε είναι αβάσιμα,ψέμματα ή απλά προπαγάνδα;

Το σάιτ που έβαλα είναι αυτό που θα ψάξεις για τα περιοδικά τους(και ως συνέπεια τα άρθρα τους), που δεν πρόκειται να ανεβάσω/ποστάρω για προφανείς λόγους.

Εάν έκανες το κόπο να ψάξεις στο σάιτ έχει ειδικό μέρος με το military capabilities και από εκεί θα βρεις τον μπούσουλα για να ξεκινήσεις να καταλαβαίνεις τι παίζει γενικότερα.

Φυσικά,όπως όλα τα πράγματα, θέλει ψάξιμο, δεν είναι εύπεπτα και δεν έχουν τον wow factor των bar chart και των εικόνων που ανεβάζεις.

Από εκεί και πέρα εάν θεωρείς κακομοίρηδες και του κώλου το Jane's(και κάθε οργανισμό σαν και το jane's) πάω πάσο.

Δεν έχω να γράψω τίποτα άλλο που θα πιάσει τόπο με σένα.

Συνέχισε να "ενημερώνεσαι" από τα μπλογκ...

Δημοσ.

Αν (αν το τονίζω) γίνει κάποια στραβή στην Ουκρανία, είναι απλώς "πολύ μακράν" για να γίνει η παραμικρή παρέμβαση-επέμβαση.

Εδώ, που οι Βαλτικές χώρες και η Πολωνία, που ανησυχούσαν (κακώς κατά την γνώμη μου), η υποτιθέμενη ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων ήταν καθαρά συμβολική και δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς.

Βλέπε χρεωκοπία (ΗΠΑ, Αγγλία και η εντελώς παράλογη Γαλλία) κλπ.

Η Γερμανία, καμία όρεξη δεν έχει, ούτε την θέληση, ούτε το ηθικό σθένος.

Οπότε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...