Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση

Οι Ταλιμπάν είναι μια χαρά παιδιά, ο νατοικος στρατός κατοχής είναι που προκαλεί το πρόβλημα στο Αφγανιστάν

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση

Οι Ταλιμπάν είναι μια χαρά παιδιά, ο νατοικος στρατός κατοχής είναι που προκαλεί το πρόβλημα στο Αφγανιστάν

Ναι σίγουρα,αυτό πιστεύω κι εγώ για τον ισις
Δημοσ.

Μην περνεις ορκο, υπαρχουν συνεντευξεις πιλοτων F104 που ελεγαν πως εκπαιδευονταν να πετουν χαμηλα για να αποφυγουν τα Βουλγαρικα ρανταρ σε αποστολες μεταφορας πυρηνικων.

Έχω διαβάσει παλαιότερη παρόμοια συνέντευξη πρώην υπουργού Άμυνας, στο περιοδικό ΠΤΗΣΗ.

Προσωπικά, αμφιβάλω πάρα πολύ, αν θα έδιναν ποτέ οι Αμερικανοί σε δικούς μας να ρίξουν τακτικά πυρηνικά.

Το πιθανότερο είναι πως μας παραμύθιαζαν αγρίως (πόσο σας εμπιστευόμαστε, πόσο σας έχουμε ενσωματώσει στο σχεδιασμό κλπ).

Δημοσ.

Για τα πυρηνικά πάντως υπήρχαν μοίρες,δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερα,που εκπαιδεύονταν από τις αρχές του '50 για πυρηνική κρούση με τα F-84 τους,που ήταν τα μόνα τζετ στην πρώιμη ΒΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα ελεύθερης πτώσης.

Για γενικευμένη κατά ΝΑΤΟ εμπλοκή,αλλά και για τοπική με τους Κόκκινους γείτονες.

Από εκεί και πέρα εάν δεν απατώμαι υπήρχαν πτήσεις πάνω από Βουλγαρία ήδη από το τέλος του Εμφυλίου για αναγνώριση στρατηγικών στόχων σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Η τακτική συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι τα 70s.

Ξέχασα να πω ότι η εκπαίδευση γινόταν σε Ευρώπη σε σύμπραξη με τις εκεί μοίρες που είχαν και τον ειδικό dummy οπλισμό και ήδη αεροσκάφη με μετατροπή για τα ειδικά όπλα.

Δημοσ.

Long tom επειδή γνωρίζεις πράγματα κάποτε στο στρατό ήμουν σε θέση όπου μπορούσα να ακούσω "ενδιαφέροντα" πράγματα αλλά είναι 23 χρόνια πίσω.Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν όντως είχαμε/έχουμε πυρηνικά στην Γιάρο μαζί με τους κωδικούς εκτόξευσης.Θα μου πεις που να το γνωρίζεις αλλά λέω μπας και...Επειδή μου έκατσε από κωλοφαρδία να αντικαταστήσω έναν μόνιμο που έκανε εγχείρηση εκείνο τον καιρό με έστειλαν στο στρατηγείο μιας αδτε για τρεις βδομάδες μέχρι να αναρρώσει ο τύπος.Ο χαμηλότερος βαθμός εκεί μέσα εκτός από τους υπαξιωματικούς (κυρίως γυναίκες που στελέχωναν τα γραφεία) ήταν συνταγματάρχης.Το τι έβλεπα εκεί μέσα και το τι άκουγα δεν λεγόταν.Πάντως όντως από οργάνωση είμαστε ξέφραγο αμπέλι.Θυμάμαι στο κενό μου από την υπηρεσία μου και ενώ ετοιμαζόμουν για ύπνο με έστειλαν μία φορά να καθαρίσω στο γραφείο του στρατηγού.Όλα φόρα παρτίδα χάρτες έγγραφα ένας άλλος τεράστιος χάρτης που έπιανε ολόκληρο τοίχο με τις αμυντικές θέσεις  του στρατεύματος και εγώ να είμαι 10 το βράδυ εκεί μόνος και να καθαρίζω χωρίς να με ελέγχει κανείς. Τεσπα δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει αυτό που σου είπα πάντως το άκουσα από ανώτατο αξιωματικό με τα αυτιά μου.

Δημοσ.

Long tom επειδή γνωρίζεις πράγματα κάποτε στο στρατό ήμουν σε θέση όπου μπορούσα να ακούσω "ενδιαφέροντα" πράγματα αλλά είναι 23 χρόνια πίσω.Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν όντως είχαμε/έχουμε πυρηνικά στην Γιάρο μαζί με τους κωδικούς εκτόξευσης.Θα μου πεις που να το γνωρίζεις αλλά λέω μπας και...Επειδή μου έκατσε από κωλοφαρδία να αντικαταστήσω έναν μόνιμο που έκανε εγχείρηση εκείνο τον καιρό με έστειλαν στο στρατηγείο μιας αδτε για τρεις βδομάδες μέχρι να αναρρώσει ο τύπος.Ο χαμηλότερος βαθμός εκεί μέσα εκτός από τους υπαξιωματικούς (κυρίως γυναίκες που στελέχωναν τα γραφεία) ήταν συνταγματάρχης.Το τι έβλεπα εκεί μέσα και το τι άκουγα δεν λεγόταν.Πάντως όντως από οργάνωση είμαστε ξέφραγο αμπέλι.Θυμάμαι στο κενό μου από την υπηρεσία μου και ενώ ετοιμαζόμουν για ύπνο με έστειλαν μία φορά να καθαρίσω στο γραφείο του στρατηγού.Όλα φόρα παρτίδα χάρτες έγγραφα ένας άλλος τεράστιος χάρτης που έπιανε ολόκληρο τοίχο με τις αμυντικές θέσεις  του στρατεύματος και εγώ να είμαι 10 το βράδυ εκεί μόνος και να καθαρίζω χωρίς να με ελέγχει κανείς. Τεσπα δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει αυτό που σου είπα πάντως το άκουσα από ανώτατο αξιωματικό με τα αυτιά μου.

Ανάλογα την εποχή,στην αρχή εάν δεν απατώμαι δεν υπήρχαν πυρηνικά στην Ελλάδα,για αυτό και η εκπαίδευση γινόταν αλλού.

Από εκεί και πέρα πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με το θέμα και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για τα όπλα ελεύθερης πτώσης.

Πάντως σίγουρα, κάποια περίοδο από ότι θυμάμαι υπήρχαν πυρηνικές κεφαλές και για τους τακτικούς βαλλιστικούς Honest John και για τους Νίκη-Ηρακλής κάπου στην Ελλάδα.

Είναι περίπλοκο το θέμα γιατί τα πυρηνικά δεν ήταν αυτόνομα συστήματα,αλλά το ΝΑΤΟ έδινε τις ειδικές κεφαλές ανάλογα με το σύστημα εν χρήση(ή ενοικιαζόμενο) και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Τα πυρηνικα τοτε ηταν λιγο όπως η αντι-βαλιστικη ασπίδα σημερα. Ο μονος τρόπος η Ελλαδα και άλλες ΝΑΤΟικες χωρες να εχουν πυρηνικη αποτροπη ηταν με το να τους δώσουν οι Αμερικανοι πυρηνικες βομβες που μεταφέρονταν απο εθνικά μεσα. Αντίστοιχα σημερα προωθούν τους αντιβαλιστικους τους πυραυλους σαν τον μόνο τρόπο να προστατευθουν οι χώρες απο τέτοια όπλα. Και στις 2 περιπτώσεις βέβαια το μέγεθος της επειλής ήταν αμφισβητούμενο, ενώ οι Αμερικανοι έπερναν το πάτημα στις χώρες που ήθελαν.

Πάντως πρόσφατα διάβασα μια έκθεσε ενός αμερικάνου γερουσιαστή απο το 1992. Τότε η Ουκρανία ήταν η 3η πυρηνική δύναμη του πλανήτη και προσπαθούσαν να την αφοπλίσου. Έλεγε απο τότε το "γεράκι" πως οι Ουκρανοί έπρεπε να κρατήσουν τα πυρηνικά τους για να αντιμετωπίσουν την Ρωσικη απειλη και επεκτατισμό, τελικά λιγο δίκαιο είχε ο τύπος.

Δημοσ.

Έχοντας δει ουκ ολίγα βίντεο των αποσχιστων στα οποία δείχνουν και επικεντρών κιόλας σε διαμελισμενα σώματα, καμμένα, τιναγμενα μυαλά κοκ, αναρωτιέμαι.. Σε τι ακριβώς διαφέρουν από τους ταλιμπαν; στο ότι δε φωνάζουν αλλαχου ακμπαρ;

κάφροι μπορεί να υπάρχουν παντού ... αλλά μερικές διαφορές που μπορώ να σκεφτώ:

1. Στο ότι κατά πάσ πιθανότητα το εροπλάνο έπεσε από μαλακία και όχι "εξ' επι τούτου" (αααααααααααααααααααα .......)

2. Στο ότι δεν έριξαν το αεροπλάνο γιατί αυτοί που ήταν μέσα γούσταραν άλλο βιβλίο από το δικό τους

3. στο ότι δεν έφαγαν την καρδιά του άλλου (βλέπε συρία)

και μερικά άλλα

Άσχετα αν οι ουκρανο-ρωσοφονοι έχουν δίκιο ή άδικο να τους συγκρίνεις με τους ταλιμπαν είναι άστοχο.

Σπλατεριές τραβάνε πολλοί με τα κινητά τους, αυτό δε τους κάνει ταλιμπαν.

Δημοσ.

Νομίζω πως μόνο στον Άραξο υπήρχαν οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση των πυρηνικών.

Πάντως πρόσφατα διάβασα μια έκθεσε ενός αμερικάνου γερουσιαστή απο το 1992. Τότε η Ουκρανία ήταν η 3η πυρηνική δύναμη του πλανήτη και προσπαθούσαν να την αφοπλίσου. Έλεγε απο τότε το "γεράκι" πως οι Ουκρανοί έπρεπε να κρατήσουν τα πυρηνικά τους για να αντιμετωπίσουν την Ρωσικη απειλη και επεκτατισμό, τελικά λιγο δίκαιο είχε ο τύπος.

ΕΥΤΥΧΩΣ, που δεν τον άκουσαν και αφοπλίσθηκε η Ουκρανία!

Φαντάζεσαι τον πρώην πυγμάχο να' χει τον έλεγχο πυρηνικών όπλων; :fear:

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως μόνο στον Άραξο υπήρχαν οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση των πυρηνικών.

Ναι αλλα με τα πυρηνικα η σχέσεις τους με την Ρωσία θα ηταν σε ποιο....ισο επιπεδο.

Και εδω ενα χιουμοριστικο βιντεο, σχετικα με την συγκριση Αυτονομιστών-ταλιμπαν, ειναι στο πνέυμα της εποχής

https://www.youtube.com/watch?v=qeMiyGZD6R0

Δημοσ.

Εδω εχει το πακισταν πυρηνικα τι να λεμε τωρα; Που δεν το λες και απιθανο να ταλιμπανοποιηθει καποια στιγμη.....

Δημοσ.

κάφροι μπορεί να υπάρχουν παντού ... αλλά μερικές διαφορές που μπορώ να σκεφτώ:

1. Στο ότι κατά πάσ πιθανότητα το εροπλάνο έπεσε από μαλακία και όχι "εξ' επι τούτου" (αααααααααααααααααααα .......)

2. Στο ότι δεν έριξαν το αεροπλάνο γιατί αυτοί που ήταν μέσα γούσταραν άλλο βιβλίο από το δικό τους

3. στο ότι δεν έφαγαν την καρδιά του άλλου (βλέπε συρία)

και μερικά άλλα

Άσχετα αν οι ουκρανο-ρωσοφονοι έχουν δίκιο ή άδικο να τους συγκρίνεις με τους ταλιμπαν είναι άστοχο.

Σπλατεριές τραβάνε πολλοί με τα κινητά τους, αυτό δε τους κάνει ταλιμπαν.

δε μίλησα για την πτήση.

Γενικά για τα βίντεο που τραβάνε μίλησα.

Που ο άλλος κειτεται νεκρός μπρούμυτα, με το κεφάλι διαλυμένο και αυτοί τον γυρνάν για να τον δείξουν κάμερα και ακούγονται και γελάκια κιόλας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...