torq Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 μην αρχίσουμε τα της πειρατείας μιας και δε θα τελειώσουμε ποτέ. η ερώτηση απλή. κάποιος ιδιώτης που μπορέι να έχει στον υπολογιστή του τα πάντα πειρατικά. λειτουργικό, προγράμματα και μερικά GB mp3 και ταινίες, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα? δε μιλάμε να τα πουλάει η να κάνει upload. έστω ότι κάνουν ντου στο σπίτι κάποιου για άσχετο λόγω και βρίσκουν αυτά στον υπολογιστή του. έχει κάποια συνέπεια; θεωρητικά ρωτάω.
firewalker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Ναι, ισχύουν οι νόμοι για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και άλλοι πολλοί νόμοι. Εξαρτάται όμως τι ψάχνουν. Αν ψάχνουν τρομοκράτες, δεν νομίζω να ασχοληθεί ο εισαγγελέας που διέταξε το "ντου".
NikosKallithea Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Αν ηταν να πιάσουν οσους ελληνες εχουν παράνομο software, τοτε μάλλον δεν θα μείνει κανένας εξω 4
michael92 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Νομίζω μόνο σε αεροδρόμιο αν έχεις laptop στην χειραποσκευή έχεις θέμα. Αν το χεις στην βαλίτσα δεν έχεις θέμα.
paylidis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Νομίζω μόνο σε αεροδρόμιο αν έχεις laptop στην χειραποσκευή έχεις θέμα. Αν το χεις στην βαλίτσα δεν έχεις θέμα.Σε αεροδρόμιο έχω πετύχει ομάδα ελέγχου μαζι με δυο τεμπελομπατσους να ζητάνε ευγενικά να εξετάσουν το λογισμικό σου. Εβαζαν ένα στικακι που ελέγχε τα κλειδιά απο όλα τα προγράμματα κ αν είχες κάτι σε έπαιρναν παραπέρα. Δε ξέρω τι παιζόταν δε με έλεγξαν εμένα (είχα MacBook της δουλειάς οπότε ήταν όπως κ να έχει κόμπλε) Κατα τα αλλα μόνο αν έχει πειρατικο σαν επαγγελματίας παίζει να υπάρξει θέμα σε τυχόν έλεγχο.
torq Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 ο επαγγελματίας προφανώς και θα έχει πρόβλημα αλλά τι γίνεται με τους άλλους. αναφέρομαι και σε ταινίες και mp3. όχι μόνο λογισμικό καλά αν έχεις και μερικά ΤΒ μπορέι να σε κατηγορήσουν ότι το έχεις κάνει επάγγελμα. δε το ήξερα αυτό με το αεροδρόμιο
zynif Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Νομίζω μόνο σε αεροδρόμιο αν έχεις laptop στην χειραποσκευή έχεις θέμα. Αν το χεις στην βαλίτσα δεν έχεις θέμα. Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Αν αρνηθείς τον έλεγχο ;
michael92 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Αν αρνηθείς τον έλεγχο ; Γιατί να έχεις το laptop πάνω σου όμως; Μπορείς να το βάλεις στην βαλίτσα και να την βγάλεις με tablet/ smartphone στο αεροπλάνο.
zynif Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Γιατί να έχεις το laptop πάνω σου όμως; Μπορείς να το βάλεις στην βαλίτσα και να την βγάλεις με tablet/ smartphone στο αεροπλάνο. Στην περίπτωση μου δεν χρησιμοποιώ βαλίτσα αλλά ένα μικρό βαλιτσάκι το οποίο το παίρνω μαζί μου στην καμπίνα. Για να το πάρεις όμως πρέπει να είναι κάτω από οκτώ κιλά. Το laptop μου μετά βίας χωράει στο βαλιτσάκι. Και φοβάμαι να δώσω το βαλιτσάκι σαν αποσκευή γιατί φοβάμαι ότι θα σπάσει έτσι όπως πετάνε τις βαλίτσες μέσα στο αεροπλάνο . Δυό φορές έχω πετάξει από το βενιζέλος για εσωτερικό και δεν μου έκαναν κάποιο έλεγχο.
militarist Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Εγώ ταξιδεύω συχνά και δεν μου έτυχε ποτέ έλεγχος .
gigisoni Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Ούτε κι εμένα. Καλά, εγώ το smartphone και το ipad κουβαλώ, αλλά και αυτά πειραγμένα τα έχω, και πάντα κουβαλώ κάποια ταινία/σειρά στο ipad για να δω στην πτήση. Αλλά βλέπω πολλούς με laptops στον έλεγχο και ξέρω πολλά άτομα που κουβαλάνε τα λάπτοπ τους, ποτέ δεν άκουσα ή είδα να γίνεται έλεγχος λάπτοπ για παράνομο λογισμικό.
poten159 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Εξαρταται απο τους νομους της χωρας στην οποια εισαι, το αν εφαρμοζονται (εδω κολλαμε εμεις ) και δυστυχως την διαθεση των ατομων που θα κανουν τον ελεγχο, αν εισαι Ελλαδα. Απο τεχνικη αποψη μπορει να γινει καποια διωξη καθως υπαρχουν οι σχετικοι νομοι περι πνευματικης ιδιοκτησιας κτλ, αλλα οπως ειπωθηκε παραπανω, το ουσιαστικο ειναι το τι ψαχνουν...
kfyros Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δεν υπάρχει διαχωρισμός ιδιώτη - επαγγελματία. Ισχύει για το λογισμικό διοικητικό πρόστιμο χίλια ευρώ για κάθε παράνομο λογισμικό . Δλδ. 1000 ευρώ για το office, 1000 ευρώ για antivirus, 1000 ευρώ για τα windows και πάει λέγοντας. Αυτά είναι στο κράτος (της εφορίας). Επίσης υποχρεούσαι να πληρώσεις την αξία του λογισμικού στον κατασκευαστή (πόσο κάνει το office, το antivirus, τα windows κλπ.) ,για να μη σε πάνε μέσα,και αν θέλει μπορεί να σου κάνει και μήνυση ο κατασκευαστής.. Απλά είναι σπάνιο να σε πιάσουν αν είσαι ιδιώτης.Νομίζω τους μόνους ιδιώτες που έχουν κυνηγήσει στα χρονικά είναι τους χρυσαυγίτες (αυτήν την ξανθιά πως τη λένε που είχε ταινίες στο κομπιουτερ της).. Φυσικά και τους διαχειριστές των διάφορων τορεντάδικων που έχουν κλείσει κατά καιρούς,και επιχειρήσεις, οι οποίες υποχρεούνται να δηλώνουν το λογισμικό που διαθέτουν (όσες έχουν υποχρέωση μηχανογραφικού λογιστηρίου). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα