Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουτε μια ωρα στο στρατο μελλοντικων δολοφονων

Αν δεχτούμε ότι έχουμε αμυντικό στρατό και ότι δεν εμπλεκόμαστε άμεσα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, τότε δεν βρισκόμαστε πρακτικά σε αυτοάμυνα;

Δημοσ.

Η Αργεντινή κατέργησε την υποχρεωτική θητεία το 1994 και την αντικατέστησε με μισθοφορικό στρατό.

Η κατάργηση της θητείας ήταν επακόλουθο της έλλειψης εμπιστοσύνης στο στρατό, της μείωσης του προυπολογισμού που ανάγκασε τον στρατό να στρατολογεί λιγότερους νεοσύλλεκτους, την εμπειρία του πολέμου στα νησία Φόκλαντ το 1982 που απέδειξε την ανωτερότητα των επαγγελματιών στρατιωτών, και μία σειρά σκανδάλων σχετικά με την βιαιότητα της εκπαίδευσης που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του στρατιώτη Omar Carrasco σε μία στρατιωτική βάση το 1994, ως αποτέλεσμα μίας βίαιης άσκησης πειθαρχίας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η στρατολόγηση δεν έχει καταργηθεί πλήρως. Ο Στρατιωτικός Νόμος ορίζει ότι μπορεί να επιβληθεί επιστράτευση σε περίπτωση πολέμου, εθνικής κρίσης ή έκτακτης ανάγκης.

Η στρατολόγηση στην Αργεντινή είναι γνωστή ως la colimba, ενώ οι στρατιώτες ως colimbas. Η λέξη colimba είναι σύνθετη, και παράγεται από τις αρχικές συλλαβές των ρημάτων correr(τρέχω), limpiar (καθαρίζω) και barrer (σκουπίζω), επειδή θεωρούνταν ότι το μόνο που έκαναν οι στρατιώτες ήταν να τρέχουν, να καθαρίζουν, και να σκουπίζουν.

Αργεντινή Ελλάδα ίδιοι.

Αλλά αυτοί είχαν μυαλό να τον "κόψουν" τον υποχρεωτικό στρατό....

• Like 1
Δημοσ.

Αργεντινή Ελλάδα ίδιοι.

Αλλά αυτοί είχαν μυαλό να τον "κόψουν" τον υποχρεωτικό στρατό....

Δεν είναι θέμα μυαλού. Ο λόγος που την διατηρούν οφείλεται σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

• Like 4
Δημοσ.

Δωρεαν εργατικα χερια που συντηρουν τα στρατοπεδα, ενισχυση των τοπικων οικονομιων , χρηματα που κερδιζουν απο τους φανταρους , πολιτικοι λογοι δεν επιτρεπουν την καταργηση της θητειας

• Like 1
Δημοσ.

Γ αν γίνοταν και Δ αλλά ίσως σε ένα φανταστικό κόσμο.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1

Γουστάρω Γροιλανδία λέμε :D

Καλά, λογικό η Γροιλανδία με τους 5 κατοίκους της να μην έχει στρατό... :Ρ Αλλά ανήκει στη Δανία έτσι κι αλλιώς.

Απ ότι βλέπω ούτε η Ισλανδία έχει, αλλά το περίεργο είναι που δεν έχουν Παναμάς και Κόστα Ρίκα. Δε ξέρω τι και πως... αλλά κάτι άλλο θα παίζει...

Δημοσ.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1

Χώρες που θα καταργήσουν την υποχρεωτική στράτευση

Ουκρανία

χαχαχααχαχαχααχαχαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Προαιρετική θητεία/μισθοφορικός στρατός.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να είναι υποχρεωτικό τότε ας το κάνουν 6 μήνες στα 18 έτη με καθημερινή εκγύμναση, πολεμικές τέχνες, λεπτομερείς γνώσεις επιβίωσης στην ύπαιθρο και στο νερό, εκπαίδευση σε όπλο, εκπαίδευση για την περίπτωση φυσικών καταστροφών όπως σεισμών και πυρκαγιών που έχουμε μπόλικες στην Ελλάδα και δραστηριότητες όπως καθαρισμός δασών και άλλες κοινοφελείς δραστηριότητες. Είναι κρίμα να στέλνουμε τους νεαρούς στην Ελλάδα να χάνουν ένα χρόνο από τη ζωή τους στο τέλος του οποίου βγαίνουν εκνευρισμένοι και απαισιόδοξοι.

http://el.wikipedia.org/wiki/Στρατιωτική_υπηρεσία

Η καλύτερη χώρα.

Δημοσ.

Απ ότι βλέπω ούτε η Ισλανδία έχει, αλλά το περίεργο είναι που δεν έχουν Παναμάς και Κόστα Ρίκα. Δε ξέρω τι και πως... αλλά κάτι άλλο θα παίζει...

Στην περίπτωση του Παναμά έβαλαν τα χέρια τους οι peacekeepers Αμερικάνοι. Μιας και έχω πρόχειρο το link από άλλο thread, δες εδώ.

On 10 February 1990, the Endara government abolished Panama's military and reformed the security apparatus by creating the Panamanian Public Forces. In 1994, a constitutional amendment permanently abolished the military of Panama.    

Για την Κόστα Ρίκα δεν ξέρω, νομίζω όμως πως και εκεί κάτι παίζει με τις ΗΠΑ.

Δημοσ.

Χώρες που θα καταργήσουν την υποχρεωτική στράτευση

Ουκρανία

χαχαχααχαχαχααχαχαχαχαχαχα

H εθελοντικη εχει περαση  εκει.. :P

Δημοσ.

Αν δεχτούμε ότι έχουμε αμυντικό στρατό και ότι δεν εμπλεκόμαστε άμεσα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, τότε δεν βρισκόμαστε πρακτικά σε αυτοάμυνα;

Στην ενοπλη αυτοαμυνα δε δολοφονεις;

Δημοσ.

Στην ενοπλη αυτοαμυνα δε δολοφονεις;

Η αμυνεσαι αρα σκοτωνεις η λες α εγω δεν σκοτωνω και ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ.

Ο καθενας με τα γουστα του.

• Like 1
Δημοσ.

Η αμυνεσαι αρα σκοτωνεις η λες α εγω δεν σκοτωνω και ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ.

Ο καθενας με τα γουστα του.

Δεν σκοτώνεσαι απλό παραδίνεσαι.

BTW Υπάρχει καμία έρευνα πόσο κοστίζει η θητεία στο κράτος ?

Δημοσ.

Δεν σκοτώνεσαι απλό παραδίνεσαι.

BTW Υπάρχει καμία έρευνα πόσο κοστίζει η θητεία στο κράτος ?

Μαλλον θα αστειευεσαι....

Εγω ξερω μονο για πανω απο 35 και κοστιζει 6 χιλιαρικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...