Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια θα ηθελα την βοήθεια σας σε μια εργασια για το πανεπιστήμιο!Αν και θεωρητική σχολή έχουμε ενα μαθημα στατιστικής και δεν σκαμπάζω πολλά απο αυτά αν μπορει καποιος να με βοηθήσει που ξερει να λειτουργει το συγκεκριμένα προγράμματαΑυτα ειναι τα ερωτήματα

Να εκτελεστεί Exploratory Factor Analysis, στην οποία να εισαχθούν οι μεταβλητές E6.1 μέχρι και E6.7. Η εργασία να γίνει με τη μέθοδο των κύριων συνιστωσών και να απαντηθούν οι παρακάτω ερωτήσεις 

1. Τι διαφορά έχει η μέθοδος των κύριων συνιστωσών (PC), από τις υπόλοιπες που διαθέτει το SPSS;
  2. Η ανάλυση παραγόντων που εκτελέσατε ανέδειξε κάποια δομή για τα δεδομένα σας; Ποια ακριβώς είναι αυτή; Μπορείτε να δώσετε κάποια Ερμηνεία των αποτελεσμάτων σας;
  3. Στην ανάλυσή σας, ποια μήτρα από τις δύο του SPSS (CORRELATION MATRIX ή COVARIANCE MATRIX) προτιμήσατε, και γιατί;
  4. Ποιες συγκεκριμένες πρόνοιες λάβετε πριν, αναφορικά με τη φύση των δεδομένων σας, ώστε να έχετε, στη συνέχεια, μια καλή FACTOR ANALYSIS;
  5. Ποιες ακριβώς είναι οι παραδοχές για την διερευνητική FACTOR  ANALYSIS;
  6. Τι είναι, και ποια ακριβώς η χρησιμότητα του ROTATION; Εσείς, ποια μέθοδο ROTATION χρησιμοποιήσατε και γιατί;

Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά γιατί δεν πας στο μάθημα; Δεν διαβάζεις από μόνος σου τις σχετικές σημειώσεις;

Δεν έχω σκοπό να τρολάρω αλλά τέτοια ποστ τα βρήσκω κάπως εκτός πραγματικότητας. 

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις δικιο αλλα τι να κανουμε?Οποιος γνωριζει ας απαντησει..σε παρακαλω μην το συνεχισεις το θεμα 

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να σου απαντήσει κάποιος? Σοβαρά ρωτάω. Καταρχάς και να ήθελε κάποιος να σου κάνει την εργασία (βασικά πάνω κάτω αυτό ζητάς), δεν έχει τα δεδομένα.

Δηλαδή ας πούμε τη 2 ερώτηση πως θα στην απαντήσει κάποιος? Κοιτώντας τι?

Κι ας πούμε στην 3 σου λέω εγώ να να προτιμήσεις το Covariance Matrix.

Κι ας πούμε στην 5 σου λέω να κάνεις VARIMAX rotation. Ωραία. Και?

H 4 και η 5 απαντιέται με 5 λεπτο google ή ακόμα καλύτερα αν απλά διαβάσεις τις 2 εισαγωγικές σελίδες του βιβλίου στατιστικής.

Ο headbanger έχει δίκιο, κάνε τουλάχιστον καμιά ανάγνωση για να μπορείς να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις. No offence εγώ με το που διάβασα το factory analysis κατάλαβα ότι κάπου σημείωσες για μια εργασία στη στατιστική, άκουσες κάτι για factor, factory whatever, κι απλά μπήκες να ρωτήσεις. Προδιαθέτεις τον άλλο αρνητικά.

Δημοσ.

2-4 μου εμειναν τις αλλες τις καταφερα.Αν μπορει καποιος ας βοηθήσει.Για την 2 το ξερω οτι χρειάζονται δεδομενα αυτο που θελω  ειναι να με κατευθύνει.Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...