Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! :D  Κατ' αρχάς αυτό είναι το πρώτο θέμα που αναρτώ στο insomnia γι' αυτό και παρακαλώ πολύ να μην με κρίνετε αρνητικά αν κάνω κάτι λάθος. Λοιπόν, είμαι μαθητής της 1ης Λυκείου και ψάχνω μια δουλειά μερικής απασχόλησης ίσα-ίσα για να βγάζω ένα μικρό χαρτζιλίκι της τάξης των 10-`15 ευρώ την ημέρα. Είναι πολλά αυτά που ζητάω; Ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν κατάλληλη για την ηλικία μου, και αν θα με δέχονταν σε μια δουλειά τύπου μπάρμαν, ή διανομέα φυλλαδίων. Έχετε κάποιο άλλο επάγγελμα καταλληλότερο υπόψιν; Ποια είναι η εμπειρία σας ή και οι απόψεις σας;
Σας ευχαριστώ πολύ, ανυπομονώ να δω τις απαντήσεις σας, καθώς μετράνε πολύ για εμένα!!! :-D

Δημοσ.

Καταρχήν οι δύο δουλειές που αναφέρεις είναι τελείως διαφορετικές.

"Ζητάνε" διαφορετικά πράγματα και απευθύνονται σε διαφορετικά άτομα.

Ειδικά για μπάρμαν χρειάζονται γνώσεις, δεν είναι κάτι απλό.

Και αφού η νομοθεσία ορίζει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεσαι μέσα σε μπαρ αν είσαι κάτω από 17 (εκτός αν συνοδεύεσαι από κάποιον από τους γονείς σου), πως ακριβώς το βλέπεις ότι θα μπορείς να εργάζεσαι εκεί; Όχι σαν μπάρμαν αλλά ούτε καν για τη λάντζα

Δημοσ.

Καταρχήν οι δύο δουλειές που αναφέρεις είναι τελείως διαφορετικές.

"Ζητάνε" διαφορετικά πράγματα και απευθύνονται σε διαφορετικά άτομα.

Ειδικά για μπάρμαν χρειάζονται γνώσεις, δεν είναι κάτι απλό.

Και αφού η νομοθεσία ορίζει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεσαι μέσα σε μπαρ αν είσαι κάτω από 17 (εκτός αν συνοδεύεσαι από κάποιον από τους γονείς σου), πως ακριβώς το βλέπεις ότι θα μπορείς να εργάζεσαι εκεί; Όχι σαν μπάρμαν αλλά ούτε καν για τη λάντζα

Χαχαχχα ένα δίκιο το' χεις.... Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Με ενδιαφέρουν αρκετά επαγγέλματα, δεν είμαι ούτε τεμπέλης, αντίθετα αρκετά δραστήριος και μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα!

Δημοσ.

Στην ηλικία σου πιστεύω οτι πιο εύκολα θα βρεις δουλειά σαν διανομέας φυλλαδίων, παρά σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί - καφετέρια! Σε κανα χρόνο, μπορείς να επιχειρήσεις να μπείς σε καποια καφετέρια σαν βοηθός σερβιτόρου.

Αν και θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σε μια πιο επεικοδομιτική δουλειά, που θα σε ωφελήσει στο μέλλον!

Δημοσ.

Δεν τσεκαρεις καλυτερα σε κανενα νετ-καφε (αν εχει απομεινει καποιο ανοιχτο) ?  B)

Σιγουρα καλυτερη περιπτωση.

Φυλλαδια = αρκετος κοπος και (πλεον) πολυ λιγα χρηματα...

Μπαρμαν = Δεν εχω δει πολλους 16+ χρονους μπαρμαν...

Δημοσ.

Και σε εταιρεία διανομής δεν θα σε πάρουν στην ηλικία σου, θα έχουν πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο.

Δημοσ.

Δεν τσεκαρεις καλυτερα σε κανενα νετ-καφε (αν εχει απομεινει καποιο ανοιχτο) ?  B)

Σιγουρα καλυτερη περιπτωση.

Φυλλαδια = αρκετος κοπος και (πλεον) πολυ λιγα χρηματα...

Μπαρμαν = Δεν εχω δει πολλους 16+ χρονους μπαρμαν...

Για τα φυλλάδια πλέον πολοί έχουν πιάσει το νόημα και δεν ασχολούνται με τα φυλλάδια ως κύριο μέσο διαφήμισης  . Κάποτε δουλευα σε φυλλάδια προ κρίσης σε ηλικία 18 χρονών. Ξεκινησα να μοιράζω πόρτα-πόρτα φυλλάδια για ένα μαγαζί delivery και μεσα σε 2 μήνες με έκανε υπευθυνο για την διαφήμιση του μαγαζιού. Επέβλεπα τα παιδιά που μοίραζαν , επέλεγα παιδιά για την δουλειά , προστατευα τα παιδιά αν γινόταν κανένας καυγάς με ενοίκους πολυκατοικιών (πολύ συνηθισμένο) κτλ σε σημείο που αν πήγαινε να πέσει ξύλο έμπαινα μπροστα  ή για να το φάω εγώ ή αν καταφέρω διπλωματικά να λήξει εκεί το θέμα.

Ξεκίνησα με το να παίρνω ως διανομέας φυλλαδίων 12 ευρώ στα 500 φυλλάδια και όταν έγινα υπεύθυνος έπαιρνα ποσοστά . Δηλαδή στα 500 φυλλάδια που μοιράζονταν απο τα παιδιά έπαιρνα 10 ευρώ . Το συνηθισμένο ήταν να καθαρίζω 20 ευρώ ποσοστά για 3 ώρες δουλειά (είχα 2 παιδιά που μοιραζαν συνηθως και 30 ευρώ για 3 ώρες όταν είχα σπάνια 3  )

Αυτά τα λεφτά τώρα δεν παίζουν όπως και επίσης το όλο  "επαγγελμα" έχει πιάσει πάτο λόγο κρίσης αλλα και λόγο εξέλιξης της διαφήμισης (social media κτλ  ) . 

Φιλαράκι για την ηλικία σου είναι καλό για χαρτζιλίκι αλλα να ξέρεις ότι θα σου φύγει ο πάτος αν ασχοληθείς με το να μοιράζεις απο πόρτα σε πόρτα πολυκατοικίας συν ο ψυχολογικός πόλεμος απο τους ενοίκους. Δε στα λέω για να σου κόψω τα φτερά επιχείρησε το. Ψαξε για δουλειά αλλά μην περιμένεις γλυκο χρήμα ;)

Δημοσ.

Πολύ καλή λύση είναι αυτή του νετ καφέ εφόσον όπως αναφέρθηκε υπάρχουν πλέον όπως επίσης και βοηθός σερβιτόρου ή λάντζα σε καμιά ταβέρνα/καφετέρια.

Δημοσ.

φυλλαδια ξεχασε το γιατι θα εισαι ολη μερα (κυριολεκτικα) στο δρομο και επειδη εισαι ανηλικος δυσκολο να κρυφτεις.

παντως ειναι εργασια που τη μια μερα πας, την επομενη δουλευεις, αν πας πολυ πρωι δουλευεις και την ιδια...

συνηθως ανασφαλιστος, απλα σου λενε αν σε σταματησει κανας ελεγχος ή αστυνομια να πεις οτι δουλευεις δοκιμαστικα 1η μερα.

Δημοσ.

βασικά ας το δούνε κάποιοι και σαν γυμαστική αερόβια για απώλεια βάρους.. το περπάτημα βοηθάει πολύ. 

Σε αυτη την ηλικά αντοχές υπάρχουν πάντως και αν του επιτεθεί κανένας ένοικος ας το βάλει στα πόδια.

Δημοσ.

βασικά ας το δούνε κάποιοι και σαν γυμαστική αερόβια για απώλεια βάρους.. το περπάτημα βοηθάει πολύ. 

Σε αυτη την ηλικά αντοχές υπάρχουν πάντως και αν του επιτεθεί κανένας ένοικος ας το βάλει στα πόδια.

αν σου επιτεθει σκυλος και το βαλεις στα ποδια ομως, ειθε να εισαι ο μπολτ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...