gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 παραπαιδεια υπαρχει παντου σε ολες τις χωρες και φυσικα και στο βελγιο και οσο παει και γιγαντωνεται Καλά για να φτάσει το Βέλγιο τα χάλια της Ελλάδας με ένα τουλάχιστον φροντιστήριο σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο θα περάσουν πολλά χρόνια..
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλά είμαστε και συνηθισμένοι στο να γιγαντώνοντε προβλήματα που ουσιαστικά δεν κοστίζουν σε κανέναν, μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε μια πιθανή "τεμπελιά" και να τη γενικεύσουμε. Και μονο που η είδηση αναφέρεται σε 180.000 "αιώνιους",( διευκρινίζοντας φυσικά εντος πως μέσα σε αυτους ειναι και όσοι μπορει να χρωστάνε πτυχιακη και βρισκονται στο 4ο έτος και 1 ημέρα), αντιλαμβάνεται κανεις ποιος ειναι ο πραγματικος στόχος μιας τέτοιας δημοσίευσης.
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Και μονο που η είδηση αναφέρεται σε 180.000 "αιώνιους",( διευκρινίζοντας φυσικά εντος πως μέσα σε αυτους ειναι και όσοι μπορει να χρωστάνε πτυχιακη και βρισκονται στο 4ο έτος και 1 ημέρα), αντιλαμβάνεται κανεις ποιος ειναι ο πραγματικος στόχος μιας τέτοιας δημοσίευσης. αυτο το συμπερασμα πως σκατα το εβγαλες οταν μιλαει για ατομα που μπηκαν 2006 και πριν? 2
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Στην Ελλάδα πάντως έχουμε μάθει να φορτώνουμε οποιοδήποτε πρόβλημά μας στους άλλους. Δικαιολογίες με το τσουβάλι. Μα δούλευα και έχανα εργαστήρια. Μα είχαμε οικογενειακό πρόβλημα. Μα δεν είχα λεφτά. Και αυτό δεν συναντάται μόνο στα πανεπιστήμια αλλά είναι μια νοοτροπία που μας ακολουθεί παντού. Στις δημόσιες υπηρεσίες τα ίδια ακούς. Το πανεπιστήμιο δηλαδή θα πρέπει να σηκώσει το βάρος του προβλήματός σου; Θυμάμαι σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, είχαμε να κάνουμε μια εργασία σε Η/Υ. Τότε, (το '99) δεν είχαν όλοι pc και μερικοί έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αυτούς του εργαστηρίου. Την ημέρα που έπρεπε να την παραδώσουμε, ένας φοιτητής είπε στον καθηγητή ότι δεν την έκανε γιατί είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στο εργαστήριο και δεν ήταν διαθέσιμοι οι υπολογιστές. Τον κόβει ο καθηγητής και του λέει "Κρίμα. Ας έβρισκες λύση" και του έβαλε F. (Όντως είχε πρόβλημα το εργαστήριο την τελευταία μέρα, αλλά είχαμε μια εβδομάδα deadline). Το point μου δεν είναι αν ήταν σωστή ή λάθος η αντιμετώπιση του καθηγητή, αλλά όταν υπάρχει απεριόριστη ανοχή και κατανόηση, στο τέλος δεν γίνεται δουλειά. Όταν ξέρεις πως υπάρχουν όρια, θα βρεις τρόπο να τελειώσεις. Αυτα στην Αγγλια γιατι στην Ελλαδα δεν εχουμε υπολογιστες για ολους τους φοιτητες και αυτους που εχουμε ειναι παμπαλαιοι, δεν ξερω τι γινεται τωρα αλλα εγω το 2011 που τελειωσα ειχαμε υπολογιστες με Windows 95 και XP με 512 μνημη και 800Mhz επεξεργαστη. Α επισης κατι πολυ σημαντικο το οποιο δεν εχει υποθει σε καθε σχολη οι ωρες του εξαμηνου και οι αλυσιδες ηταν διαφορετικες τωρα δεν ξερω τι γινεται. Εμεις λοιπον ειχαμε 30 ωρες ολα τα μαθηματα καθε εξαμηνου ηταν 30 ωρες αρα αν κοβοσουν σε ενα μαθημα αναγκαστικα αυτο μαθημα το αφηνες ή αφηνες μαθημα απο το νεο εξαμηνο, καποια μαθηματα ομως ειναι αλυσιδες ετσι αν ειχες περασει Ηλεκτρονικα 1 πχ και δεν ειχες παρει ηλεκτρονικα 2 γιατι ηθελες να παρεις μαθηματικα στο επομενο εξαμηνο πχ δεν μπορουσες να δηλωσεις ψηφιακα γιατι δεν ειχες περασει ηλεκτρονικα 2 και φυσικα με τον καιρο το προβλημα γινοταν ολο και χειροτερο. Θυμάμαι στην σχολη μου μια εποχη ειχαμε 5πλη αλυσιδα δηλαδη Μαθ Ι, Μαθ ΙΙ, Μαθ ΙΙΙ, ΣΑΕ Ι, ΣΑΕ ΙΙ. Αν εξαιρσεις τα Μαθ Ι που ηταν βατα μετα ξεκιναγε το χαος. 1
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλά για να φτάσει το Βέλγιο τα χάλια της Ελλάδας με ένα τουλάχιστον φροντιστήριο σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο θα περάσουν πολλά χρόνια.. εχεις την εντυπωση μου φαινεται. υπαρχουν πολλα φροντιστηρια και πολλοι που κανουν ιδιαιτερα απλα δεν το διατυμπανιζουν
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 αυτο το συμπερασμα πως σκατα το εβγαλες οταν μιλαει για ατομα που μπηκαν 2006 και πριν? Από τους 347.304 φοιτητές το 2010-2011 οι 168.478 ήταν εντός των ετών σπουδών της σχολής τους, ενώ οι 178.826 είχαν περάσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών τους. Βάση αυτου, εγω καταλαβαίνω οτι αναφέρεται και σε όσους έχουν ξεπεράσει απλά τη 4ετία. Αν κάνω λάθος σορρυ. Αυτό ομως δεν αλλάζει την αρχικη μου διατύπωση και το πως κρινω τέτοιες γενικευσεις. Βρήκα και αυτό. *Όσοι έχουν εγγραφεί ως το ακαδημαϊκό έτος 2003-04 θα πρέπει να αποφοιτήσουν το αργότερο ώς τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-14, δηλαδή έως τον προσεχή Ιούλιο. • Όσοι έχουν εγγραφεί τα ακαδημαϊκά έτη 2004-05, 2005-06 και 2006-07 θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ώς τον Ιούλιο του 2015. • Όσοι εγγράφηκαν τα ακαδημαϊκά έτη 2007-08, 2008-09, 2009-10 και 2010-11 έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε διάστημα οκτώ ετών από την εγγραφή τους, χωρίς καμία περαιτέρω παράταση. • Τέλος, όσοι εγγράφηκαν στα ΑΕΙ από την περσινή περίοδο 2011-12 και στο εξής θα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν πτυχίο σε διάστημα έξι ετών (για τους τετραετούς φοίτησης), δηλαδή σε χρόνο αυξημένο κατά μόλις 50% σε σχέση με τον προβλεπόμενο κανονικό χρόνο φοίτησης.
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 σε ποιο αθρο το διαβασες.? δες εδω http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=273634&catid=3 οσοι περασαν κατα πολυ τον χρονο!! αυτοι οι 347.304 ηξερα απο το 2011 οτι αναλογα με το ποτε μπηκαν το ποσα χρονια εχουν για να τελειωσουν τη σχολη. επισης οταν καποιος εχει ξεπερασει την 4ετια πριν 3 χρονια σημαινει οτι το λιγοτερο τωρα ειναι 7ετος. το θεμα ειναι οτι κανεις λαθος και τοσες μερες συζητας με λανθασμενα δεδομενα. εγω το εχω ξανα πει οτι ειμαι υπερ της διαγραφης. (θυμιζω οτι εφυγα απο Λαρισα στα 4χρονια ακριβως και εκανα στην πολη μου πρακτικη και πτυχιακη). Ητν ολοι ενημερωμενοι εδω και 3χρονια για αυτο οποτε οι γκρινιες δεν εχουν βαση. εννοειται οτι ειμαι υπερ και για τη διαγραφη καθηγητων κτλ που δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους. αλλα οπως και να χει τα 8 χρονια για μια σχολη ειναι παρα πολλα. (εννοειται οτι καποιες σχολες που ειναι πχ 5ετης δεν γινεται να εχουν και αυτες 8χρονια οποτε εκει πρεπει να γινει μεγαλυτερο το οριο αλλα αναλογικα το ιδιο) οσο για τις παραταξεις. οι παραταξεις ειναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Λαρισσα; Κανενα τει; Ξερεις υπαρχουν και απατητικες σχολες. Δεν κρινουμε με βασει τα οσα ξερουμε.
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 το θεμα ειναι οτι κανεις λαθος και τοσες μερες συζητας με λανθασμενα δεδομενα. Τι σχέση έχουν τα δεδομένα, με την γενική άποψη πως συμφωνώ στη διαγραφή αλλά υπο προυποθέσεις? Δεν διαφέρει κάτι που γράφεις με αυτο που υποστηρίζω εγω. Η διαφορά ειναι πως αν ο άλλος ειναι 10 χρόνια και χρωστάει 2 μαθήματα, προφανως κάτι έχει συμβει και το παράτησε, οπότε ναι, δωστου (οπως και έγινε), 6 μήνες, 1 χρόνο να το τελειώσεις. Στον άλλο που ειναι 7 χρόνια και έχει περάσει 5 μαθηματα, κάνει μπαμ οτι ο τυπος δεν έχει ασχοληθεί και ούτε πρόκειται. Εκει παιζει η διαγραφή χαλαρά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 ξεχασα οι των ΑΕΙ ειναι λιγο υπεροπτες για τα ΤΕΙ. Αφου δεν ειναι απαιτητικη η σχολη μου επειδη ειναι ΤΕΙ μπες και τελειωσε την στα 4 χρονια. τα δεδομενα που εχουμε μας οδηγουν στα πιστευω μας! η διαφορα μας ειναι οτι εσυ λες οτι ο αλλος ειναι 10ο ετος και εχει 2 μαθηματα οποτε κατι του ετυχε και οτι δεν εχει παρατησει τη σχολη και εγω οτι για να μην εχει παρει πτυχιο σε 10χρονια σημαινει οτι την εχει παρατησει. γιατι αν δεν την ειχε παρατησει δεν θα του επαιρνε 10 χρονια να την τελειωσει. επισης για μενα ειναι δικαιολογια το δεν μπορουσε να μεινει στην πολη που περασε κτλ 1) υπαρχουν εστιες 2)αν δεν μπορουσε να παει σε μια πολη ας μην την δηλωνε. συνειδητα τα εκανε ολα οποτε ας αντιμετωπισει τις συνεπειες. εγω πχ δεν πειρα πτυχια αγγλικων οταν επρεπε και τωρα κανω καθε μερα 2ωρες μαθημα και τρεχω απο δουλεια σε προπονηση και απο προπονηση σε μαθημα και φτανω σπιτι μου στις 7-8 το απογευμα (φευγω στις 8 το πρωι) δεν λεω κουβεντα ομως γιατι εκανα τις επιλογες μου και τωρα αντιμετωπιζω τις συνεπειες.
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Ασε με ρε.. ειναι το ιδιο αποαποψη γνωσεων να σπουδαζεις γιατρος και το ιδιο βοηθος νοσοκομου σε τεε; Προφανως δεν ειναι ιδια η δυσκολια και υπαρχουν σχολες που ειναι πραγματικα απαιτητικες. Πχ ιατρικη , οταν εχεις να βγαλεις 1000 σελιδες το βιβλιο για ενα μαθημα ειναι μαλλον αδυνατο να δουλευεις φουλ ωραριο να πηγαινεις σε εργαστηρια και να μεγαλωνεις και παιδια αν εισαι παντρεμενη. Υπαρχει κινδυνος να περνας 2,3 μαθηματα το πολυ και να αργησεις να τελειωσεις. Βασικα οι πιο πολλοι που ξερω ιατρικη εχουν καθυστερησει τις σπουδες τους και μαλιστα χωρις δουλεια πληρη..καποια πραγματα απλα δεν γινπνται. Δεν γινεται να μου ερχεται ο καθενας απο το τει στην ταδε να μου λεει ελα μωρε δυσκολη σχολη; Ελα δεστα να σου πω..
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Ασε με ρε.. ειναι το ιδιο αποαποψη γνωσεων να σπουδαζεις γιατρος και το ιδιο βοηθος νοσοκομου σε τεε; Προφανως δεν ειναι ιδια η δυσκολια και υπαρχουν σχολες που ειναι πραγματικα απαιτητικες. Πχ ιατρικη , οταν εχεις να βγαλεις 1000 σελιδες το βιβλιο για ενα μαθημα ειναι μαλλον αδυνατο να δουλευεις φουλ ωραριο να πηγαινεις σε εργαστηρια και να μεγαλωνεις και παιδια αν εισαι παντρεμενη. Υπαρχει κινδυνος να περνας 2,3 μαθηματα το πολυ και να αργησεις να τελειωσεις. Βασικα οι πιο πολλοι που ξερω ιατρικη εχουν καθυστερησει τις σπουδες τους και μαλιστα χωρις δουλεια πληρη..καποια πραγματα απλα δεν γινπνται. Δεν γινεται να μου ερχεται ο καθενας απο το τει στην ταδε να μου λεει ελα μωρε δυσκολη σχολη; Ελα δεστα να σου πω.. Ρε συ saya, αυτό που δεν μπορείς, μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις, είναι ότι όλοι κάνουμε τις επιλογές μας. Δεν μπορεί πχ να είσαι φοιτητής/φοιτήτρια ιατρικής και να πας να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά. Εκτός και αν έχεις μπαμπά/πεθερό που θα τα φυσάει και θα έχεις την νταντά παραμάσχαλα να σου μεγαλώνει τα παιδιά, την καθαρίστρια να καθαρίζει, την μαγείρισσα να μαγειρεύει και κάποιον να τσοντάρει στο εισόδημα. Είτε επιλέγεις σπουδές και οικογένεια μετά, είτε οικογένεια και bye bye σπουδές. Ο υποψήφιος ιατρικής πρέπει να το έχει δεδομένο ότι οικογένεια πριν τα 30 δεν πρέπει να κάνει. 2
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Αρα εφοσον εκανε δεν παει να σκιστηκε; Να ειναι αξιολογοταατο ατομο; Θα τον τιμωρησουμε , θα τον πεταξουμε εκτος γιατι ετσι γουσταρουμε, Γιατι εχουμε καποιους κανονες και τσθφλικι μας ειναι και πρεπει αυτοι οι κανονες να γινονται ανεκτοι. Τι μας νοιαζει εξαλλου εμας. Εφοσον δεν φοραει το κουστουμι που εμεις του επιβαλλαμε. Μαλιστα..
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δεν μίλησα για ιατρική η οποία για εμένα τουλάχιστον είναι μια σχολή μόνη της δεν συγκρίνεται με τις άλλες. Αλλά όπως υπάρχουν δύσκολα ΑΕΙ υπάρχουν και δύσκολα ΤΕΙ
Προτεινόμενες αναρτήσεις