Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν νομοθετικα κενα, νομοθετικο κενο ισον αιωνια φοιτηση, ρε φιλε πρακτικα ελεος υπηρχε αιωνια φοιτηση ναι η οχι?

ΥΠΗΡΧΕ. Μην προσπαθεις πια ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ να βγαλεις απ τη μυγα ξιγκι. Δεν υπηρχε χρονικος περιορισμος στις σπουδες.

Δηλαδη τωρα λες οτι επειδη δεν εγραφε καπου ''η φοιτηση διαρκει ΑΙΩΝΙΑ'' αρα ΥΠΗΡΧΕ χρονικο οριο.

Για να σε ξεκουρασω και γιατι πραγματικα λες ανυποστατα πραματα, κανενα πανεπιστημιο δεν ειχε σκοπο ουτε ειχε

προβλεψει να υπαρχουν τοσο πολλοι αιωνιοι φοιτητες. Κανενα πανεπιστημιο δεν ειχε προσανατολισμο ουτε εγραφε στους οδηγους σπουδων ''εχετε δικαιωμα να αραξετε οσο θελετε και μετα οποτε σας καυλωσει δωστε κανενα μαθημα''.

Η ΟΥΣΙΑ ειναι οτι απλα ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ, και τιποτα αλλο, η ουσια παραμενει ομως, οτι

ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΟΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΣΗΣ=ΑΙΩΝΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ.

Μα ελεος δεν εχω δει πουθενα αλλου καποιον να ισχυριζεται κατι αλλο, ολοι οσοι ειναι υπερ των διαγραφων λενε οτι ο απεριοριστος χρονος φοιτησης δεν ειναι καλο να υπαρχει και πρεπει να μπει οριο, αλλα ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ.

Μα καλα τι αποδειξεις θελεις να σου δωσω πανω σε αυτο? ελεος. Αυτο ειναι πραγματικα αυτονοητο.

Στο δευτερο σκελος, η εμπαθεια σου δεν εχει ορια, ωστε αδικειται ο νεος φοιτητης που ξερει απ την αρχη οτι υπαρχει οριο ε?

Με κοροιδευεις? Μα τι αιωνιος φοιτητης θα ηταν αμα τα ειχε περασει ολα? Αιωνιος φοιτητης ειναι επειδη ΔΕΝ εχει περασει τα μαθηματα που πρεπει, και δεν τα περασε επειδη ηξερε οτι εχει απεριοριστο χρονο σπουδων .Αρα λαθος λες οτι ο παλιος εχει περισσοτερα χρονια απο τον νεοεισαγωμενο, ο παλιος εχει περισσοτερα αναξιοποιητα χρονια. Και περα απο αυτο, το να σου αλλαζουν τα δεδομενα δεν ειναι μια αδικια που βιωνει ο παλιος? Εγω πχ περασα εχοντας στο νου μου οτι η φοιτηση ειναι απεριοριστη, σε μενα και σε καθε εναν που ειχε απεριοριστο χρονο οταν περασε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ? Ακομα και σε αυτο εμπαθεια εχεις?

Ε συγνωμη κιολας μηπως τελικα επρεπε να μυρισω και τα νυχια οταν περασα οτι καποια στιγμη θα ερθει ενας νομος που θα λεει για οριο σπουδων? Η εμπαθεια σου δεν εχει ορια, ε αφου ειναι αδικο ακομα κι αυτο που λεω ε τοτε ας ερχοταν ο νομος και αναδρομικα να διαγραψει ολους τους παλιους. Δεν ηξερα οτι καναν και χαρη σε φοιτητες που περασαν μεσω πανελληνιων που δωσαν και λιγοτερα χρονια. Αν πιστευεις οτι ειναι το ιδιο να μπαινεις σε μια σχολη με απεριοριστο χρονο και το ιδιο να μπαινεις και να σου λενε ξεκαθαρα οτι εχεις τοσα χρονια να σπουδασεις οκ παω πασο δεν το ηξερα.

Και για το τελος ενα ρητορικο ερωτημα.

Αν ερχονταν και ελεγαν οτι θα εφαρμοστει ο νομος που λεει οτι αμα δεν περασεις ενα μαθημα τρεις φορες κοβεσαι,

και εφαρμοζοταν αναδρομικα και ελεγαν οτι οι παλιοι που το εδωσαν απο 3 και πανω εχουν αλλη μια ευκαιρια. Οι καινουριοι εχουν 3 ευκαιριες.

Τοτε μου λες οτι ειναι αδικο επειδη ο παλιος πχ μπορει να το δωσει αριθμητικα 5η φορα σε σχεση με τον καινουριο?

Ο παλιος που εδωσε ομως 4 φορες το μαθημα το εδωσε με δεδομενο οτι δεν υπηρχε οριο στο ποσες φορες το δινει.

Και τωρα εχει απλα αλλη μια ευκαιρια να το δωσει. Ο καινουριος ομως θα διαβασει φουλ και τις 3 φορες που θα το δωσει το μαθημα.

Αλλο λοιπον να ξερεις εξαρχης τι ορια εχεις και αλλο να σου αλλαζουν ξαφνικα τα δεδομενα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

Αν δεν καταλαβεις την αδικια πια και μετα απ ολα αυτα που ειπα δεν θα προσπαθησω να σε πεισω αλλο.

Η ιδια λογικη που χρησιμοποιω σ αυτο το τελευταιο παραδειγμα ειναι και η λογικη που λεω για το οριο φοιτησης.

Κουράστηκα...

Πότε βγήκε ο νόμος; Το 2007.

Τι ημερομηνία έχουμε σήμερα; 2014.

Διαγράφτηκε κανείς μέχρι σήμερα; Όχι. Οπότε όσα αραδιάζεις για αδικίες είναι άκυρα.

Υπάρχουν άτομα που τώρα τσιρίζουν για διαγραφές; 7 χρόνια τι έκαναν;

Αν πω τα έξυναν, θα γίνω κακός;

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη εχεις μπερδευτει, οργανισμος του ιδρυματος ισον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του ιδρυματος, συγκεκριμενοις κανονισμος ειναι

ο οποιος δεν εχει συνταχθει ακομα. Δεν ειναι ο πρυτανης και οι καθηγητες ο οργανισμος. Ειναι ο κανονισμος που θα επρεπε ηδη να ειχαν εκπονησει οι καθηγητες και οι πρυτανεις για να ξερουν οι παλιοι και καινουριοι τι θα γινει.

Και κατι τελευταιο. Δηλαδη μου λες οτι θα επρεπε οι παλιοι να ειχαν μυρισει τα νυχια τους οταν περναγαν οτι θα ερθει ενας νομος στο μελλον που θα τους διεγραφε σε λιγοτερα μαλιστα χρονια (λιγοτερα απο τη στιγμη που ισχιει ο νομος) απο τους καινουριους? Ειμαι ΣΦΟΔΡΑ κατα των διαγραφων και προσωπικα πιστευω οτι η φοιτηση πρεπει να μην εχει οριο εφοσον το συστημα στην ελλαδα εμπεριεχει τις πανελληνιες. Δεν ξερω σε καμια αλλη χωρα απο αυτες που θαυμαζετε να πρεπει να δωσεις πανελληνιες για να μπεις, για παραδειγμα στη σουηδια μπαινεις με το απολυτηριο λυκειου. Επισης αμα σε διωξουν εχεις δικαιωμα να γραφτεις σε αλλη σχολη. Το ιδιο ειναι αυτο με αυτο που παει να γινει εδω? Διαγραφη και μετα μηδεν? Συγκρινεται ανομοια πραματα.

Δημοσ.

Επειδη εχεις μπερδευτει, οργανισμος του ιδρυματος ισον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του ιδρυματος, συγκεκριμενοις κανονισμος ειναι

ο οποιος δεν εχει συνταχθει ακομα. Δεν ειναι ο πρυτανης και οι καθηγητες ο οργανισμος. Ειναι ο κανονισμος που θα επρεπε ηδη να ειχαν εκπονησει οι καθηγητες και οι πρυτανεις για να ξερουν οι παλιοι και καινουριοι τι θα γινει.

Και κατι τελευταιο. Δηλαδη μου λες οτι θα επρεπε οι παλιοι να ειχαν μυρισει τα νυχια τους οταν περναγαν οτι θα ερθει ενας νομος στο μελλον που θα τους διεγραφε σε λιγοτερα μαλιστα χρονια (λιγοτερα απο τη στιγμη που ισχιει ο νομος) απο τους καινουριους? Ειμαι ΣΦΟΔΡΑ κατα των διαγραφων και προσωπικα πιστευω οτι η φοιτηση πρεπει να μην εχει οριο εφοσον το συστημα στην ελλαδα εμπεριεχει τις πανελληνιες. Δεν ξερω σε καμια αλλη χωρα απο αυτες που θαυμαζετε να πρεπει να δωσεις πανελληνιες για να μπεις, για παραδειγμα στη σουηδια μπαινεις με το απολυτηριο λυκειου. Επισης αμα σε διωξουν εχεις δικαιωμα να γραφτεις σε αλλη σχολη. Το ιδιο ειναι αυτο με αυτο που παει να γινει εδω? Διαγραφη και μετα μηδεν? Συγκρινεται ανομοια πραματα.

Ξανακουράστηκα. Νύχια δεν ξέρω αν είχαν μυρίσει, ο νόμος το 2007 είχε γίνει βούκινο και συζητήθηκε. Αν μερικοί το άφησαν στο ντούκου και δεν το πίστεψαν, ας πρόσεχαν. Νόμος του κράτους είναι. Όσον αφορά τον οργανισμό, ο νόμος το λέει, διαγραφή εκτός και αν αποφασίσει ο οργανισμός. Αν κάποιοι εναποθέτησαν 7 χρόνια τις ελπίδες τους ότι θα τους δώσει παραπάνω χρόνια ευκαιρία ένας ανύπαρκτος, ακόμα, οργανισμός, ας πρόσεχαν. 7 χρόνια διαθέσιμα είχαν.

Δημοσ.

ποσταρες αυτες τις δυο παραθεσεις:

Δημοσίευση σήμερα, 16:10

FilipposMD, on 07 Mar 2014 - 4:53 PM, said:snapback.png

Θα θέσω ένα γενικότερο ερώτημα, που όμως έχει απόλυτη εφαρμογή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχουμε κάποια γεγονότα που είναι αδιαμφισβήτητα. Αν υπάρχει αμφιβολία, να τα συζητήσουμε, αλλά είναι θεωρώ αυταπόδεικτα.

1. Η συντριπτική πλειονότητα των προηγμένων χωρών του κόσμου ακολουθεί μια τακτική (εδώ το χρονικό όριο στις σπουδές).
2. Η Ελλάδα αποτελεί την εξαίρεση και ακολουθεί μια διαφορετική τακτική.
3. Η Ελλάδα, με όποιο τρόπο κι αν αξιολογήσεις τα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα, υπολείπεται των χωρών αυτών.

Με βάση αυτά τα 3 δεδομένα, μπορείτε να μου εξηγήσετε με ποια λογική υποστηρίζετε ότι η ελληνική πατέντα είναι καλύτερη; Το ρωτώ ειλικρινά. Και το βλέπω αυτό σε άπειρες καταστάσεις. Όλοι θέλουμε να γίνουμε Σουηδία, αλλά χωρίς να κάνουμε τίποτα από αυτά που κάνει η Σουηδία!

insid8, on 07 Mar 2014 - 5:12 PM, said:snapback.png

Μυθος νουμερο 2: Η ''παγκοσμια πρωτοτυπια'' και ''πατεντα'' των αιωνιων φοιτητων που μονο η ελλαδα εχει απο ολες τις χωρες ανα την ηφυλιο.''

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα σε ένα μόλις ποστάρισμα το "συντριπτική πλειοψηφία των προηγμένων χωρών" μεταμορφώθηκε σε "παγκόσμια πατέντα μόνο στην Ελλάδα από όλες τις χώρες της υφηλίου".

Το ενα ποστ το εγραψε ο FilipposMD και το αλλο ποστ εγω. Ελεος βλεπε ποιος γραφει τι.

Δεν μεταμορφωθηκε τιποτα λοιπον.

Δημοσ.

ειπες αυτο:

Δημοσίευση σήμερα, 16:10

FilipposMD, on 07 Mar 2014 - 4:53 PM, said:snapback.png

insid8, on 07 Mar 2014 - 5:12 PM, said:snapback.png

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα σε ένα μόλις ποστάρισμα το "συντριπτική πλειοψηφία των προηγμένων χωρών" μεταμορφώθηκε σε "παγκόσμια πατέντα μόνο στην Ελλάδα από όλες τις χώρες της υφηλίου".

Το ενα ποστ το εγραψε ο FilipposMD και το αλλο ποστ εγω. Ελεος βλεπε ποιος γραφει τι.

Ναι, τι το παράξενο;

Άλλο είπε ο Φίλιππας, άλλο έγραψες εσύ. Από το ένα ποστ στο άλλο, το συντριπτική πλειοψηφία των προηγμένων χωρών μεταμορφώθηκε σε παγκόσμια πατέντα μόνο στην Ελλάδα από όλες τις χώρες της υφηλίου.

Πού το λάθος;

Δημοσ.

Οποιος και να το ειπε , μεταφερατε ψευδη ειδηση..εφοσον δεν ισχυει.

Ξανακουράστηκα. Νύχια δεν ξέρω αν είχαν μυρίσει, ο νόμος το 2007 είχε γίνει βούκινο και συζητήθηκε. Αν μερικοί το άφησαν στο ντούκου και δεν το πίστεψαν, ας πρόσεχαν. Νόμος του κράτους είναι. Όσον αφορά τον οργανισμό, ο νόμος το λέει, διαγραφή εκτός και αν αποφασίσει ο οργανισμός. Αν κάποιοι εναποθέτησαν 7 χρόνια τις ελπίδες τους ότι θα τους δώσει παραπάνω χρόνια ευκαιρία ένας ανύπαρκτος, ακόμα, οργανισμός, ας πρόσεχαν. 7 χρόνια διαθέσιμα είχαν.

Κοιτα υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν. Τα εχουμε πει 3000 φορες. Βεβαια για τους αλλους δεν εχεις τετοιες ευαισθησιες. 

Δημοσ.

Κοιτα υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν. Τα εχουμε πει 3000 φορες. Βεβαια για τους αλλους δεν εχεις τετοιες ευαισθησιες.

Για τους οποίους ο νομοθέτης προνοεί και τους αφήνει στην διάθεση του πανεπιστημίου να αποφασίσει αν θα τους επεκτείνει το χρονικό περιθώριο. Επίσης ειπώθηκε 3000 φορές.

Δημοσ.

μεταμορφωση ισον ''κατι που λεω ΑΛΛΑΖΕΙ''.

αλλο ειπε ο φιλιππος αλλο εγω. Τι ''μεταμορφωθηκε'' λοιπον?

Δημοσ.

μεταμορφωση ισον ''κατι που λεω ΑΛΛΑΖΕΙ''.

αλλο ειπε ο φιλιππος αλλο εγω. Τι ''μεταμορφωθηκε'' λοιπον?

Όχι μόνο κάτι που λες, αλλά και κάτι που διάβασες, κάτι που πας να απαντήσεις, κτλ

Άλλο είπε, άλλο του απάντησες. Πλήρη διαστρέβλωσης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση:

Εσείς που λάβατε ενημέρωση από το σύστημα για υποβολή μηνύματός σας σε συντονιστική ενέργεια, είστε μισή αναφορά από τον οριστικό αποκλεισμό.

Μην ξαναδιαβάσω σεξουαλικά υπονοούμενα, "γεροντοκόρες", "γαμώ τη μου", "παπαριές" και λοιπές ομορφιές οι οποίες γράφονται εδώ και πολλές σελίδες. Δε με ενδιαφέρει ποιος ξεκίνησε τι και καλά θα κάνετε να μη δοκιμάσετε την υπομονή μου, στέλνοντας μηνύματα για παράπονα. Το έχετε τραβήξει όσο δεν παίρνει. 

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, εφόσον διατυπώνεται κόσμια. Το πού σπούδασε, πόσων χρονών είναι, τι δουλειά κάνει, είναι δικό του θέμα

Αν θεωρείτε ένα μήνυμα προβληματικό, στέλνετε αναφορά και απέχετε από κάθε συνέχιση του προβληματικού μηνύματος.

Εκτός της αναφοράς, υπάρχει και η λίστα αγνόησης. Το αν θα εντάξετε κάποιο χρήστη σε αυτή είναι δικαίωμά σας αλλά μην το ανακοινώνετε. Δεν ενδιαφέρει κανέναν εκτός από εσάς τους ίδιους.

Μη με υποχρεώσετε να επανέλθω.

Δημοσ.

Συγκλητικοί ΕΚΠΑ, ΑΠΘ κατά διαγραφής των «αιωνίων»

Αρνητικοί στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών –περί τις 180.000 σε όλα τα ΑΕΙ– από τα ιδρύματά τους εμφανίστηκαν οι Σύγκλητοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ, σχολιάζοντας τη σχετική δήλωση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Τα όργανα των δύο μεγαλύτερων ΑΕΙ της χώρας αναφέρουν ότι η διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών θα πρέπει να προβλεφθεί στους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συνταχθεί. Και καθώς έχουν γίνει μόνο τα πρώτα βήματα για τη σύνταξή τους, η διαδικασία της διαγραφής δεν μπορεί να γίνει κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, που ολοκληρώνεται με τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικά, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ «εκφράζει τη σοβαρότατη ανησυχία της για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον ν. 4009/2011 και τον ν. 4076/2012. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη οργανισμούς των ΑΕΙ και ακολούθως στους εσωτερικούς κανονισμούς τους. Η Σύγκλητος κρίνει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα τμήματα και στις σχολές των ΑΕΙ, ότι η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα ΑΕΙ».

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται η Σύγκλητος του ΑΠΘ, που χθες δήλωσε ότι «στον υπό κατάρτιση οργανισμό του ΑΠΘ υπάρχει πρόβλεψη, με βάση τον νόμο 4009/11, που διακρίνει τους φοιτητές που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, από εκείνους που ενδιαφέρονται μεν και συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά για διάφορους λόγους καθυστερούν να τις ολοκληρώσουν και για τους οποίους υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση». Μάλιστα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ επισημαίνει ακόμη ότι το ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με τον νόμο, ολοκληρώνεται με την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, οπότε έως τότε δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διαγραφή φοιτητών.

πηγή

Δημοσ.

ε ρε σαγια χεστηκαμε γι αυτους που δεν μπορουν. ετσι ειναι η ζωη καποιοι μπορουν και καποιοι δεν μπορουν, δεν ειναι νηπιαγωγειο η ζωη,  στην τελικη εχουν ενα χ περιθωρειο ας βολευτουν σε αυτο το περιθωρειο.

• Like 5
Δημοσ.

Να μην πω την άποψή μου και πάνω σ'αυτό το θέμα;

Τα πράγματα είναι απλά. Τα 4-5 χρόνια σπουδών είναι απλά η αρχή για έναν επιστήμονα. Μετά από αυτό πρέπει να μαθαίνει επιπλέον πράγματα, όχι αυτά που έπρεπε να είχε μάθει σε αυτό το χρονικό διάστημα. Διαφορετικά συμβάλλει αρνητικά στο συνολικό επίπεδο μόρφωσης της χώρας στον τομέα του.

Δεν τίθεμαι υπέρ ή κατά των αιώνιων, όμως δεν αγνοώ τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία. Θεωρείτε πως το κράτος οφείλει να εκπαιδεύει όλους χωρίς κάποια όρια; Οκ δεκτόν, όμως μαζί με αυτό θα πρέπει να δεχτείτε και το γεγονός πως η χώρα θα μείνει πίσω τεχνολογικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...