Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι έχουν κάρτα debit maestro , δηλαδή την παλιά, δυστυχώς δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για αγορές στο ιντερνετ πλην όσων, ελαχίστων, επιχειρήσεων συνεργάζονται με το σύστημα της εθνικής και το αναγράφουν ρητά στην σελίδα τους, οτι δηλαδή δέχονται κάρτες maestro. 

Το ευχάριστο βεβαια ειναι οτι ήδη ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών καρτών debit maestro με debit mastercard, η οποία μάλιστα ειναι και contactless. Αυτή γινεται κανονικά δεκτή και στο ebay και οπουδήποτε γινεται δεκτή η mastercard. 

Όσοι έχουν internet banking μπορούν να αιτηθούν αντικατάσταση της κάρτας τους online και σε περίπου 10 μερες θα παραλάβουν την νέα. 

Τέρμα οι prepaid με τα ληστρικά τέλη. 

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@parasaser

"λοιπόν λογαριασμό δεν μπορείς να συνδέσεις στο paypal και να κάνεις αγορές" λάθος, στο paypal μπορείς να συνδέσεις λογαριασμό αλλά δεν μπορείς να κάνεις αγορές όπως στο ebay

"αγορές μπορείς να κάνεις μόνο μεσώ κάρτας...." λάθος, υποτίθεται ότι η paypal υπάρχει για να κάνεις αγορές μέσω διαδικτύου χωρίς την ανάγκη της πιστωτικής κάρτας (credit card)

"όταν κάνεις είσοδο στο paypal θα σου λέει να συνδέσεις μια κάρτα...." δεν σου λέει οπωσδήποτε να συνδέσεις πιστωτική κάρτα (credit card)

επίσης η ebay ήταν αυτή που ξεκίνησε την paypal

@NikosKallithea

"Ναι καταπληκτηκη και η πειραιως,...." "καταπληκτική";! τρομάρα τους!

κλέβουν και τους ευχαριστούν κιόλας!

όσο αναφορά για την "εθνική" τράπεζα, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην υποτιθέμενη "εθνική" τράπεζα τους (και συγκεκριμένα της Τρίπολης)

ρώτησα ένα δημόσιο υπαλληλίδιο τους για αυτό που ονομάζουν top up και δείχνοντας εκτυπωμένη την σελίδα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή κιόλας και μου απαντούσε ala dala, το ρωτώ: έχεις ξανά ασχοληθεί με paypal;, και μου απαντάει: όχι (τουλάχιστο εκεί ήταν "ειλικρινής", εφόσον δεν ξέρουν τότε τι παριστάνουν τους "ξερόλες" που να πάρει και να σηκώσει;!)

στο εξωτερικό η paypal είναι πασίγνωστη εκτός από το ελλαδιστάν!

περισσότερα κατάλαβα από το site insomnia παρά από την "εξήγηση" των γραφειοκρατικών λαμόγιων που τα ακριβοπληρώνουμε κιόλας!

και όχι μόνο αυτό έχουν και μια κυρία που έχει αναπηρία στα πόδια (την κυρά Ελένη) και την τρέχουν ως υπάλληλο (αίσχος!)

δηλαδή έχουν και την απαίτηση να τρέχουν μέχρι και οι ανάπηροι για τα πλουτοκρατικά καπιταλιστικά "συνδικαλιστικά" λαμόγια!

Τι ακριβώς θέλει να πει ο εν λόγω ποιητής

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλει να πει ο εν λόγω ποιητής

Πώς κολλάει η εθνική, το Ελλαδιστάν, το paypal, τα λαμόγια και τα πόδια της κυρίας Ελένης μόνο αυτός ξέρει.

Άσχετο αλλά η Ελένη τί θα έπρεπε να κάνει δηλαδή, να κάθεται όλη μέρα και να πληρώνεται τζάμπα;

Δημοσ.

Οι τράπεζες δεν ειναι υποχρεωμένες να γνωρίζουν το παυπαλ, οποτε μην ζητάτε εξηγήσεις απο τους υπάλληλους, άλλωστε για αυτο υπάρχουν τα φορουμς

Δημοσ.

Καλησπερα εγω ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μπορω να δω το υπολοιπο μου στην καρτα κανοντας αγορες με paypal. στο site της εθνικης δεν βρηκα κατι.

Δημοσ.

παιδες ειναι απλα τα πραγματα αλλα καμμια φορα τα κανουμε πολυπλοκα

η maestro ειναι αποδεκτη στο 85% του πλανητη και βλακεια θα ηταν να μην τη δεχονται γιατι απλα τραβαει τα λεφτα που υπαρχουν στο λογαριασμο μας αρα μηδεν ρισκο.

προχωραμε παρκατω

για ασφαλεια και γω αυτο κανω πολλα χρονια εχω μια προπληρωμενη Master(υπαρχει και Visa) της Πειραιως

η προπληρωμενη καρτα τη φορτιζουμε ειτε πηγαινοντας στη τραπεζα ειτε μεσω e banking.

η προμηθεια που παιρνει η Πειραιως (σ αυτην εχω παρει τη προπληρωμενη) ειναι 1 %  ητοι βαζοντας 100 ευρω σου παιρνει η τραπεζα 1 ητοι καθαρο ποσο στη καρτα 99.

δεν υπαρχει καμμια αλλη χρεωση.

Τη συγκεκριμενη τωρα καρτα την χρησιμοποιω και στο Paypal..γιατι δεν θελουν ολοι καρτα πιστωτικη ειτε γιατι προτιμω την ασφαλεια αναλογα απο το που ψωνιζω .

Μην μπερδευουμαι τις κανονικες πιστωτικες  με τις προπληρωμενες πιστωτικες...οι πρωτες σου εχουν ενα οριο να χαλας και πληρωνεις τοκους μεχρι και 24% εφοσον δεν πληρωνεις σε ενα μηνα εφαπαξ αυτα που οφειλεις και εχουν και συνδρομη ενω οι αλλες δεν εχουν καμμια συνδρομη και οσο εχεις βαλει χρηματα χαλας δεν εχεις δε χαλας και η μονη προμηθεια ειναι το 1% σε καθε φορτιση.

αν καποιος εχει καποια απορια εδω ειμαστε...................

Δημοσ.

παιδες ειναι απλα τα πραγματα αλλα καμμια φορα τα κανουμε πολυπλοκα

η maestro ειναι αποδεκτη στο 85% του πλανητη και βλακεια θα ηταν να μην τη δεχονται γιατι απλα τραβαει τα λεφτα που υπαρχουν στο λογαριασμο μας αρα μηδεν ρισκο.

προχωραμε παρκατω

για ασφαλεια και γω αυτο κανω πολλα χρονια εχω μια προπληρωμενη Master(υπαρχει και Visa) της Πειραιως

η προπληρωμενη καρτα τη φορτιζουμε ειτε πηγαινοντας στη τραπεζα ειτε μεσω e banking.

η προμηθεια που παιρνει η Πειραιως (σ αυτην εχω παρει τη προπληρωμενη) ειναι 1 %  ητοι βαζοντας 100 ευρω σου παιρνει η τραπεζα 1 ητοι καθαρο ποσο στη καρτα 99.

δεν υπαρχει καμμια αλλη χρεωση.

Τη συγκεκριμενη τωρα καρτα την χρησιμοποιω και στο Paypal..γιατι δεν θελουν ολοι καρτα πιστωτικη ειτε γιατι προτιμω την ασφαλεια αναλογα απο το που ψωνιζω .

Μην μπερδευουμαι τις κανονικες πιστωτικες  με τις προπληρωμενες πιστωτικες...οι πρωτες σου εχουν ενα οριο να χαλας και πληρωνεις τοκους μεχρι και 24% εφοσον δεν πληρωνεις σε ενα μηνα εφαπαξ αυτα που οφειλεις και εχουν και συνδρομη ενω οι αλλες δεν εχουν καμμια συνδρομη και οσο εχεις βαλει χρηματα χαλας δεν εχεις δε χαλας και η μονη προμηθεια ειναι το 1% σε καθε φορτιση.

αν καποιος εχει καποια απορια εδω ειμαστε...................

Ναι, γιατί να έχεις προπληρωμένη και όχι χρεωστική;

Δημοσ.

H maestro ειναι χρεωστικη καρτα και την χρησιμοποιεις κανονικα  εφοσον τη δεχεται το καταστημα που ψωνιζεις

Ομως οι χρεωστικες καρτες ειναι συνδεμενες με λογαριασμο οποτε αν γινει κανενα τσαφ ,χαθει η κατι αλλο εχεις

και προβλημα με το λογαριασμο σου.(εχεις οριο αναληψης 600 συνηθως).....γιαυτο και δεν την εκθετεις για αγορες.

Η προπληρωμενη και να τη χασεις θα βγαλεις αλλη και δεν εχεις κινδυνο γιατι συνηθως βαζεις χρηματα λιγο πριν τα στειλεις.

αν τη χασεις δεν χανεις αλλα χρηματα παρα μονο οσο υπολοιπο εχεις αφησει, αν αυτος που τη βρει ξερει τι να τη κανει.

εγω συνηθως εχω υπολοιπο 5 ευρω πχ.

αν εχεις e banking την φορτιζεις τη τελευταια στιγμη που θα κανεις enter για την αγορα σου οποτε βαλεις το ποσο + η - 5 ευρω και

εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Δημοσ.

Ναι, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις έναν καινούριο λογαριασμό που θα τον έχεις μόνο για αγορές απο το ίντερνετ και να τον συνδέσεις με την κάρτα. 

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς προπληρωμένη εκτός και αν σου αρέσει να πληρώνεις βλακείες. Αν ήθελες π.χ. να αγοράσεις κάτι που κανει 1000 ευρώ πρέπει να δώσεις έξτρα 10αρικο για προμήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο ειναι ενα αλλο θεμα

ο καθενας μας αναλογα με το ποσο αντεχει η τσεπη προχωρα

αν κανεις αγορες με πιστωτικη 1000 ξερεις ποσα θα σου παρει η τραπεζα αν δεν πληρωσεις εφαπαξ σε ενα μηνα???

εννοω να δινεις τη δοση η παραπανω απο τη δοση......πανω απο 100 αν το κανεις για 4 μηνες και πολυ λεω.

ολα εχουν ενα τιμολογιο αλλα η προπληρωμενη αν εχεις βαζεις, πληρωνεις δεν τη θελεις μετα τη πετας και τελειωσε .

Δημοσ.

αυτο ειναι ενα αλλο θεμα

αν κανεις αγορες με πιστωτικη 1000 ξερεις ποσα θα σου παρει η τραπεζα αν δεν πληρωσεις εφαπαξ σε ενα μηνα???

εννοω να δινεις τη δοση η παραπανω απο τη δοση......πανω απο 100 αν το κανεις για 4 μηνες και πολυ λεω.

ολα εχουν ενα τιμολογιο αλλα η προπληρωμενη αν εχεις βαζεις, πληρωνεις δεν τη θελεις μετα τη πετας και τελειωσε .

Αφού λέμε χρεωστική, όχι πιστωτική.

Είναι αυτή που σηκώνεις λεφτά απο το μηχάνημα. Όσα έχει, τόσα μπορείς να πάρεις. Και αν θες της βάζεις, πάντα χωρίς προμήθεια.

Δημοσ.

αυτο ειναι ενα αλλο θεμα

Εχω την εντύπωση οτι τα εχεις μπερδεμένα, τι δώσεις κλπ αναφέρεις και χρεώσεις.

οι τρόποι ειναι τρεις και είναι 1.πιστωτική και 2.χρεωστική ανευ χρεώσεων(το τι κάνεις με την πιστωτική σου δεν αφορά το θέμα μας εδώ) και 3. η προπληρωμένη που είναι και η μόνη που τρως χρέωση οταν την φορτίζεις άλλος 1% άλλος 2 ευρώ ανα φόρτιση και άλλος 3 ευρώ ανα φόρτιση.

Αρα λοιπόν η προπληρωμένη ειναι η χειρότερη όλων σαν επιλογή

Οσο για την ασφάλεια

Η λυση ειναι μια

ενας λογαριασμός κενός με δεμένει την χρεωστική σου και ebanking ειναι το τέλειο απο ολες τις απόψεις για αγορές online μέσω παυπαλ πάντα

Δημοσ.

έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια από άσχετους που προτείνουν προπληρωμένη για χρήση στο internet.

πραγματικά πρέπει να είναι ηλίθιος ο άλλος για να έχει πρωπληρωμένη

Δημοσ.

εγώ που έχω ένα λογαριασμό με περίπου 3000 ευρώ στην εθνική για

να αρχίσω να κάνω αγορές μέσω ιντερνετ θα πρέπει να πάω

να ενεργοποίησω το i-bank και είμαι ok;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...