Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να μάθω αγγλικά από μόνος μου. Έχω ένα lower πριν 6 χρόνια περίπου αλλά το επίπεδο μου είναι αρκετά μέτριο και δεν τα εξασκώ πουθενά. Έλεγα να αρχίσω να βλέπω καμιά σειρά στα αγγλικά. Θα δουλέψει το συγκεκριμένο; Καμία άλλη τεχνική;

Δημοσ.

Διάβασμα bbc.co.uk ξεχνάς τους υπότιτλους από οποιόδηποτε βίντεο. Kαλό θα ήταν να χρησιμοποείς αγγλικούς αντί ελληνικούς υπότιτλους και σταδιακά να τους κόψεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ξερουμε καμια ιδανικη σειρα για αυτον τον λογο; Γιατι αν βαλω House MD πχ δεν θα ξερω που μου πανε τα 4 με τους ιατρικους ορους που εχει.

Δημοσ.

Και άγγλος να είναι κάποιος αν δεν έχει σπουδάσει Ιατρική δεν θα καταλάβει. Ντοκυμαντέρ σ'αρέσει να βλέπεις ; Έχει μπόλικα στο youtube...

Δημοσ.

Δοκίμασε κάποια αγγλική σειρά εποχής που μιλάνε πολύ πολύ αργά για να καταλάβεις πιο εύκολα. Ξεκίνα με αγγλικούς υπότιτλους και έπειτα χωρίς. Ίσως και κάποια βιβλία να σε βοηθήσουν. Όπως μικρά κόμικ που έχουν λεζάντες με μικρούς διαλόγους, νομίζω είναι ό,τι πρέπει :) 

Δημοσ.

πολύ καλό για να μάθεις Αγγλικά είναι το kindle paperwhite.. Δες περισσότερα και ρώτα στο σχετικό thread εδώ μέσα, αλλά στο προτείνω με 1000 για το σκοπό αυτό.

Δημοσ.

Όρεξη να χεις:

1) Αγγλικούς υπότιτλους σε σειρές/ταινίες

2) Διάβαζε αγγλικά sites, και δοκίμασε απλά αγγλικά βιβλια(τα χαρι πότερ και του dan brown ειναι μια χαρά ευκολα για επιπεδο lower, εξαρτάται απο το τι θυμάσαι βεβαια)

3) Γράψου εδώ: www.lang-8.com : ειναι ενα site στο οποίο γράφεις ότι θες(σαν blog) στην γλώσσα που μαθαινεις, και άλλοι χρήστες που ξέρουν την γλώσσα σε διορθώνουν.

4)Βρές καποιο αγγλικό forum και προσπάθησε να συζητάς στα αγγλικά.

5) Άκου αγγλικο ραδιόφωνο. Δεν εχει σημασία να καταλαβαινεις τα πάντα, βοηθαέι να ακούς την γλώσσα ακομα και έτσι.

6) Σε αυτό το site: www.conversationexchange.com μπορεις να βρεις άτομα που ξέρουν αγγλικά για να κάνεις chat μέσω skype, email κτλ, με αντάλλαγμα να τους βοηθάς σε μια άλλη γλώσσα(ελληνικά στην περιπτωση σου)

• Like 4
Δημοσ.

οταν τελειωσα το λυκειο τα αγγλικα μου ηταν μετρια ,ωστοσο ξεκινησα να διαβαζω αγγλικη λογοτεχνια,μικρα διηγηματα στην αρχη και στη πορεια ολο και πιο μεγαλα μεχρι που μπορουσα να κατανοησω τον γραπτο λογο μονος μου,στη συνεχεια αρχισα να βλεπω ταινιες αγγλικες χωρις υποτιτλους για ενα χρονικο διαστημα και εδωσα στη συνεχεια για να δω το επιπεδο μου exams ielts academic level english το οποιο περασα με γενικο 7/9 το οποιο πηρα χωρις φροντηστηρια χωρις τπτ απλα κανοντας οτι ειπα πιο πανω

Δημοσ.

Διαβάζεις ότι πέσει στα χέρια σου στα αγγλικά,βιβλία,περιοδικά,εφημερίδες και κόμιξ.

Βλέπεις τα πάντα(ταινίες,σειρές) δίχως υπότιτλους.

Ακούς ειδήσεις στα αγγλικά,ιδίως από BBC.

Προσπαθείς να μιλήσεις αγγλικά με native speakers.Υπάρχουν online προγράμματα όπως σωστά ειπώθηκε.

Εάν γουστάρεις το gaming,δες RPGs και γενικά παιχνίδια με πολύ διάλογο(όχι μπαμ μπουμ FPS)και φωνητικά.

Γράφε σε φόρουμ-ιστοσελίδες στα αγγλικά.

Τέλος,μετά τα πάνω που είναι τα εύκολα πρέπει να κάνεις και καμία online άσκηση(ή να κατεβάσεις κανένα βιβλίο με ασκήσεις-λύσεις) για να θυμηθείς γραμματική-ορθογραφία.

Εάν κάνεις συνήθεια τουλάχιστον τα δύο πρώτα θα κρατήσεις τα αγγλικά σου ες αεί σε καλό επίπεδο.

Δημοσ.

Ξέχνα ό,τι σου είπαν για διάβασμα, και ξεκίνα να γράφεις εκθέσεις. Βλέποντας παράλληλα online λεξικά και ιστοσελίδες γραμματικής κτλ, υπάρχουν μπόλικες.

Τα περί διαβάσματος ισχύουν σε βάθος χρόνου, δεν πρόκειται να δεις κάποιο αποτέλεσμα γρήγορα.

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχουν ακόμα βιβλία το 2014.

Λεφτά για βιβλία υπάρχουν το 2014;

ΥΓ: Δεν πιστεύω να έπεσα σε συγγενή του τζέφρι :P

Δημοσ.

Λεφτά για βιβλία υπάρχουν το 2014;

ΥΓ: Δεν πιστεύω να έπεσα σε συγγενή του τζέφρι :P

Γιατί, υπάρχουν για ταινίες, σειρές και παιχνίδια που προτείνουν οι υπόλοιποι; 

Τζάμπα τα παίρνουμε αυτά, έτσι και τα βιβλία μπορούμε να τα βρούμε από φίλους, συγγενείς.  Ακόμα και τα πανάκριβα βιβλία αγγλικών -υψηλού επιπέδου- μπορούμε να τα δανειστούμε από κάποιον και να βγάλουμε ένα αντίγραφο.  Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το οικονομικό. Δίψα για μάθηση χρειάζεται.

Δημοσ.

Γιατί, υπάρχουν για ταινίες, σειρές και παιχνίδια που προτείνουν οι υπόλοιποι; 

Τζάμπα τα παίρνουμε αυτά, έτσι και τα βιβλία μπορούμε να τα βρούμε από φίλους, συγγενείς.  Ακόμα και τα πανάκριβα βιβλία αγγλικών -υψηλού επιπέδου- μπορούμε να τα δανειστούμε από κάποιον και να βγάλουμε ένα αντίγραφο.  Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το οικονομικό. Δίψα για μάθηση χρειάζεται.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν site που προσφέρουν πολύ υλικό για όποιον θέλει πραγματικά να ασχοληθεί. Όπως είπες όρεξη να υπάρχει.

Ένα άλλο καλό δωρεάν site εκτός απο αυτά που αναφέρθηκαν ήδη είναι και το ted.com που έχει ομιλίες απο διάφορους επιστήμονες, πολιτικούς κ.α για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Μιλάνε καθαρά συνήθως οι ομιλητές και αυτό βοηθάει αρκετά στην αντίληψη του λόγου.

http://www.ted.com/talks/browse

Δημοσ.

εγώ προσπαθώ να ακούω τι λένε στις σειρές και να μην βλέπω τους υπότιτλους
το κάνω εδώ και καιρό και βλέπω 2 επεισόδια τη μέρα . Πιάνει πραγματικά , τα αγγλικά μου πήγαν σε άλλο επίπεδο .  B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...