Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

ειμαι ενας μεσος κατοικος αυτης της χωρας. Μια νορμαλ δουλεια και δικο μου σπιτι χωρις ενοικιο. Δεν ειμαι παντρεμενος και δεν εχω σκυλια και γατια.

Απορω πως μερικοι στα τοπικ των προσφορων για παραδειγμα.... ααα ενα ηλεκτρικο ποδηλατο 318 ευρω το αγοραζω... ααα ενα κινητο προφορα 400 ευρω το αγοραζω.... α το ενα και ααα το αλλο

βλεπω τοπικ με αγορες ρουχων εκατονταδων ευρω!

ρε παιδια κανω μηπως λαθος διαχειριση? Μηπως τα βρισκετε ετοιμα? Πειτε και εμενα γιατι μου φαινεται οτι παλευω μονος. Εδω ενα αμαξι προσπαθω να αγορασω και μαζευω ποσους μηνες χρηματα.

Μηπως οι περισσοτεροι εδω στο insomnia ανηκουν στην ανωτερη οικονομκα ταξη? Πειτε και εμενα το μυστικο! Εχετε καποια τρικ στον τροπο διαβιωσης και κανετε οικονομια?

• Like 9
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην δινεις σημασια.Ειναι η μπουρζουρια του φορουμ αυτη. :-D

.Κανουν απλως ντορο με τις προκλητικες επιλογες τους  :-D

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

ειμαι ενας μεσος κατοικος αυτης της χωρας. Μια νορμαλ δουλεια και δικο μου σπιτι χωρις ενοικιο. Δεν ειμαι παντρεμενος και δεν εχω σκυλια και γατια.

Απορω πως μερικοι στα τοπικ των προσφορων για παραδειγμα.... ααα ενα ηλεκτρικο ποδηλατο 318 ευρω το αγοραζω... ααα ενα κινητο προφορα 400 ευρω το αγοραζω.... α το ενα και ααα το αλλο

βλεπω τοπικ με αγορες ρουχων εκατονταδων ευρω!

ρε παιδια κανω μηπως λαθος διαχειριση? Μηπως τα βρισκετε ετοιμα? Πειτε και εμενα γιατι μου φαινεται οτι παλευω μονος. Εδω ενα αμαξι προσπαθω να αγορασω και μαζευω ποσους μηνες χρηματα.

Μηπως οι περισσοτεροι εδω στο insomnia ανηκουν στην ανωτερη οικονομκα ταξη? Πειτε και εμενα το μυστικο! Εχετε καποια τρικ στον τροπο διαβιωσης και κανετε οικονομια?

μεγάλε 20 χρόνια μπέναν τα λεφτά που χρωστάει η χώρα τώρα σε τσέπες. Πάρα πολύς κόσμος έχει κάνει λεφτά που θα κρατήσουν μια ζωή. 

πω-πω μιλάμε που και που ξεχνάω το μίσος μου καθώς έχω φύγει από την χώρα, αλλά μόνο που διαβάζω δυο γραμμές ξαναέρχεται όλο πίσω! Δεν βλέπω να το ξεπερνάω ποτέ το θέμα ρε γμτ :(

• Like 9
Δημοσ.

Τα λεφτά δεν χαθήκανε στο κενό. Συσσωρεύτηκαν απλά περισσότερο προς τα πάνω. Και ποιος περιμένεις να κάνει έρευνες αγορών για ηλεκτρικά ποδήλατα πχ? Αυτός που τα βγάζει πέρα μετρώντας και το 50λεπτο?

Δημοσ.

φίλε μην αγχώνεσαι. τα πράγματα είναι απλά

μπορεί να υπάρχει κρίση όπως λέμε, αλλά η κρίση δεν είναι για όλους. ακόμα και αυτοί που κλαίγονται έχουν γεμάτες τσέπες.

(έχω παραδείγματα συγγενών και γνωστών.)

δεν εννοώ ότι όλοι έχουν λεφτά, αλλά  ένα σημαντικό ποσοστό έχει. άσε τι λέει ο καθένας.....

αυτοί είναι η μια κατηγορία.

η άλλη κατηγορία είναι αυτοί που μπορει να μην έχουν φράγκο, αλλά όταν πιάσουν λεφτά στα χέρια τους θα τα χαλάσουν σε ένα σωρό  μαλακίες και μετά θα κλαίγονται.

το ότι βλέπεις κάποιον να έχει πχ ένα smartphone 500+€ δε σημαίνει ότι έχει λύσει το οικονομικό του.

απλά πολλοί προτιμάνε να μείνουν νηστικοί  για να πάρουν αυτό που τους φτιάχνει.

πριν μια εβδομάδα κολλητός μου πήγε και αγόρασε νεο κινητό, ενω αυτό που είχε ήταν μια χαρά.

κάρτα όμως δεν έχει βάλει επειδή δεν έχει λεφτά. ούτε 5€. έχει καινούργιο κινητό ομως να κάνει μόστρα, γιατί κλήσεις δε μπορεί να κάνει.

• Like 19
Δημοσ.

μεγάλε 20 χρόνια μπέναν τα λεφτά που χρωστάει η χώρα τώρα σε τσέπες. Πάρα πολύς κόσμος έχει κάνει λεφτά που θα κρατήσουν μια ζωή. 

Μην ειστε ..απαξιωτικοι.Το δημοσιο χρεος εγινε κοινωνικο κρατος για τους χαμηλομισθους.Εκτος απο κατι λιγα πολυ μεγαλα κεφαλια που τα εφαγαν , αφου ως γνωστο ειχαμε και ακραιο νεοφιλελευθερισμο τοσα χρονια. :P

Δημοσ.

Έχω αναρωτηθεί και εγώ πολλές φορές αλλά μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν 3 τύπων άνθρωποι.

α) Οι χομπίστες, που ασχέτως της οικονομικής τους άνεσης θα κόψουν από παντού για να κάνουν το χόμπι τους. (τους ίδιους θα δεις και σε φόρουμ για σκι, θαλάσσια σπορ κλπ).

β) Οι άνετοι, οι οποίοι έχουν λεφτά είτε από μία πολύ καλή δουλειά, είτε από καβάτζες ετών, είτε από έτοιμα λεφτά. 

γ) Οι "δύσκολοι" οικονομικά, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα αλλά βρίσκονται εδώ για να έχουν το καλύτερο value for money για τις αγορές τους. Επειδή δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα για "λάθος" επιλογή, απευθύνονται σε ειδικευμένα φόρουμ ώστε με τα λίγα χρήματα που έχουν για να καλύψουν μία ανάγκη τους να την καλύψουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τέτοια φόρουμ υπάρχουν και σε χώρες με ΜΑΚΡΑΝ χειρότερη οικονομική άνεση από την Ελλάδα όπως παράδειγμα Ρουμανία, αλλά και ακόμα χειρότερες. :)

EDIT: Αν σου φαίνεται παράξενο αυτό, που να δεις τί γίνεται σε φόρουμ για Home theater κλπ που μιλάμε για setup πολλών χιλιάδων ευρώ, και εδώ ο κόσμος καίγεται και διαβάζεις τον άλλο να σου λέει εεεεεεε ακούω διαφορά επειδή ο ενισχυτής μου κάνει 5000€ ενώ ο παλιός μου που έκανε 4,000 είχε χειρότερο ήχο... :P

Και επίσης αν πας μία από travelstories.gr θα πάθεις πλάκα με τα λεφτά που δαπανώνται για ταξίδια! :)

• Like 12
Δημοσ.

δεν ειπα οτι εχω κατι με το φορουμ...

απλα ειπα οτι ανηκω στην κατηγορια.... διαβαζω, μαθαινω, κανω το χομπυ μου αλλα δεν αγοραζω!

απλα με εκπλησει το ποσο ανετη ειναι μεγαλη πλειοψηφια του φορουμ και λεει... αχ ενα ipad προσφορα.... 15 παραγγελιες μινιμουμ στο thread

νιωθω περιεργα που εγω θα το σκεφτομουνα 6 μηνες και αλλους 6 για την θηκη του. Οχι απο τσιγκουνια αλλα απο αδυναμια.

αντε να κανω οικογενεια και να εχω και κανενα παιδι να σπουδαζω... θα ψαχνω 3 μερες στο φορουμ για να βαλω μια καρτα 5 ευρω που ειπε και ο φιλος παραπανω

Δημοσ.

Ειναι απλα τα πραγματα, οπως εσυ μαζευεις για να αγορασεις το αυτοκινητο καποιοι αλλοι μαζευουν για να αγορασουν τα ρουχα η τα ποδηλατα .

Υπαρχουν και εκεινοι βεβαια που το επαγγελμα τους δεν εχει επηρεαστει σε σημαντικο βαθμο απο την κριση

• Like 5
Δημοσ.

Ξερεις ποσα ipad και ποδηλατα παιρνεις αν δεν αγορασεις αυτοκινητο ? Ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα του σπιτιου αγοραζεις/ανανεωνεις

• Like 2
Δημοσ.

Μην ξεχνάς και σε τι ηλικίες απευθύνεται το insomnia. Οι περισσότεροι είμαστε -απ' όσο βλέπω- 20-35. Δεν έχουμε παιδιά να θρέψουμε, ή αρκετοί δεν πληρώνουμε καν νοίκι. 

Οπότε και με 500 ευρώ μισθό έχουμε τη δυνατότητα σε 2-3 μήνες, να κάνουμε μια αγορά της τάξης των 600 ευρώ, όπως π.χ. ένα νέο αξιοπρεπές PC.

• Like 7
Δημοσ.

Μην ξεχνάς και σε τι ηλικίες απευθύνεται το insomnia. Οι περισσότεροι είμαστε -απ' όσο βλέπω- 20-35. Δεν έχουμε παιδιά να θρέψουμε, ή αρκετοί δεν πληρώνουμε καν νοίκι.

Οπότε και με 500 ευρώ μισθό έχουμε τη δυνατότητα σε 2-3 μήνες, να κάνουμε μια αγορά της τάξης των 600 ευρώ, όπως π.χ. ένα νέο αξιοπρεπές PC.

Να συμπληρώσω ότι και πολλοί μπορεί να μην έχουν ευρώ να πληρώσουν για καφέ, αλλά το iphone απαραίτητο.

Πρόσφατα επισκέφτηκα το ανίψι μου στην πόλη που σπουδάζει, τους φίλους του κι αυτόν μαζί εγώ τους κέρασα καφέ, αλλιώς η επιλογή ήταν παγκάκι και σπόρια. Αλλά τα samsungs και iphones παραμάσχαλα όλοι να συνδέονται στο Facebook....

• Like 13
Δημοσ.

Και επίσης οι περισσότεροι εδώ είναι "φανατικοί" με την τεχνολογία.
Εγώ προσωπικά δουλεύω και δεν έχω έξοδα ιδιαίτερα μόνο βενζίνη να στο πω και τα άλλα τα έχω για εμένα.
Προτιμάω να κρατήσω τα λεφτά μου και να πάρω κινητό ή κάτι ηλεκτρονικό παρά να πω σήμερα είναι Παρασκευή βράδυ να πάω να πιω κανα 2 ποτά το βραδάκι.
Αύριο μεσημέρι ήλιο καφεδάκι κρίμα να μην πάω.

συμπέρασμα.

Κάνεις λάθος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...