tritonas00 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Να συμπληρώσω ότι και πολλοί μπορεί να μην έχουν ευρώ να πληρώσουν για καφέ, αλλά το iphone απαραίτητο. Πρόσφατα επισκέφτηκα το ανίψι μου στην πόλη που σπουδάζει, τους φίλους του κι αυτόν μαζί εγώ τους κέρασα καφέ, αλλιώς η επιλογή ήταν παγκάκι και σπόρια. Αλλά τα samsungs και iphones παραμάσχαλα όλοι να συνδέονται στο Facebook.... Ετσι ακριβως.
zio10 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Όσοι είναι στο forum και ακόμα περισσότερο αυτοί που ψάχνονται να αγοράσουν κάτι ακόμα και σε προσφορά (9 στις 10 περιπτώσεις είναι κάθε άλλο από είδη από πρώτης ανάγκης εν τω μεταξύ, όπως κινητά, tablets, κάρτες γραφικών κλπ) σίγουρα δεν είναι στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν λεφτά ή που έχουν μεγάλη ανάγκη. Έτσι το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον, αυτός που έχει πραγματικά ανάγκη ίσως δεν έχει καν υπολογιστή ή internet και σίγουρα δεν ψάχνει να βρει φτηνό ssd για να φορτώνουν τα windows 3" πιο γρήγορα...άρα μην ψάχνεις σε forum ανθρώπους που τους "χτύπησε" πολύ άσχημα η κρίση!
InsertCoinToJoi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αμα κατεβαινα στις εκλογες του ινσομνια με το ονομα "Μελη με κριση" νομιζω θα πατωνα! χαχαχα
_chris_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αμα κατεβαινα στις εκλογες του ινσομνια με το ονομα "Μελη με κριση" νομιζω θα πατωνα! χαχαχα αυτό δεν είναι σίγουρο. έχεις ακουσει κανέναν να μη παραπονιέται για την κρίση;
Kapws Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 ειμαι ενας μεσος κατοικος αυτης της χωρας. Μια νορμαλ δουλεια και δικο μου σπιτι χωρις ενοικιο. Θα μπορούσες να είσαι και πολύ χειρότερα... Οntopic, είναι και θέμα προτεραιοτήτων... αλλος θέλει να είναι ντυμένος στην πένα, άλλος να έχει κινητό βαρβάτο, άλλος κυβικά και άλογα πολλά και άλλος να κάνει ταξίδια, ή να φτιάξει το σπιτάκι του όπως θέλει. Τόσοι νοματαίοι είμαστε εδώ.. δε γίνεται να παίζει full μίρλα και "ωχ δε βγαίνω, δε μπορώ, σβήνω, χάνομαι" 1
bluesattack Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αμα κατεβαινα στις εκλογες του ινσομνια με το ονομα "Μελη με κριση" νομιζω θα πατωνα! χαχαχα Τι κριση ? Με νορμαλ δουλεια (ενω υπαρχει 27 % ανεργια ) που σου επιτρεπει να μαζευεις για αυτοκινητο και δικο σου σπιτι ? 2
katz Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μαλλον εσυ κανεις λαθος Αλλος με τα λεφτα που μαζευει παει ταξιδια, αλλος περνει κινητο, αλλος pc, αλλος τα τρωει στα μπουζουκια , αλλος στις γυναικες, αλλος αποταμιευει Εσυ οπως λες τα μαζευεις για αυτοκινητο. Ο αλλος μπορει ενα μηνα να τα μαζευε για κινητο..Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων 3
_chris_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 απλά το θέμα ξεκινάει με το ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. έτσι μας φαίνεται ηλίθιο που ο άλλος δίνει πχ 1000€ για υπολογιστή για να μπαίνει απλά στο fb. με την ίδια λογική όμως αυτό το άτομο μπορεί να θεωρεί ηλίθιο εσένα που δουλεύεις απλά για να μαζεύεις τα λεφτά και δε χαίρεσαι τη ζωή σου. 1
panos2171 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Να συμπληρώσω ότι και πολλοί μπορεί να μην έχουν ευρώ να πληρώσουν για καφέ, αλλά το iphone απαραίτητο. Πρόσφατα επισκέφτηκα το ανίψι μου στην πόλη που σπουδάζει, τους φίλους του κι αυτόν μαζί εγώ τους κέρασα καφέ, αλλιώς η επιλογή ήταν παγκάκι και σπόρια. Αλλά τα samsungs και iphones παραμάσχαλα όλοι να συνδέονται στο Facebook.... Να σου πω την αλήθεια κι εγώ θα προτιμούσα να μαζέψω και να δώσω λεφτά για κάποιο καλό κινητό παρά να τα σκορπάω σε καφέδες, ποτά κλπ. Το χειρότερο είναι να μην έχεις να πληρώσεις ενοίκια, ρεύματα, φαγητό και να τα δίνεις σε τεχνολογικά προϊόντα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Καλησπερα παιδια... ειμαι ενας μεσος κατοικος αυτης της χωρας. Μια νορμαλ δουλεια και δικο μου σπιτι χωρις ενοικιο. Δεν ειμαι παντρεμενος και δεν εχω σκυλια και γατια. Απορω πως μερικοι στα τοπικ των προσφορων για παραδειγμα.... ααα ενα ηλεκτρικο ποδηλατο 318 ευρω το αγοραζω... ααα ενα κινητο προφορα 400 ευρω το αγοραζω.... α το ενα και ααα το αλλο βλεπω τοπικ με αγορες ρουχων εκατονταδων ευρω! ρε παιδια κανω μηπως λαθος διαχειριση? Μηπως τα βρισκετε ετοιμα? Πειτε και εμενα γιατι μου φαινεται οτι παλευω μονος. Εδω ενα αμαξι προσπαθω να αγορασω και μαζευω ποσους μηνες χρηματα. Μηπως οι περισσοτεροι εδω στο insomnia ανηκουν στην ανωτερη οικονομκα ταξη? Πειτε και εμενα το μυστικο! Εχετε καποια τρικ στον τροπο διαβιωσης και κανετε οικονομια? Eνα μεγαλο ποσοστο οσων μπαινουν στο ινσομνια ζει με τα λεφτα του μπαμπα (φοιτητες/ανεργοι/αεργοι και τα σχετικα) αρα ζουν για να κανουν μονο εξοδα και μαλιστα αλογιστα (απτη στιγμη που δε κοπιασαν για να τα μαζεψουν, δε θα σκεφτουν και πως θα τα ξοδεψουν). Ενα αλλο ποσοστο ειναι των κατηγοριων "λεφτα υπαρχουν" και "μαζι τα φαγαμε", προφανως. Ετσι ειναι μεγαλο μερος της ελληνικης κοινωνιας αρα το ινσομνια (και οποιοσδηποτε χωρος που μαζευονται Ελληνες) δε θα αποτελεσει εξαιρεση. Υπαρχει και ενα ποσοστο φτωχομπινεδων που κανουν οικονομια 200 χρονια (το σκ@το παξιμαδι κλπ) για να παρουν κατι που εσενα σου φανταζει προκλητικη αγορα (δεν ξεχναω με τιποτα εκεινο το μελος που σε καθε τοπικ διατυμπανιζε οτι ειναι ορφανος και οτι θελει να πουλησει το σπιτι του γιατι δεν εχει να φαει, οτι δεν βρισκει πουθενα δουλεια, οτι δε μπορει να παει φανταρος γιατι εχει πολλες οικονομικες υποχρεωσεις κλπ, την ιδια ωρα που σε αλλο section τον εβλεπες να αγοραζει καθε λιγους μηνες smartphones των 700 ευρω). Υπαρχουν κι αυτοι που ειναι σε μια πιο "νορμαλ" κατηγορια που εχουν τη δουλιτσα τους, παλευουν και βγαζουν τα προς το ζειν και κανουν μια οικονομικη διαχειριση που τους επιτρεπει μια στο τοσο να κανουν και μια υπερβαση για να αγορασουν κατι που το θελουν. 8
Backpacker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Αν και δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου καθότι κάτοικος εξωτερικού...από τον κύκλο μου στην Ελλάδα κρίνοντας...έχω αρκετούς γνωστούς που μετά το πέρας της φοιτητικής τους ζωής κάνουν περιστασιακές δουλειές με μισθούς περίπου στα 600 ευρώ και μένουν στο πατρικό τους με αποτέλεσμα να έχουν αυτά τα 600 ευρώ καθαρά για διασκέδαση/αγορές... Δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι κάνας ματσό με καλή δουλειά μεταξύ μας για να μπορείς να κάνεις αγορές κάποιων γκάτζετς...στην τελική μιλάμε για προιόντα που η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάτω από 800 ευρώ...ίσως σε επηρεάζει το γεγονός το ότι τα βλέπεις μαζεμένα αλλά είναι από διάφορα άτομα...σίγουρα το 95% αυτών των ατόμων κάνει μια τέτοια αγορά κάθε 3-4 μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων...ε για άτομα με μισθούς 600 ευρώ(σιγά τα ωά δλδ) που όμως δεν έχουν έξοδα συντήρησης και διαβίωσης στην δική τους πλάτη δεν είναι πραγματικά τίποτα το ανέφικτο...είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί από σας έχετε πολλούς γνωστούς στις ηλικίες 20-32 που έχουν μια δουλίτσα (τύπου σερβιτόρος ή ντελιβεράς) και μένουν στους δικούς τους. 1
alex_000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μην ειστε ..απαξιωτικοι.Το δημοσιο χρεος εγινε κοινωνικο κρατος για τους χαμηλομισθους.Εκτος απο κατι λιγα πολυ μεγαλα κεφαλια που τα εφαγαν , αφου ως γνωστο ειχαμε και ακραιο νεοφιλελευθερισμο τοσα χρονια. Το πιστευεις αυτο που λες; Ο ταχυδρομος εβγενε στη συνταξη στα 55 με εφαπαξ 150 000 ευρω ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ταχυδρομος. Δεν το συνεχιζω γιατι δεν θελω να χαλιεμαι. Εμμενω σε οτι ειπα 6
gigisoni Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Να σου πω την αλήθεια κι εγώ θα προτιμούσα να μαζέψω και να δώσω λεφτά για κάποιο καλό κινητό παρά να τα σκορπάω σε καφέδες, ποτά κλπ. Το χειρότερο είναι να μην έχεις να πληρώσεις ενοίκια, ρεύματα, φαγητό και να τα δίνεις σε τεχνολογικά προϊόντα. Γιατί για φαί είχε; Τον είχαν βγάλει από τους δικαιούχους φαγητού τον Σεπτέμβρη φέτος, αν δεν τον λυπόντουσαν οι μαγείρισσες να του δίνουν στην ζούλα και αν δεν τσοντάριζα κι εγώ από εδώ, θα πέθαινε της πείνας ο ανιψιός μου. Μετά από ένα μήνα όμως, να σου το samsung τελευταίας τεχνολογίας. Το παλιό πως να το κάνουμε, δεν ήταν στην μόδα πια. Και να προσπαθεί να μας βγάλει και τρελούς ότι το αγόρασε με 180 ευρώ, λες και μιλούσε με κανέναν άσχετο. Αλλά δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ που του έστειλα λεφτά, ας περιμένει ξανά. 5
bluesattack Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Το πιστευεις αυτο που λες; Ο ταχυδρομος εβγενε στη συνταξη στα 55 με εφαπαξ 150 000 ευρω ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ταχυδρομος. Δεν το συνεχιζω γιατι δεν θελω να χαλιεμαι. Εμμενω σε οτι ειπα Ειρωνικα το ειπα βρε συ .Το παραδειγμα που λες ανηκει στον...ακραιο νεοφιλελευθερισμο που ειχαμε. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις