silverado Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Mόνο ο epp έδωσε μια σοβαρή απάντηση γι αυτό που ρώτησα. Οι υπόλοιποι απλά βρήκατε μία ακόμα ευκαιρία να κραξετε ή να αυξήσετε το post count σας. Ξαναγράφω ότι δεν είμαι άρρωστος (ούτε πνευμονία έχω) απλά για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς ρώτησα όποιον γνωρίζει ή έτυχε να παίρνει αντιβίωση στο παρελθόν. Πρωτον εδω δεν αυξανει το post count, δευτερον αυτος που μαλλον εχει ορεξη να κραξει τους αλλους εισαι εσυ.
Silverage Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Ρε παίδες η γρίπη είναι ιος. Η αντιβίωση δεν κάνει τίποτα. Είναι μόνο για βακτήρια. 1
PostHelper Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα. Καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς θελω να σας ρωτήσω... Αντιβίωση σε περίπτωση γρίπης δίνεται μόνο εάν ο ασθενής ανεβάσει πυρετό ο οποίος παραμένει μετά από χρήση αντιπυρετικού; Σε τέτοια περίπτωση ποια ειναι η πιο συνηθισμένη αντιβίωση για έναν ενήλικα 26 χρονών; Παλιά θυμάμαι την klaricid... Ξέρει και κανείς σε τι συχνότητα δίνεται στον ασθενή; Η γριπη προερχεται απο ιους και τα αντιβιωτικα δεν καταπολεμουν με κανεναν τροπο τους ιους(παρα μόνο τα βακτηρια). Για την γριπη αναλογα με το πόσο ισχυρη ειναι και το αν το ατομο ειναι ευαισθητης κατηγοριας(αδυναμος οργανισμος, παιδι, ηλικιωμενος, με καποια άλλα συγκεκριμενα προβληματα υγειας, κλπ) μπορεις(πρεπει βασικα εαν ανηκεις σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες, φυσικα ο γιατρος θα σου πει τι ακριβως να κανεις) να παρεις καποιο αντιιικο ή σε ατομα που δεν ανηκουν σε καποια ευαισθητη κατηγορια να την αφησεις να περασει μονη της. Αν δεις, ο γιατρος βασικα, οτι δεν περναει συντομα, δινει αντιβιωτικα οχι για να καταπολεμησει την γριπη αλλά γιατι μπορει οι ιοι να εχουν δημιουργησει καποια ευαισθησια στους πνευμονες πχ(πως λεγεται βασικα αυτο? Διηθησεις νομιζω) που να αδραξουν την ευκαιρια τα βακτηρια και να φερουν επιπλοκες και σοβαροτερα προβληματα. Οποτε δινει την αντιβιωση για την περιπτωση που τα βακτηρια βρηκαν την ευκαιρια. Κlaricid λεγεται η αντιβιωση που λες αλλα μην την παρεις μονος σου. Πηγαινε σε εναν γιατρο και κανε αυτο που θα σου πει.
FilipposMD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Γενικά καλά τα είπαν οι ακριβώς από πάνω, αλλά να τονίσω κι εγώ το εξής: Όποιος παίρνει αντιβίωση μόνος του χωρίς συνταγή γιατρού κάνει κακό και στον εαυτό του και σε όλη την κοινωνία. Οι ιώσεις (κρυολογήματα και γρίπη) ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά. Εκτός αυτού, αν παίρνεις αντιβιώσεις χωρίς λόγο, δημιουργείς ανθεκτικά μικρόβια και έτσι, όταν θα πρέπει όντως να πάρει αντιβίωση, δε θα είναι αποτελεσματική. Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί έχουν λοιμώξεις από ανθεκτικά βακτήρια. Γι' αυτό, ξανά και ξανά μέχρι να το μάθουν όλοι: Η αντιβίωση ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για ιώσεις/γρίπη. Όποιος παίρνει αντιβίωση χωρίς συνταγή γιατρού είναι εγκληματίας και ο φαρμακοποιός που του τη δίνει δυο φορές εγκληματίας. 8
Anorymous Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Ακομα να μαθουμε οτι τα αντιβιοτικα δεν τα περνουμε για πλακα αλλα πρεπει να μας το πει γιατρος!
Street-Fighter Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Στην Ελλάδα ολοι είναι με ενα φάρμακο στο χέρι. Εγω πρέπει να ειμαι ήρωας που εχω πάρει 7 depon στη ζωή μου!
ParhsG Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Γενικά καλά τα είπαν οι ακριβώς από πάνω, αλλά να τονίσω κι εγώ το εξής: Όποιος παίρνει αντιβίωση μόνος του χωρίς συνταγή γιατρού κάνει κακό και στον εαυτό του και σε όλη την κοινωνία. Οι ιώσεις (κρυολογήματα και γρίπη) ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά. Εκτός αυτού, αν παίρνεις αντιβιώσεις χωρίς λόγο, δημιουργείς ανθεκτικά μικρόβια και έτσι, όταν θα πρέπει όντως να πάρει αντιβίωση, δε θα είναι αποτελεσματική. Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί έχουν λοιμώξεις από ανθεκτικά βακτήρια. Γι' αυτό, ξανά και ξανά μέχρι να το μάθουν όλοι: Η αντιβίωση ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για ιώσεις/γρίπη. Όποιος παίρνει αντιβίωση χωρίς συνταγή γιατρού είναι εγκληματίας και ο φαρμακοποιός που του τη δίνει δυο φορές εγκληματίας. Μιας και εισαι MD γιατι οι γιατροι κανουν τοσα λαθη; Εγω ξερω και γιατρους που δινουν αντιβιωση ετσι (οπως στη παλαια σχολη) . Ξερω και ατομο που ειχε πνευομνια και πηγε σε γιατρο και του ειπε καλα εισαι. Και ενω ειχε πνευμονια 2 γιατροι δε καταλαβαν τιποτα.Ο τριτος μονο που ασχοληθηκε το βρηκε
bilakos10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Να στο πω απλά, ο κάθε γιατρός θα σου δώσει το φάρμακο της εταιρείας που του τα στάζει... Sent from my U8815 using Insomnia
Cryptic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Όποιος δεν ακούει τους γιατρούς, κινδυνεύει να χάσει σημαντικά γεγονότα, όπως πχ δείπνο προς τιμήν του Φινλανδού πρωθυπουργού.
zio10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 nikos-thess, μήπως είσαι "γιατρός" σαν τους "τεχνικούς" που μαθαίνουν από τα forum??
saya Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Και η κουτση Μαρια ξερει οτι τα αντιβιωτικα δεν ειναι για τις ιωσεις επισης δεν ειναι καραμελες κανενα φαρμακο. Αν παιρνετε συχνα με καθε μικροενοχληση μετα μην παρεξενευτειτε αν δεν σας πιανουν..
doctorkostis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Για τον topic starter που θελει να ενημερωθει. ΚΑΝΕΝΑ αντιβιοτικο δεν ειναι δραστικο στις ιωσεις του αναπνευστικου. Κανενα. Τελος. Στην γριππη (δηλαδη λοιμωξη απο ιο influenza, ανεξαρτητως του τυπου) εχει δειξει καλα αποτελεσματα η οσελταμιβιρη. Μη μπερδευουμε τα απλα κρυολογηματα, ιωσεις με τη γριππη. Η γριππη κανει εντονα συμπτωματα, υψηλο πυρετο (39-40) και ο ασθενης μπορει να χρειαστει και 10-15 μερες στο κρεβατι για να συνελθει. Η πνευμονια δε απο ιο γριππης μπορει να οδηγησει σε οξεια αναπνευστικη ανεπαρκεια, ενιοτε τοσο σοβαρη που να χρειαζεται μηχανικος αερισμος σε μοναδα εντατικης θεραπειας. Στις βακτηριακες λοιμωξεις του αναπνευστικου χορηγουνται αντιβιοτικα ειτε στοχευμενα( με καλλιεργεια δηλαδη πτυελων ή αιματος) ή εμπειρικα (με βαση δηλαδη τα πιθανοτερα παθογονα που ενεχονται σε αυτη τη λοιμωξη λαμβανοντας υπ οψιν και τα παθογονα που ενδημουν στη χωρα). Η πνευμονια πχ στην Ελλαδα χρειαζεται διπλη αντιβιοτικη αγωγη (ή μονοθεραπεια με αναπνευστικη κινολονη). Το συμπερασμα ειναι αυτο που αναφερθηκε και πιο πανω. Οχι αντιβιοτικα μονοι μας. Επισκεψη στο γιατρο. Που να τον βρεις θα μου πεις, και θα εχεις και δικιο... 2
george_gr1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Οι γιατροι τα ξερουν αυτα. Εγω φετος δεν αρρωστησα καθολου παντως και βγαινω εξω χωρις μπουφαν τις περισσοτερες φορες μονο με ενα μπλουζάκι. προσεχε μονο φιλε γιατι η γιαγια μου ελεγε το κρυο το μαζευεις με το τσουβαλι και βγαινει με το βελονι. Πολλοι μηχανοβιοι οταν ηταν στα καυτα νιατα κυκλοφορουσαν με μπλουζακια και ακρανοι και στο μελλον βγαλαν πολλα προβληματα. Δεν ξερω αν εισαι μικρος, στο λεω για να προσεχεις.
silverado Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Στην Ελλάδα ολοι είναι με ενα φάρμακο στο χέρι. Εγω πρέπει να ειμαι ήρωας που εχω πάρει 7 depon στη ζωή μου! 0 depon ερχεσαι δευτερος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα