antreasM77 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Εχω εξελιξη η οποια ισως ειναι καλη. Ψαχνοντας το test disk ανακαλυψα κατι. Μετα απο deeper search δινει μια επιλογη πατωντας το Ρ να σου δειξει λιστα αρχειων. Μεσα στην λιστα των αρχειων σου δινει επλογη να κανεις αντιγραφη πατωντας C ! Οποτε εχω ξεκινησει αντιγραφη των αρχειων, και περιμενω να δω αποτελεσματα. Σε 1η φαση, αυτο με ενδιεφερε κιολας, να σωσω αρχεια. Ο δισκος δεν με καιει, ας παρω τα αρχεια και μετα ναπαλμ, θα του κανω φορματ μηπως στρωσει,αν δεν τοτε πεταμα και αλλον... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Σου ευχομαι καλη τυχη αν και την βλεπω να ειναι με το μερος σου. Τωρα αν τον πεταξεις τον δισκο ριξε μου ενα μυνημα. Ισως να τον χρειαζομαι. Μην ξεχασεις τα credits και τις μπυρες για τον παππου-wash. Και μερικες για τον elf που εγραψε ολοκληρο οδηγο για εμας. (ετσι οπως παει πιο πολυ θα κοστιζουν οι μπυρες παρα οι δισκοι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreasM77 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 GOOD NEWS EVERYBODY! Τα αρχεια τα εσωσα ΟΛΑ! 704GB... Απιστευτο,ευχαριστω ολους οσοι με βοηθησατε. Παω να δω μηπως σωθει και ο δισκος τωρα(ναι,πλεονεκτης),αν δεν τα καταφερω δικος σου grwarlock. Αν και εδω που τα λεμε,και να σωθει δεν τον πολυεμπιστευομαι πλεον,αλλα ας δοκιμασω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Μην ξεχασεις τα credits και τις μπυρες για τον παππου-wash. Και μερικες για τον elf που εγραψε ολοκληρο οδηγο για εμας. (ετσι οπως παει πιο πολυ θα κοστιζουν οι μπυρες παρα οι δισκοι) ...για τον Ελφ καλύτερα να στείλει φιλιά, γιατί μπύρες με κούριερ θα του βγουν ίσαμε με μισό νέο δίσκο... Εγώ δεν έκανα και τίποτα (εκτός από κάτι ζημιές στο server load). Oπότε μπύρες από εσένα. Αντρέα δε σου είπα(με) τίποτα για τη δυνατότητα του TD να ανακτά και αρχεία εκτός από partitions, γιατί ε, δεν είναι και το πιο state of the art ρηκάβερι απ. Την ανακάλυψες μόνος σου/σου έκανε και δουλειά/όλα καλά. Όσο για τον δίσκο, απλά τρέξε το Low Level Format Tool (προσοχή να έχεις επιλέξει ΑΥΤΟΝ και όχι κάποιον άλλον, γιατί μετά ούτε ο Σούπερ Καοτόνικ δεν τα σώζει τα αρχεία που θα διαγραφούν). Λογικά υπάρχει και αυτό σε λινουξια. ΑΝ είναι να σωθεί, αυτό θα καθαρίσει τα πάντα - του raw file system συμπεριλαμβανομένου, και τέλος (αφού κάνεις πάλι ένα ρηστάρτ) θα πας να δεις αν μπορούν να του φτιαχτούν παρτίσιονς (μέσα από τη διαχείριση δίσκων). Περί "εμπιστοσύνης", θα ρίξουμε μερικά τελευταία tips πιο μετά από την παραπάνω φάση... Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από washcloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 ...για τον Ελφ καλύτερα να στείλει φιλιά, γιατί μπύρες με κούριερ θα του βγουν ίσαμε με μισό νέο δίσκο... Εγώ δεν έκανα και τίποτα (εκτός από κάτι ζημιές στο server load). Oπότε μπύρες από εσένα. Εγω προσπαθω να σου μαζεψω και αλλες μπυρες (εκτος απο αυτες που ηδη σου εχω υποσχεθει) και εσυ γκρινιαζεις. Ετσι θα γκρινιαζω και εγω οταν και αμα γερασω ???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 ....εεε πως να του το πεις ότι ακριβώς αυτό που κάνει τώρα γκρίνια λέγεταιιιιιιιιιι.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreasM77 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 χαχαχαχαχα,ωραιος ο washcloud! Κι ομως μπορω να το χαρακτηρισω state of the art recovery καθως τα τραβηξε ολα.Τεσπα,τελος καλο ολα καλα. Απο μεθαυριο θα ασχοληθω με το φορματ.Γιατι αυριο λεω να δωσω στο pc ρεπο,τις 3 τελευταιες μερες εχει γραψει 34 ωρες straight. Θα μου αρχισει τα παραπονα και αντε να το κανω κι αυτο recover μετα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Κοίτα, δεν είναι και για πέταμα, αλλά πχ χάνει σε interface. Αλλά και σε σκαναριστικές δυνατότητες σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως και σε διάφορα άλλα φήτσουρς (σημαντικά, και όχι φιοριτούρες). Και μάλλον στην περίπτωσή σου έτυχε να γίνει δουλειά (πιθανώς γιατί το κύριο ζόρι ήταν μάλλον το προβληματικό file system). Αυτό βέβαια που έχει στην περίπτωσή σου σημασία παν' απ' όλα είναι ότι έγινε η δουλειά σου, και παίζει και να το ερωτεύτηκες για από εδώ και πέρα. Θεμιτά αμφότερα. Αν πάντως κάποια φορά τύχει να έχεις oπιοδήποτε ζόρι που το TD δεν το παλεύει, το αποπάνω σκαλί είναι πχ το Active File recovery. ...επίσης, κάνε ένα random τσεκ στα αρχεία, καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, αυτά που "ανακτήθηκαν" να είναι ψιλοζόμπι, ε. (...μτφ : τσέκαρε διάφορους τύπους, από εδώ και από εκεί, σε διαφορετικούς φακέλους, "τρέχα" κάποιες ταινίες να δεις αν παίζουν ολόκληρες, βάλε μουζικές να παίξουν, "τρέχα" μαζικά προβολή φωτογραφιών - έστω σε thumbnails των Win κτλκτλ. Διότι καμμιά φορά, ενδέχεται να είναι μέχρι και "ΑΔΕΙΑ" τα αρχεία που ανακτήθηκαν...Ή "απλώς κατεστραμμένα", "μηδενικού μεγέθους", κλπ...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreasM77 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Τα εχω υποψιν και τα προγραμματα της Active,καλη εταιρια με ωραια προγραμματα. ναι το σκεφτηκα αυτο για αρχεια ζομπι και τα εχω τσεκαρει.Ολα ειναι αθικτα.Δεν μπορω να καταλαβω τι πηγε στραβα με τον δισκο... Το bios τον βλεπει,τα αρχεια ειναι μεσα κανονικα και αθικτα αλλα σε windows κολλαει ο τοπος. Τεσπα,τελος καλο ολα καλα.Και παλι σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ....μην το "ψάχνεις". Πολλά και διάφορα και άγνωστα σε μας τους κοινούς θνητούς μπορεί να πήγαν στραβά. Πχ ο 1ος-1ος δίσκος που μ' έβαλε στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με την πάρτη τους, όπως και με την ανάκτηση αρχείων, ένας 20άρης WD προ σχεδόν δεκαετίας, είχε παρόμοια συμπεριφορά (έκτοτε δεν θυμάμαι να συνάντησα ΤΟΣΟ μουλαρόδισκο εν τω μεταξύ...) : μου κρέμαγε απίστευτα έναν ταπεινό Celeron @466 MHz που είχα, δεν καταλάβαινε τίποτα από scandisk μέσω DOS-based δισκακίου επιδιόρθωσης που προσπαθούσα να τρέξω -κόλλαγε στο 4% (...δεν πρόκειται να το ξεχάσω το ρημαδί το ποσοστό, μέχρι να ψοφήσω...) και γενικώς μου είχε γυρίσει τα μυαλά ανάποδα καθώς ήταν ο μόνος "σοβαρός" από άποψη χωρητικότητας δίσκος που κατείχα τότε και είχε κάποια σημαντικά για 'μένα αρχεία... Τελικώς είχα καταφέρει τότε, με το Easy Recovery που ήταν το πρώτο που κατάφερα να βρω (μετά κόπων και βασάνων), να αντιγράψω τα περιεχόμενά του, κι όταν στη διαδρομή έμαθα ότι και οι δισκοεταιρίες έχουν σχετικά diagnostics, έτρεξα το τότε DLDIAG της WD για να δω τί λέει γι' αυτόν -έβγαλε errors φυσικά- και ω του θαύματος, χωρίς καν να διαθέτει κάποια "διορθωτική" δυνατότητα το πρόγραμμα, έγινε η αφορμή, μετά από το restart που έκανα, να μπει η...μηχανηματάρα κανονικά στα Millenium (...), και ο δίσκος αίφνις να εμφανίζεται (είχε χάσει και το file system αρχικά) πλέον...(...περιττό να περιγράψω τη χαρά που είχε εκδηλωθεί με κατούρημα των βρακιών μου...). Στη συνέχεια και με τον καιρό, κι αφού είχα διαπιστώσει ότι είχε bad sectors, προσπάθησα να "διορθώσω" τίποτε από δαύτους, και ο δίσκος τελικώς να πω ότι μπορεί εννοείται να μην ξανάγινε ποτέ τζιτζί, αλλά έζησε και ξαναχρησιμοποιήθηκε μέσω διάφορων αλχημειών... ...οπότε Αντρέα, δεν αποκλείεται και η δική σου περίπτωση να είναι ένας τέτοιος συνδυασμός bs και ενός σακατεμένου fs. Για το μέλλον, είπαμε, κάνε του ένα "low level format" με το Low Level Format Tool, ή, ίσως ακόμη καλύτερα, βάλε το HD Sentinel (σπασμένο) και από το μενού, βρες το surface test και τρέξε το "reinitialization", για να "καθαρίσει τα πάντα" εντός του. Καπάκι, εάν θες, τρέξε και το HDD Regenerator, στην επιλογή "1" (scan and repair) και τέλος δες τί θα λέει μετά από ολ' αυτά το HDS στην καρτέλα "overview" (την αρχική δηλαδή, με το που ανοίγει). Και πόστρέ το μας. Μετά φτιάξε του fs (με "quick format"), και καπάκι κάνε κι ένα surface test σε "read" mode. Aν δεν εμφανίζει δυσπρόσιτα σημεία πλέον στο graphic user interface (bs ή CRC ξερωγώ), τότε μάλλον έχει ψωμιά ακόμα. Ιδανικά, καλό θα ήταν να του κοπανήσεις κι ένα ακόμη (τελευταίο) reinitialization, να δεις τί λέει, και στη συνέχεια πάλι φορμάρισμα. Κόψε τον και σε 4 partition αν θες και αντίγραψε 1 από τις πιο μεγάλες ταινίες που έχεις, σε κάθε partiton, και μετά έλεγξέ τις αν έχουν γραφτεί σωστά στο κάθε partition (αν πχ κάνουν κολλήματα όταν τις "τρέχεις"). Και μετά τον ξαναφορμάρεις σε ένα partition, αν θες. Πράγματα πάντως να πειραματιστείς, υπάρχουν. (...σαν τον ΓΑΠ ακούστηκε αυτό......) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα