BalDwin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Καλημέρα.Θέλω να βρω κάποιου τύπου οθόνη που να την έχω στην είσοδο του μαγαζιού και να την χειρίζομαι από το σπίτι.Κυρίως με ενδιαφέρει να μπορώ να στέλνω από μακριά ένα κείμενο που θα εμφανίζεται στην οθόνη για να ενημερώνει (πχ."το κατάστημα θα μείνει κλειστό"). Δεν ενδιαφέρομαι για υπολογιστή,αλλά για μια απλή τηλεχειριζόμενη οθόνη μηνυμάτων,υπάρχει κάτι που να μου κάνει τη δουλειά μου?
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Ίσως με ένα τάμπλετ με blutooth και με μια αντίστοιχη εφαρμογή χειρισμού από κινητό pc ή κάτι τέτοιο. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι
michael92 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Θες LED Matrix display. Δες κάτι τέτοιο πχ: http://www.comsight.cn/Outdoor-LED-Message-Displays-SE.html
arc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 @ts για την απαντηση του cthulhucarbide Πες του τουλάχιστον ευχαριστώ που σκέφτηκε λύση για σένα! Τηλεχειρισμό από τόσο μακριά, μπορεί να γίνει μόνο με gsm (δίκτυο τηλεφωνίας) ή μεσω Internet. Αν στο μαγαζί σου έχεις wireless router μπορείς να προμηθευτείς ένα πολύ φθηνό tablet (φαντάζομαι 8-10 ιντσες) και να το τοποθετήσεις στη βιτρίνα μόνιμα συνδεμένο στο ρεύμα και με απενεργοποιημένο το σβήσιμο της οθόνης (δηλαδη σβήσιμο οθόνης - ποτέ). Μετά θα του έχεις φορτωμένο ένα φυλομετρητή (ελληνιστί browser) στον οποίο θα είναι φορτωμένη μια ιστοδιεύθυνση full screen που να δείχνει μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα θα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, να κάνει αυτόματο update ανα κάποια λεπτά. Αυτό γίνεται εύκολα με meta ή javascript. Εντός της ιστοσελίδας θα περιέχει το κείμενο που θες π.χ. «Ωράριο 9:00-15:00 και 18:00-21:00». Όταν θες να αλλάξεις το κείμενο, θα μπαίνεις στο server (είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι) και θα αλλάζεις το κείμενο σε ότι θες π.χ. «Σήμερα το απογευμα το μαγαζί θα ανοιξει μόνο 19:00-21:00». Στην επομενη αυτόματη ανανεωση της σελίδας θα εμφανιστεί το νεο μήνυμα, μέχρι να το αλλάξεις πάλι. Πάγιο κόστος: Το tablet Λειτουργικό κόστος : το ρεύμα του tablet 2
michael92 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Γιατί να πάρει tablet και όχι ένα πολύ μεγαλύτερο και φθηνότερο led matrix display με arduino το οποίο το ελέγχεις μέσω internet; Το tablet δεν θα διαβάζεται από μακρυά... Αν είναι να βάλει tablet ας βάλει καλύτερα μια φθηνή LCD με ένα παλιό PC που να το ελέγχει ασύρματα με teamviewer. Πολύ πιο καλή ιδεά θα είναι (το έχω δει να το κάνουν πολλοί)...
arc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 michael καλές οι ιδέες σου αλλά αν θέλει κάτι απλό, ΜΙΚΡΟ και χωρίς πολύ κόπο στη διαχειριση η λύση του tablet με αυτόματο refresh κερδίζει σε όλα τα σημεία. Ένα φθηνό tablet κοστίζει 90-100 ευρω. Μια κοκκινη οθόνη led 8 χαρακτήρων κυλιομενου κειμένου ξεκινά από 300 ευρω (χωρίς arduino) Το μόνο μεγα πλεονέκτημα της LED ειναι οτι ειναι eye-catching
paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 ένα παλιό Pc με μια οθονη 17" νομίζω οτι ειναι ιδανικό... όλο και απο κάπου θα βρεις κάποιο παρατημένο αν δεν εχεις ήδη... το βάζεις βιτρινα, Teamviewer μονιμα και παίζεις μπάλα με ppt fullscreen. οι ταμπέλες led ειναι πανακριβες, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του tablet αλλα δε θα την προτιμούσα γιατι για πλάκα σπανε βιτρίνα για να το φανε... 1
kage Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet.html?from=most-popular&keyphrase=android+pcκαι στο θεμα σκετη οθονη.μια οθονη με usb ωστε να μπορει να μπει usb adroid pc.και για να χει "κινηση" υπαρχουν apps ή screensaverhttps://www.google.gr/#q=led+πιναδικες αυτος τωρα ποσα χιλιαρικα να εδωσε? εγω λεω θα το περασε σε επιδοτηση https://www.google.gr/search?q=%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CF%84%CE%B1+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&channel=rcs&gfe_rd=ctrl&ei=rtolU6C6I4eH8QfJyoCICA&gws_rd=cr#channel=rcs&q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7%20%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BD&rls=org.mozilla:en-GB:official Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2014 από kage
lepaterious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αυτο που καταλαβα εγω απο το παληκαρι ειναι να στελνει ενα μήνυμα sms απο το κινητο στην ταμπελα αραγε υπαρχει κατι τετοιο?
kage Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 σε 1η φαση υπαρχει η πιο φτηνη λυση να μπαινει με remote και να κανει οτι θελει. τωρα αν καποιος εφτιαξε εφαρμογη για android,ios θελει ψαξιμο...προσωπικα το θεωρω χλωμο. Σ αντιθεση με τις led επιγραφες που λογικα καποιος θα χει καποιος τετοιους αυτοματισμους και σιγουρα σε πολλαπλασια τιμη... τωρα ποιο απο τα 2 θα καιει περισσοτερο ρευμα ειναι αλλη ιστορια...Σιγουρα θα καινε λιγοτερο απο ενα pc.
BalDwin Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ όλους (και προκαταβολικά όσους ακόμα απαντήσουν).Δεν θέλω κάτι eye-catching,για ιατρείο πρόκειται,δεν θα περνάω διαφημιστικά μηνύματα από την οθόνη. 1
arc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αφου είναι ιατρείο, φαντάζομαι οτι δεν παίζει βιτρίνα που μπορείς να βάλεις απο πισω το tablet. Αν το κρεμάσεις στην πόρτα, είναι σίγουρο οτι θα στο «τσιμπίσουν», εκτός αν κάνεις πολύ ειδική πατέντα με βάση και plexiglass αλλά εχει πολύ φασαρία. Μάλλον βάζεις πάνω από την πόρτα πίνακα κυλιόμενου μηνύματος και με τρύπα στον τοίχο το τροφοδοτείς από μέσα. Ρώτα σε μαγαζιά με φωτεινές επιγραφές για συνδυαστική δυνατότητα με gsm (κινητό) αλλά να εισαι προετοιμασμένος για γερό κουστουμι.
paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 εφόσον ειναι έτσι γιατι δε κοιτάς για κάποια φθηνή μικρή οθονη 4-5" και να παίζεις ppt πάλι απο pc/teamviewer π.χ. http://www.ebay.com.au/itm/4-3-TFT-LCD-Car-Monitor-Reverse-Rearview-Color-Camera-DVD-VCR-CCTV-BY-/221389406680?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item338bd641d8&_uhb=1 ή http://www.ebay.com.au/itm/New-7-TFT-Car-Rear-View-Monitor-Color-LCD-Monitor-DVD-VCR-2-Video-Input-/321320115824?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4ad02bde70&_uhb=1 θέλουν βεβαια κάποια βάση με γυαλι/πλεξι αλλα ειναι πιασαρικα...
BalDwin Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Βιτρίνα είναι,έχω ισόγειο κατάστημα με τζαμαρία πρόσοψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα