Sapounos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) καλησπέρα! θελω να αγορασω καινουρια καρτα ηχου. τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για ταινιες gaming και μουσικη. Θελω να εχει αριστη ποιοτητα στο analog της. Το digital δεν με ενδιαφερει γιατι εχω την onboard. από budget μπορω να δωσω μεχρι 170-180 ευρω. Είμαι ανάμεσα στην asus xonar rog phoebus solo και στην asus xonar essence STX! ποια προτείνετε εσεις? Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2014 από Sapounos
SPANK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 H onboard δεν σε καλύπτει ? γιατι πλεον οι καινούργιες μητρικές εχουν πολυ καλες κάρτες και 7.1. Τώρα αν θέλεις ξεχωριστή κάρτα ήχου η xonar οπως λες ειναι πολυ καλή αλλα δες και κατι σε creative fatality συγκεκριμένα http://www.soundblaster.com/gaming/soundcards.aspx
Sapounos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 εχω παλια καρτα 5 χρονων και η αληθεια ειναι οτι δεν με καλυπτει.. θελω μια κορυφαια καρτα ηχου που να βγαζει καλη ποιοτητα στο αναλογικο της. Για ποια απ τις 2 xonar λες?
duffyduck Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Παρε μια απο τις Xonar D1 ή Xonar DX Βασικα εχασες την προσφορα του e-shop για την DX (την ειχε 13-14 ευρω πιο κατω απο την τιμη που την εχει τωρα). Αργησες μια βδομαδα και εχασες την προσφορα. Σημειωση: η διαφορα της D1 απο την DΧ ειναι οτι η πρωτη ειναι PCI ενω η δευτερη PCI-E. Αν θες να τα σκασεις χοντρα, τοτε παρε την ROG Xonar Phoebus, αξιζει τα λεφτα της.
Sapounos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ναι θελω να εχει διαφορα και καλη διαφορα από τις DX και D1... αλλιως δεν αξιζει να την αγορασω... δυστυχως δεν ξερω τι χαρακτηριστηκα να κοιτάξω περαν τα επίπεδα θορυβου και το ότι είναι 24bit... θελω να τα σκασω χοντρα και να την κρατησω μεχρι να μου χαλασει.. αλλα δεν θελω σε creative.. εχω σκεφτει για καποια asus Μιας και εχει κανει καλο μπάσιμο στις καρτες ηχου τα τελευταια χρονια
Sapounos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 κατεληξα στην asus rog phoebus solo. Νομιζω πως ειναι οτι καλυτερο για gaming ταινιες και μουσικη. Εχει πολλες δυνατοτητες απ οτι διαβασα και ξεχωριστες εισοδους για ακουστικα οποτε βολευει παρα πολυ
gdriver Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα την elite pro. επειδή η μητρική μου έκλεισε τον κύκλο ζωής της πήρα μια καινούργια η οποία έχει μόνο pci-express θύρες. έτσι η κάρτα αχρηστεύτηκε. διάλεξα μία μητρική ΄με πολύ καλή κάρτα ήχου και μάλιστα διαφημίζει η asus 120db s/n και 110 db διαχωρισμό καναλιών. τη χρησιμοποιώ με οπτική ίνα. ένα έχω να πω. η elite pro παρά τα χρονια της είναι πολύ καλλίτερη σε ποιότητα ήχου. επομένως από μένα +1 για την ξεχωριστή που πήρες. θα δείς πως είναι η μέρα με τη νύχτα.εάν υπάρχει τόση διαφορά από την παλιά elite pro καταλαβαίνεις τί διαφορά θα κάνει η νέα που εχεις. μεγιές και καλορίζικη. 1
Sapounos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 σε ευχαριστω πολυ! ομως να ξερεις οτι στην οπτικη ινα δεν επεξεργαζεται η καρτα τον ηχο αλλα τα ηχεια! η καρτα φαινεται στο αναλογικο της μερος μονο οποτε δοκιμασε τα στο αναλογικο! που και παλι πιστευω οτι θα εχει διαφορα με την elite pro (δλδ καλυτερη η elite pro).. για να δεις πραγματικα τις δυνατοτητες της οπτικης ινας δοκιμασε να δεις μια ταινια με dolby digital η dts ηχο εφ' οσον παλι στα ηχεια σου υποστηριζουν τετοιον ηχο (για να εχουν υποστηριξη οπτικης ινας κατα 90% θα υποστηριζουν και τον αναλογο ηχο)
gdriver Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 έχεις δίκιο όμως δε μπορώ να παραβλέψω την τεράστια διαφορά στην ένταση του ήχου. τα ηχεία που χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ είναι τα z-5500. και όμως με την elite ποτέ δε χρειάστηκε να ανέβω πάνω από 4 γραμμές έντασης στα ηχεία. το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως τελικώς ακόμα και αν είναι ψηφιακό το σήμα πάντα πάνω του θα υπάρχει η προσωπικότητα της πηγής. επίσης τα προγράμματα ελέγχου της κάρτας σου ( απίστευτη και μοναδική) θα δώσουν πολύ μεγαλύτερο αέρα , εύρος και άνεση στον ήχο σου. επίσης κάποτε χρησιμοποιούσα ένα diskman της kenwood το οποίο ήταν το μόνο που χρησιμοποιούσε οπτική έξοδο. (μόνο με ρεύμα όμως). έκανα δύο εγγραφές , στο yamaha εγγραφέα χρησιμοποιώντας το diskman και ένα από το sl-ps7 της technics. και όμως υπήρχε διαφορά. και φυσικά ήταν αντιληπτή με το αυτί και όχι με ειδικούς φασματογράφους που χρησιμοποιούν τα περιοδικά. θα το δεις. εάν μπορείς πάντως πόσταρε εντυπώσεις όταν με το καλό την εγκαταστήσεις. επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση κάρτας σκεφτόμουν την asus που πήρες αλλά και τη zxr. προς το παρόν γέρνω προς την zxr αν και η asus είναι ανώτερη για μόνο και έναν λόγο. την άμεση εγγραφή της δέυτερης ''what u hear". εάν η asus το έλυσε αυτό pls κάνε ένα κόπο και ρίξε τα φώτα σου.ευχαριστώ.
Sapounos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 εννοείται την περιμενω πως και πως! με αυτό που λες τωρα θα κοιτάξω να δω αν με παιρνει να βαλω και την οπτικη πανω στην asus γιατι ειχα σκοπο να την κρατησω στην καρτα της μητρικης! ελπιζω να εχει χωρο. ΥΓ: κ εγω τα z5500 εχω και δεν ξερω τι θα κανω όταν παλιωσουν και χαλασουν.. είμαι υπερευχαριστημένος! Οποτε θα ξερεις ότι οι εντυπώσεις μου θα σε καλυπτουν πλήρως!
palawiaris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση κάρτας σκεφτόμουν την asus που πήρες αλλά και τη zxr. προς το παρόν γέρνω προς την zxr αν και η asus είναι ανώτερη για μόνο και έναν λόγο. την άμεση εγγραφή της δέυτερης ''what u hear". εάν η asus το έλυσε αυτό pls κάνε ένα κόπο και ρίξε τα φώτα σου.ευχαριστώ. Σχετικα με την zxr έχω μία και περιμένω αυτήν την βδομάδα την δεύτερη για το σαλόνι. Η κάρτα είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε μουσική.Πριν είχα την Recon 3d,την x-fi και σύγκρινα με μια asus D2X/XDT ενός φίλου μου. Πάντα με οπτική σε ένα harman και canton ηχεία.Ειδικά θυμάμαι με την recon 3d τα ηχεία μπούκωναν και παραμόρφωναν σε υψηλές εντάσεις.Με την ZxR τίποτα.Μέχρι το τέρμα τους τα ηχεία παίζαν καθαρά και ακούγονταν πιο «γεμάτα» Από αυτή την άποψη την προτείνω χωρίς φυσικά να έχω ακούσει κάτι από την Asus Phoebus
gdriver Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 τί να πεί κανείς. και οι δύο είναι αυτήν τη στιγμή ό,τι καλλίτερο κυκλοφορεί από τις consumer based κάρτες. οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν άλλα συστήματα. η asus έχει απίστευτο χρώμα στις μεσαίες και εξαιρετική λεπτομέρεια στις υψηλές. η ''υπογραφή'' του ήχου της είναι προσανατολισμένο περισσότερο προς τα μπάσο . η zxr χρησιμοποιεί από την άλλη τα ίδια audiphile εξαρτήματα με την essence κρατώντας και το χαρακτήρα του παιχνιδιού. είναι περισσότερο προσανατολισμένη στο prima του ήχου με απίστευτο διαχωρισμό καναλιών. πρίν από καμιά δεκαπενταετία για να ακούσεις ήχο τέτοιου επιπέδου έπρεπε να σκάσεις καμιά 50.000 ευρώ. τώρα έχεις υψηλής πιστότητας ήχο από μία κάρτα των 200 και 300 ευρώ. φυσικά δεν υπολογίζεται όλος ο υπολογιστής μαζί. φίλε sapounos τα z-5500 έχουν μόνο μία είσοδο toslink. ευτυχώς έχουν ακόμα μία coaxial. μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή. να σκεφτείς πως όταν πρωτο έβαλα την elite πορώθηκα τόσο που στο τέλος κατέληξα να αγοράσω και έναν a/v ενισχυτή.συνέδεσα το pc επάνω και πήρα ηχεία μουσικής (όχι τίποτα ακριβό) και εκεί να δεις τι ξεδιπλώθηκε.καλά τα z5500 αλλά τελικώς είναι αυτά που έιναι. τα καλλίτερα για pc.
Sapounos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 toslink εννοεις την οπτικη? την coaxial δεν την χρειαζομαι.. την οπτικη θα την βαλω αν χωραει πανω στην asus.. αλλιως με βλεπω να βαζω/βγαζω καλωδια καθε φορα που θα θελω να δω ταινια. μικρο το κακο για μενα.
gdriver Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 ναι η toslink είναι η οπτική. το κακό είναι πως οι κατασκευαστές είναι πολύ φειδωλοί σε αυτή τη θύρα. εδώ ο a/v που έχω έχει μόνο 2.
Sapounos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 ναι συμφωνω και εγω σ αυτο.. δλδ για ποιο λογο να σε αναγκασουν να χρησιμοποιησεις adaptor και να μην φτιαξουν διπλα μια ξεχωριστη οπτικη εξοδο να μπορεις να εχεις συνδεδεμενο και το direct σου και το optical.. αν δω και δεν εχει διαφορα με την onboard ο ηχος στο optical θα την εχω στην onboard.. θα δουμε βεβαια ολα αυτα οταν ερθει η καρτα.. μου ειπαν μεχρι τελος της εβδομαδας θα την εχω.. θα ακολουθησει οσο καλυτερο review γινεται απο μενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα