Προς το περιεχόμενο

Ρόιτερς: Καταργούνται όλοι οι εμπορικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε.


Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις ??? φάκες ,ρεβιθιά,φασολιά κ.α διαβαζεις την προελευση ?? τα περισοτερα ειδη ειναι απο τον Καναδά ,Αμερική και απο την κίνα !! ναι εισάγουμε φασόλια από την κίνα !! τα εληνικα προϊόντα έχουν διπλάσια τιμή ή δεν μπαίνουν στα ράφια καθόλου !!,Η γερμάνια φοβάται την κίνα !! π.χ θέλει να ανεβάσει τους δασμούς !! για να είναι ποιο ανταγωνιστικα τα γερμανικά πάνελ, έτσι παίζουν !!! 

Αποθηκη έχω φίλε... Και δευτερον διαβασε ξανα τι γράφω και τι απαντας. Εγω μιλάω για τον τελικο καταναλωτή. δες παλι τα bold και δες πόσο άκυρη είναι η απαντηση σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικέ δες σε τι απάντησα και άσε τις εξυπνάδες. Έχουμε μια πραγαμτικότητα. Κατάργηση δασμών. Θα φέρει ανεργία η κατάργηση δασμών σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού; Που κολλάνε τα Κινέζικα. Αυτά υπάρχουν έτσι και αλλιώς και δεν συγκρίνονται με προιόντα ποιότητας...

Αυτό που κολλάει; Αν μια χώρα έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο και πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα, φροντίζει να ρίξει τους φόρους για να εξαλείψει το έλλειμμα και όχι όπως η αφεντιά μας πχ που επέλεξε να ζει από το δημόσιο και να μην παράγει τίποτα...

 

Άλλο ένα φιλελεύθερο παραλήρημα..Δυστυχώς χωρίς ίχνος ειρωνιας, η ιστορία σε διαψεύδει ταχύτατα...Το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο ω του θαύματος άρχισε να τρομάζει μετά την ΕΟΚ και μάντεψε γιατί μπορούσες να αγοράσεις πολλά siemens και πολλά audi...Οσο για το τελευταίο μετά από 4 χρόνια κρίσης είναι να γελάς με  την φράση αυτή..Χρηματιστήριο κανείςςςς???????

 

Και για το διαπιστώσεις κοίτα στα shadow economics που έχει πάει η ανεργία στα τελευταία 20 - 30 χρόνια και έλα πές μου μετά, εκτός αν πιστεύεις ότι ακόμα είναι στο 28% (και βγάζουμε αυτούς που δουλεύουν έστω μια ώρα την ημέρα). Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε silvermachine, δεν διαφωνούμε σε πολλά.

Αλλά.

 

Δυστυχώς στα προϊόντα τεχνολογίας, δεν χωράει εκ των πραγμάτων μικρός, και αν θες την γνώμη μου, δεν θα έπρεπε κιόλας.

Τώρα για το γεγονός ότι δεν έχουμε σαν Έλληνες, την δυνατότητα να παρέχουμε έναν δικό μας i7, ένα δικό μας Facebook, ένα δικό μας 50 αρι led panel....

Μόνο η παγκοσμιοποίηση δεν φταίει.

Φταίει για 1000δες άλλα, αλλά για αυτό δεν φταίει.

Φταίει όμως το "δουλίτσα να υπάρχει", το "αυτός μας έδωσε ψωμάκι να φάμε", το "ρε σαν το Έλληνα δεν ειναι άλλος", και όλες οι άλλες @@διες που έχουν ποτίσει το μυαλό μας απο την ώρα που γεννηθήκαμε.

 

Με λίγα λόγια, ειναι πανευκολο να πούμε ότι φταίει η παγκοσμιοποίηση. Ειναι εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι εταιρίες, ειναι πανευκολο να λέμε ότι φταίει ο κάθε τζοφρι, αλλά, αν το δούμε απο λίγο πιο μακριά το πράγμα, εμείς φταίμε.

 

Φταίμε που δεν ψώνισαμε απο τον ΚυρΝικο καφεδάκι, που θα μας έλεγε και ένα καλημέρα με το όνομα μας, αλλά προτιμήσαμε το φρεντοστρατσιατελοτσινο απο τα σταρμπακς.

Φταίμε που το όνειρο μας ειναι να βγάζουμε 2000 ευρώ το μήνα σταθερά, και ας μην γεννησουμε ούτε μια νέα ιδέα.

Φταίμε που ψηφίσαμε τον τζοφρι και το κάθε τζοφρι, γιατί ο πατέρας του, ο θείος του, ο παππούς του, μας είχε δώσει "ψωμάκι να φάμε"

Φταίμε γιατί, αν σου πει το παιδί σου "πατέρα θα ασχοληθώ με την πληροφορική" το πρώτο πράγμα που θα σκευτεις, ειναι "ωραία, μπας και φύγεις έξω να κανείς καριέρα", και ούτε λόγος για βοήθεια να κάνει κάτι δικό του εδώ. (Εκτός αν ήθελε να ανοίξει σουβλατζίδικο, οπότε αλλάζει το πράγμα)

Φταίμε γιατί είμαστε οι Γεραρδοι, που νομίσαμε ότι πιάσαμε τον Πάπα απο τα πετραχήλια, επειδή έχουμε πιάσει απο νωρίς την αγορά, και νομίζουμε ότι η αγορά ειναι μόνο η Ελλαδιτσα.

 

Και τέλος φταίμε εμείς, που ψάχνουμε να βρούμε ΠΑΝΤΑ τον κακό με το μεγαλεπήβολο σχέδιο, που θέλει να μας καταστρέψει.

Γιατί εμείς, δεν έχουμε ΠΟΤΕ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

 

Στο θέμα μας όμως για να μην ξεφεύγουμε.

Η κατάργηση των δασμών, δεν ειναι μονόπλευρη.

Αυτό σημάνει ότι περα απο το ότι οι τιμές πολλών προϊόντων θα συμπιέσουν στην Ευρώπη, και θα ευθυγραμιστουν με τις Αμερικανικές, ταυτόχρονα, και τα Ελληνικά προϊόντα θα έχουν καλύτερη τιμολόγηση στην αμερικανική αγορά, με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά πιο ανταγωνιστικά εκεί.

Ολα αυτά θα ήταν σωστά αν δεν υπήρχε κάτι που λέγεται τράπεζα και το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει λεφτά, με την κυρμητσο τον μπακάλη να έχει προφανώς μικρότερη δυνατότητα δανεισμού σε σχέση με το καρφουρ...Τα άλλα είναι ηθικολογικά που τα λένε συνήθως τραπεζίτες για τους αδαείς...Τεμπέληδες, ακαματηδες κτλ κτλ... 

Οσο για τα ελληνικά εδώ γελάμε τρελά..Ας πάνε οι γιαρτάδες έξω να πουλήσουν γιαούρτι , αλλά εδώ υπάρχει κάτι που λέγεται καρτελ και ναι υπάρχει μέχρι και στην κινητή τηλεφωνία αφού βγάζει πολυυυυ κέρδος από τους ιθαγενείς.

 

Και για τελευταία φορά το να μπορείς να πάρεις iphone , samsung, lg ακόμα ποιο φθηνά το μόνο που κάνεις είναι να κάνεις μια τρυπάραααα ναααα με το συμπαθιο στο ισοζύγιο σου...Εκτός αν περιμένεις εσύ να πουλήσεις καμμιά πατάτα και ντομάτα για να πάρεις κινητό....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το 90% αυτών που τραβάμε ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ! Άθλιοι πολιτικοί που ψηφίζαμε, αρχιλαμόγια που ανεχόμασταν, γενικό βόλεμα και να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας και τη "φατρία" μας και το κράτος ας πάει να γ...!

 

Ας σταματήσουμε το εθνικό σπορ της συνομοσιολογίας και του ριξίματος του φταίξιμου στους "άλλους" και να κοιτάξουμε να ξυπνήσουμε επιτέλους. Αν είσαι σωστά προετοιμασμένος μπορείς να αντιμετωπίσεις και να ωφεληθείς από την κατάργηση των δασμών.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το 90% αυτών που τραβάμε ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ! Άθλιοι πολιτικοί που ψηφίζαμε, αρχιλαμόγια που ανεχόμασταν, γενικό βόλεμα και να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας και τη "φατρία" μας και το κράτος ας πάει να γ...!

 

Ας σταματήσουμε το εθνικό σπορ της συνομοσιολογίας και του ριξίματος του φταίξιμου στους "άλλους" και να κοιτάξουμε να ξυπνήσουμε επιτέλους. Αν είσαι σωστά προετοιμασμένος μπορείς να αντιμετωπίσεις και να ωφεληθείς από την κατάργηση των δασμών.

εθνικό σπορ της συνομοσιολογίας  δεν είναι η μετάλλαξη των κρατών τα τελευταία 30 χρόνια .Οποιο κράτος και να πιάσεις είναι σε ένα βάλτο μηδενικής ανάπτυξης τα τελευταία 30 χρόνια (εκτός εαν ζηλεύεις τις συνθήκες στην κίνα που όντως αναπτύσεται-αν και τελευταία κάνει νερά).. Όσο για το πρώτο όντως φταίμε , αλλά μάντεψε ψηφίζεις κάτι γιατί έχεις την εντύπωση θα σε ωφελήσει..  Με την λογική αυτή κάθε foxcon προϊόν που αγοράζεις σπρώχνεις  ένα ακόμα εργάτη να πέσει ...αλλά βάλανε καλύτερα δίχτυα αυτή την φορά .. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνουμε από εδώ και πέρα τελωνείο?

Αυτό σημαίνει πολλά και τίποτα...δεν σου αποκλείει κανείς να μην φάς κανα έκτακτο φόρο για αντιστάθμιση (έξοδα συναλλάγματος ) π.χ , οπότε κρατήστε τις πιστωτικές σας ακόμα ,η μπίλια δεν έχει κάτσει κάπου .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Socratis_g....  μαλλον δεν γνωριζεις απο μπιζνες, η εγω κατι δεν βλεπω καλα.

Κοιταω το εγγραφο που βαζεις ως αποδειξη για το πλαισιο κ ειναι.... αξιολυπητο (!!!). Δεν μπηκα στον κοπο να δω με λεπτομεριες τα ενδοιαμεσα ποσα αλλα τα συνολα ειναι εντελως γελοια για ΑΛΥΣΙΔΑ καταστηματων. Τα ποσα ειναι κατι 23.000, πιο κατω 78.000, απο διπλα 50.000 κ το μεγαλυτερο 139.000 (!!!). Με τετοια ποσα νομιζεις κρατιουνται αλυσιδες ανοιχτες??? Αν δεν κλεβουν την εφορια, ειναι στα προθυρα να βαρεσουν διαλυση, με αυτα που μου δειχνεις. 

Αυτα τα λεφτα δεν φτανουν να καλυψουν 1 (ολογραφως- ΜΙΑ) στραβη που θα τυχει στην εταιρια τους. Σου λεω. αν αυτα ειναι αληθεια, το Πλαισιο παει κατα διαολου. Αν μετα απο τζιρο 10 καταστηματων, μια κατασκευαστικης, καποιων μαγαζιων στο εξωτερικο, κ της εταιριας γραφικης υλης (δεν γνωριζω το ακριβες νουμερο επιχειρησεων του ομιλου), κανουν μονο 139.000 το χρονο.... καληνυχτα το απομεσημερο...

(κ αν αυτα τα ποσα σε εντυπωσιαζουν.... τι να σου πω.... μαλλον δεν ειχες ποτε δικο σου μαγαζι κ γι αυτο).

Αυτο που ξερω να σου πω εγω απο δικο μου ανθρωπο που δουλευει χρονια εκει, ειναι οτι το κομματι των υπολογιστων ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΗΔΗ, αν δεν υπηρχε αυτο της γραφικης υλης που κρατα την επιχειρηση στα ποδια της. 

Που τα βρηκες εσυ τα εκατομμυρια... δεν ξερω.

Οσο για το Kaisershop που αναφερεις, σου απανταω οτι πρεπει να ντρεπεσαι που ψωνιζεις απο κλεφτες. Το εν λογω μαγαζι ειναι πολλα χρονια στην πιατσα γνωστο ως κεντρο διακινησης κλεμμενων συσκευων κ οσο ειμαι υπερ της διακινησης μεταχειρισμενων μεταξυ τρελλων (σε αγορες οπως εδω), αλλο τοσο ειμαι εναντιον των κλεφτων στυλ Kaisershop. Αρνουμαι να βοηθησω το κυκλωμα κακομοιρης ατυχος εργατης- πακιστανος κλεφτης- αλβανος μεταπωλητης- ελληνας εμπορος- ελληναρας/ εξυπναρας κλεπταποδοχος.

Και ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ να συγκρινεις τους μικρους Ελληνες επιχειρηματιες με κλεφτες. Τοσα αλλα μαγαζια (στο Σκρουτζ μεσα μιλαω) πεινανε. Εσυ το ενα που πουλαει κλεμμενα εφερες παραδειγμα? 

Ναι κ στη Γερανιου τα αραπια πουλανε τοννους πρεζα. Αρα η ελληνικη οικονομια παει καλα ε?

Οσο για τα καρτελ.... χαχαχαχα, νομιζεις οτι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου κ εξαρτωνται απο τον καθε μ@λ@κ@ πολιτικο κ τις νομοθεσιες που βαζει ε? Αυτοι φιλε εχουν κοπαδια δικηγορων να επαγρυπνουν πανω απ τον καθε νομο κ το καθε παραθυρακι του, κ  κυνηγανε το καθε ευρω με το τουφεκι. Νομιζεις καναν λεφτα εχτες κ στο ανετο ε? χαχαχαχα Πολυ ευκολοπιστος εισαι αδερφε. Εχουν μανατζαρεους που κονομανε 200χιλιαρικα το χρονο κ αν κατι δεν παει καλα τους τραβανε κλωτσια με την μια, οποτε κ αυτοι τρεχουν σαν μαντροσκυλα για τις πολυεθνικες τους. ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ασχετο για αυτους, οσο μικρο κ αν ειναι.

Να σου δωσω ενα μικρο παραδειγμα πολυεθνικης πονηριας? 

Ποσες φορες αλλαξε σημα η Nestle τα παγωτα της ΔΕΛΤΑ για να φτασει σημερα τα ψυγεια της να γραφουν το δικο της λογοτυπο χωρις να μας "πειραξει" που αλλαξε σε κατι ξενο? Ξερεις?

36 φορες φιλαρακι. 36 φορες σε 4 χρονια αλλαξε το σημα για να γινει απο Δελτα Nestle.

Αμα ολα ηταν μια χαρα γιατι δεν το εκανε με την μια? Αμα δεν κοιταν τις λεπτομεριες, τι την πειραζε την Nestle να το αλλαξει ετσι κ αλλοιως?

Αυτοι τα λογαριαζουν ολα ομως φιλε. Μεχρι κ την πιο μικρη ψυχολογικη αντιδραση μας. (φυσικα εσυ εχεις καθε δικαιωμα να συνεχισεις το ροχαλητο αμα θες, αυτο ομως δεν αλλαζει το πως κινουνται αυτοι).

Ο διαολος βρισκεται στις λεπτομεριες φιλε.

 

Φιλε man kerinoi, δεν διαφωνω καθολου στο θεμα των ευθυνων. Γιναμε λαος ανευ ιχνους αυτοκριτικης. Ζωα σε δυο ποδια με λιγα λογια, στην πλειοψηφια μας. Φαινεται στο τροπο που μιλαμε, που οδηγουμε, που παρακαρουμε, που πηδιομαστε, που επικοινωνουμε, που ψηφιζουμε... απο παντου. Μας δωσαν 25 χρονια δανεικα (1980-2005) κ νομισαμε σαν βλαχαδερα οτι κραταμε τον Θεο απ'τα μπαλακια.... Γεμισαμε φακελακια, λαδωματα, βολεματα, κομπινες, κωλομπαρα, στριπτιζαδικα, τεκεδες, χαμαμ, μπουρδελα, καφετεριες, μπουζουκια κ χοροπηδαδικα. Σχεδον κανενας δεν εμπλεξε με αυτο που λεγεται "πραγματικη αναπτυξη". Παραγωγη. Οικονομια. Κεφαλαιουχικη επενδυση. Απο ελαχιστους ανθρωπους εως κανενας. 25 χρονια ολοκληρα...

Φταιμε λοιπον, πραγματικα. Κ γι'αυτο κ για το ποιους ψηφιζαμε φυσικα.

Θυμασαι (ομως...) τα παπακια Λεφας??? Τα θυμασαι αδερφε?

Για οσους δεν γνωριζουν, ο Λεφας ηταν μηχανικος μοτοσυκλετων. Ειχε ονειρο να φτιαξει παπακι κ να κανει βιοτεχνια εν Ελλαδι. Τελη δεκαετιας 70- αρχες 80ς (ΠΡΙΝ ξεκινησει ο "πυρετος" με τα παπακια!!!!). Αγορασε οικοπεδο λοιπον, εχτισε ακινητο να στεγαστει, εβαλε μηχανηματα, ειχε ηδη ετοιμα τα σχεδια για το παπακι (το μοτερ δικια του σχεδιαση ολοκληρο), κ εφτιαξε κ ενα πρωτοτυπο για τυχον επιδειξη (μαλιστα, αν θυμαμαι σωστα, το παπακι του ηταν με ΜΟΝΟΚΟΚ σκελετο- κ αυτο τελη δεκαετιας 70!!!). Σε οποια υπουργεια κ αν πηγαν ολοι τον δεχτηκαν με χαμογελο κ του δωσαν χαρτια να υπογραψει. Αιτησεις. Κ μετα το μονο που ειχε να κανει ηταν να περιμενει την διεκπεραιωση.

Αποτελεσμα-

ΠΟΤΕ δεν πηρε αδεια. ΠΟΤΕ δεν πηρε απαντηση. ΠΟΤΕ δεν το δωσαν χαρτι πατεντας για τα σχεδια του. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ηλεκτροδοτηση δεν πηγε στην βιοτεχνια που ειχε φτιαξει.

Χρονια ολοκληρα περιμενε κ ετρεχε χτυπωντας πορτες, μπας κ αλλαξει κατι. Ποτε δεν τα καταφερε. Εχασε οτι ειχε επενδυσει κ εξαφανιστηκε απ το προσκηνιο.

Συνεχισε να βγαζει μεμονωμενα σχεδια, παρουσιασε κ μια trial μοτοσυκλετα-πρωτοτυπο παλι, κ αρκεστηκε στο να επισκευαζει μοτοσυκλετες κ να πουλα τα δικα του εξαρτηματα για μοτο κ παπακια (εξατμησεις κλπ). 

Στα τελη 2005 πεθανε απο καρκινο, χωρις να εχει παρει ακομα απαντηση απο το κρατος για τις αδειες της βιοτεχνιας....

Βαζω ενα λινκ στο οποιο γραφει ο Θ.Χουντρας, παλιος στον χωρο των μοτοσυκλετων, κ μιλαει για τον Λεφα. Δεν αναφερεται καθολου στο παπακι, το οποιο θυμαμαι εγω απο "αρχαια" συνεντευξη του Λεφα στο παλιο-καλο περιοδικο Motorsport του Α.Παπανδρεου (το οποιο αρνηθηκε να πουλησει στις μεγαλες πολυεθνικες αρχες δεκαετιας 90 κ εκλεισε (σε αντιθεση με το Motο του φιλου Χ.Χατζαρα που θεωρησε σωστο να το πουλησει στις Τεχνικες Εκδοσεις, που ανηκουν σε αμερικανικο ομιλο, κ το οποιο επεζησε βεβαια)). Σε εκεινη την συνεντευξη ο Λεφας διηγοταν πως εχασε -υποχρεωτικα- την "επανασταση" του παπιου στην Ελλαδα των '80ς. Πως ποτε δεν του επετραπει να χρησιμοποιησει κ να βαλει σε παραγωγη καμια απο τις πατεντες του (διαβαστε να χασετε τα μαλλια σας τι καταφερε αυτος ο ΑΠΛΟΣ συμπατριωτης μας, κ τι του απαγορεψαν με τον τροπο τους, να βγαλει στην αγορα...).

Κ αφου διαβασετε για τον Λεφα, σκεφτητε μεσα σε ΔΥΟ Κ ΜΟΝΟ δικα μου χαζα ποσταρισματα για ΠΟΣΑ γκρεμισμενα ονειρα Ελληνων σας εχω μιλησει.... Για ποσες δουλειες κ σε ποσους τομεις.... Για ποσες αδικιες κ ποσες οικογενειες που γνωρισαν την μαυριλα της προδοσιας των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ που μας κυβερνανε....

Γιατι, φιλοι μου, αν κατσει ο καθενας κ αναφερει τι εχει ακουσει... ξερετε ποσες ιστοριες παρομοιες -απο διαφορους τομεις- εχουμε να πουμε? Το συγκεκριμενο κυριο τον ανεφερα γιατι ειχε ανεξαντλητη ενεργεια κ εφτασε στο παρα-τσακ να τα καταφερει. Εχετε την παραμικρη ιδεα ποσοι αλλοι μεσα στα τελευταια 50 χρονια προσπαθησαν???

Εχω ακουσει ιστοριες για ανθρωπους που προσπαθησαν να φτιαξουν δικα τους φορτηγα, αυτοκινητα (οι πιο παλιοι θυμουνται ακομα τα τζιπακια Pony που κυκλοφορησαν στα 70ς σε ολη την Ελλαδα κ ηταν φτιαγμενα εδω), εχω παλι ακουσει για ατομα που φτιαξαν λυχνιες, τσιπακια, εταιριες κοπης βινυλιου, αποπειρες γεωτρησεων για πετρελαιο, εκσκαφες για πολυτιμα μεταλλα, αιτησεις για καζινο πολλα χρονια πριν ερθουν αυτα που ηρθαν τελικα, αεροναυπηγικες εταιριες,  ναυπηγεια, κ οτι αλλο μπορει να φανταστει ο νους σας. Τιποτα απο αυτα δεν υπαρχει ομως...

 

Ναι, φταιμε φιλε man kerinoi, αλλα ως ενα σημειο. Απο κει κ μετα εχουμε να κανουμε με τους δοσιλογους που δουλευουν για λογαριασμο των αφεντικων τους στο εξωτερικο.

Κ δεν θα σε παω κοντρα στο τι ειναι καλυτερο- πολλες μικρες εταιριες η λιγες μεγαλες.

Θα σε ρωτησω απλα- εχει καποιος δικαιωμα να σου απαγορεψει το ονειρο σου???

Κι αν δεν μπορεις να ονειρευτεις... γιατι ζεις???

Απ οτι φαινεται, καποιοι αυτο πιστευουν όμως φιλε... Στο εχουν επιβαλει απο τοτε που γεννηθηκες κ συ, μαλλον, το εχεις δεχτει.

 

http://www.kawasaki-bikers.gr/core/index.php?option=com_content&view=article&id=25:2009-06-25-07-26-09&catid=14:2009-06-25-07-18-11&Itemid=17

 

Διαβαστε για τον Λεφα παιδια. Αξιζει. Αξιζει να βλεπουμε πως ισοπεδωνουν τις ζωες μας, για να ξερουμε ποια ειναι η αληθινη ζωη κ ποια ΤΑ ΟΡΙΑ που μας βαζουν.

Μεχρι που φτανει η ελευθερια μας δλδ.

Αν δεν γνωριζετε καμια δεκαρια ιστοριες σαν του Λεφα, δεν εχετε καμια ιδεα τι εστι πολυεθνικη κ τι κανονες διεπουν αυτη την ζωη.

Πολλοι "διαβασμενοι" λενε οτι ποτε δεν προχωρησαμε ουτε 1 βημα απο τον καιρο τις αποικιοκρατιας- πρωτα ερχονται τα οπλα να επιβαλουν τους κανονες αγορας που θελουν, κ μετα ερχονται οι εμποροι να τους εφαρμοσουν.

Για καλοσκεφτητε το αυτο...

 

Αρχες δεκαετιας 90 ποσες εταιριες φτιαχναν υπολογιστες στην Ελλαδα? Που πηγαν αυτες? Γιατι δεν υπαρχει ουτε μια πια?

(απαντηστε μου παρακαλω)

 

Οσο γι αυτο που λες φιλε οτι τα συνορα ανοιγουν κ απ τις 2 μεριες κ θα μαστε ανταγωνιστικοι στην Αμερικη.... χαχαχαχαχαχα 

Και τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ που τους βαζεις????

Νομιζεις οτι θα κατσουν να χασουν το ψωμι τους κοιτωντας μας, η οτι μπορουμε να παμε κοντρα τις τιμες τους???? (χαχαχα καλο ανεκδοτο...) 

Επειδη ζουσα πολλα χρονια στην Αμερικη σου λεω οτι

α) οτι φτιαχνουμε εμεις που δεν φτιαχνουν οι κινεζοι, το κατασκευαζουν ηδη οι πατριωτες μας στην ιδια την Αμερικη (γυρο, πιτες, ποτηρακια, πιατακια, κρασια, λαδια κλπ) κ δεν χρειαζονται εισαγωμενα απ την αλλη ακρη του πλανητη.

β) οτι φτιαχνουν οι κινεζοι, ειναι ηδη οτι πιο φτηνο κ μαζικο υπαρχει στον πλανητη. Ουτε στα λεφτα τους παμε κοντρα, ουτε στην παραγωγη, ουτε στην αξιοπιστια, ουτε στα ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ που ηδη εχουν με την κυβερνηση των ΗΠΑ (η νομιζεις οτι αντε ετσι απλα, μας ηρθε να εξαγουμε υπολογιστες στην Αμερικη κ η κυβερνηση της θα καθεται να μας κοιταει??)

 

ΑΡΑ-

το ανοιγμα των συνορων κ η καταργηση των δασμων κλπ κλπ κλπ, δεν ειναι τιποτε αλλο απο ωραια λογια για να περιγραψουν το γ@μησι που θα πεσει σε λιγακι. 

Τιποτε αλλο.

Ουτε θα εξαγουμε κατι εμεις, ουτε την Αμερικη θα κατακτησουμε, ουτε τους Κινεζους θα εκθρονισουμε, ουτε τιποτα.

Τα δικα μας μαγαζια μονο θα κλεισουν κ τα παιδια μας υπαλληλοι θα γινουν.

Κ εκει τελειωνει κ η ιστορια, γιατι εκει τελειωνει κ η ελευθερια που μας δινουν.


Για οσους αναφερουν προιοντα διατροφης θελω να αναφερω ενα γεγονος (δεν ειναι on-topic, αλλα δεν θα υπαρξει κ αλλη ευκαιρια να το αναφερω αλλου)-

προ δεκαετιας, σε ενα απο τα ντοκυμαντερ Δευτερα βραδυ στην ΕΡΤ1 (αυτα που παρουσιαζε ο μουστακιας, μαλλον η σειρα λεγοταν "Εξαντας", αλλα μπορει να κανω λαθος στο ονομα), ο τηλεπαρουσιαστης ειχε παρουσιασει ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ -φατσα καρτα εντελως μιλαμε- 2 κειμενα απο τις αμερικανικες πρεσβειες Αθηνας κ Λευκωσιας, προς τις αντιστοιχες ελληνικες κυβερνησεις. Κ τα 2 λεγαν οτι ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ να αγοραζουμε μεταλλαγμενους σπορους απο Αμερικη/ Ολλανδια (τις δικες τους πολυεθνικες δλδ), με επιπτωσεις στην εξωτερικη μας πολιτικη σε περιπτωση μη-συμορφωσης με τις οδηγιες αυτες.

Το ειδα με τα ματια μου στην τηλεοραση μπροστα μου. Εχετε να πειτε κατι?

 

Επισης επ αυτου θα αναφερω οτι απο τις δεκαεπτα (17!!!) μυστικες υπηρεσιες που διαθετουν οι ΗΠΑ (cia, nsa, fbi, nro, dia κλπ κλπ), η μια ειναι ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ κατασκοπειας (!).  Καταγραφουν συστηματικα τι γεωργικη παραγωγη υπαρχει παντου, τι ειδη καλιεργουνται, τι σποροι χρησιμοποιουνται, ποσο αντεχει η χωρα σε περιπτωση πολεμου, εμπαργκο κλπ κλπ. Εχετε να πειτε κατι γι αυτο?

 

Μετα μερικοι αναρωτιουνται γιατι η γεωργια μας παει κατα διαολου...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε SilverMachine, η ημιμάθεια σου ξεπερνάει κάθε όριο. Εγώ δεν ξέρω απο μπίζνες (ετσι το λένε οι μάγκες οι ελληνάρες) και εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις οικονομικές καταστάσεις και παρόλα αυτά έχεις γνώμη.

 

Τα στοιχεία του πλαισίου είναι "Ποσά εκφρασμένα σε χιλ. Ευρώ." δλδ το πλαίσιο για ολο το 2012 είχε ΚΕΡΔΗ μετά απο ΦΟΡΟΥΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ  και το 2013 κέρη μετα απο φόρους 14 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ.   Τωρα αν αυτό το πετυχε απο τα ψαλίδια και στις σερμπαντίνες, και όχι απο τους υπολογιστές. μαγκιά τους.

 

Το 2ο ατυχές παραδειγμά σου για το ΚΑΙΖΕΡ ομόνειας. Αν έχεις υποψία οτι πουλάει κλεμμένα. μπορείς να υποβάλει μηνυση. το κατάστημα που αναφερα είναι ενδεικτικό. σαν αυτά υπάρχουν πάρα πολλά! ολα είναι σε κύκλωμα με κλεμμένα? και οι θετικές αξιολογήσεις στο σκρουτζ πάνε αέρα? Δε γίνεται φίλε. κάπου τα έχεις μπλεξει.

 

Το birdphone κλεμμένα? το kinitomania κλεμμένα? αλλα 2 Kaizer στο κέντρο και αυτοί κλεμμένα?  Πρόσεχε τι γράφεις γιατί θα τα διαβάσει κανείς τρίτος και θα φας εσύ καμιά μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορουμε να εισαγουμε λαδι μηχανης για ελαιολαδο πλεον ! Ο γυφτοελληνας που εχει iphone και Tablet θα μπορει πλεον να εχει φτηνο λαδακι !!! γιατι τα 5/e για παρθενο ελαιολαδο το λιτρο του φαινονται υπερβολικα !

 

Φιλε οσοι δεν εχουν αγορασει iPhone και tablet και γενικα την βγαζει δυσκολα εχει δικαιωμα να θεωρει ακριβη την τιμη τα 5€ το λιτρο; Η τα αστηριχτα επιχειρηματα σου εχουν παντα τα ακραια στοιχεια της κοινωνιας μας σαν παραδειγμα για να το εφαρμοσεις στο συνολο; Ο Αδωνης εισαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρις να έχω διαβάσει τις προηγούμενες 7 σελίδες, μήπως κάποιος έκανε λάθος και ο τίτλος έπρεπε να είναι "δεσμοί" ??  

ή μονο εμένα μου φαίνεται ποιο λογικό..?

 

άκυρο, νόμιζα ότι έλεγε αμερική-ρωσία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Socrates-g δεν σου λεω οτι γνωριζω να διαβαζω τα λογιστικα του Πλαισιου. Μαλλον εχεις δικιο στα νουμερα λοιπον. Αλλα κ τι παει να πει αυτο? 10εκ. ειναι λεφτα με τοσα μαγαζια? Αλλοι τα κανουν με 1 καφετερια φιλαρακι. Σιγα τα ωα.

Το παραδεχτηκα απο την αρχη οτι ουτε που καθησα να το ψαξω πολυ. Εριξα μια γρηγορη ματια κ τελειωσα. 

Μιλαμε για το Πλαισιο -που αντιπαθω. Οκ? Αλλα κ παλι θα το υποστηριζα περισσοτερο απο ενα οποιδηποτε ξενο.

Κ το Πλαισιο λεγετε Πλαισιο (κ οχι "Μητρικη", η "Πυκνωτης") γιατι για πολλα χρονια ηταν μονο 1 μαγαζι απεναντι απ το πολυτεχνειο κ πουλαγε γραφικη υλη. Ετσι ξεκινησε. Κ συνεχιζει να πουλαει γραφικα, σχεδιαστικα, αρχιτεκτονικα κλπ κλπ

 

Για το kaiser εσυ μην μιλας. Ειναι μαγαζι που χρονια ολοκληρα πολλοι μου γνωστοι ξεφορτωνοντουσταν κλεμμενα. Οποτε τι να μου πεις εσυ. Κ οσο για μυνησεις..... ουτε καν για τα @ρχιδι@ μου δεν τους εχω. Νομιζεις τι? Θα φοβηθω να κραξω τους κλεφτες? χαχαχα.

Για τραβα να δεις αν ερχομαι.

Αθηνων κ Λεβαδιας, Αττικης κ Μεγαριδος, φιλαρακι (αν εισαι λιγο μεγαλουτσικος καταλαβες τι σου ειπα μολις τωρα).

Στα π@π@ρι@ μου να υποβαλω μυνηση. Αν ηθελα να κανω κατι θα τους το εσπαγα κ ας ψαχναν να βρουν το γιατι μετα. Αλλα εγω θα βγαλω τα καστανα απ την φωτια που βαζετε ολοι εσεις??? χαχαχαχ καλα. Με αυτο το πλευρο να κοιμασε.

Οταν ημουν πιτσιρικας εκανα τα τρεξιματα μου. Τωρα σειρα σου (λεμε τωρα, μην ταραχτεις κ σου χαλασει η φραπεδια). Εγω ουτε καν κυκλοφορω. Αν ειναι το δικο σου κινητο θα κλεψουν (ετσι κ αλλοιως το δικο μου ειναι παντοφλα, χαχαχα).

 

Ολοκληρο κατεβατο εγραψα, στο γαμωKaiser κ στο Πλαισιο κολλησες εσυ....

Αιωνια Ελλαδα του φραπε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Socrates-g δεν σου λεω οτι γνωριζω να διαβαζω τα λογιστικα του Πλαισιου. Μαλλον εχεις δικιο στα νουμερα λοιπον. Αλλα κ τι παει να πει αυτο? 10εκ. ειναι λεφτα με τοσα μαγαζια?

 

 

να βάλεις τσέπη 14 εκατομύρια ευρώ? πρόσεξε, είναι μετά απο φόρους τελη, εξοδα ενοικια κτλ. είναι 14 μύρια στη τσέπη. σιγα τα λεφτά?   :wacko:

 

πολύ κουβαρντάς είσαι ρε φιλαράκι...

 

 

οσο για το kaizer, επαναλαμβάνω γιατί δεν το επιασες. το είπα ενδεικτικά . είναι καμια 10αριά ανά την αθήνα και την θεσ/νικη με ίδιες τιμολογιακές πολιτικές. ολοι στο ίδιο κύκλωμα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...