Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Ξέρω πως κατα καιρούς ανοίγουν συνεχώς τέτοια θέματα αλλα σε αυτόν το τομέα οι τιμές και τα μοντέλα αλλάζουν συνέχεια ... 

Οπότε θέλω ένα σκληρό δίσκο εξωτερικό  hdd 2,5 ' 1tb  για αποθήκευση φωτογραφιών , βίντεο και τραγουδιών και καμια ταινία. Ο σκληρός θα χρησιμοποιείται περιστασιακά λογικά για κανα 2ωρο / εβδομάδα .

Ποιες μάρκες είναι καλές ; Διαβασα άλλους να λένε για WD και αλλους να λένε μακρυα ...

Βρήκα τον samsung M3 στο σκρουτζ 70 και εδώ 60Ε http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306074&sid=1

όπου στην αρχή σκέφτηκα για να είναι ακριβός θα ναι καλός αλλα διάβασα πως μέσα ειναι sea gate και ενός του κάηκε ... 

Οι Toshiba Stor.E 2.5" 1TB kai oi Hitachi Touro Mobile MX3 1TB   από 64 € ειναι οικονομικοί με τους 2ους να μην έχουν προβλήματα (αφού δεν διάβασα κάτι) 

Και μετά σκέφτηκα κατασκευαστές που φτιάχνουν αποκλειστικά σκληρούς Intenso και Transcend StoreJet 25M3 1TB στα 69Ε  

και τον Western Digital My Passport Ultra 1TB στα 72Ε λόγω λεπτών διαστάσεων.

Απο τη στιγμή που όλοι παίζουν στις ίδιες τιμές - ταχύτητες έχει σημασία η μάρκα ? Ποιότητα κατασκευής δεν με απασχολεί γιατί μάλλον δεν θα τον ρίχνω κάτω.  

Προσωπικά μου γεμίζει το μάτι ο Transcend γιατί έχει antishock κλπ αλλα δεν ξέρω ...   

Τα χρήματα που δίνω ειναι μέχρι 72Ε για τον WD passport ultra. 

Σε όσους τους χάλασε ο σκληρός , φταίει ότι πέσανε σε ελαττωματικό προϊόν ; 

Δε θέλω να καεί και να χάσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο ! και το να πάρω 2ο σκληρό δεν είναι λύση. 

EDIT : http://www.custompcreview.com/reviews/transcend-storejet-m3-1tb-usb-3-external-hard-drive-review/17949/2/   o Transcend StoreJet 25M3 1TB στα 69Ε  μάλλον μας κοροϊδεύει ...  μέσα ειναι sea gate /samsung απο λάπτοπ .. .

Δημοσ.

Επειδή ποτέ δεν θα έχεις την εγγύηση και την σιγουριά οτι δεν θα πάθει τίποτα κάποια στιγμή, κανόνισε να αποθηκεύεις τα αρχεία σου και κάπου αλλού ως backup, αφού είναι τόσο σημαντικά.

Δημοσ.

αγορασε οποιον δισκο εχει τη μεγαλύτερη εγγυηση 

όλοι 2 χρόνια δίνουν... αλλα τι να το κάνεις ; Και να καεί στον αλλάζουν ! Εμένα με ενδιαφέρει να μην καεί ... 

Δημοσ.

Φιλε εαν υπηρχε τετοιος δισκος ολοι θα τον αγοραζαμε. Γενικα η λογικη λεει οτι τα αρχεια μας τα κραταμε σε δυο διαφορετικα μερη. Ειτε ειναι δισκοι ειτε dvd. Εξασφαλιση οτι κατι δεν θα χαλασει ειναι η εγγυηση, για τα αρχεια ομως δεν γινεται τιποτα. Οποτε παρε ενα δισκο και ενα πακετο dvd και γραψε τα αρχεια σου και στα δυο για να μη τα χασεις

Δημοσ.

Δε θέλω να καεί και να χάσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο ! και το να πάρω 2ο σκληρό δεν είναι λύση.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που ...θέλει(!) να τού καεί ο δίσκος, ή να χάσει τα δεδομένα του. Δυστυχώς όμως, αυτό που λες ότι δεν είναι λύση (το back up, είτε σε άλλο δίσκο, είτε σε οπτικά μέσα), είναι ο μόνος τρόπος (σχετικής πάντα) εξασφάλισης. Το ποιο μέσο θα επιλέξεις είναι στην κρίση σου. Με το να μην επιλέξεις κανέναν όμως, ρισκάρεις εν γνώσει σου, δεδομένου ότι σκληρός δίσκος με εγγύηση ότι δε θα χαλάσει (αργά ή γρήγορα) δεν υπάρχει. Εγγύηση αντικατάστασης έχουν όλοι, αυτή όμως καλύπτει προφανώς μόνο το hardware, όχι τα περιεχόμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Εν ολίγοις ότι δίσκο και να πάρω.... το ίδιο είναι ανεξάρτητα απο μάρκα/τιμή  μιας και μπορεί να πέσω σε ελαττωματικό.... 

Οπότε η λύση είναι: αγοράζω τον πιο φτηνό SAMSUNG M3 PORTABLE 1TB USB3.0 στα 60Ε απο eshop crazy sundays με 3 χρόνια εγγύηση και απλά κάνω και buck up αλλού . 

Δημοσ.

...μπα σε καλό σου απογευματιάτικα...(...το έβαλες και σε μπολντ δηλαδή, όχι τίποτ' άλλο...)      :-)

...Βασικά, η βία δεν είναι λύση - ο 2ος σκληρός όμως είναι Η λύση  (...και η Λία είναι απλώς Βίσση  :P )

Ρίξε μια ματιά σ' αυτό http://www.insomnia.gr/topic/519395-αγορά-εξωτερικού-μέχρι-50€/ και ειδικά στο ποστ # 8.

Και μακάρι να το λάβεις σοβαρά υπ' όψη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...